- 8 Eylül 2018
- 2.023
- 5.044
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #89.101
Biz 25 günlük götürdük. İlk muayene mi olacak?Peki hanimlar bu göz muayenesi nasil oluyor? 2 aylikken sanrm öyle yazmislar kagida. H3rhangi bir goz doktoru mu bakiyor.
Ben hep lcw den almıstım ve buyuk alıyorum seneye de gıysın fiye. Suan hıc bılmıyorum fıyatlarıUyku tulumu bakiyrdum ben de sabah sabah. Simdi farkettim konusulmuş. Gece serinliyor gibi hava üstünu de örtsem tepiyor. Mecbur tulum alcam sanrm. Nasil bisey almak lazm ben de uzun süre kullanmayi dusunuyorum en azndan seneye nisan ayina kadar kullanirim yazın pek gerekmez de. Her hangi bi tulum iş görür mü ? Yoksa şöyle olani al daha iyi dedigin var mı?
Kusmuk yutmuş ..Geçmiş olsun canım Allah korusun bebeklerimizineden öyle olmuş peki anlayabildin mi
Evet hastanede aynen öyle aspire etmeye çalıştılar .Allah'ım bir daha aynısını ne size ne kimseye yaşatsın. Ona benzer bir durum yaşamıştık bebek epey küçükken. Eşim burun aspiratörunu ağzına sokup boğazını temizlemisti. Hatta buradan da yazdım. Rabbim kimseye yaşatmasın ana yine de akılda kalsın diye yazayım dedim
Geçmiş olsunÇok zor bi gece geçirdim .
Rabbim bi daha yaşatmasın ..
Bebeğim boğuluyordu nerdeyse ..
11:00/11:30 sularında emzirdim , gazını zor bela çıkardım ama uykulu haldeydi ..
Hala da olduğunu biliyordum ama gaz işi meşajkali benim oğlumda ..
Gece 2 gibi kalkar emziririm diyordum ki , nasıl olduyda saat gece 1 olmamıştı birden gözümü açmamla beşikte çırpınıyor ..
Kırmızı halde , ağzından tükürük burnundan beyaz akıntılar ..
Sırtınj sıvazla , vur çaresizce acile gittik ..
Hortumla çekip temizleme çalıştılar bişey çıkmadı fakat çocuğumu o halde görmek beni perişan etmekle birlikte psikolojim yerle bir ..
Kundaksız haldeydı beşiğinde ve yan yatırmama rağmen sırt üstü aldım onu …
Bitik haldeyim ..
Annelik ne zor , Allah’ım tüm evlatları korusun kollasın
Onu bir öğrenelim. Nasıl oluyormuşHmmm bişi almak için kardeşim girdi 200tl di 100 tl indirm yapmışlar amazon prime üyelerine özel yazıyo aylık 8 tl ödemek şartıylaymış
Belkide o ürüne özeldir
Bende senin gibi yapıyorum. Dediğin gibi mesela bizim kiizn boynu katlanıyor birde ağzından süt akıtıyor oraya.Canım ben bazen günde iki kez yıkıyorum bazen bir hepsinde de senin gibi hem vücuda hem saça şampuan kullanıyorum.. belki yanlış bilmiyorum ama sampuansiz temizlenmez gibi bence sonuçta onlarda kirleniyor boğum yerleri koltuk altları hatta parmak araları bile
Yan yattığı zaman boğulma ihtimali daha yüksekmiş. Böyle bir durumda bebek büyük ihtimalle refleks olarak düz dönmüş. Düz yatınca kusmugu geri geldiği yere gidiyormuşÇok zor bi gece geçirdim .
11:00/11:30 sularında emzirdim , gazını zor bela çıkardım ama uykulu haldeydi ..
Gece 2 gibi kalkar emziririm diyordum ki , nasıl olduyda saat gece 1 olmamıştı birden gözümü açmamla beşikte çırpınıyor ..
Hortumla çekip temizleme çalıştılar bişey çıkmadı fakat çocuğumu o halde görmek beni perişan etmekle birlikte psikolojim yerle bir ..
Bitik haldeyim ..
Al benden de o kadarGunaydınokulları başlıyor büyüklerin nasıl mesudum anlatamam
Allah korusun tabii. Aspiratörun içindeki süngeri çıkartmak gerek. Gerekirse bizim ağzımıza gelsin, tükürüp tekrar çekmek lazimEvet hastanede aynen öyle aspire etmeye çalıştılar .
Bugün eşime arkadaşı da aynı şeyi söylemiş , Otri Bebe den aldığım aspiratör var, hortumu biraz kalın ama olsun . Hastanede çok ince soktular ve bayağı ağladı , derinlere kadar soktular .. Ben nasıl yaparım bilmiyorum ama yine de bu da bizler için büyük seçenek
Cok gwcmıs olsun canım. Burnuna süt kaçtı galıba. Yatar pozısyında emzırdiğimde bıze de oluyor bazenÇok zor bi gece geçirdim .
Bitik haldeyim ..
Aynen bizBende senin gibi yapıyorum. Dediğin gibi mesela bizim kiizn boynu katlanıyor birde ağzından süt akıtıyor oraya.Dediğin gibi parmak aralarını ip topluyor koltuk altı keza öyle. Kirlilik durumuna göre şampuan bir yapıp bir yapmiyirum.
EvetPeki hanimlar bu göz muayenesi nasil oluyor? 2 aylikken sanrm öyle yazmislar kagida. H3rhangi bir goz doktoru mu bakiyor.
Çok geçmiş olsun canım. Allah bir daha yaşatmasın.Çok zor bi gece geçirdim .
Bitik haldeyim ..
Evet, hatta ınstagramda bır doktor bu durumu anımasyonla gostermıstı. Suan kım oldugunu hatırlamıyorumYan yattığı zaman boğulma ihtimali daha yüksekmiş. Böyle bir durumda bebek büyük ihtimalle refleks olarak düz dönmüş. Düz yatınca kusmugu geri geldiği yere gidiyormuş
Yok canım süt değil , zaten emzirdikten 2 saat sonra oldu bu olay . bariz şekilde pütürlü kusmuk vardı ..ben hep hafif kaldırarak emziriyorum kucağımda .. Ne olursa olsun her türlü riskli işte Dikkat etmek gerekiyorCok gwcmıs olsun canım. Burnuna süt kaçtı galıba. Yatar pozısyında emzırdiğimde bıze de oluyor bazen
Hemen cekıyorum aspıratörle . Aspıratör kullanımı cok onemlı canım.
Kesinlikle , gerekirse onlar çıkarılıp tülbent gibi ince kumaş bile konabilir gerekirse ama o paniklr insan kafayı yiyecek hale geliyor .Allah korusun tabii. Aspiratörun içindeki süngeri çıkartmak gerek. Gerekirse bizim ağzımıza gelsin, tükürüp tekrar çekmek lazim
Evet her doktor öyle söylüyor ama eskilerimiz hep yan yatırmış ve dün akşam acildeki ebe de yan yatır sırtını destekle dedi .Yan yattığı zaman boğulma ihtimali daha yüksekmiş. Böyle bir durumda bebek büyük ihtimalle refleks olarak düz dönmüş. Düz yatınca kusmugu geri geldiği yere gidiyormuş
Ahh kıyamam küçücükler ama alışkanlıkları kesinlikle oluyorrGarip sekilde gece 2 lere kadar uyuyamayan cocuk smdi gece uyuyor. Ama yine de bazi noktalarda alışkanlıklar oluştu kucağa sallamaya alısmak gibi. Bi de emziğe daha cok düstük. Bana da düşkünlügü arttı. Kalabalik olunca ev her önüne gelen sevince bana düskün oldu. Biraz tedirgin ve kendini garantiye almayi seven bi bebem var. Temas manyagi mesela. Her daim tişört kiyafet battaniye tutmak istiyor. Sanki tutmasa düsecek.
Bunlar yürümeye başlayınca daha uygun. ilk etapta altı torba gibi olanlar daha iyi. Valla o zaman kaç tog almıştım. Hiç hatırlamıyorum aradan baya zaman geçti. Ama bacaklilari ilk etapta kullanamadığımi hatırlıyorum.Bende birkaç gündür bakıyorum . Owli uzun zamandır favorimdeydi 0-36 ay diyor . Kullanım aralığına göre fiyatı değer bence ama gerçekten koruyor mu soğuktan . Yorumlar göreceli biraz . Tecrübeli anneler kaç tog almak mantıklı ,kışın evin sıcaklığıni genelde 22-23 lerde tutuyoruz galiba 0.5 tog uygun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?