Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Canim benimkide 4.100 gram dogdu ama oyle boğazlı bir cocuk degil meme reddi var cani ne zaman isterse o zaman emiyor 4..5 gun olmadan kaka yapmiyor mesela , mama vermiyorum sadece anne sütü aliyor yani anlayacagin her bebek havuz problemi gibi valla çozemiyoozz

Valla ben de anne sütü alan bir bebek nasil kabız oluyor anlamıyorum. Aslında bildiğimiz kabız gibi değil de bagirsaklari mi itmiyor acaba .yoksa katı nasıl olsun
Peki hareketli bir bebek mi

Emzik biberon alıyor mu

Bebeğimi temiz havamı çarptı neee bütün gün sadece 2 buçuk saat uyudu hala uyumuyo
Çıkarmayın ben çıkardım pişmanım. Dışarıyı görünce bunlara bir şey oluyor .algıları mi açılıyor ne ? Acaba hani bu meme reddi 4.ay oluyor ya artık update mi geldi 2 aya mi düştü acaba?Bizimki ne zaman ilginç bir şey görse hickirik tutar gözlerini beletir bakarsonra da o gün düzgün durmaz.

Bebekler sadece aç olduğu için emmiyor ki, ağrısı olduğunda rahatlamak, güvende hissetmek gibi sebeplerle de emiyor. Emme güdüsü tamamlanan karnı tok bir bebek pekala memeyi reddedebilir. Dediğin gibi bunlar ihtimallerden bir kaçı, hiç sebep olmayadabilir. Sütün tadının bile etkilediği söyleniyor.

Mama kof şişiriyor kesinlikle katılıyorum. Kilo alımı fazlaysa bebek istese bile doktorların sınırlama koymasını bir nedeni var, anne sütü kaç kilo alırsa alsın asla obezite yapmazken mama yapıyor. Ama herkes emzirmeyebilir, emzirmeyi istemeyebilir. Toplumumuzda asla emzirmemiş annelerin çocukları olmamıza rağmen kadınlara dayatılan böyle bir baskı var, kimse kendini harap etmemeli tüm seçeneklerini değerlendirmeli bence

Şimdikilerin algısı çok açık. Değişik bir yer görünce onu biliyorlar. Mal gibi yatmiyorlar. Tabi yatan bebekler var . Özür dilerim bu kelime için ama başka sıfat bulamadım diyor ki 30 cm den sizi görür. Ne 30 cm i kapıdan uyudu mu diye bakıyorum bana bakıyor. Hiperaktif mi ne .emerken yakama yapışıyor. Kolyemi çekiştiriyor.gazi da yok ha .Gaz damlasını koluma yatırarak veriyorum. Onu biliyor .Yatırdığım dakika ağlıyor. Hatta öyle yatirinca damla vereceğim diye ağlıyor.

Valla bence benim bebeğim sadece aç olunca meme emiyor. Olağanüstü durumlar hariç .Aksine canı aciyinca falan emmek istemiyor. Genelde bağırıp tepinme metodunu kullanıyor

Kızlar 2.ay aşıları sağlık ocağında yapılıyor mu?

Evet yapılıyor genel aşı oldukları için. Ama onların 1. ay aşısını yaparken 2. ay için gün vermiş olmaları gerekirdi.
Bence sen pazartesi ara hangi gün gelmeliyiz diye. Verem aşısı önceden belirlenmeli.

Ben 1 2 dakika geç kalınca gitmeyeceğim sanıp kapıdayken aradı ebe

Bir aşı yapılırken diğerini aşı takip defterinin üstüne not yapıştırıyor..

Benımkı 3350 dogdu ama bogazlı degıl
Benim kızım 2550 doğdu, 2300 küsürlere düştü yani grubun en minik bebeklerinden biriydi ama emmesi hep iyiydi kiloya bağlı değil bence. Şimdi emzirdim yatırdım, dakika tuttum 7 dk emdi. Sonra teklif edince de ağzını açmadı bile. Yetti demek ki deyip yatırıyorum ben. 10 dk falan ideal süreler bence çünkü kasları iyice güçlendi artık

Vallaaa yaaa hiç sorma yeni bebekler bunlar herşey beklerimmmm kendi yoruldunuyumadı diye sonunda

Dr bana 20 dk falan emmeli demişti
Ben de şimdi emzirmeye çalıştım 10 dk emdi uyuduğu için fazla emmedi bıraktı tekrar vermeye çalıştım almıyor

Bnmkide öyle kıpkırmızı geçiyor. Hemşire nin biri dedi ki öyle durumda ağzına üfleyin o hemen toplar kendini dedi bnde öyle yapıyorum

Şırıngayla almıs oyle devam et canım bence. Pekı neden doktora onu soylemedın ?
Vermeyi ordan gelince denedim baya agliyor ama agzina siktikca aglamaktan katiliyor cogu zsman bogazina kaciriyo
Aslinda benim bebegim meme delisi bi ara meme reddi yasadim ama 1 gubde gcti sürekli memede olmak emmek istiyo doktor mamayi kilo alimi tam sınırda diye baslamisti

Aslında baslanmayabilirmis umarım bundan sonra alır

8 10 dakika emme iyi mi bilemedim ben .bence kısa bir süre .Yani benimki de öyle emiyor ben ona kısa diyorum
Şöyle düşünün ikimizin önünde ayni miktar yemek var birimiz cok hızlı yiyip 10 dkda tüketiyoruz diğerimiz yavas yavas 20 dk de. Bebeklerde de böyle eger cenesi kuvvetliyse dinlenmeden cekiyorsa vakumlayarak 10 dk da doyar. Diger bebek de dinlenerek yavas yavas daha az cekim gucuyle 20 dk de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…