- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #90.261
Tahmin ettim ya tam tepemizde kiizmin odasini gunduz gibi aydinlatiyor , baska odadami yatirsam bu gece napsammBazı çocuklar dolunayda gece rahatsız oluyor sürekli uyanıyor. Muhtemelen senin kızıda etkilemiş. Benim diğerlerini etkilerdi bunuda etkiliyor.
10 numara tespit. Tazyik yüzünden istemiyordu şimdi azaldi tazyik bu sefer hep öyle lok lok aksın istiyor.Önce tazyikten ememiyorlar. Sonra da o tazyige alışıp hızlı gelsin istiyorlar
Anladım ben yatırıp kamera açıp takip ediyorum.Yok boğulur falan diye .Ben zaten yarım saat bekliyorum
Büyürse diye korkuyorum6 mm sorun teşkil etmiyor ki. Sınır 7,5.
Benim bebeğimde yüzüstü uyumaya alıştı o yüzden yastıksız yatırıyorumm Her bebeğim bir yatış şekli var tabiki anneler bebekleri için en iyisini bilir konfor alanı yaratır.. Bende doktorumdan duyduğumu söylüyorum.Bu konuda hekimler tarafından 2 görüş var .
Açıkcası doğru bilinen yanlış değil bana göre çünkü çocuğum o sırt üstü yatar vaziyette yaşam mücadelesi veriyordu .Bana göre de sırtüstü yatırmak risk .. Bilimselmiş bilmem neymiş beni kimse inandıramaz bu konuda .
Her anne evladı için mutlaka araştırır , bilinçlenmeye çalışır .. fakat konu yanlış/doğru denklemiyse bunu sadece anne bilir .
Banyodan önce zeytinyagi sur kafasinin her yerine ve 5 dk bekle sonra ince uclu bi tarakla havaya dogru tara hepsi tarağa birikicek sonrada banyosunu yaptir bu kadarBebeğinde Konak olan anneler neler yaptınız ? Bizimkinde de var da nasıl geçirebilirim ?
Teşekkür ederimBanyodan önce zeytinyagi sur kafasinin her yerine ve 5 dk bekle sonra ince uclu bi tarakla havaya dogru tara hepsi tarağa birikicek sonrada banyosunu yaptir bu kadar
Bebeğinde Konak olan anneler neler yaptınız ? Bizimkinde de var da nasıl geçirebilirim ?
5 den sonra sebep aramaktan yorulduk valla sabah 9-10 a kadar sonra bi uyudu uyandi banyo yaptrdm yine cıyak ciyak tekrar uyuttum. Biberonla verdm o zaman da. Sonra uyaninca memeyle verdm ama cok da istekli almiyor. Memeye küstü resmen cocuk.Önce tazyikten ememiyorlar. Sonra da o tazyige alışıp hızlı gelsin istiyorlar
Intagramda annesutudoktoru var onun onerisiyle yatarak emzirmeyi ve blok emzirmeyi denedim.az da olsa fayda ettiKızlar benim de tazyik sorunum var.
Nasıl çözeceğim bilmiyorum
İlk 4-5 dakika güzel emiyor, sonra memeyi itiyor. Gazı olmadığına eminim bu arada.
Elle sağdım biraz yine fayda olmadı
Başka bir çözümü var mı?
En cok merak ettigim zamanla tazyik azalir mi veya bebek alisir miydi onu da en son cevaplamıs. bu blok emzirmeyi deniycem.Intagramda annesutudoktoru var onun onerisiyle yatarak emzirmeyi ve blok emzirmeyi denedim.az da olsa fayda etti
Valla ben öyle yapınca biberon vermedim. 5 saat aç kaldı ama bunu aşıdan sonra yaptı. Yani nedeni vardı. Sonra aldı5 den sonra sebep aramaktan yorulduk valla sabah 9-10 a kadar sonra bi uyudu uyandi banyo yaptrdm yine cıyak ciyak tekrar uyuttum. Biberonla verdm o zaman da. Sonra uyaninca memeyle verdm ama cok da istekli almiyor. Memeye küstü resmen cocuk.
Z.yagı sürdüm ve ince tarakla temızledımBebeğinde Konak olan anneler neler yaptınız ? Bizimkinde de var da nasıl geçirebilirim ?
Bıngıldak kısmına dokunmaya korkimBanyodan önce zeytinyagi sur kafasinin her yerine ve 5 dk bekle sonra ince uclu bi tarakla havaya dogru tara hepsi tarağa birikicek sonrada banyosunu yaptir bu kadar
Gerçekten öyle annelere rehberlik eden bir sistem yokPara verip tartı aldık o da yanlış tartiyor .2 ölçüm arasında 300 gram fark var .Bir de bir şey dikkatimi çekti .Bu tartilar boy olarak küçük. Bebeği yatirdiginizda ayaklari disarda kalıyor. Asm ler de bu tartidan kullanıyormuş. Yorum yapmışlar. O yüzden onlar da yanlış tartiyor. Yani bebeğiniz 600 gram almışsa aslinda 800 gram almış olabilir .zaten sağlık ocağına bebeğime götüreceğime hiç götürmem daha iyi .Ne yapıyorlar ki ?göğsünü bile dinlemiyorlar .kilo için de götürsem ne ne goturmesem ne ?Kucağıma alınca anlıyorum. Ayrıca 500 gram da alsa ben anne sütü vereceğim. 500 gram aldı diyelim. Doktor da mamaya başlayalım dedi .eğer mamayla da 600 700 gram alırsa bana bunun hesabını kimse veremez ayrıca çok pişman olurum.Bir de biberona alisir ve bir daha meme almaz .bir bebek hareketliyse ne verirseniz verin yakıyor. Benim kız hiç durmuyor gece bile emerken eli ayağı oynuyor .mamaya Karşı değilim ama bebeğin sadece büyümesini sağlıyor. Anne sutu gibi vitaminli olduğunu düşünmüyorum. İnsan da öyle değil mi ?bulgur pilavı makarna yiyen daha çok kilo alır ama boş kilo alır et yiyen az kilo alır ama vitaminleri alır. Bence bir anne mecbur değilse ,bebek mutluysa ve sarılık riski yoksa bir kilo kriteri belirlemek çok saçma.Her ay doktora götürmek de saçma geliyor .zaten her şeyi birbirimizden öğreniyoruz. Bizimki tavsiye bile vermiyor .Bir de özel hastane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?