Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
5600 geldi yani 1 kg almisti simdi tartiyorum 5800 geliyor iyi gidiyor şimdilik almasi ve sadece anne sütü aliyor , sut yapan herseyi yemeye çalışyorum mama ve biberon kabul etmedi asla , sen mama veriyormusun?

Ben böyle durumda uyandırmadan biberon veriyordum. Gece emmiyordu çünkü huysuzluk yapıyordu bende emmeden uyutup sonra biberon veriyordum. Şimdi emip uyumaya başladı o sebeple biberonu kaldırdım.

Bence uykuluyken al emzirki uykusu acilmadan derin uykuya devam etsin ve ardindan sende uyu

Ben tadi değişiyor diye biliyorum bazi bebekler o tadi alinca sinirli olabiliyor sağıp ver bi yine sinir olacakmi biberon aliyorsa tabi dene bakalim

Bence fazla gelmiş gibi. Peki sağlıyor musun saginca ne kadar çıkıyor mesela. Belki kilo almama nedeni süt azlığı değildir. Çok hafektli ya da çok kaka yapıyor mu
Sabah göğüslerim doluyken 100 110cc çıkıyor daha sonra sağdığımda 50-60cc. Evet çok hareketli ve her gün en az bir, genelliklede 3-4 kere kaka yapıyor.

Sabah göğüslerim doluyken 100 110cc çıkıyor daha sonra sağdığımda 50-60cc. Evet çok hareketli ve her gün en az bir, genelliklede 3-4 kere kaka yapıyor.
Az değil çıkan süt bence yetmeme durumundan ziyade hareketli olması çok kaka uapmasi da az kilo almasında etken olabilir. Bir de üstüne uykusu da azsa tam kombo. Sütünü sağıp ver olmazsa arada ne kadar içtiğini takip etmiş olursun hem.

5600 geldi yani 1 kg almisti simdi tartiyorum 5800 geliyor iyi gidiyor şimdilik almasi ve sadece anne sütü aliyor , sut yapan herseyi yemeye çalışyorum mama ve biberon kabul etmedi asla , sen mama veriyormusun?
İyi iyi masallah bende takviye falan kullanıyorum damla vitamin vs. Günde 1 kere veriyordum doktor kilo alımı iyi onuda verme dedi.vermiyorum şu an sadece anne sütü alıyor ama biraz boğazlı benimki sagdigimdan 120 veriyorum mesela hupletiyor 90 versem ağlıyor istiyor yine.aksamlari bazen yettirmeye zorlanıyorum gün içinde sık emince akşam memeyle kavgaya başlıyor unutturuyorum oyalamaya çalışıyorum falan bir şekilde sütun dolmasını saglmaaya çalışıyorum.saatte 1 bile istiyor akşam saatlerinde süt azalmaya başlayınca

Kakası fazla mı sence seninki kaç kere yapıyor?Şimdi tekrar emzirip üstüne mama verdim yine kustu fazla geliyor demekki. Uykusu az aslında mesela geceleri dalana kadar çok zorluyor. Gündüzde en fazla iki saat uyuyup kalkar emmeye. Benim süt hep boyunamı yaramış anlamıyorum ki.

Bence uykuluyken al emzirki uykusu acilmadan derin uykuya devam etsin ve ardindan sende uyu
Bende böyle yapıyorum 1 2 haftadır çok iyi oluyor.oncesinde uyanmasını bekliyordum uyanınca emziriyordum öyle yapınca çok uyuduğunu icin mi nedir artık saatte bir uyanıp emmek istemeye başladı uzun uykusundan sonra(4 5 saat uyuyordu).simdi 3 saatte bir o uyanmadan yanıma alip emzirip yatağına geri koyuyorum ohh rahat ettim valla mis gibi saatli emiyor oda rahat etti bende.

Ben böyle durumda uyandırmadan biberon veriyordum. Gece emmiyordu çünkü huysuzluk yapıyordu bende emmeden uyutup sonra biberon veriyordum. Şimdi emip uyumaya başladı o sebeple biberonu kaldırdım.
Onu mu versem diye dusundum de risk aldm emzirdim uyurken. uyanmadı simdi uyumaya devam ediyor yani inş devam eder uyku konusu bende travma olmaya basladı cocuk zor uyudukça stres oluyorum ya

Benimkinin ne kadar ictigni bilmiyorum ya , sağıp versem biberon almiyor öğürüyor kizimda sevmemisti biberon oglumda sevmedi bu çocuklarım benim rahatligimi istemiyor anlasilan

Aynen uykulari acilmadan uykulu emzirmek iyi oluyor , biberon alsaydi eger gece mama vercektim tok tutup uzun uyusun diye ama işte icmiyor

Benim ki günde 3 kere mutlaka yapıyor ama çok uyuyor. Hemşire uyumanın kilo alımına etkili olduğunu söyledi. Kustuysa fazla gelmiştir. Bir önceki ay ne kadar almıştı. Acaba yanlış mı tarttilar.

Benimkinin ne kadar ictigni bilmiyorum ya , sağıp versem biberon almiyor öğürüyor kizimda sevmemisti biberon oglumda sevmedi bu çocuklarım benim rahatligimi istemiyor anlasilan
Yetiyorsa bilme aman boşver bilip napcaksin benimki biberon aldgi için bazen sagip sütun hangi saatlerde ne kadar geldiğini anlamaya çalışıyorum sık emince mesela sut o kadar azaliyorki.ama biberon alsa rahat ederdin gercekden lazım oluyor.
Aynen uykulari acilmadan uykulu emzirmek iyi oluyor , biberon alsaydi eger gece mama vercektim tok tutup uzun uyusun diye ama işte icmiyor
Sütun yetiyorsa yok yere niye mama verceksin kız boşver.emzik alıyor mu peki ?

Bugun farkettim ben biberonun başlığını 2. No almışım içinde.2 yazıyo ordan anladım .yeni doğana uyumlu almamışım
3-6ay arası 3no kullanıyomuş 2 delikliymiş o

Eklentiler

• 9073C787-467F-490D-B9D0-4FFC554A7B9F.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 56
Bizim bebelerin düzeni çok benziyor , gündüzleri genelde 1 saat falan hatta ,2 saat olduğunda mutlu oluyorum. Süreyi Nasil uzatabilirim diye araştırıyorum bugun hep
Aynen ya saat başı bile emdiği oluyor. Benim yavru kuşum ufaktan sesler de çıkarmaya başladı. Deli oluyorum sabahları özellikle agu, gagu, haa hii, uu gibi

Çalışacağım için ben de depoluyorum. Cokk içim acidi ins yine dolar

Muşamba derlerdi hatırlıyorum. Muşambanın içine pamuklu bez serip kenarlarından bağlarlardı. Annem gece kaynatırdı bezleri
Evde kardeşime onu kullanırdı. Gezmeye gidecekse hazır bez alırdı
Çok zormuş önceden herşey..

Bugün Dr bana 6.ayda doğum kilosunun iki katı olması gerekiyor dedi

3 aylıkken doğum kilosunun iki katı olmalı derler. Yanlış hatırlıyor olabilir misin?

İlk çocuğum 3 kilo doğmuştu. 3 aylık olunca 6 kilo oldu diye sevinmiştik

Kızım da 2250 doğdu. Şu an iki katından bir tık fazla..

Asla başlama .ağzımı bozmak istemiyorum .yemin ediyorum bir sey bilmiyorlar .onların bir şeyden anladığı yok .5cm uzaması harika bir şey. Hangi mama 5 cm uzatiyormus .mama çocuğuna kilo aldırır ama o vitamini verir mi ? Demekki bebeğinin vücudunun uzamaya ihtiyacı var .tiknaz bir bebek olup kilolu olmasını ister misin ? O tarz bebekler büyüyünce hem zayıf hem kısa boylu kalıyor. Zaten 1 ayda aldığı 1 kilonun ne önemi var 2 3 yaşından sonra çoğu çırpı gibi oluyor .bosver boya versin .hem sen bilmiyor musun mamayla kilo aldırmayı.diyelim mamaya başladın bir sonraki ay 600 gram aldı hem de 1cm uzadı. Demeyecek misin ya 200 gram için mi çocuğumu mahrum ettim .Bir daha meme emmeyecek.
Ben şimdiden kararımı verdim .çocuğum huysuzlanmadigi sürece ve ayda 100 gram bile alsa mama vermeyeceğim. Onu diyen doktoru da değiştiririm. Belki benim cocugumun metabolizması hızlı yediğini harcıyor. Beyin o kadar çok kalori harcıyor ki çalışırken. İlla hareketli olmasına gerek yok bir çocuğun.
Mesela bizimki geçen ay hep 5 dakika emdi .gittim tartı aldım. 1 kilo almıştı. Bu ay da hep 20 dakika emiyor ama o kadar kilo almamış .Yani böyle sayısal şeylere takilmayalim. Kriter 600 gram .neye göre kime göre?niye 500 değil de 600 .Ya da 700 değil. Çocuğa mikrofon mu uzattılar. Himmm 600 de bu çocuk mutlu mu dediler .
Sağlık ocağında çalışanların işi gücü sana ilaç aldırmak, yapay şeyler verdirmek. Ben bir daha asla goturmeyecegim .kimse kusura bakmasın .benim için ha herhangi bir yere goturmusum ha oraya goturmusum.hos doktorlar da bakmiyor .mesela bizim doktor 1 kere bile ağzının içine bakmadı. En hayati yer orası. Belki bir yara var .
Sana tavsiyem sen dinleme emzir
Kimseye de bir şey söyleme
300 se 500 almış de .senin çocuğun aç olsa durur muydu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…