- 15 Kasım 2021
- 288
- 1.147
- 33
- 33
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.141
Ya benim yaptığımBoşver o daha iyi biz giydiremiyoz küçülüyor yazık oluyor Allahtan çok almamışım yine de giydiremeden küçülecekler var
Bende köydeyim burasıda kalabalık çocuk var çok bebeği sevmek istiyolar flnSuan yaşadigim durumkv gildeyiz. Dügün var haliyle kalabalik telaşe gürültü patirti. Sagolsunlar bagıra bagıra konusuyorlar bi de yeminle tükendim ha. Bi gıdım kıpırdayamiyorum sanki. Uyumakta zorlanirdı belli bi vakitte. Simdi gün boyu zor uyuyor veya az uyuyup kalkiyor. Isyan etmem an meselesi.
Ben de hep uzunkollu aldım ortalık yangın yeri zıbın giyiyo sadeceYa benim yaptığımyenidoğan üşür diye uzunkollu alıp diğerlerini de büyük almışım şuan giyebildiği çok az
Peki doktora sordun mu bu durumu ? O ne dedi .Yani anormal bir durum .insanın canı sıkılıyor kendimden biliyorum .aklına her şey geliyor insanın saçma sapan .yok alerji mi yok gaz mi yok şu mu yok bu mu ?....
Sanırım benım kadar kımse meme ıcın ugrasmamıstır. Neler yaptım neler.amuda kalkmadıgım kaldı .
Ac olsa bıle almıyor memeyı bazen inat ederse . Ben de ısrar edeyım sakınlesmıyor kolay kolay . Bugun hep sol memeyı emzırdım buna da şükür tabıı :) ve elbette fuul emzırmedım, sag gogsu sagdım verdım biberonla .
Benımkı öyle uyurken agzına meme sokulacak ya da bıberon sokulacak bır bebek degıl . Uyurken kesınlıkle beslenmeyı ıstemıyor ve agzını acmıyor . Ben de ne zaman uyansa o zaman emzırıyorum gece
Isterse 6 saat uyusun dokunmuyorum artık.
Öncelıgı uykuya verıyor benım bebek
Enteresan
Her beslenme oncesı memeyı teklıf edıyorum. Alırsa emıyor
Almazsa bıberondan verıyorum.
Yataga yatırıo yanına uzandıgım zaman memeyı vereceğimı anlayıp huzursuz oluyor cins . Sag memede daha cok problrm cıkardıgı ıcın onu cok az teklıf edıcem soldan emzıricem.
Yanı oylr zor kı dısarda bu sekılde beslenme
Bir yere gıdecegımız zaman manuelı alıuorum ve sagıyorum. Bazen sut cıkmauacak korkusu yasıyorum cunku emzırıldıgı kadar sut cıkmıyor pompadan naparsan yap.
Sagıyorum ve kalan memeyı vermeye calısıyorum almıyor bazen.
Gece uyandıgında memeyı almayı red ederse dolaptakını ısıtııorum ama o surecte aglamazsa tabıı. Anne sutu kolay hazmedıldıgı ıcın 2 saate bi beslenmek zorunda oldugu ıcın asırı yoruyor. 60 cc yetıyor ona
Ama bazen memeden 40 cc cıkıyor . Barı emzıreyım somra bıberon vereyım dıyorum bazen alıyor bazen almıyor memeyı .
Zor valla yasadığım surec
Memeyı agzına alınca öğürüyor bazen
Sütten degıl memeden tıksınıyor sankı.
Boyle kısır dongu ıcındeyım ıste .
Bırqz daha zaman gecse cok ıyı olacak . Memeyı her daım unutturmamaya calısıyorum
Çikolatada kafein var o yüzden gaz yaparÇikolata ne alaka kız?
Bizimkini kahvaltıya götürdük orda da uyuyamadi .çok gürültü vardi .akıllıca durdu ama eve gelince bize günümüzü gösterdiBebekler her şeye aglıyor bılıyorsun.
Benınkı de 1 gün iyi 1 gün kötü
Onları diyenlerin ağzına kürekle vuracağım. Yok yenidogan üşür yok bebekler hemen buyur .neymiş bizim giydigimizin 1 kat kalinini giyecekmis. Ne 1 kat kalini sen ne giyiyorsan onu giyiyorlarYa benim yaptığımyenidoğan üşür diye uzunkollu alıp diğerlerini de büyük almışım şuan giyebildiği çok az
Yokk gidilmiyor valla .millet dışarı çık hava al diyor da yok anam ben huzurlu oluyum evimde oluyum .daha biz o dışarı çıkma zamanlarında değiliz. Bizim bebeler anca seneye bahara çıkar. Bir kahvaltıya gittik .yediklerimden mi ne bebede gaz oluştu. Halbuki çoğunu da yemedim .gazı bayağı azaldiydi demekki artabiliyor. Mecbur değilseniz gitmeyin .ohh evimiz misBebekle hıxbır yere gıdılmez valla
İki kere gezmeyi seviyor diye çıktık üçüncüde yarım saat kucağımda taşıdım asla arabasına binmedi zamane çocukları çok değişikBizimkini kahvaltıya götürdük orda da uyuyamadi .çok gürültü vardi .akıllıca durdu ama eve gelince bize günümüzü gösterdi
Ovv benimki ayağıyla diğer memeye tekme atıyor. Uykusu çok olunca ya da gaz olunca yapiyorBenim bebe emerken beni yumrukluyor normalde açken yapardı şimdi memeyi sıkıyom süt de var görünüyor acaba az mı geliyo ona uykuya dalamıyor ya da gazı mı var delircrm ben de az kaldı
Demekki sorun sende değil bebekteymis .kilo almayınca hemen mama başla diyorlar .böyle doktorlara uyuz oluyorum .belki de bebeğinin sorunu alerjikti .emmemesinin nedeni buydu .şimdi de emzir diyor .sorunu anlamadan dinlemeden hemen mama ver .Turkiyede gerçekten çocuk doktoru kalmamış. Hiçbir şeyden anlamıyorlar.tek kriterleri kilo alması. Kilo alsın da isterse hergun ağlasın. Bak senin bebeğin de küçük doğmuş .küçük doğan bebeklerin büyümesi zor oluyor .benim de 2900 doğdu. Emmesi falan hep problem .Gürbüz bebek olsa memeye düşerdi. Bir bebek en az 3500 olmalı. Diğer türlü boğazları az oluyorKizlar merhaba bebegim cok huysuz hic firsat bulup giremiyorum umarim herkes iyidir bebegim gecen ay 1 ayda 500 gr almisti doktorum mama baslamisti ama neyaptiysam hic bir mamayi yemedi hipp aptamil bebivita ve bebelac gold denedim ama yemiyor dunde kilo kontrolumuz vardi 10 gunde 350 gr almis iyi dedi mamayi yemiyor dedim o zaamn emzirmeye devam et dedi ama ben mamayida 2 gundur zorla agzina siringayla sıkıyordum cok agliyodu yerken ben onu dinlemedim ve dun aksamdan bu saate kadar 7 kez kaka yapti kakasi mukuslu ve cildinde isilik gibi dokuntuler cikmis ben mamadan olduğunu dusundum sizin bir fikriniz var mı 24 saatde 7 kez kaka yapmasi normalmi sizce
Şimdikiler de daha bir manyak .eskiden böyle bir şey mi vardı .Bir bebek araba sevmeyecek. Bizimki de kucak sevmiyor .valla annelerimiz kıymetimizi bilsin .Ne güzel cocuklarmisizİki kere gezmeyi seviyor diye çıktık üçüncüde yarım saat kucağımda taşıdım asla arabasına binmedi zamane çocukları çok değişik
Aynen ben hıcbir yere gıtmıyorum burada da pek kımse yok zaten. Aılemın yanına gıttım ve yazlıga gıttım sadece . Yazlıkta son gun kabus gıbı gecti valla hıc durmadı .Yokk gidilmiyor valla .millet dışarı çık hava al diyor da yok anam ben huzurlu oluyum evimde oluyum .daha biz o dışarı çıkma zamanlarında değiliz. Bizim bebeler anca seneye bahara çıkar. Bir kahvaltıya gittik .yediklerimden mi ne bebede gaz oluştu. Halbuki çoğunu da yemedim .gazı bayağı azaldiydi demekki artabiliyor. Mecbur değilseniz gitmeyin .ohh evimiz mis
Benımkı 3350 dogdu ama bogazlı degılDemekki sorun sende değil bebekteymis .kilo almayınca hemen mama başla diyorlar .böyle doktorlara uyuz oluyorum .belki de bebeğinin sorunu alerjikti .emmemesinin nedeni buydu .şimdi de emzir diyor .sorunu anlamadan dinlemeden hemen mama ver .Turkiyede gerçekten çocuk doktoru kalmamış. Hiçbir şeyden anlamıyorlar.tek kriterleri kilo alması. Kilo alsın da isterse hergun ağlasın. Bak senin bebeğin de küçük doğmuş .küçük doğan bebeklerin büyümesi zor oluyor .benim de 2900 doğdu. Emmesi falan hep problem .Gürbüz bebek olsa memeye düşerdi. Bir bebek en az 3500 olmalı. Diğer türlü boğazları az oluyor
Doktorun bı halt bılecegiını dusunmuyorumPeki doktora sordun mu bu durumu ? O ne dedi .Yani anormal bir durum .insanın canı sıkılıyor kendimden biliyorum .aklına her şey geliyor insanın saçma sapan .yok alerji mi yok gaz mi yok şu mu yok bu mu ?
Çikolatada kafein var o yüzden gaz yapar
Suan yaşadigim durumkv gildeyiz. Dügün var haliyle kalabalik telaşe gürültü patirti. Sagolsunlar bagıra bagıra konusuyorlar bi de yeminle tükendim ha. Bi gıdım kıpırdayamiyorum sanki. Uyumakta zorlanirdı belli bi vakitte. Simdi gün boyu zor uyuyor veya az uyuyup kalkiyor. Isyan etmem an meselesi.
Öylr vallaBirkaç saatliğine kayınbiradere geldik. Millet sohbet muhabbet içinde, ben sivrisinek gelip ısırmasın diye bebeğin başında. Cirit atıyorlar çünkü
Zaman geçmiyor eve gidelim diye bakıyorum. Birkaç gün başka bir evde çok gerilirdim. Kimsenin olmadığı yazlıkta bile keyif yapamadım
Ahhh anne olmak ne zorBugün misafir ağırladım bebek görme olayları hala bitmedi yarında kalabalık bi grup gelecek her gelene sarma börek kek koyuyoruz börek sarmayı kv de önceden yapıp buzluğa atmıştı ben tatlı kısmını yapıyorum ama hazırda olsa tabak hazırla sonra topla arkasından kahve gün gibi oluyor canım çıkıyor nerden çıkardı bu adeti
Bide iki keredir ağlarken katılıyor aklım çıkıyo 10 sn kadar sesi gelmiyor oğlum hiç böyle değildi bu kız benim aklımı alacak bu akşam gene yaptı yarım saat kalp ritmim düzelmedi Demir eksikliğinden olabilirmiş biraz kanı düşüktü kan damlasına başladık zaten inşallah bir daha olmaz sesi gelene kadar benim ödüm kopuyor
Bir kaç gün de degil baya kaliyoruz. Gercekten ben de gerildm. Bi dısarı cıkmam gerek. 1 haftadır evdeyim. Cocuk burda iyice huysuza bagladi. Yoksa kv ye birakip bi söyle dısarı giderdim de. Gözüm arkada kalcakBirkaç saatliğine kayınbiradere geldik. Millet sohbet muhabbet içinde, ben sivrisinek gelip ısırmasın diye bebeğin başında. Cirit atıyorlar çünkü
Zaman geçmiyor eve gidelim diye bakıyorum. Birkaç gün başka bir evde çok gerilirdim. Kimsenin olmadığı yazlıkta bile keyif yapamadım
Evet yaa aynen ben de bu durumdayim. Yarin da dügün yemegi verilecek. Oturup ciglik atmak istiyorumÖylr valla
Kımse senı duymuyormus gıbi bır his degıl mı ? Herkes kendı alemındeyken sen sureklı aktif olmak zorundasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?