Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Düğün kimin ?

Gece 3+3 gibi uyuyor. Hiç 4 saat bile uyumadı. Size maşallah
Öyle deniyor ama E Ekbl56 in da dediği gibi gaz ve kaka beraber olduğu için normal olabilir. Küçük bebekte ishali anlamak zor.
Bence de . Zaten neredeyse Sıvı yapıyorlar

Canım benim ki de geceleri 4 ya da 5 saat uyuyor ben tam ortasında uyanmadan biberon veriyor ağzına emip devam ediyor. Stres olacaksan öyle yap

Valla kızlar ben hiç emmeye takılmıyorum aç oldu mu dünyayı dar ediyor zaten
Dün aksam 10 gibi uyandı en son 7de yemişti max 6/7 dk emmiştir ama hızlı hızlı emdi. Bıraktı ve uyudu. Doymasa bırakmazdı dedim
Bir daha gece 2de kalktı yemek için şaştım kldım
Az önce de 20dakkadan fazla emdi keyfine vara vara
Yani demek o ki keyifler nasıl isterde öyle, çok da şaapmamak lazım

Gece 3+3 gibi uyuyor. Hiç 4 saat bile uyumadı. Size maşallah
Benimki binhafta önceye kadar her saat bası kalkiyordu gece. O kadar ozeniyordumki 3-4 saat araliksiz uyanmayan bebeklere 2 saat uyuyunca araliksiz dunyalar benim oluyordu. İlk kez dun gece 3.5saat araliksiz uyudu memeye de kalkmadi masallah bir sorun var diye düşünüp kendim uyandirmaya kalktim ac kalir sekeri duser diye ama annem engel oldu :) bizimki tam bir meme sevdalısı gündüz uyanıkkenher saat basi bi fırt ceker beyimiz. Kusmamiz cok bizim de

Evet komple ayakta olacaklar. En kötü dönemi de 4 -8 ay bence .oyuncak da bilmiyorlar .nasıl avutursan avut .şimdi yine uyuyorlar. Valla en az 4 5 yaşına gelene kadar bize rahat yok .aptamil forum var okuyorum .5.ay başka bir sorun meme redleri uyumamalar huysuzluklar .hiç neden yokken ağlamalar. Arkadaşımın 5 yaşında çocuğu var diyor ki bazen nedensiz ağlıyor. Niye ağlıyorsun diyormuş daha çok ağlıyormuş. Çocuğun mu var derdin var .sevgileri çok güzel ama bakımları çok zor .Bir çift hiç çocuk istemese hakli bulurum. Sevgisine değer ama ömrün de gidiyor .5 yıl çocuk yapmadigima pişman değilim. Tatile de gittim gezdim de gündüzleri yattım da .hemen çocuk yapan insanlar cocugun ne olduğunu bence bilmiyor .4 5 yaşına bile gelse asla çocuksuz gibi olmuyorsun.bence bir çift en az 3 4 yıl çocuk yapmamalı.

Bizim de öyle hem kendi bırakıyor hem aranıyor hem kusuyor Dr mı sorsak acaba ama sizde de durum aynıysa bu dönem de böyle mi oluyoorlar ki
çünkü emme refleksi var .sadece emmek istiyor. Ağzı istiyor .emzik verince o refleksi bastiriyorsun .emzik almıyorsa artık seni bırakmaz. 1 saat de olsa vereceksin o memeyi susmaz çünkü .emzik verirsen de emmiyor

Ya da bizim gibi 10 yıl
İçimde bir sey kalmadı sunu da yapaydım diye ama hala hiçbirsey yapmamış gibi hissediyorum psikolojik herhalde

Hep aynı şeyi yapmalısın.mesela emdi oyun uyku mu öyle devam etmeli .Sen önce uyutursan 1 saat içinde kalkıyor ve acikmamis oluyor .1 saat daha oyalamalisin ama acikmaya başladı için komple acıktım sanıyor ve aranıyor. Aslında az acıkıyor ama bunu bilmiyor .emzik de ayarlı kullanılmalı. Asla açken uyutuyum ya da uyutmayim diye verilmemeli .uyutmayim diye emzik veriyorsun 2 saat geçiyor ve emmiyor .emzik vereceksen aglayinca ve uyuturken vereceksin .

Ya da bizim gibi 10 yıl
İçimde bir sey kalmadı sunu da yapaydım diye ama hala hiçbirsey yapmamış gibi hissediyorum psikolojik herhalde
Ya işte onun da sonu yok .Her yıl aynı şey oluyor .tatil gezme .ee bir vakitten sonra onlar da bitiyor .

Allah kolaylık versin,bebek gününde değilse odadan cikmamayi ya da dışardan eve girmemeyi tercih ediyorum . Daha çok mu kalacaksiniz peki orda.

Ben tam tersi gezdirme taraftarıyım ve bebeğe de iyi geliyor. Her sabah ve akşam 1.5 saat yürüyüş yapıyoruz ,çoğunda temiz havada uyuyor . Son 5-10 dk gökyüzünü izliyor. Bu sefer evden çıkmayan bebek dışarıya zor adapte olacak . Dün bı konserde biraz durduk ,hiç uyanmadı bile seslere alışkın çünkü ama ilk kez o konsere gitmiş olsaydık çığlık çığlığa ağlardı belki de.

Benim oğlan en fazla 30 35 dk kalıyor memede hem kendi bırakıyor sonra da deli gibi aranıyor hala istiyor sürekli aç gibi anlamadım ilk ay 1420 gr aldı. 2 gündür de bazen emdikten sonra kusuyor
Gündüzleri doğduğundan beri aynı durumdayiz ,eğer uyumuyorsa meme . Emme refleksi çok yoğun olunca doktor emzik kullanın dedi ,kullanıyoruz ama bu seferde emzik bağımlılığı oldu gibi . Dün yumruğunu emmeyi keşfetti emzik olmadığı an yumruğu sokup emiyor bizdede kusma başladı son 1 haftadır , kusunca en az 30 dk emziremiyoruz da .
Emer emmez babanın işi yoksa babaya veriyorum,oyun halisinda kitapla falan vakit geçiriyorlar biraz

İyi de ben mesela hiçbir zaman bebekle konsere gitmem alismasina gerek yok ki .evet temiz hava alsın ama diğer ortamları hayatında kaç kere gorecekki ?Bu çocuğun hayatının yüzde 99 u evinde geçecek. Evinin ortamına alışması daha iyi bence .Yarın kış gelecek ,sonra ise başlayacağım.cok disarda gezen bebek çok dışarı istiyor .bizim görümce sürekli bebeyi aldı avm avm gezdi .şimdi bebek 10 aylık gündüz 1 dakika uyumuyor .gezme istiyor .arabayı da sevmiyor. Kucağında tasiyacaksin illa .
Zaten çocukla gezdigimden de yedigimden içtiğinden de bir şey anlamıyorum. Anlayan kişi de çok azdır. En iyi ihtimalle karnı acıkıyor.

Ailenin yasanti bicimine göre değişiyordur . 3 günlükken ilk kontrolde evden çıktık sonrasinda evde kaldığımız bir gun olmadı ki ben kendim bunaliyorum o da çocuğa yansıyordur illaki . 3-4 yaşına gelmiş olup çocuk muzikallerinde ,çocuk tiyatrosunda ya da düğünlerde çok ağlayan çocuk oluyor ben alışması taraftarıyım. Ne kadar sosyallesirse o kadar iyi ,belkide meslegimden kaynaklı hep uyaran eksiligi ve gelişim geriliği küçük yaş grubuyla çalıştığım için tedirginlik oluyor.

Aynen aile yapısıyla çok alakalı. Biz aile olarak da çok gezmiyoruz. Ankara da nereye gideceksin ki hem ...Biz çocuk yokken bile yapacak bir şey bulamiyorduk. Bizim cocugun sosyallesecegi tek aktivite çocuk tiyatrosu olur anca .
Aslında o uyaran falan da çocuğuna göre değişiyor. Bazı çocuklar hiç dışarı çıkmadığı halde çok dışa dönük olabiliyor. Mesela ben 7 aylıkken konuşmuşum. Annem kardeşime hamile olduğundan bana bakamamış bile .dışarı falan hak getire .

Benım ılk cocugun yasantısı evde gectı
Ama şuan asırı dışa dönük, sosyal, arkadas canlısı ve asırı paylasımcı biri. Ne kreşe gonderırken ne anaokuluna gonderırken sorun yaşamadım.
Bu tamamen bence karakter meselesi

Acaba dıyorum allah bu cocukta mı tokatı atacak

Senin ilk çocuk rüya çocukmuş sen bilememissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…