- 21 Ocak 2021
- 4.421
- 6.410
- 108
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #90.781
3. Ay da 1 kilo mu alması lazmdı sen suan 3. Aydasin sanrm. 600 gr az mi yani ? Bi süre sonra aylik 500 gr alım deniliyordu ama hangi aydan itibaren old hatrlayamadm
Iste evet ben de o maskeden edinmek uzereyim artk önceden yapardm da smdi eyvallahim yok pek. saldin cart curt deyip duruyor biraz da bilerek saldgm oldu zira yapıyorum yapiyorum maşallah evi otel gibi kullaniyor kimi zaman. Sadece kullaniyor yaniBenımkı de fenadır canım. Heleki düzen ve yemek konudunda . Napım dinsizin hakkından imansız gelır maskesını taktım
60 az degil mi ya. ben mesela dün 80 verdm icti. Onceden 60 veriyrdum da. Bi kere 100 civari verdim kustu mesela. Demekki 80 miş suan kapasite.Aslında yavaslıyor alım. Ama artık yenıdogan degıller ve doyduklarını anlıyorlar .
O yuzden takıldım.
1 hafta oncesıne kadar hep 60 cc verdım.
6. Ay mıymis oSağlık ocağındaki hemşire 6. Aya kadar ayda bir kilo, 6. Aydan sonra ayda 500 gram almasını bekleriz dedi.
Bende aslında önemsemedim çünkü bendede oluyooo normal bişi diye düşünüyorım halaaa, sağlık ocağındaki ebeee endişeli şekilde doktoruna sor bunu diyince ozaman bi korktum ama geçti normal benceAynı durum bizde de var ama ben hiç önemsemedim. Bebek ve cildi çok hassas. Kendini sıkınca ya da üşüyünce oluyor. Normaldir diye düşündüm.
Kusuyordu . Ben de beslerken yastıga koyup besledım, heöen kaldırmadım60 az degil mi ya. ben mesela dün 80 verdm icti. Onceden 60 veriyrdum da. Bi kere 100 civari verdim kustu mesela. Demekki 80 miş suan kapasite.
Şahsen amacım beze yapmaya öğretmek değil, bez bağlayarak diğer insani ihtiyaçlarımı ve sorumluluklarımı yerine getirebilmek
O Prema boşluktan bebeğinin suratını gözetlesin. Ben bebeyi emzirdim uyuttum şimdi fasulye ayıklıcam. Aradaki kahvaltı, çocuğu okula hazırlama, tekrar emzirme, alt değiştirme detaylarını söylemiyorum bile
Kesinlikle ben de kayılıyorum buna. Bence 3-4 aydan sonra kilo alımı yavaşlar.6. Ay mıymis oben neden 3 veya 4. Aylar gibi hatirladm ama emin degildim. Hımm 6. Aya kadar hangi bebek her ay 1 kilo alir ki süt yeter mi ya
1500 tl mi verdin 2 aşıya olmadı bende öyle yapıcam daKızlar rotavirüs asısının 2 dozunu da alıyoeum . 2.olan eczanede kalacak
Bir problem olmaz heralde. Vardır elektrıkler kesılse de sogutucu sıstemlerı. Yarın onlara da soyleyeceğim.
Saglık ocagına ugradım doktora sordum. Kendı cocuguma yaptırdım dedı. Hıcbır sey %100 koruma saglamıyor bılıyoruz hepımız. Önlemı alalım gerısı allaha kalmış artık
Valla bişi derse cemkırıyorum susuyorIste evet ben de o maskeden edinmek uzereyim artk önceden yapardm da smdi eyvallahim yok pek. saldin cart curt deyip duruyor biraz da bilerek saldgm oldu zira yapıyorum yapiyorum maşallah evi otel gibi kullaniyor kimi zaman. Sadece kullaniyor yanibiseyi alıp yerine koymaz cöp kenarda durur bazen atmaz keyfi gelirse canı isterse yani. kendi de savruk oluyor bak aklma geldi bundan sonra ben de arada saldn bakiyrm da falan diye laf sokıyim
Evet verıcem. Aradım eczaneyı1500 tl mi verdin 2 aşıya olmadı bende öyle yapıcam da
Ben de öyle yaptım canım. İki aşıyı birlikte aldım. Bizim eczane direkt depoda tutacakmış. Eczaneye getirmeyecekmiş ne olur ne olmaz diye. Elektrik falan giderse soğuk zincir boZulmasın diye. Üçüncü ve beşinci aylarda 2 gün öncesinden haber vereceğim, eczacı da depodan istetecek.1500 tl mi verdin 2 aşıya olmadı bende öyle yapıcam da
Zamanında da prema lar varmis bakBenim annem hiç bir çocuğunda bez kullanmamış. Sadece her ihtimale karşı çarşafın altına muşambayr benzer bir şey sererdi. Tüm kardeşler doğar doğmaz tuvaletle tanışmış
Bizim zamanımızda böyle daha kolaydı diyor. O zaman hazır bez falan yokmuş pek. O bezleri yıkamak daha külfetliymiş.Zamanında da prema lar varmis bakvalla bez kolaylik gercekten yoksa ben de bebegin bezle rahatsz oldugunu dusunuyorum ben olsam rahatsz olurdm diyrm ama yapcak bisey yok. Her defasi da ıslanan kiyafet ve carşafı yıkamaya atıyordu o zaman o iş de kulfetli yine anam. Annen de iyi üstesinden gelmiş
Reflü için bası bi tedavi verdiler acaba4.ay sonuna kadar bir düzen olmazsa mecburama biz bugün bir gelişme yaşadık , 1 haftadır sadece kucağımda ve omzumda uyuyordu geceleri (refluden dolayı çok kusunca ben de pekiştirmiş oldum alarak hep) bu gece 1.5-2 saatte bir kalkmış olsa da hep anneyani beşikte yattı . Ben rahatladim en azından sırtım yatağa değdi
Benım eczacı o komuda sıkıntı cıkmayacagını soyledıBen de öyle yaptım canım. İki aşıyı birlikte aldım. Bizim eczane direkt depoda tutacakmış. Eczaneye getirmeyecekmiş ne olur ne olmaz diye. Elektrik falan giderse soğuk zincir boZulmasın diye. Üçüncü ve beşinci aylarda 2 gün öncesinden haber vereceğim, eczacı da depodan istetecek.
Gastrotuss baby adlı bir şurup kullanıyoruz başta etkisi olmadı doktor 3 gün önce dozu yukseltti , son iki gündür kusmalar azaldı şükür . Kustuktan sonra 1 saat emzirmeme ve emdikten sonra hemen yatmama .Reflü için bası bi tedavi verdiler acaba
Benim kızında çok kusması yok ama sürekli ağzına geliyor yüzü ekşiyor yutkunuyor sürekli reflü başlangıcı mıdır acabaGastrotuss baby adlı bir şurup kullanıyoruz başta etkisi olmadı doktor 3 gün önce dozu yukseltti , son iki gündür kusmalar azaldı şükür . Kustuktan sonra 1 saat emzirmeme ve emdikten sonra hemen yatmama .
Benim kizimdada oluyoyor hatta dr gidince soydugumuzdada oldu.Derileri ince o yuzden böyle olur dedi dr.bazende kalp problemi olursa dedi.ama kalbinde sorun yok güzel atiyor dedi dinledi.takip ettom genelde uşudugunde oluyor soyup giydirirkenkutis marmaratus diye birşey ciltte değişiklik dediğin gibi kendinş kasınca oluyo yada hava değişikliğinde oluyo üstünü değiştirirke fln, bana şey dediler yaaa genetik sizden fln diye 5-6 ay takip et geçmezse kaç tahlili yapalım dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?