- 15 Kasım 2021
- 288
- 1.147
- 33
- 33
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #89.961
Hava nemlendirici var mı odada çalıştırsanız? Hava çok kurudur belki o işe yarar?Yaa işe başliyor musun? Benim ekime kadar izin. 5 hafta aktarcam daha. Ama bilmiyorum bu halde oldukca ben birine birakamam gibi geldi. Eşim de umudu kesti bugun sen çalısamazsn bi süre dedi. Halbuki calışmam da lazm ama bakalm. Dedigin doğru şartlar mecbur bıraktı biz de kucagimiza aldik. Aksam 10 dan gece 2 lere kadar krizleri oluyordu. Sonra memlekete gittik önüne gelen kucaga alip sevmek istedi. Uzun yolda hava degisimiyle beraber bebegin hic bir düzeni kalmadi. Toparlamaya calisiyorum. Ama zor.
Ara tatilden sonra başlamayı planlıyorumSen ne zaman işe basliyorsun , bu dönem evdesin dimi
Bende artık öyle yapcam canım uyandığında emzircem. Doktorada sorarım 2 ay kontrolündeBen 30 günlükken bıraktım gece uyandırıp emzirmeyi. Sarılık riski için 2 saate bir deniyor zaten. Şu anda 9 gibi emziriyorum 10a doğru uyuyor, 12de uykuda emziriyorum (emzirmezsem 2de kalkıyor çünkü) gece 5 gibi kendi kalkıyor emiyor sonra değişiyor hemen uyuduğu oluyor uymadığı oluyor
Ben de ara tatil sonrası çalışmayı düşünüyorum 16 saat dersim olcak. Kimseye fikrini sormuyorum ama millet hem soruyor hem yorum yapıyor. Bebiş 4 buçuk aylık olcak sana ihtiyacı var çalışma vs. Ama bu ekonomik süreçte çalışmazsam zorlanacağız. Ayrılık kaygım yoktu millet sayesinde şimdiden ayrılık kaygısı oluştuAra tatilden sonra başlamayı planlıyorum
Deneyim sonucunu paylaşır mısınız.Arkadasın. İlkay bebek karguru yazıyor uzerınde. Kalıtelı bısı
Kullanmadım daha bugun kullanıcam
Benim de 15 ya da 16 saat olacak. Valla ben 2.de 2 aylıkken başladımBen de ara tatil sonrası çalışmayı düşünüyorum 16 saat dersim olcak. Kimseye fikrini sormuyorum ama millet hem soruyor hem yorum yapıyor. Bebiş 4 buçuk aylık olcak sana ihtiyacı var çalışma vs. Ama bu ekonomik süreçte çalışmazsam zorlanacağız. Ayrılık kaygım yoktu millet sayesinde şimdiden ayrılık kaygısı oluştusizin 3. Çocuğunuz tecrübelisiniz bebek etkileniyor mu sizce annenin işe gitmesinden
Yaz bitseydi bariAynı durumdayiz demek kibiraz erken ama olsun artık
Haklısın farkında olmayacak. Bir de daha geç işe dönen arkadaşlarımla konuşuyorum onlar da zorlandıklarını söylüyorlar ayrılırken. Çocuk da alışık olmadığı için kreşe daha zor adapte oluyor hatta. Yani eğer ayrılmak zor gelcekse her dönemde zor gelecek.Benim de 15 ya da 16 saat olacak. Valla ben 2.de 2 aylıkken başladımilkinde ve bu bebeğimde 4,5 aylıkken başlamış olacağım. Ayrılık kaygısı vs hiç hissetmedim. Bebek zaten farkında bile olmuyor bence. Biraz büyüyünce bırakmak daha zor o zaman arkadan ağlamalar vs oluyor çünkü
Ben de içsem mi ? Folik asit de duruyor ?Ben hamilelikte içtiğim multivitamini içmeye çalışıyorum. Hepsi var icinde
Sağı solu belli olmuyor bunlarınEvvet duyduk duymadık demeyin bebem pusetinde değil, reflu yatağında değil, kendi besiginde yattıilk defa böyle uyudu .Ben de aylar sonra i öğle uykumu yatağımda yaptım çok güzelmiş. Bebekler gibi uyudummm
Bence çok mantıklıKızlar bişi soracagım. Alt kat komsum calısıyor. Kızı da okula basladı . Benın kızımla karsı karsıya sınıfları .
Kadın dün geldı bana servısı naptınız dedı. Dedım ne servısı yürüme mesafesı 10 dk lık yolservıs 800 ₺ demiş. Okul oylee yakın kı balkondan gozukuyor zaten.
Bırakacak birilerini arıyor galıba bulamamıs.
Aksamları benım kızı alırken senınkını de alırım ıstersen, kışın zor olmasın dedı.
Yanı benım de aklıma sey geldı gıderken ben bıraksam, dönüşte aracla alacak
Okul dönüş sıkıntım olmaz. Kadına teklıf edeyım mı ne dıyorsunuz? Zaten o da onu beklıyor anladıgım kadarıyla
Sonuçta her türlü kızımı goturmek zorundayım okula . Benı zorlayan bısı yok
Hem kıxıma arkadas olmus olur .
Aynen öyle en kolayı da aslında bu dönem. İlkini babaannesinden almaya giderdim gelmek istemezdi bazen. 2.de pandemi dönemi eve kapanıp sonra tekrar okul açılınca zorlandım mesela kaçarak çıkıyordum evden. Öyle böyle eninde sonunda alışıyorlarHaklısın farkında olmayacak. Bir de daha geç işe dönen arkadaşlarımla konuşuyorum onlar da zorlandıklarını söylüyorlar ayrılırken. Çocuk da alışık olmadığı için kreşe daha zor adapte oluyor hatta. Yani eğer ayrılmak zor gelcekse her dönemde zor gelecek.
Ayyy inşallh dökmez yaaBen hamilelikte içtiğim multivitamini içmeye çalışıyorum. Hepsi var icinde
Evet seninki baya değişik saçı ama çok tatlıBunun da seyrek duruyor ama uzun. Diğeri kel dogdu
Bu rocky yaustten uzuyor papagan gıbı
Canım her çocuk her bağlanma her anne farklı ama benim ilk oğlumda gerçekten çok çektik 15 aylıkken işe başlamıştım babaanne bakıyordu çok ağlıyordu sabahları arkamdan bazen bir saat susmadan ağlıyormuş babaanne bu sayede çikolataya tatlıya bakkala alıştırdı tabii sussun diye sonrasında beni istememeye eve gelmemeye başladı babaannede kalmaya başladı.. baktım olacak gibi değil bir sene çalışıp çıktım Bir sene sonra tekrardan kreşe verip işe başladım bir türlü ayrılamama sorunumuz oldu her zaman her daim artık ilkokulda rahatlamıştım dediğim gibi her çocuk her aile başka sende denemeden bilemezsin ama güvenli bağlanma olmadan olmaz ... aynı şeyleri bu oğluma yaşatmak istemiyorum bu ekonomik durumda çalışmam gerekiyor ama büyük oğlum da çok çektim ve bu travmaları çocuğum daha sonra kötü şekilde atlattı.. benim hem kendi tecrübem hem de çevremdekilere bakılırsa evde çocuğunu büyüten anne ve çocuk ilişkisi başka oluyor çalışan annelerinki biraz daha farklı oluyor ama okumuşuz meslek edinmişiz tabii ki çalışacağız yine de kreş zamanına kadar annenin büyütmesi taraftarıyım canım nacizane fikrim ve tecrübemBen de ara tatil sonrası çalışmayı düşünüyorum 16 saat dersim olcak. Kimseye fikrini sormuyorum ama millet hem soruyor hem yorum yapıyor. Bebiş 4 buçuk aylık olcak sana ihtiyacı var çalışma vs. Ama bu ekonomik süreçte çalışmazsam zorlanacağız. Ayrılık kaygım yoktu millet sayesinde şimdiden ayrılık kaygısı oluştusizin 3. Çocuğunuz tecrübelisiniz bebek etkileniyor mu sizce annenin işe gitmesinden
Yarım gün olmasa tamamen senin gibi düşünürdüm. Ama 3-4 saat ayrı kalacağı için ve güvendiğim kişiler bakacağı için ben içim rahat başlamıştım. 15 ay çok kritik bir zaman seni tanıyor bırakıldığını biliyor her şeyin farkında, şu an bırakmaktan daha çok etkilenir kesinlikle.Canım her çocuk her bağlanma her anne farklı ama benim ilk oğlumda gerçekten çok çektik 15 aylıkken işe başlamıştım babaanne bakıyordu çok ağlıyordu sabahları arkamdan bazen bir saat susmadan ağlıyormuş babaanne bu sayede çikolataya tatlıya bakkala alıştırdı tabii sussun diye sonrasında beni istememeye eve gelmemeye başladı babaannede kalmaya başladı.. baktım olacak gibi değil bir sene çalışıp çıktım Bir sene sonra tekrardan kreşe verip işe başladım bir türlü ayrılamama sorunumuz oldu her zaman her daim artık ilkokulda rahatlamıştım dediğim gibi her çocuk her aile başka sende denemeden bilemezsin ama güvenli bağlanma olmadan olmaz ... aynı şeyleri bu oğluma yaşatmak istemiyorum bu ekonomik durumda çalışmam gerekiyor ama büyük oğlum da çok çektim ve bu travmaları çocuğum daha sonra kötü şekilde atlattı.. benim hem kendi tecrübem hem de çevremdekilere bakılırsa evde çocuğunu büyüten anne ve çocuk ilişkisi başka oluyor çalışan annelerinki biraz daha farklı oluyor ama okumuşuz meslek edinmişiz tabii ki çalışacağız yine de kreş zamanına kadar annenin büyütmesi taraftarıyım canım nacizane fikrim ve tecrübem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?