- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #87.301
Telefonu ucus moduna alınYa ben uyku egitimi mi alsam. Ama sanrm o 4 aydan sonra demi. Evde uyurdu iyi kötü kv gile geldim geleli gündüz uyutmak olüm. Kucagimda hemen sızıyor. Ama yatirinca uyaniyor. Elektrok süpurgesi sesinde de uyuyor ama kp radyasyon olur telefon yaninda dedi benim de aklma geliyordu Allah var. E simdi neyle uyutcam ki bunu ben gündüz de iş güc yapmak istesem aslinda sesi solugu cikmiyo bakiniyor bazen. O vakitlerde de ortaliga koyamiuorum her yerde insan önüne gelen eline almak sevmek istiyor deli oldum yaa
Benim kızımada nazar değdi. Kucakta uyuyor koyunca yere yatağaYa ben uyku egitimi mi alsam. Ama sanrm o 4 aydan sonra demi. Evde uyurdu iyi kötü kv gile geldim geleli gündüz uyutmak olüm. Kucagimda hemen sızıyor. Ama yatirinca uyaniyor. Elektrok süpurgesi sesinde de uyuyor ama kp radyasyon olur telefon yaninda dedi benim de aklma geliyordu Allah var. E simdi neyle uyutcam ki bunu ben gündüz de iş güc yapmak istesem aslinda sesi solugu cikmiyo bakiniyor bazen. O vakitlerde de ortaliga koyamiuorum her yerde insan önüne gelen eline almak sevmek istiyor deli oldum yaa
Radyasyon mu alırmışYa ben uyku egitimi mi alsam. Ama sanrm o 4 aydan sonra demi. Evde uyurdu iyi kötü kv gile geldim geleli gündüz uyutmak olüm. Kucagimda hemen sızıyor. Ama yatirinca uyaniyor. Elektrok süpurgesi sesinde de uyuyor ama kp radyasyon olur telefon yaninda dedi benim de aklma geliyordu Allah var. E simdi neyle uyutcam ki bunu ben gündüz de iş güc yapmak istesem aslinda sesi solugu cikmiyo bakiniyor bazen. O vakitlerde de ortaliga koyamiuorum her yerde insan önüne gelen eline almak sevmek istiyor deli oldum yaa
Uyanmayınca biberonla besliyorum artık ama 4 5 saatten sonra yapıyorum uyanmadı diye sen 3 saatte bir mi besliyorsun nasıl yapayım mesela 3.saat mi besleyeyim
Sahi niye öyle haftalarca sürdü ki bu iş?
Evlilik çok matah birşeymiş gibi
Siling yok ve inan pişmanim keske alsaymışımSling var mı?
Ben de istemem gelenin gidenin ufacık bebeği ellemesini..
Radyasyon havada uçuyor zaten malesef. Çok uzak tutamıyoruz. Uyuması gerekiyor sonuçta sen çekiyorsun sıkıntıyı kp değil. Aç sen beyaz gürültüyü..
Aliyorum artk o benim de aklma geldiTelefonu ucus moduna alın
Aynen canm cok iyi anlatmissin vallahi. Bitse de gitsek diyorum. Ilk basta iyiydi ama artkRadyasyon mu alırmışonlar ellerine bir telefon alacakki radyasyon ne kelime .tut tutabilirsen. Senin kp öyle çok biliyorsa alsın da eline sustursun .Ben hamileyken iş yerinde her bilgisayardan her türlü radyasyona maruz kaldim .Artık bebeğini öyle pamuklara sarıp buyutemezsin en basiti televizyon var.
Aslında esin seni niye götürdü ki kendi gitseydi ya da sadece düğüne gitseydiniz. Lafa gelince kirkli bebe cikmaz diyenler şimdi düğüne mi bekliyor. Ben gitmezdim sahsen. Gidiyorsam da bebek durmayinca verirdim babasına. Sen getirdin sen bak derdim .kimsenin baktığı yok çocuğa baksalar da mal gibi bakıyorlar. Çocuğun uykusu geliyor sevme peşindeler. Cehennemin dibine sev .çocuk mu görmedin. Babam da öyle akşam 9 da geliyor çocuk uyuyor tabi .Trip atıyor. Napiyim sen sevecen diye çocuk mu uyandiriyim .
Eşimin ailesi uzakta .götüremem valla .kendileri gelsin .Ben o kadar uğraşıp düzen tutmuşum.diyor ki bana kv küçük bebekle yolculuk kolay olur emer uyur diyor .illa küfür ettirecekler .1 kere yolculukta uyuyan bebek gündüz uyur sonra da geceleri uyumaz .bebekler de her şeye o kadar kolay alışıyor ki .
Baba ise gidiyor sonra sen kalıyorsun baş başa. Baksa ne olacak akşam gelince bakıyor. Gece de başka odaya gidip yatıyor.
Bu programi indiriyim.Bebek uyutucu programını uçak modunda kullanıyorum ben
Allah yardımcın olsunAynen canm cok iyi anlatmissin vallahi. Bitse de gitsek diyorum. Ilk basta iyiydi ama artka sarmaya başladı
3 4 her çişli bezde de bırazcık kaka oluyorKaka sıklığı nedir?
Çok fazla emdiği için bence canım birde emerken kakasını yapıyor genelde sonra bezini değiştirirken ayaklarını kaldırınca midesine baskı oluyor sanırım genelde o zman daha çok kusuyorBizim de öyle hem kendi bırakıyor hem aranıyor hem kusuyor Dr mı sorsak acaba ama sizde de durum aynıysa bu dönem de böyle mi oluyoorlar ki
Bizde emzik kullanıyoruz canım dediğin gibi emzik yoksa direk yumruk ağızda şapır şapır emiyor sanarsın açAllah kolaylık versin,bebek gününde değilse odadan cikmamayi ya da dışardan eve girmemeyi tercih ediyorum . Daha çok mu kalacaksiniz peki orda.
Ben tam tersi gezdirme taraftarıyım ve bebeğe de iyi geliyor. Her sabah ve akşam 1.5 saat yürüyüş yapıyoruz ,çoğunda temiz havada uyuyor . Son 5-10 dk gökyüzünü izliyor. Bu sefer evden çıkmayan bebek dışarıya zor adapte olacak . Dün bı konserde biraz durduk ,hiç uyanmadı bile seslere alışkın çünkü ama ilk kez o konsere gitmiş olsaydık çığlık çığlığa ağlardı belki de.
Gündüzleri doğduğundan beri aynı durumdayiz ,eğer uyumuyorsa meme . Emme refleksi çok yoğun olunca doktor emzik kullanın dedi ,kullanıyoruz ama bu seferde emzik bağımlılığı oldu gibi . Dün yumruğunu emmeyi keşfetti emzik olmadığı an yumruğu sokup emiyorbizdede kusma başladı son 1 haftadır , kusunca en az 30 dk emziremiyoruz da .
Emer emmez babanın işi yoksa babaya veriyorum,oyun halisinda kitapla falan vakit geçiriyorlar biraz
Aynen aile yaşantınız ve aliskanliklar önemli. Biz sürekli farklı yerlerde kamp yapiyoruz ,eşim şimdiden eylül sonuna kamp planı yapıyor. O yüzden benim de bebeği farklı ortamlarda ama aynı rutine alistirmam gerekecek.Aynen aile yapısıyla çok alakalı. Biz aile olarak da çok gezmiyoruz. Ankara da nereye gideceksin ki hem ...Biz çocuk yokken bile yapacak bir şey bulamiyorduk. Bizim cocugun sosyallesecegi tek aktivite çocuk tiyatrosu olur anca .
Aslında o uyaran falan da çocuğuna göre değişiyor. Bazı çocuklar hiç dışarı çıkmadığı halde çok dışa dönük olabiliyor. Mesela ben 7 aylıkken konuşmuşum. Annem kardeşime hamile olduğundan bana bakamamış bile .dışarı falan hak getire .
Oh miss gibi uyumuş Aslancık. Bizde yazliktayiz temiz ve serin hava çok iyi geldi. 18:30 dan 20:00 ye kadar sahilde dolastirdim. 20:30 da banyo ardından emme seansı . Tam ,22:00 de derin uykuya geçti pamuk gibiKeyfine bak. Sen nasıl iyiysen o da öyle iyi ben buna inanıyorum.
%100 katılıyorum. Dün gece sahilde 3 saat kıpırdamadan uyudu. Evde olsa asla uyumazdı. Pusetini arabaya koyduğumuz an ağlıyosa susuyo sakinleşiyo resmen. Genel olarak dışarda o kadar huzurlu ki ben yorgun bile olsam hadi çıkalım diyorum. İyiki de böyle sürekli eve kapansak asabım bozulurdu heralde.
Yaşam şekli bu konuda büyük etken bencede
Bence ne kadar geciktirirsen o kadar zor olacak senin için . Eşim İlk haftalar çıkmama izin vermiyordu tek başıma ,çocuğu düşüreceğim falan diye . Benim de kendime güvenim gelmiyordu öyle oluncaYumruk emme olayı bizde de başladı. Ama emzik emmiyor emziğe alıştıramadım. Keşfeetiğinden bence yumruğunu emiyoryumruğu kolu benim omzum nereyi bulursa cop cop sömürüyor emziği almıyor benimki de
Bende gezmelere gitmek istiyorum ama bebeğime güvenemiyorum ne yazıkki ağladığı zaman gözü hiç bir şey görmüyor . Ne araba ne puset ne de meme . Bağırıyor sadece
Kustuktan hemen sonra da verebilirsin dedi miKusunca neden emziremiyoruz?? Ben Dr sordum istediği an verin dedi
Bebek+ uygulamasında okudum bugün . Bazı bebeklerde banyo uyandırıcı bazılarına ise dinginlik etkisi yaratır diye . Sizinki uyandırıcı etki yapıyor herhaldeBanyoya alışsın diye her gün yıkadık. Şimdi alıştı çok şükür bi giyinirken çok ağlıyor. Aklıma bi şey takılıyor. Bu uyku rutinlerinde hep banyo var . Biz banyoyu genelde ikindin yaptırdık hep. Banyodan sonra uyku gelmesi gerekirken benimkinin uykusu açılıyor uyumuyor. Resmen uykuya itleniyor uyutabilene aşk olsun. Biz neresinde yanlış yaptık bu çocuğun anlamıyorum
Eve gelince verdim beklemedim ateşlenmesiniİbnm
Aşı olur olmaz mı verdiniz yoksa aşıdan birkaç saat sonra mı
Aynen canım ilk oğlum da hep gezdik hem hafta sonu hem hafta içi akşamları boş günümüz olmazdı.. hep sosyal konuşkan bir çocuk oldu çok fazla Bir yere gitmeyince mesela markete AVM ye gittiği zaman nereye saldiracagini şaşırıyor ve aileyide bunaltiyor çocuklar ama sürekli gidince aktif ve alışkın oluyorlar...şimdide doğum yaptığımdan beri yaz mevsimi olması sebebiyle de hep dışarıdayız aile gezmeyi sevince çocuklar da buna ilk günden ayak uyduruyorAilenin yasanti bicimine göre değişiyordur . 3 günlükken ilk kontrolde evden çıktık sonrasinda evde kaldığımız bir gun olmadı ki ben kendim bunaliyorum o da çocuğa yansıyordur illaki . 3-4 yaşına gelmiş olup çocuk muzikallerinde ,çocuk tiyatrosunda ya da düğünlerde çok ağlayan çocuk oluyor ben alışması taraftarıyım. Ne kadar sosyallesirse o kadar iyi ,belkide meslegimden kaynaklı hep uyaran eksiligi ve gelişim geriliği küçük yaş grubuyla çalıştığım için tedirginlik oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?