- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.121
Ne geçmezse emmesi miBana dedi ki doktorum şimdilik Ekime kadar bir bekleyelim. Belki sıcaklardandir dedi. Eğer o zaman geçmezse sırayla süt urunlerini deneriz yumurtayı deneriz sonra da kırmızı et ürünlerini deneriz dedi. Var mı sende bu tarz belirtilerüzülme canım hepsinin çaresi var artık.
Sanırım benım kadar kımse meme ıcın ugrasmamıstır. Neler yaptım neler.amuda kalkmadıgım kaldı .Ben hiç biberon vermedim .emzik de geceleri hiç vermiyorum. Gündüz de toplasan maksimum 1 saat veriyorum. Hadi biberon meme reddi yapıyor hızlı geliyor diye .emzik niye yapsın ki ordan süt gelmiyor .Bir de emzik biberon alan bebeğin cenesiyle sadece anne memesi alan bebeğin çenesi aynı olmuyor bence çünkü bir bebeğin 20 dakika memede kalması için durup durup emmesi gerekiyor. Benimki hiç durmuyor .mesela geceleri 25 dakika emiyor ama miy miy miy .2 tane çekiyor 4 5 saniye bekliyor .öyle yavaş emen bebek yoruluyor ve annesinin kucağında uykuya dalıyor. Bizimki bunu gece yapıyor ama gündüzleri 8 9 dakika emiyor .e o sürede hangi bebek uykuya dalar? Ben bu emme işinin bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kimi bebekler emmeye cokkk düşkün. Ben ilk ay hatta doğduğu gün hariç 25 gün emzik vermedim .yine çok emmedi .kimi zaman aç yattı.bir arkadaşım var.bebegi meme aşığıydı. 1 saatte bir emiyordu .o kadar ki gece 6 7 kere kalkiyordu.cocuk ayda 1.5 kilo alıyordu.sonra çocuk meme reddi oldu .Yani o çocuk olduysa herkesinki olur .kusuyormus hala meme istiyormuş.ilk dogdugunda bile 7 gun sutu gelmedi kasikla verdi .
Ayni emzigi dün verdim güzel güzel emdi ,bugün verdim hep 8 dakika emdi.ayni yemekleri yiyorum .gazı da yok.yani 1 günde mi meme reddi oluyor .Bir de meme reddinde bir kaç dakika alıp bırakırmış ya da hiç almazmış .
Surrender nin bebeği biberon da almıyor kimi zaman .
Meme asigi olan bebekler hariç ben sadece anne sütü alan ve belirli aralıklarla emen bir bebeğin çok kilo alacağını düşünmüyorum.millet doymadığını düşündüğü an mama veriyor .3 4 öğün mama +meme ile geçiyor. E sonra da diyor ki benim çocuk 1.5 kilo aldı. Alır yani maşallah diyelim .mama fos fos et yapıyor.
Ben ayda 600 gram falan almadığı müddetçe mamaya geçmeyeceğim ya da kendi reddetmezse .varsın çok kilo almasın. Anne üstündeki vitaminleri ne kadar çok alırsa o kadar iyi .ben kilolu fos fos et olan bebeklerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Köşe yastigi gibi yerinden kalkamiyorlar. Varsın zayıf olsun .
meme reddine de çok bir neden bağlamak istemiyorum. Gazı mı var ondan mi emmiyor ,sütüm mu bitti , alerji mi oldu .hayir hiç bir neden olmayabilir . Bizimki uykusunu alamadiysa emmiyor .
Suan yaşadigim durumBizim yazlıkta 3.gun , ben bebişi halasina,kv verip rahat ederim diye düşünüyordum ama benimki iyice bana bağlandı . Gündüz uykularında bile yanında yatıyorum artık . Muhtemelen uyaran çok fazla geldi ve başetmekte zorlanıyor kuzum ,ilk bir ay bı baba bı anne evin içinde takıldı . Şimdi kalabalık ortam,bir sürü ses. Kesin eve gidince de bu ortamı arayacak
Bebekle hıxbır yere gıdılmez vallaSuan yaşadigim durumkv gildeyiz. Dügün var haliyle kalabalik telaşe gürültü patirti. Sagolsunlar bagıra bagıra konusuyorlar bi de yeminle tükendim ha. Bi gıdım kıpırdayamiyorum sanki. Uyumakta zorlanirdı belli bi vakitte. Simdi gün boyu zor uyuyor veya az uyuyup kalkiyor. Isyan etmem an meselesi.
Aynen öyle almayan almıyor ne yaparsan yap almıyor. Alan bebek de ister biberon ver ister emzik ver her türlü alıyor. Belki memenin yapısını sevmiyor .Yani emzik ya da biberon vermesen bile memenin yapısını sevmiyor olabilir.....
Sanırım benım kadar kımse meme ıcın ugrasmamıstır. Neler yaptım neler.amuda kalkmadıgım kaldı .
Ac olsa bıle almıyor memeyı bazen inat ederse . Ben de ısrar edeyım sakınlesmıyor kolay kolay . Bugun hep sol memeyı emzırdım buna da şükür tabıı :) ve elbette fuul emzırmedım, sag gogsu sagdım verdım biberonla .
Benımkı öyle uyurken agzına meme sokulacak ya da bıberon sokulacak bır bebek degıl . Uyurken kesınlıkle beslenmeyı ıstemıyor ve agzını acmıyor . Ben de ne zaman uyansa o zaman emzırıyorum gece
Isterse 6 saat uyusun dokunmuyorum artık.
Öncelıgı uykuya verıyor benım bebek
Enteresan
Her beslenme oncesı memeyı teklıf edıyorum. Alırsa emıyor
Almazsa bıberondan verıyorum.
Yataga yatırıo yanına uzandıgım zaman memeyı vereceğimı anlayıp huzursuz oluyor cins . Sag memede daha cok problrm cıkardıgı ıcın onu cok az teklıf edıcem soldan emzıricem.
Yanı oylr zor kı dısarda bu sekılde beslenme
Bir yere gıdecegımız zaman manuelı alıuorum ve sagıyorum. Bazen sut cıkmauacak korkusu yasıyorum cunku emzırıldıgı kadar sut cıkmıyor pompadan naparsan yap.
Sagıyorum ve kalan memeyı vermeye calısıyorum almıyor bazen.
Gece uyandıgında memeyı almayı red ederse dolaptakını ısıtııorum ama o surecte aglamazsa tabıı. Anne sutu kolay hazmedıldıgı ıcın 2 saate bi beslenmek zorunda oldugu ıcın asırı yoruyor. 60 cc yetıyor ona
Ama bazen memeden 40 cc cıkıyor . Barı emzıreyım somra bıberon vereyım dıyorum bazen alıyor bazen almıyor memeyı .
Zor valla yasadığım surec
Memeyı agzına alınca öğürüyor bazen
Sütten degıl memeden tıksınıyor sankı.
Boyle kısır dongu ıcındeyım ıste .
Bırqz daha zaman gecse cok ıyı olacak . Memeyı her daım unutturmamaya calısıyorum
Aynen bi milyon kere katiliyorumBebekle hıxbır yere gıdılmez valla
Bebekler her şeye aglıyor bılıyorsun.Aynen öyle almayan almıyor ne yaparsan yap almıyor. Alan bebek de ister biberon ver ister emzik ver her türlü alıyor. Belki memenin yapısını sevmiyor .Yani emzik ya da biberon vermesen bile memenin yapısını sevmiyor olabilir.
Benimki bugün hep huysuzdu. Uykuyla savas pusetle savas .surekli bagiriyor aglama da yok agiig agigg .az bir şey çikolata yemiştim omu yaptı anlamıyorum. Aç değil biliyorum bu kadar kısa sürede acikmaz.
Boşver o daha iyi biz giydiremiyoz küçülüyor yazık oluyor Allahtan çok almamışım yine de giydiremeden küçülecekler varBende çabuk büyür diye ya büyük almışım ya da az almışım. Şimdi de sürekli alışverşteyim mecburenDene bakalım diyeti ne olacak
Yok isilikleriNe geçmezse emmesi mi
Çikolata ne alaka kız?Aynen öyle almayan almıyor ne yaparsan yap almıyor. Alan bebek de ister biberon ver ister emzik ver her türlü alıyor. Belki memenin yapısını sevmiyor .Yani emzik ya da biberon vermesen bile memenin yapısını sevmiyor olabilir.
Benimki bugün hep huysuzdu. Uykuyla savas pusetle savas .surekli bagiriyor aglama da yok agiig agigg .az bir şey çikolata yemiştim omu yaptı anlamıyorum. Aç değil biliyorum bu kadar kısa sürede acikmaz.
Bunu okuyunca doktorumla konuşmuş gibi hissettimşimdi gidip vitaminimi iciyorum hemen
Öncelikle geçmiş olsun canım. Benimki bi ara sürekli kötü şekilde ağlıyordu vücudu kıpkırmızı olmuştu alerji gibi. Doktoruna götürdük kilo alımı yoktu kakasinda dizanteri çıkmıştı. Yatış vermişti mamaya başladık sonrasında. Doktora götür benceKizlar merhaba bebegim cok huysuz hic firsat bulup giremiyorum umarim herkes iyidir bebegim gecen ay 1 ayda 500 gr almisti doktorum mama baslamisti ama neyaptiysam hic bir mamayi yemedi hipp aptamil bebivita ve bebelac gold denedim ama yemiyor dunde kilo kontrolumuz vardi 10 gunde 350 gr almis iyi dedi mamayi yemiyor dedim o zaamn emzirmeye devam et dedi ama ben mamayida 2 gundur zorla agzina siringayla sıkıyordum cok agliyodu yerken ben onu dinlemedim ve dun aksamdan bu saate kadar 7 kez kaka yapti kakasi mukuslu ve cildinde isilik gibi dokuntuler cikmis ben mamadan olduğunu dusundum sizin bir fikriniz var mı 24 saatde 7 kez kaka yapmasi normalmi sizce
Şırıngayla almıs oyle devam et canım bence. Pekı neden doktora onu soylemedın ?Kizlar merhaba bebegim cok huysuz hic firsat bulup giremiyorum umarim herkes iyidir bebegim gecen ay 1 ayda 500 gr almisti doktorum mama baslamisti ama neyaptiysam hic bir mamayi yemedi hipp aptamil bebivita ve bebelac gold denedim ama yemiyor dunde kilo kontrolumuz vardi 10 gunde 350 gr almis iyi dedi mamayi yemiyor dedim o zaamn emzirmeye devam et dedi ama ben mamayida 2 gundur zorla agzina siringayla sıkıyordum cok agliyodu yerken ben onu dinlemedim ve dun aksamdan bu saate kadar 7 kez kaka yapti kakasi mukuslu ve cildinde isilik gibi dokuntuler cikmis ben mamadan olduğunu dusundum sizin bir fikriniz var mı 24 saatde 7 kez kaka yapmasi normalmi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?