- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.241
Ben alt değiştirirken tabii aydınlık odada gölgemi farketti. Elimi hareket ettirdim takip etti. Belki tam karanlık yada tam aydınlık lazım.Kızlar benımkı gölgelerden korkuyor
Odada loş ısık var sureklı gölge düşen yerlere bakıyor ve hareketlerı degısıyor
Yanı korktugunu anlıyorum
Evet, algılayamıyorne oldugunuBen alt değiştirirken tabii aydınlık odada gölgemi farketti. Elimi hareket ettirdim takip etti. Belki tam karanlık yada tam aydınlık lazım.
Bunu deyince aklıma geldi. Cem Yılmaz'ın dediği gibi bastılar folik asit,bebekler böyleŞimdikilerin algısı çok açık. Değişik bir yer görünce onu biliyorlar. Mal gibi yatmiyorlar. Tabi yatan bebekler var . Özür dilerim bu kelime için ama başka sıfat bulamadımdiyor ki 30 cm den sizi görür. Ne 30 cm i kapıdan uyudu mu diye bakıyorum bana bakıyor. Hiperaktif mi ne .emerken yakama yapışıyor. Kolyemi çekiştiriyor.gazi da yok ha .Gaz damlasını koluma yatırarak veriyorum. Onu biliyor .Yatırdığım dakika ağlıyor. Hatta öyle yatirinca damla vereceğim diye ağlıyor.
Aslinda ben sunnet oldugu icin o ara zayifladigini dusunuyorum cunki 10 gunde 350 gr almasina gayet iyi dedi doktorAslında o kadar çok emiyorsa niye kilo alamadı ki acaba ? Başka bir nedeni olmalı.yani ben bu sütun yarıyor yaramıyor işine inanmiyorum
Sünnet yaptiran anneler surecnasil ben 2.5 aylikken aşılardan sonra yaptırmayi dusunuyorum daAslinda ben sunnet oldugu icin o ara zayifladigini dusunuyorum cunki 10 gunde 350 gr almasina gayet iyi dedi doktor
Bu bizde de var kilo alımını etkiler mi acabaO zaman da gündüz çok emiyor süt anca yetiyor gibi geliyor. Gündüzleri çok emdiginden geceleri az emdiginden dengesizlik oluyor
Sanmıyorum onu sonraki emmelerde telafi ediyorlarBu bizde de var kilo alımını etkiler mi acaba
Bak bakalım anne sütü ver yoksa bu ayAslinda ben sunnet oldugu icin o ara zayifladigini dusunuyorum cunki 10 gunde 350 gr almasina gayet iyi dedi doktor
Çok iyi sevindim canım..Normalde hastaneye gidecektik eşim hastanede yatıyor o yüzden sağlık ocağına götürücem.yarin hemşireye sorayim o zaman o söyler ne zaman gidecegimiziEvet yapılıyor bende orda yaptırdım ama verem aşısı için belirli günler var bunun için öncesinde hangi gün yapıyorlar öğren canım
Hastanede yaptırdım 1 ay aşılarını.Doktoru yine 5 eylüle vermişti tarihi.Yarin sağlık ocagindaki hemşireye sorayim yine de.Bir de doktordan da bilgi alayım ne diyecek ?özel bi asi yok sanırım 2.aydaEvet yapılıyor genel aşı oldukları için. Ama onların 1. ay aşısını yaparken 2. ay için gün vermiş olmaları gerekirdi.
Bence sen pazartesi ara hangi gün gelmeliyiz diye. Verem aşısı önceden belirlenmeli.
Ben 1 2 dakika geç kalınca gitmeyeceğim sanıp kapıdayken aradı ebe
Bir aşı yapılırken diğerini aşı takip defterinin üstüne not yapıştırıyor..
Folik aside 200 ₺ vermıstımBunu deyince aklıma geldi. Cem Yılmaz'ın dediği gibi bastılar folik asit,bebekler böyle
Şaka bir yana bana da garip geliyor. Bebek dediğin sanki on on beş yıl önce uyur, emer, az ağlar yine uyur şeklindeydi. Gözler bence de daha uzağı görüyor ve cin gibiler. Bakalım hangi kuşağa ait olacaklar, Z yi sollayacaklar o kesin gibi.
Bizim kız normalde Saba 11 gibi yatakta emip bjraz daha uyurdu ben de o arada kahvaltı mi yapardım. Bugün babası aldı oynadı hoplatti sağa sola geçirdi filan. Sonra geldi bana memeyi almaz bağırır gözü babasinda. Memeyi almak istemiyor çünkü uykusu var meme gelince uyuyacak bence akşam da uyku yüzünden emmiyor yani algı konusunda haklısın. Başka şey dikkatini çekince memeyi istemiyor. Ben ağzına koyuyorum eliyle itiyor eliyle tutup çıkarıyor. Bazen bırakmak istemediginde de emzirme sütyenin yukarda kısmıni tutuyor eliyle bırakmıyor. Velhasıl bizimkini pusete koyduk orda bayıldı.Mesela gece ve sabah da 25 ve 30 dakika emdi.cani öyle istedi demekki .Bir de algıları açıldıkça bence memede daha kısa geçiriyorlar.Artik emeyim gideyim mantığı var .çok gezdirmeyeceksin bence .Bir kere gezdirince hep o gezmeyi istiyor
Rahat ol birazKesin bunu diyenin çocuğu yoktur.20 dakika emiyor evet ama ne zaman ? Gece uykuluyken, annenin sütü az ve yavas geliyorsa ya da bebek çok hareketli değilse öyle emer .20 dakika emmesi için 2 çekip bırakıp sonra tekrar emmesi gerekir. Gece yarım saat emdi benimki ama mık mık mık .Yarım saat daha tutsam dururdu .uyanık olduğu zaman hızlı hızlı emip bırakıyor. Ben de çok şey yiyorum galiba .sütüm de çok geliyor. Hep memede süt kalıyor o cekemediginden değil benim çok şey yiyip icmemden .Hem o humanalari içiyorum hep damla içiyorum. Bir tahin pekmez sevdası başladı onu yiyorum 5 litre su içiyorum.bunun altında yatan neden sütüm yetmeyecek kaygısı. Belki de beynime bu işlendi. Sadece beynim üretiyor.
Ben bir ara yutkunmasini sayiyordumhızlı ile yavas arasındaki fark ne diye .yavasken 400 kere yutkundu hizliyken 200 300 arasi yutkundu. Manyak anne olmak bunu gerektiriyor çünkü
Aynenbenim ki uyurken mesela ısık yanık yanindan gec o ara senin gölgen üstüne düsüyorsa mesela anlık ışık gölge olunca da sıçrıyor. Bazen golgeler de cok hareketli olunca korkup anlik bi mızırdama aglama oluyirKızlar benımkı gölgelerden korkuyor
Odada loş ısık var sureklı gölge düşen yerlere bakıyor ve hareketlerı degısıyor
Yanı korktugunu anlıyorum
Biz bebekken heralde bebek gıbıydıkAynenbenim ki uyurken mesela ısık yanık yanindan gec o ara senin gölgen üstüne düsüyorsa mesela anlık ışık gölge olunca da sıçrıyor. Bazen golgeler de cok hareketli olunca korkup anlik bi mızırdama aglama oluyir
Aynen ya ben suan bu bebegin aslinda kafa olarak 5 6 aylik oldugunu iddia edeblrm ama ispatlayamam bakiyorum da bana mi cok büyük geliyor anlamadim. tavirları anlamasi tepki vermesi falan ileride gibi geliyor simdiden aguya yakin sesle cikarmaya basladi.Biz bebekken heralde bebek gıbıydık
Bunlar her seyı anlamaua calısıyor
Zamane bebeleriAynen ya ben suan bu bebegin aslinda kafa olarak 5 6 aylik oldugunu iddia edeblrm ama ispatlayamam bakiyorum da bana mi cok büyük geliyor anlamadim. tavirları anlamasi tepki vermesi falan ileride gibi geliyor simdiden aguya yakin sesle cikarmaya basladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?