Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
O tatlı cunku . Ve açken dene bari. Boylr boyle hergün belırlı bır sure alısır belkı

Ulen eskıden emzık yasaktı. Sımdı doktorlar alsın istiyorlar
Öyle valla işte kesin hiç bir şey yok sürekli değişiyor. Bugün iyi olan yarın kötü oluyor bugün zararlı görülen yarın yararlı çıkıyor. Heraklit in dediği gibi; "Değişmeyen tek şey değişimdir."

Bu arada ben kardeşime emziği recele batırıp verirdim küçükken. Kendi cocuklarima vermedim hiç oğlumda emzik almadı ama meme de almadı. Sadece biberon ilgi alanına giriyordu.

Kundak yapıyor musun?
Mesela kundak yap
Gozlerını kapat ve agzına emzık sok. Pışş pışş de
Salla falan her yolu dene ıste
Yok kundak hiç istemiyor. Denedim bir kere ciyak ciyak bağırdı. Piss piss uygulamadan açıyorum dinle aynı anda sallıyorum hepsini denedim. Kucağımda sallayarak verdim meme şansın diye... Yok anam bebe emzik düşmanı yanaginin kenarına sıkıştırıyor bir taraftan öğurüyor hatta ogursede çıkarmıyorum tutmaya devam ediyorum ama inatla emmiyor. Ama sab simplex i deneyim eve donunce

Ahhh kardeşlere neler yapılmadı ki zaten.
Mandalına yedırıuordum
gece uyanıp aglamıs ve yanıma alıp uyumusum. Annem kalkmıs bebek yok
Ama aglama sesı gelıyor, etrafı kolacan etmıs benım yanımda bulmus
Ben de ınsan gıbı uyumam düşün

Sap sımplex varsa memenin ucuna sür
Denedın mı ? Bıraz bıraz emse yeter valla . Cunku baya kurtarıcı emzik.
Ben böyle alıştırdım. Ama ilk on gün zaten öğürdü, ağzına büyük geldi sandım. Çene de kuvvetli değil. 15 de gaz damlasına başlayınca yorumlarda görüp başladım sonra alıştı. Morkahve kesinlikle denemelisin.

Bende alır yanıma yatirirdim. Birde üstüne yatardim çocuğun. Hiç çocuklarımıza kizmayalim.
Kesinlikle eve dönünce deniycem.

Havalar soğudu ve eller üşümeye başladı. Şimdiden gerildim ben. Uyku tulumu marka önerisi var mı? C&A dışında şuan bulabileceğimiz markalardan tabii. Bir de 1 tog yeterli olur mu içine body ve tulum ile? Yoksa 1,5 mu alsak?

Ben 6 7 veya 8 de yatiriyorum . Bir 12 de emziriyorum .sonra kendi kalkıyor. Bir de 3de falan kalkıyor. Onda kesin kaka yapıyor sonra 5 de kalkıyor. Onda da kaka yapıyor. 5 den sonra 1 saat daha uyuyor daha da uyumuyor . Akşam erken yattigindan galiba 5 de kalkıyor. Ama akşam yattığında emmiyor işte. Emmeyince çok aç yatıyor .tüm gece boyunca emiyor

Kizlar bu uyku tulumlarinin çoğunun içi elyaf oluyor ve bebek terliyor haliyle huzursuzlaniyor , boyle icerigi terletmeyen bebegi cok sicak tutmuycak sekilde olanlari varmidir ?

Bende 12 de emzirip uyutuyorum 3 yada 3 buçuk gibi kalkıyor daha öncesde oluyor bazen ama kaka yapmamış oluyor. Daha sonra 5 buçuk gibi ikinarak kalkıyor ve hergun böyle bı saate kadar hala yapamadı kakasını siz damla falan kullanıyor musunuz

Gözlerini kapat baya işe yarıyor
Derin uyku için etken midir gözleri kapamak. Hiç öyle düsünmemistim. Destekli uyuyor hep dedigin gibi. Destegin bir kacini cekiyim mesela salliyorum beyaz gurultu aciyorum piş piş diyorum. Piş piş i biraktm diyelim. Sonra yavastan sallamayi da biraksam bi ihtimal beyaz gurultuyle uykuya devam eder ama kısa sürede de uyanabilir. Senin otomatik sallanan beşik lazm bu noktada. Ben de tüm destekleri yagdiriyorum üstüne ama sanrm sabirsizim. Bi an once uyusun işime bakiyim diyorum onu sallarken elim kolum bagli oturmak cazip gelmiyor galiba.
Bir iki haftadır oğlumda sürekli böyle derin uykuya gecemiyor iki gündür bu konuları konuşuyoruz burada belkide daha fazladır
Bu aralar zor giriyorum foruma simdi farkettim herkes ayni dertten muzdarip ama ilgimi ceken şu oldu 70 günlük bebegi olan annelerimiz de 50 günlük olanlar da aynı anda aynı derdi yaşıyor. Benimii daha 50 günluk halbuki 70 günlük bebekle aynı sorunu yaşatınca niye bu kadar erken başladı diyorum ister istemez.

Ben nurse harvey kullanıyordum.2 gündür kullanmiyorum .sanki bebeğim kendi gazını çıkartıyor gibi geldi. Bir deneyeceğim bakalım .damlayı bıraktığım halde kakasını yapıyor. Hatta artık ishal gibi yapmıyor. Bizimki de yaparken çok ikiniyor

Mesela suan yatakta uyuyor besıkte degıl. Ama yogunlukta besıkte yatıyor .

Destek sart canım. Mesela benımkı goxlerı kapatmazsan kendı kapamıyor . Uyku sıkıstırınca ne emıyor ne duruyor, aglıyor.
Bu saatlerde bıberonla beslıyorum genelde. Ama bebeklerın sagı solu hıc bellı olmuyor
Bazen de bu saatlerde emıyor

Mesela agladı dıyelım
Muslın bezle kundakla ve gozlerını kapat, emziği sok agzına.pış pış sesı acıyorum genelde ben.

Yani bebekler uyumayı bılmezmıs o yuzden ılk aylar desteklı uyku sart . Dedıklerımı yaoarsan uyumadını kolaylastırırsın.

Ayagında bıle sallasan kundakla ve gozlerını kapat.

Evet benimde aklıma geldi hani bu gökyüzü etkileri varya acaba onları etkiliyor uykuyu modumuzu mesela dolunayda şöyle yok şu yıldız varmış falan gibi çünkü 40 günlük de 70 gunlukde aynı şeyleri yaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…