- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.221
Yüzde 90 i su olan bir besin var ne kadar alabilir ki .kaldı ki mama ile beslenen cocugun kakasi ile anne sütü içen arasında dağlar kadar fark var .onlarınki bir tuhaf .Aynen canım ayda 1 kilo sadece anne sütü alan bebekler ıcın cok ıyı . Ama tabıı kı 3-4aydan sonra azalıyor kılo alımı
Aynı benimkiBenim ki 2900 doğdu bizi bulsa bizi yicekmemem hiç taş gibi olmuyor olamıyor. Doktor çok kustupu için 2 saatten önce emzirme dedi hiç dayandığını görmedim kıyametler kopuyor
Çok geçmiş olsun canım2 gün önce ilk vukuatımız gerceklesti. babannemize gidiyorduk hava sicak oldugu icin direk kucagima aldım merdivenlerden cikarken birden ayagim dolandi küt yere yapistim cömelir gibi Allahtan bebişi dışa dönükt tutuyordum. Biryerine bir zarar gelmedi karnima basınç yaptı. Çok sükür bir sey olmadı ya olsa o vicdanla nasil yasardim. İlk annelik icin cız etmesini bizzat yasamıs olduk
Kaka sıklığı nedir?Benim oğlan en fazla 30 35 dk kalıyor memede hem kendi bırakıyor sonra da deli gibi aranıyor hala istiyor sürekli aç gibi anlamadım ilk ay 1420 gr aldı. 2 gündür de bazen emdikten sonra kusuyor
Canım senimkinin kaka sıklığı nedir,?Yüzde 90 i su olan bir besin var ne kadar alabilir ki .kaldı ki mama ile beslenen cocugun kakasi ile anne sütü içen arasında dağlar kadar fark var .onlarınki bir tuhaf .
Benimki 2900 doğdu 2700 e indi . ilk ay 3860 oldu . 1 1 alsa bile 5000 kilo oluyor ama 4 kilo doğan bir çocuk 1 1 alsa 6 oluyor .benimki 1.5 1.5 alacak da o kiloya çıkacak.
Kaldı ki benimki çok hareketli. Hareketli olduğu için de gazi azaldı. Yediğini de eritiyor .zaten sürekli maşallah kaka da yapıyor. Gerçekten kaka yapan bebek çok kilo almiyor
Bizim bazı günler 10u buluyor. Ertesi gün 4,5e düşüyor mesela. İshal miymiş?Canım senimkinin kaka sıklığı nedir,?
Ben de sabah sabah kakaya taktim. 7den fazla olması ishal deniyor. Saymadım ama sık yapıyor bizimki de.
Valla ben de bıraktım bir saat sonra hareketlendi uykusunda tekrar denedim yine 12 dk kadar emdi bıraktı 40 I geçince hızlı boşaltmaya başlıyorlar demek ki..Asm'deki ebe 10-15 dkda boşaltır dedi bana. Zaten acıkırsa ya ağlar durmaz ya da 1 saat sonra yine ağlar dedi. Doğru aslında açken kim sakin sakin duruyor ki bebişler dursun? 2. Kez verdiğimde almazsa bırakıyorum ben senin gibi. yoksa strese girerim. Acıkırsa ağlar zaten
Bizim de öyle hem kendi bırakıyor hem aranıyor hem kusuyor Dr mı sorsak acaba ama sizde de durum aynıysa bu dönem de böyle mi oluyoorlar kiBenim oğlan en fazla 30 35 dk kalıyor memede hem kendi bırakıyor sonra da deli gibi aranıyor hala istiyor sürekli aç gibi anlamadım ilk ay 1420 gr aldı. 2 gündür de bazen emdikten sonra kusuyor
Way canına nasıl saydın kızKesin bunu diyenin çocuğu yoktur.20 dakika emiyor evet ama ne zaman ? Gece uykuluyken, annenin sütü az ve yavas geliyorsa ya da bebek çok hareketli değilse öyle emer .20 dakika emmesi için 2 çekip bırakıp sonra tekrar emmesi gerekir. Gece yarım saat emdi benimki ama mık mık mık .Yarım saat daha tutsam dururdu .uyanık olduğu zaman hızlı hızlı emip bırakıyor. Ben de çok şey yiyorum galiba .sütüm de çok geliyor. Hep memede süt kalıyor o cekemediginden değil benim çok şey yiyip icmemden .Hem o humanalari içiyorum hep damla içiyorum. Bir tahin pekmez sevdası başladı onu yiyorum 5 litre su içiyorum.bunun altında yatan neden sütüm yetmeyecek kaygısı. Belki de beynime bu işlendi. Sadece beynim üretiyor.
Ben bir ara yutkunmasini sayiyordumhızlı ile yavas arasındaki fark ne diye .yavasken 400 kere yutkundu hizliyken 200 300 arasi yutkundu. Manyak anne olmak bunu gerektiriyor çünkü
Meme reddi nin ayları mı varmış ben her durumda reddedebilir sanıyordumValla ya surda 2 ay daha emsinler yeter çok şey istemiyorum zaten o dönemleri geçen cocuk sonra hep emiyor
Belki de her ay oluyor .benim bildiğim 3.4.ay çok oluyormusMeme reddi nin ayları mı varmış ben her durumda reddedebilir sanıyordum
O zaman da gündüz çok emiyor süt anca yetiyor gibi geliyor. Gündüzleri çok emdiginden geceleri az emdiginden dengesizlik oluyorWay canına nasıl saydın kız
Canım sütün iyiyse çok yeme o tarz ekstra süt yapıcı mastit olursun
Süt memede kalırsa sıkıntı çok boşaltır san sıkıntı
10 dk emmesi sorun değil de gece zor uyuttum iyice yorulmuştu gece de acıksa bile uyanmıyor gibi hissediyorum 5 saat uyanmadı ben aldım memeye taktım 10 dk emdi bıraktı o yüzden stres oluyorum aç kalmasın diye
O zaman daha dikkatli olcaz o aylarda demekBelki de her ay oluyor .benim bildiğim 3.4.ay çok oluyormus
Bizim hepsinde kaka var ama az az var .Yani dolu dolu yapmıyor .Onu da haosirinca ve gaz çıkarınca yapıyor çünkü altını açtığımda bazen gaz çıkarıyor az bir şey kaka geliyor. O 7 den fazla olan bence büyük bebekler için.Canım senimkinin kaka sıklığı nedir,?
Ben de sabah sabah kakaya taktim. 7den fazla olması ishal deniyor. Saymadım ama sık yapıyor bizimki de.
Onlar hazmedilmemis anne sütü yağları korkacak bir şey yokKızlar manyak gibi bebek kakası inceler oldum sarı kakanın içinde beyaz beyaz pütürcükler var sizde de oluyor mu normal mi bu
Hic olmaz belki de belli olmaz bu işlerO zaman daha dikkatli olcaz o aylarda demek
Ben de o durumdayımKızlar manyak gibi bebek kakası inceler oldum sarı kakanın içinde beyaz beyaz pütürcükler var sizde de oluyor mu normal mi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?