- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.261
Düğün kimin ?Şuan evde dugun yemegi veriliyor zibilyon tane insan her kafadan ses arka odaya kactik elektrik supurgesi sesiyle uyutuyorum. Artk seslerden uyanmaya basladi benimki buraya geleli böyle evde ya cok ses yapmiyorduk ya da buranin volumü fazla geldi cocuga. geldi geleli uyumakta dalmakta zorlaniyor gunduz yarim yamalak uyuyor. Bu yüzden uykumuz geceye döndü. Gündüz de hep şu soruya muhatabim niye uyumuyo bu uyumadi mi yine mi uyumadi bla bla bla
Gece 3+3 gibi uyuyor. Hiç 4 saat bile uyumadı. Size maşallahValla ben de bıraktım bir saat sonra hareketlendi uykusunda tekrar denedim yine 12 dk kadar emdi bıraktı 40 I geçince hızlı boşaltmaya başlıyorlar demek ki..
Peki gece uykusu kaç saat
5 saat uyuduğu için ben 10 dk emince panik oldum
Bence de . Zaten neredeyse Sıvı yapıyorlar
Bende sleppy kullanıyorum sabah beri 3 kere kaka yaptı bakalım daha gün bitmediKaka yapmaları bez markası ile alakalı değildir dimiSleepy kullanıyorduk Baby Turco denedik. Yapmaya başladı
Canım benim ki de geceleri 4 ya da 5 saat uyuyor ben tam ortasında uyanmadan biberon veriyor ağzına emip devam ediyor. Stres olacaksan öyle yapWay canına nasıl saydın kız
Canım sütün iyiyse çok yeme o tarz ekstra süt yapıcı mastit olursun
Süt memede kalırsa sıkıntı çok boşaltır san sıkıntı
10 dk emmesi sorun değil de gece zor uyuttum iyice yorulmuştu gece de acıksa bile uyanmıyor gibi hissediyorum 5 saat uyanmadı ben aldım memeye taktım 10 dk emdi bıraktı o yüzden stres oluyorum aç kalmasın diye
Benimki binhafta önceye kadar her saat bası kalkiyordu gece. O kadar ozeniyordumki 3-4 saat araliksiz uyanmayan bebeklere 2 saat uyuyunca araliksiz dunyalar benim oluyordu. İlk kez dun gece 3.5saat araliksiz uyudu memeye de kalkmadi masallah bir sorun var diye düşünüp kendim uyandirmaya kalktim ac kalir sekeri duser diye ama annem engel oldu :) bizimki tam bir meme sevdalısı gündüz uyanıkkenher saat basi bi fırt ceker beyimiz. Kusmamiz cok bizim deGece 3+3 gibi uyuyor. Hiç 4 saat bile uyumadı. Size maşallah
Evet komple ayakta olacaklar. En kötü dönemi de 4 -8 ay bence .oyuncak da bilmiyorlar .nasıl avutursan avut .şimdi yine uyuyorlar. Valla en az 4 5 yaşına gelene kadar bize rahat yok .aptamil forum var okuyorum .5.ay başka bir sorun meme redleri uyumamalar huysuzluklar .hiç neden yokken ağlamalar. Arkadaşımın 5 yaşında çocuğu var diyor ki bazen nedensiz ağlıyor. Niye ağlıyorsun diyormuş daha çok ağlıyormuş. Çocuğun mu var derdin var .sevgileri çok güzel ama bakımları çok zor .Bir çift hiç çocuk istemese hakli bulurum. Sevgisine değer ama ömrün de gidiyor .5 yıl çocuk yapmadigima pişman değilim. Tatile de gittim gezdim de gündüzleri yattım da .hemen çocuk yapan insanlar cocugun ne olduğunu bence bilmiyor .4 5 yaşına bile gelse asla çocuksuz gibi olmuyorsun.bence bir çift en az 3 4 yıl çocuk yapmamalı.Rahat ol biraznasıl saydın onu Allah iyiliğini versin. Benim kız da uyuma durumu yoksa 5-6 dk da emip kalkıyor ki bu gece uykusuna yatması gereken vakit. Gündüz uykusu varsa yavaş yavaş oyalaniyor memede. Biraz daha büyusunlwr temelli uyumak istemeyecekler
çünkü emme refleksi var .sadece emmek istiyor. Ağzı istiyor .emzik verince o refleksi bastiriyorsun .emzik almıyorsa artık seni bırakmaz. 1 saat de olsa vereceksin o memeyi susmaz çünkü .emzik verirsen de emmiyorBizim de öyle hem kendi bırakıyor hem aranıyor hem kusuyor Dr mı sorsak acaba ama sizde de durum aynıysa bu dönem de böyle mi oluyoorlar ki
Ya da bizim gibi 10 yılEvet komple ayakta olacaklar. En kötü dönemi de 4 -8 ay bence .oyuncak da bilmiyorlar .nasıl avutursan avut .şimdi yine uyuyorlar. Valla en az 4 5 yaşına gelene kadar bize rahat yok .aptamil forum var okuyorum .5.ay başka bir sorun meme redleri uyumamalar huysuzluklar .hiç neden yokken ağlamalar. Arkadaşımın 5 yaşında çocuğu var diyor ki bazen nedensiz ağlıyor. Niye ağlıyorsun diyormuş daha çok ağlıyormuş. Çocuğun mu var derdin var .sevgileri çok güzel ama bakımları çok zor .Bir çift hiç çocuk istemese hakli bulurum. Sevgisine değer ama ömrün de gidiyor .5 yıl çocuk yapmadigima pişman değilim. Tatile de gittim gezdim de gündüzleri yattım da .hemen çocuk yapan insanlar cocugun ne olduğunu bence bilmiyor .4 5 yaşına bile gelse asla çocuksuz gibi olmuyorsun.bence bir çift en az 3 4 yıl çocuk yapmamalı.
Hep aynı şeyi yapmalısın.mesela emdi oyun uyku mu öyle devam etmeli .Sen önce uyutursan 1 saat içinde kalkıyor ve acikmamis oluyor .1 saat daha oyalamalisin ama acikmaya başladı için komple acıktım sanıyor ve aranıyor. Aslında az acıkıyor ama bunu bilmiyor .emzik de ayarlı kullanılmalı. Asla açken uyutuyum ya da uyutmayim diye verilmemeli .uyutmayim diye emzik veriyorsun 2 saat geçiyor ve emmiyor .emzik vereceksen aglayinca ve uyuturken vereceksin .Bizim
Bizim kız normalde Saba 11 gibi yatakta emip bjraz daha uyurdu ben de o arada kahvaltı mi yapardım. Bugün babası aldı oynadı hoplatti sağa sola geçirdi filan. Sonra geldi bana memeyi almaz bağırır gözü babasinda. Memeyi almak istemiyor çünkü uykusu var meme gelince uyuyacak bence akşam da uyku yüzünden emmiyor yani algı konusunda haklısın. Başka şey dikkatini çekince memeyi istemiyor. Ben ağzına koyuyorum eliyle itiyor eliyle tutup çıkarıyor. Bazen bırakmak istemediginde de emzirme sütyenin yukarda kısmıni tutuyor eliyle bırakmıyor. Velhasıl bizimkini pusete koyduk orda bayıldı.
Ya işte onun da sonu yok .Her yıl aynı şey oluyor .tatil gezme .ee bir vakitten sonra onlar da bitiyor .Ya da bizim gibi 10 yıl
İçimde bir sey kalmadı sunu da yapaydım diye ama hala hiçbirsey yapmamış gibi hissediyorum psikolojik herhalde
Allah kolaylık versin,bebek gününde değilse odadan cikmamayi ya da dışardan eve girmemeyi tercih ediyorum . Daha çok mu kalacaksiniz peki orda.Suan yaşadigim durumkv gildeyiz. Dügün var haliyle kalabalik telaşe gürültü patirti. Sagolsunlar bagıra bagıra konusuyorlar bi de yeminle tükendim ha. Bi gıdım kıpırdayamiyorum sanki. Uyumakta zorlanirdı belli bi vakitte. Simdi gün boyu zor uyuyor veya az uyuyup kalkiyor. Isyan etmem an meselesi.
Ben tam tersi gezdirme taraftarıyım ve bebeğe de iyi geliyor. Her sabah ve akşam 1.5 saat yürüyüş yapıyoruz ,çoğunda temiz havada uyuyor . Son 5-10 dk gökyüzünü izliyor. Bu sefer evden çıkmayan bebek dışarıya zor adapte olacak . Dün bı konserde biraz durduk ,hiç uyanmadı bile seslere alışkın çünkü ama ilk kez o konsere gitmiş olsaydık çığlık çığlığa ağlardı belki de.Mesela gece ve sabah da 25 ve 30 dakika emdi.cani öyle istedi demekki .Bir de algıları açıldıkça bence memede daha kısa geçiriyorlar.Artik emeyim gideyim mantığı var .çok gezdirmeyeceksin bence .Bir kere gezdirince hep o gezmeyi istiyor
Gündüzleri doğduğundan beri aynı durumdayiz ,eğer uyumuyorsa meme . Emme refleksi çok yoğun olunca doktor emzik kullanın dedi ,kullanıyoruz ama bu seferde emzik bağımlılığı oldu gibi . Dün yumruğunu emmeyi keşfetti emzik olmadığı an yumruğu sokup emiyorBenim oğlan en fazla 30 35 dk kalıyor memede hem kendi bırakıyor sonra da deli gibi aranıyor hala istiyor sürekli aç gibi anlamadım ilk ay 1420 gr aldı. 2 gündür de bazen emdikten sonra kusuyor
İyi de ben mesela hiçbir zaman bebekle konsere gitmem alismasina gerek yok ki .evet temiz hava alsın ama diğer ortamları hayatında kaç kere gorecekki ?Bu çocuğun hayatının yüzde 99 u evinde geçecek. Evinin ortamına alışması daha iyi bence .Yarın kış gelecek ,sonra ise başlayacağım.cok disarda gezen bebek çok dışarı istiyor .bizim görümce sürekli bebeyi aldı avm avm gezdi .şimdi bebek 10 aylık gündüz 1 dakika uyumuyor .gezme istiyor .arabayı da sevmiyor. Kucağında tasiyacaksin illa .Allah kolaylık versin,bebek gününde değilse odadan cikmamayi ya da dışardan eve girmemeyi tercih ediyorum . Daha çok mu kalacaksiniz peki orda.
Ben tam tersi gezdirme taraftarıyım ve bebeğe de iyi geliyor. Her sabah ve akşam 1.5 saat yürüyüş yapıyoruz ,çoğunda temiz havada uyuyor . Son 5-10 dk gökyüzünü izliyor. Bu sefer evden çıkmayan bebek dışarıya zor adapte olacak . Dün bı konserde biraz durduk ,hiç uyanmadı bile seslere alışkın çünkü ama ilk kez o konsere gitmiş olsaydık çığlık çığlığa ağlardı belki de.
Gündüzleri doğduğundan beri aynı durumdayiz ,eğer uyumuyorsa meme . Emme refleksi çok yoğun olunca doktor emzik kullanın dedi ,kullanıyoruz ama bu seferde emzik bağımlılığı oldu gibi . Dün yumruğunu emmeyi keşfetti emzik olmadığı an yumruğu sokup emiyorbizdede kusma başladı son 1 haftadır , kusunca en az 30 dk emziremiyoruz da .
Emer emmez babanın işi yoksa babaya veriyorum,oyun halisinda kitapla falan vakit geçiriyorlar biraz
Ailenin yasanti bicimine göre değişiyordur . 3 günlükken ilk kontrolde evden çıktık sonrasinda evde kaldığımız bir gun olmadı ki ben kendim bunaliyorum o da çocuğa yansıyordur illaki . 3-4 yaşına gelmiş olup çocuk muzikallerinde ,çocuk tiyatrosunda ya da düğünlerde çok ağlayan çocuk oluyor ben alışması taraftarıyım. Ne kadar sosyallesirse o kadar iyi ,belkide meslegimden kaynaklı hep uyaran eksiligi ve gelişim geriliği küçük yaş grubuyla çalıştığım için tedirginlik oluyor.İyi de ben mesela hiçbir zaman bebekle konsere gitmem alismasina gerek yok ki .evet temiz hava alsın ama diğer ortamları hayatında kaç kere gorecekki ?Bu çocuğun hayatının yüzde 99 u evinde geçecek. Evinin ortamına alışması daha iyi bence .Yarın kış gelecek ,sonra ise başlayacağım.cok disarda gezen bebek çok dışarı istiyor .bizim görümce sürekli bebeyi aldı avm avm gezdi .şimdi bebek 10 aylık gündüz 1 dakika uyumuyor .gezme istiyor .arabayı da sevmiyor. Kucağında tasiyacaksin illa .
Zaten çocukla gezdigimden de yedigimden içtiğinden de bir şey anlamıyorum. Anlayan kişi de çok azdır. En iyi ihtimalle karnı acıkıyor.
Aynen aile yapısıyla çok alakalı. Biz aile olarak da çok gezmiyoruz. Ankara da nereye gideceksin ki hem ...Biz çocuk yokken bile yapacak bir şey bulamiyorduk. Bizim cocugun sosyallesecegi tek aktivite çocuk tiyatrosu olur anca .Ailenin yasanti bicimine göre değişiyordur . 3 günlükken ilk kontrolde evden çıktık sonrasinda evde kaldığımız bir gun olmadı ki ben kendim bunaliyorum o da çocuğa yansıyordur illaki . 3-4 yaşına gelmiş olup çocuk muzikallerinde ,çocuk tiyatrosunda ya da düğünlerde çok ağlayan çocuk oluyor ben alışması taraftarıyım. Ne kadar sosyallesirse o kadar iyi ,belkide meslegimden kaynaklı hep uyaran eksiligi ve gelişim geriliği küçük yaş grubuyla çalıştığım için tedirginlik oluyor.
Benım ılk cocugun yasantısı evde gectıAynen aile yapısıyla çok alakalı. Biz aile olarak da çok gezmiyoruz. Ankara da nereye gideceksin ki hem ...Biz çocuk yokken bile yapacak bir şey bulamiyorduk. Bizim cocugun sosyallesecegi tek aktivite çocuk tiyatrosu olur anca .
Aslında o uyaran falan da çocuğuna göre değişiyor. Bazı çocuklar hiç dışarı çıkmadığı halde çok dışa dönük olabiliyor. Mesela ben 7 aylıkken konuşmuşum. Annem kardeşime hamile olduğundan bana bakamamış bile .dışarı falan hak getire .
Olmadı iki kere bir çay kaşığı calpol verdimAteş felan oldu mu.
Senin ilk çocuk rüya çocukmuş sen bilememissinBenım ılk cocugun yasantısı evde gectı
Ama şuan asırı dışa dönük, sosyal, arkadas canlısı ve asırı paylasımcı biri. Ne kreşe gonderırken ne anaokuluna gonderırken sorun yaşamadım.
Bu tamamen bence karakter meselesi
Acaba dıyorum allah bu cocukta mı tokatı atacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?