- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #89.281
Bugünde yaptım işe yaradı .Reflü yatağını dize koymak güzel fikir ben de yapim
Üzülme bundan sonra önceden sorarsın her şeyiBu kadar tutacagını düşünemedk bilsem gitmezdim
Nazar değer derler evet de tüy ne alaka ben şokBizim bebenin 40 i çıktığı gün kv bizi arkadaşına götürdü kırk uçurmaya . Ordada bir hacı teyze vardı 95 yaşında ,ben emzirmeye ayrı bir odaya gittim bi baktım odaya girdi bana diyor ki " bak kızım şimdi eve git alttan tüyünü kes sonra git kocanınkini de kes . Onları bir tulbente sar koy besinigine . En çok ana babanın nazarı değer bu korur "dedi .bide anlatırken bir güzel uygulamalı gösterdi. Aklıma geldi nazar deyince bide giderken bana arkamdan unutma bak diyor
Benim kız da öyle misal şu an emiyor gözü kapalı. Gündüz kendi kendine uyuyor. Ama akşamları baya uzun süre uyanık kalıyor 9 dan beri uyanık yarım saattir de uyuyarak emiyor.Yarın denicem bakalım ama genelde öğleye kadar pek sorun olmuyor gece geç yatıyor çünkü asıl sorun günün diğer yarısından geceyarısına bazen 1 2 yi buluyor uyuması
Aynen ben de kendi uykusu gelir sandım o yüzden uyku düzenimiz yok bebişleri rutinlere alıştırmak gerekBugünde yaptım işe yaradı .
Gündüz uykularında , kendi uykusu gelince uyur diye düşünerek hata yaptım geçen haftalarda . İpin ucu kaçtı hiç uyumadigi oldu gunduz. 2-3 gündür esnedigini gördüğüm an direk uyutmaya başlıyorum , 1-1.5 saat aralik veriyorum . Ama tabi hemen uyumuyor . Genelde omzumda ve göğüsumde uyuyor gündüzleri . Bende uzanıp uyuyorum o gogusumdeyken
Sırf bu yüzden şimdiden korkmaya başlıyorum kesin 2. Çok yaramaz olucakda daha belli olmaz ateş şimdi küçük. Bakalım ilerde nasıl olcakBende masallah diym o zaman , canım kızım da boyleydi bu oglan bana kan yutturuyor
2. Çocugun deli olabilir ilki akilliysa 2.ler kuduruk oluyormus ceken bilir
Uyuyarak emiyosa uyur uyumuyo mu ben de az önce memede kavga ile emzirdim bu kez ne derdi vardı anlamadım. Uykusuzluk huzursuzluğu ve gaz galibaBenim kız da öyle misal şu an emiyor gözü kapalı. Gündüz kendi kendine uyuyor. Ama akşamları baya uzun süre uyanık kalıyor 9 dan beri uyanık yarım saattir de uyuyarak emiyor.
O nasıl bir nazardan koruma şeyiymiş beeee ah bu eskiler nerde enterasan şeyler var bunlarda yaaaaaBizim bebenin 40 i çıktığı gün kv bizi arkadaşına götürdü kırk uçurmaya . Ordada bir hacı teyze vardı 95 yaşında ,ben emzirmeye ayrı bir odaya gittim bi baktım odaya girdi bana diyor ki " bak kızım şimdi eve git alttan tüyünü kes sonra git kocanınkini de kes . Onları bir tulbente sar koy besinigine . En çok ana babanın nazarı değer bu korur "dedi .bide anlatırken bir güzel uygulamalı gösterdi. Aklıma geldi nazar deyince bide giderken bana arkamdan unutma bak diyor
Yok canim kullanılıyorBaktım da sen öyle diyince 13 kg kadar kullanılıyomuş ne biliyim başını tutana kadar sling kullanıp Sonra kanguruya geçiliyo sanıyodum ben
Düşer falan diye mi korkuyorsun ? Ben yatağıma yastıklar koyuyorum sırtıma bol bol yastık ,boynuma da yol için olan boyunluktan takıyorum . Çok güzel uyunuyor hem o hem benAynen ben de kendi uykusu gelir sandım o yüzden uyku düzenimiz yok bebişleri rutinlere alıştırmak gerekSurrender rutinli yapıyor bu işi
O göğüsteyken uyumak tehlikeli değil mi ama benimki de öyle uyuyor ben korkuyom
Nasıl taşıyosunuz ki öyleeeee yaaa ben 9 ay taşıdım daha taşıyamam öyleee yoksa bel fotığı olabilirim artık taşıma işi babasındaYok canim kullanılıyor
Birde diyorki eskiler öyle yapardı. Kendin 95 yaşındasın kıyamamO nasıl bir nazardan koruma şeyiymiş beeee ah bu eskiler nerde enterasan şeyler var bunlarda yaaaaa
Bak bu saat oldu hala uğraşıyoruz uyumuyo Allah uyumuyoO zaman aksam 8 le 10 arasi uyanik olmasini saglaman lazim 10.30 gibide uyutnaya baslarsin , unutma bebekler bizden akilli degiller onlar ist3digi kadar diretsin bizim dedigimiz olur
Uyuyor ama çok uzun sürede.Uyuyarak emiyosa uyur uyumuyo mu ben de az önce memede kavga ile emzirdim bu kez ne derdi vardı anlamadım. Uykusuzluk huzursuzluğu ve gaz galiba
Çok zor bi gece geçirdim .
Rabbim bi daha yaşatmasın ..
Bebeğim boğuluyordu nerdeyse ..
11:00/11:30 sularında emzirdim , gazını zor bela çıkardım ama uykulu haldeydi ..
Hala da olduğunu biliyordum ama gaz işi meşajkali benim oğlumda ..
Gece 2 gibi kalkar emziririm diyordum ki , nasıl olduyda saat gece 1 olmamıştı birden gözümü açmamla beşikte çırpınıyor ..
Kırmızı halde , ağzından tükürük burnundan beyaz akıntılar ..
Sırtınj sıvazla , vur çaresizce acile gittik ..
Hortumla çekip temizleme çalıştılar bişey çıkmadı fakat çocuğumu o halde görmek beni perişan etmekle birlikte psikolojim yerle bir ..
Kundaksız haldeydı beşiğinde ve yan yatırmama rağmen sırt üstü aldım onu …
Bitik haldeyim ..
Annelik ne zor , Allah’ım tüm evlatları korusun kollasın
Ay böyle uğraşıp uyumadiginda bana ağlama geliyor . Bırakıp bı banyoya gidiyorum elimi yüzümü yıkayıp tekrar 0 dan motive başlıyorumBak bu saat oldu hala uğraşıyoruz uyumuyo Allah uyumuyo
Ben tam atak öyle yapıyorum 8-9 sonrası uyutmuyorum. Ama halen memedeyizO zaman aksam 8 le 10 arasi uyanik olmasini saglaman lazim 10.30 gibide uyutnaya baslarsin , unutma bebekler bizden akilli degiller onlar ist3digi kadar diretsin bizim dedigimiz olur
Ya yatarak emzirmek gerçekten çok rahat ,uyutmak da öyle. Bende geçen uyuya kalmışım bı uyandım bizimki hala emiyor yatak süt olmuş hep ,ağzından mi akmış kusmuş mu anlamadım. Simdi uyumamaya çalışıyorumUyuyor ama çok uzun sürede.Bayadir bu haldeyiz 2 cuk cuk yapıyor duruyor 2 cuk cuk duruyor. Memeyi kendi bıraksın istiyorum bırakmıyor. Allah'tan yatakta yatıyoruz ama bazen uyuya kalıyorum bir uyanıyorum saat 3 olmuş meme halen ağzında. Yanindan kalkmaya çalışıyorum. Memeyi almaya çalışınca emmeye başlıyor.
Canım ben dışarda kullanmadım hiç evde kullanıyorum. Yemek yerken ve PC de çalışırkenNasıl taşıyosunuz ki öyleeeee yaaa ben 9 ay taşıdım daha taşıyamam öyleee yoksa bel fotığı olabilirim artık taşıma işi babasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?