- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.201
Gece daha uzun uyuyor gündüz belli olmuyor Birgün uyuyor bir gün hiç uyumuyorGece mi daha çok uyuyor gündüz mü
Aman almazsa lamasin vermicemAslında baslanmayabilirmis umarım bundan sonra alır
Aslında o kadar çok emiyorsa niye kilo alamadı ki acaba ? Başka bir nedeni olmalı.yani ben bu sütun yarıyor yaramıyor işine inanmiyorumVermeyi ordan gelince denedim baya agliyor ama agzina siktikca aglamaktan katiliyor cogu zsman bogazina kaciriyo
Aslinda benim bebegim meme delisi bi ara meme reddi yasadim ama 1 gubde gcti sürekli memede olmak emmek istiyo doktor mamayi kilo alimi tam sınırda diye baslamisti
Mesela gece ve sabah da 25 ve 30 dakika emdi.cani öyle istedi demekki .Bir de algıları açıldıkça bence memede daha kısa geçiriyorlar.Artik emeyim gideyim mantığı var .çok gezdirmeyeceksin bence .Bir kere gezdirince hep o gezmeyi istiyorŞöyle düşünün ikimizin önünde ayni miktar yemek var birimiz cok hızlı yiyip 10 dkda tüketiyoruz diğerimiz yavas yavas 20 dk de. Bebeklerde de böyle eger cenesi kuvvetliyse dinlenmeden cekiyorsa vakumlayarak 10 dk da doyar. Diger bebek de dinlenerek yavas yavas daha az cekim gucuyle 20 dk de...
Ona da pek bayılmıyorBiberona karsi tepkisi nasil peki , böyle severek iciyormu biberonla
Asm'deki ebe 10-15 dkda boşaltır dedi bana. Zaten acıkırsa ya ağlar durmaz ya da 1 saat sonra yine ağlar dedi. Doğru aslında açken kim sakin sakin duruyor ki bebişler dursun? 2. Kez verdiğimde almazsa bırakıyorum ben senin gibi. yoksa strese girerim. Acıkırsa ağlar zatenDr bana 20 dk falan emmeli demişti
Ben de şimdi emzirmeye çalıştım 10 dk emdi uyuduğu için fazla emmedi bıraktı tekrar vermeye çalıştım almıyor
Çok geçmiş olsun , ah ne büyük korkudur... şükür ikiniz de iyisiniz2 gün önce ilk vukuatımız gerceklesti. babannemize gidiyorduk hava sicak oldugu icin direk kucagima aldım merdivenlerden cikarken birden ayagim dolandi küt yere yapistim cömelir gibi Allahtan bebişi dışa dönükt tutuyordum. Biryerine bir zarar gelmedi karnima basınç yaptı. Çok sükür bir sey olmadı ya olsa o vicdanla nasil yasardim. İlk annelik icin cız etmesini bizzat yasamıs olduk
Öyle canımÇok yakınımda gördüm canım bunu, kızcağız öyle çok uğraştı çabaladı heder etti kendini. Mama vermemekte de direndi ama mahvoldu. Benim kızım çoook meme düşkünüydü. Artık sütüm mü azdı yoksa kendisi mi çok sevdiğinden hepmemedeydi emin değilim. Çünkü öyle sütüm şişirmiyorda benim, kızım 7/24 memede 2 sene geçirdi hep çıtıpıtı sınırlarda bir bebekti hiç boğum boğum hallerini görmedik.
Biberon un lıkır lıkır akışı, emziği verdiği rahatlama hissi bazı - tembel - bebişlerde memeyi reddetmeye sebep olabiliyormuş. Bazı doktorların ilk bir ay geçsin öyle verin demesinin sebebi bu olabilir belki. Ama kolaya kaçan akıllı bıdıklar için bu her zaman risk teşkil edebilir. Ben emzirdim kızımı bunuda emziriyorum ama mama için tü kaka demiyorum, biberon hayat kurtaran bişi insana gerçekten vakit tanıyor, imkan tanıyor. Kendini çok yıprattığını emek verdiğini görüyorum ve gerekirse mama da verilmeli diyorum çünkü sen iyi olmazsan bebek de olmuyor bunu kafama bura vura öğretti süreç
Kesin bunu diyenin çocuğu yoktur.20 dakika emiyor evet ama ne zaman ? Gece uykuluyken, annenin sütü az ve yavas geliyorsa ya da bebek çok hareketli değilse öyle emer .20 dakika emmesi için 2 çekip bırakıp sonra tekrar emmesi gerekir. Gece yarım saat emdi benimki ama mık mık mık .Yarım saat daha tutsam dururdu .uyanık olduğu zaman hızlı hızlı emip bırakıyor. Ben de çok şey yiyorum galiba .sütüm de çok geliyor. Hep memede süt kalıyor o cekemediginden değil benim çok şey yiyip icmemden .Hem o humanalari içiyorum hep damla içiyorum. Bir tahin pekmez sevdası başladı onu yiyorum 5 litre su içiyorum.bunun altında yatan neden sütüm yetmeyecek kaygısı. Belki de beynime bu işlendi. Sadece beynim üretiyor.Dr bana 20 dk falan emmeli demişti
Ben de şimdi emzirmeye çalıştım 10 dk emdi uyuduğu için fazla emmedi bıraktı tekrar vermeye çalıştım almıyor
D0zelsin 4.aya da razıyımÇıkarmayınben çıkardım pişmanım. Dışarıyı görünce bunlara bir şey oluyor .algıları mi açılıyor ne ? Acaba hani bu meme reddi 4.ay oluyor ya artık update mi geldi 2 aya mi düştü acaba? Bizimki ne zaman ilginç bir şey görse hickirik tutar gözlerini beletir bakar sonra da o gün düzgün durmaz.
Valla ya surda 2 ay daha emsinler yeter çok şey istemiyorum zaten o dönemleri geçen cocuk sonra hep emiyorD0zelsin 4.aya da razıyım
Benımkı dınlenmeden çekiyor meselaŞöyle düşünün ikimizin önünde ayni miktar yemek var birimiz cok hızlı yiyip 10 dkda tüketiyoruz diğerimiz yavas yavas 20 dk de. Bebeklerde de böyle eger cenesi kuvvetliyse dinlenmeden cekiyorsa vakumlayarak 10 dk da doyar. Diger bebek de dinlenerek yavas yavas daha az cekim gucuyle 20 dk de...
Öyleymiş. O yuzden memeyı unutturmamak ıcın her öğün de bile almasa emzırmeye devamValla ya surda 2 ay daha emsinler yeter çok şey istemiyorum zaten o dönemleri geçen cocuk sonra hep emiyor
Ama 1 kiloya çok iyi diyor doktorlar .benim ilk ay 1100 aldı .çok güzel harika dedi doktor .2.ay 1000 kilo alması bence gayet güzel. Ben yine tartım bizim çocuğu elbiseleriyle 4860 geldi.120 gram elbiseleri ve bezi çıktı .1 aylıkken 3860 di .yine 1 kiloya yakın almış oluyor .çok Bile yeterÖyle canım
Mama almayan, bıbrron kabul etmeyen bebeklerde var . Allah beterındrn korusun
Kilo alımı nornal oldugu ıcın mamaya pek yaklasmıyorum aslında.
Eger düşüş olsaydı günde 1-2 kez verırdım .
Sonucta o da zehir değil ☺yani mamaya karsıı sayılmam
Ama işte öğünluk süt yettıgı için boşuna vermek ıstemıyorum mama
Her öğünde sagmıyorum zaten . Gece uyandıgında emzırıyorum. Gunduz bıraz sıkıntı oluyor
Ama bazen de ıyı gıdiyor
Bazsn gunduz kötüdosarda hıc almıyor zaten onu saymıuorum cunku gerekmedıkce cıkmıyorum
Aynen canım ayda 1 kilo sadece anne sütü alan bebekler ıcın cok ıyı . Ama tabıı kı 3-4aydan sonra azalıyor kılo alımıAma 1 kiloya çok iyi diyor doktorlar .benim ilk ay 1100 aldı .çok güzel harika dedi doktor .2.ay 1000 kilo alması bence gayet güzel. Ben yine tartım bizim çocuğu elbiseleriyle 4860 geldi.120 gram elbiseleri ve bezi çıktı .1 aylıkken 3860 di .yine 1 kiloya yakın almış oluyor .çok Bile yeter
Tahmin ediyorum kilo alımı iyi mi? Bir de hızlı cektiginde daha. Fazla hava yuttugunu dusunuyorum ve bu da gaza sebep oluyorBenımkı dınlenmeden çekiyor mesela
Mola yok
8-10 dk hıc ara vermeden yutkundugunu düşün
Ben bıberonla desteklıyorum bazı öğünlerde memeyı ıstemedıgı ıcın. O yuzden sadece meme ıcın kılo alımına bişi diyemıyorum.Tahmin ediyorum kilo alımı iyi mi? Bir de hızlı cektiginde daha. Fazla hava yuttugunu dusunuyorum ve bu da gaza sebep oluyor
Taş gibi dolu göğsü 10 dk da yumuşatıyor ve yutkunma sesi çok iyi oluyor8 10 dakika emme iyi mi bilemedim ben .bence kısa bir süre .Yani benimki de öyle emiyor ben ona kısa diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?