Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bazı çocuklar dolunayda gece rahatsız oluyor sürekli uyanıyor. Muhtemelen senin kızıda etkilemiş. Benim diğerlerini etkilerdi bunuda etkiliyor.
Tahmin ettim ya tam tepemizde kiizmin odasini gunduz gibi aydinlatiyor , baska odadami yatirsam bu gece napsamm

Benim bebeğimde yüzüstü uyumaya alıştı o yüzden yastıksız yatırıyorumm Her bebeğim bir yatış şekli var tabiki anneler bebekleri için en iyisini bilir konfor alanı yaratır.. Bende doktorumdan duyduğumu söylüyorum.

Para verip tartı aldık o da yanlış tartiyor .2 ölçüm arasında 300 gram fark var .Bir de bir şey dikkatimi çekti .Bu tartilar boy olarak küçük. Bebeği yatirdiginizda ayaklari disarda kalıyor. Asm ler de bu tartidan kullanıyormuş. Yorum yapmışlar. O yüzden onlar da yanlış tartiyor. Yani bebeğiniz 600 gram almışsa aslinda 800 gram almış olabilir .zaten sağlık ocağına bebeğime götüreceğime hiç götürmem daha iyi .Ne yapıyorlar ki ?göğsünü bile dinlemiyorlar .kilo için de götürsem ne ne goturmesem ne ?Kucağıma alınca anlıyorum. Ayrıca 500 gram da alsa ben anne sütü vereceğim. 500 gram aldı diyelim. Doktor da mamaya başlayalım dedi .eğer mamayla da 600 700 gram alırsa bana bunun hesabını kimse veremez ayrıca çok pişman olurum.Bir de biberona alisir ve bir daha meme almaz .bir bebek hareketliyse ne verirseniz verin yakıyor. Benim kız hiç durmuyor gece bile emerken eli ayağı oynuyor .mamaya Karşı değilim ama bebeğin sadece büyümesini sağlıyor. Anne sutu gibi vitaminli olduğunu düşünmüyorum. İnsan da öyle değil mi ?bulgur pilavı makarna yiyen daha çok kilo alır ama boş kilo alır et yiyen az kilo alır ama vitaminleri alır. Bence bir anne mecbur değilse ,bebek mutluysa ve sarılık riski yoksa bir kilo kriteri belirlemek çok saçma.Her ay doktora götürmek de saçma geliyor .zaten her şeyi birbirimizden öğreniyoruz. Bizimki tavsiye bile vermiyor .Bir de özel hastane

Önce tazyikten ememiyorlar. Sonra da o tazyige alışıp hızlı gelsin istiyorlar
5 den sonra sebep aramaktan yorulduk valla sabah 9-10 a kadar sonra bi uyudu uyandi banyo yaptrdm yine cıyak ciyak tekrar uyuttum. Biberonla verdm o zaman da. Sonra uyaninca memeyle verdm ama cok da istekli almiyor. Memeye küstü resmen cocuk.

Intagramda annesutudoktoru var onun onerisiyle yatarak emzirmeyi ve blok emzirmeyi denedim.az da olsa fayda etti

Eklentiler

• Screenshot_20220911-152349_Instagram.webp
    61,5 KB · Görüntüleme: 62
Intagramda annesutudoktoru var onun onerisiyle yatarak emzirmeyi ve blok emzirmeyi denedim.az da olsa fayda etti
En cok merak ettigim zamanla tazyik azalir mi veya bebek alisir miydi onu da en son cevaplamıs. bu blok emzirmeyi deniycem.
Mesela bugün sabah tazyikli degildi meme siş degildi yine de isteksiz zorla aldı. Önceden dopdolu memeyi alirdi tazyikli de olsa icerdi. Ne biliyim neye yorcagimi bilemedim. Tesekkurler.

Ilk oglumu 5 ay zorla emzirdim kilo alimi cok iyiydi ama hep huysuzdu ve cok kisa emiyordu.sonra sutumu sagip biberonla vermeye basladim.1 yasina dogru sut azalarak bitti malesef.

Bu oglum da zorla emiyor ilki kadar iyi kilo almiyor.aklimda hep yine sagip mi versem dusuncesi.ama artik bi sure sonra yine kesileceğine eminim.Allahtan bu ilki gibi miz miz degil yani simdilik

Emzirmek gercekten cok zor bi sey insallah bi sure sonra duzelirler

Valla ben öyle yapınca biberon vermedim. 5 saat aç kaldı ama bunu aşıdan sonra yaptı. Yani nedeni vardı. Sonra aldı

Kızlar, benımki 4 gündür kaka yapmadı yıne .
Emın olmak adına dünden beri öğünlerde cc artırdım
ve 1 saat once doldurmus altını. Ac kalmadı belkı ama sanırım cc yetmıyordu. Kusuyordu
Diye yetıyordur dıye dusundum. Ya da yetıyordu ama yenı yetmemeye başladı.
Cunku ac kalan bebek durmaz.

Eger hergün ya da 2 günde bi yaparsa anlarımki doğru yoldayım.

Gerçekten öyle annelere rehberlik eden bir sistem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…