- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #90.881
5600 geldi yani 1 kg almisti simdi tartiyorum 5800 geliyor iyi gidiyor şimdilik almasi ve sadece anne sütü aliyor , sut yapan herseyi yemeye çalışyorum mama ve biberon kabul etmedi asla , sen mama veriyormusun?Anladım canım 600 Gr o zaman ilk ay için
Benimki çok kilo kaybetti yaa oda kötü oldu ama çok şükür toparladı yani iyi şimdi bugün tarttim ben evde aşağı yukarı yani tabi tam değildir ama 6 kilo çıktı.ilk ay az aldığını bu ay kapattı sanırımbencede iyi canım bu ay toparlamistir belki seninkide gttinmi 2.ay ölçümleri için orda nasıldı.
Ben böyle durumda uyandırmadan biberon veriyordum. Gece emmiyordu çünkü huysuzluk yapıyordu bende emmeden uyutup sonra biberon veriyordum. Şimdi emip uyumaya başladı o sebeple biberonu kaldırdım.Simdi bu bebe uyuyor hem de 3 saattir. Uyandirsam geri uyumazsa diye korkuyorum. Ama emzirmek de istiyorum. Daha kücük ya demi uyandırayım mi napiyim ? Ne kadar ayarsız bi cocuk. Ya hiç uyumaz uyutasiya burnumdan gelir ya da uyur saatlerce uyanmaz. Aç mı diye kivrandırır
Bence uykuluyken al emzirki uykusu acilmadan derin uykuya devam etsin ve ardindan sende uyuSimdi bu bebe uyuyor hem de 3 saattir. Uyandirsam geri uyumazsa diye korkuyorum. Ama emzirmek de istiyorum. Daha kücük ya demi uyandırayım mi napiyim ? Ne kadar ayarsız bi cocuk. Ya hiç uyumaz uyutasiya burnumdan gelir ya da uyur saatlerce uyanmaz. Aç mı diye kivrandırır
Ben tadi değişiyor diye biliyorum bazi bebekler o tadi alinca sinirli olabiliyor sağıp ver bi yine sinir olacakmi biberon aliyorsa tabi dene bakalimKızlar regl gördüğünüzde bebeniz memeyle kavgaa etti mi hiç?
Sabahtan beri emiyor ama kavga ederek emiyor resmen
Süt az desem değil, boğazına da kaçıyor asılınca ama bir sinir hali var
Bi baktım simdi regl olmuşum
Sütün tadı mı değişiyor hormonlardan dolayı noluyor
Sabah göğüslerim doluyken 100 110cc çıkıyor daha sonra sağdığımda 50-60cc. Evet çok hareketli ve her gün en az bir, genelliklede 3-4 kere kaka yapıyor.Bence fazla gelmiş gibi. Peki sağlıyor musun saginca ne kadar çıkıyor mesela. Belki kilo almama nedeni süt azlığı değildir. Çok hafektli ya da çok kaka yapıyor mu
Az değil çıkan süt bence yetmeme durumundan ziyade hareketli olması çok kaka uapmasi da az kilo almasında etken olabilir.Sabah göğüslerim doluyken 100 110cc çıkıyor daha sonra sağdığımda 50-60cc. Evet çok hareketli ve her gün en az bir, genelliklede 3-4 kere kaka yapıyor.
İyi iyi masallah5600 geldi yani 1 kg almisti simdi tartiyorum 5800 geliyor iyi gidiyor şimdilik almasi ve sadece anne sütü aliyor , sut yapan herseyi yemeye çalışyorum mama ve biberon kabul etmedi asla , sen mama veriyormusun?
Kakası fazla mı sence seninki kaç kere yapıyor?Şimdi tekrar emzirip üstüne mama verdim yine kustu fazla geliyor demekki. Uykusu az aslında mesela geceleri dalana kadar çok zorluyor. Gündüzde en fazla iki saat uyuyup kalkar emmeye. Benim süt hep boyunamı yaramış anlamıyorum ki.Az değil çıkan süt bence yetmeme durumundan ziyade hareketli olması çok kaka uapmasi da az kilo almasında etken olabilir.Bir de üstüne uykusu da azsa tam kombo. Sütünü sağıp ver olmazsa arada ne kadar içtiğini takip etmiş olursun hem.
Bende böyle yapıyorum 1 2 haftadır çok iyi oluyor.oncesinde uyanmasını bekliyordum uyanınca emziriyordum öyle yapınca çok uyuduğunu icin mi nedir artık saatte bir uyanıp emmek istemeye başladı uzun uykusundan sonra(4 5 saat uyuyordu).simdi 3 saatte bir o uyanmadan yanıma alip emzirip yatağına geri koyuyorum ohh rahat ettim valla mis gibi saatli emiyor oda rahat etti bende.Bence uykuluyken al emzirki uykusu acilmadan derin uykuya devam etsin ve ardindan sende uyu
Onu mu versem diye dusundum de risk aldm emzirdim uyurken. uyanmadı simdi uyumaya devam ediyorBen böyle durumda uyandırmadan biberon veriyordum. Gece emmiyordu çünkü huysuzluk yapıyordu bende emmeden uyutup sonra biberon veriyordum. Şimdi emip uyumaya başladı o sebeple biberonu kaldırdım.
Aynen öyle yaptm emzirdim fevam ediyor uykuya çok sükür nazar degmesinBence uykuluyken al emzirki uykusu acilmadan derin uykuya devam etsin ve ardindan sende uyu
Benimkinin ne kadar ictigni bilmiyorum ya , sağıp versem biberon almiyor öğürüyor kizimda sevmemisti biberon oglumda sevmedi bu çocuklarım benim rahatligimi istemiyor anlasilanİyi iyi masallahbende takviye falan kullanıyorum damla vitamin vs. Günde 1 kere veriyordum doktor kilo alımı iyi onuda verme dedi.vermiyorum şu an sadece anne sütü alıyor ama biraz boğazlı benimki sagdigimdan 120 veriyorum mesela hupletiyor 90 versem ağlıyor istiyor yine.aksamlari bazen yettirmeye zorlanıyorum gün içinde sık emince akşam memeyle kavgaya başlıyor unutturuyorum oyalamaya çalışıyorum falan bir şekilde sütun dolmasını saglmaaya çalışıyorum.saatte 1 bile istiyor akşam saatlerinde süt azalmaya başlayınca
Aynen uykulari acilmadan uykulu emzirmek iyi oluyor , biberon alsaydi eger gece mama vercektim tok tutup uzun uyusun diye ama işte icmiyorBende böyle yapıyorum 1 2 haftadır çok iyi oluyor.oncesinde uyanmasını bekliyordum uyanınca emziriyordum öyle yapınca çok uyuduğunu icin mi nedir artık saatte bir uyanıp emmek istemeye başladı uzun uykusundan sonra(4 5 saat uyuyordu).simdi 3 saatte bir o uyanmadan yanıma alip emzirip yatağına geri koyuyorum ohh rahat ettim valla mis gibi saatli emiyor oda rahat etti bende.
Benim ki günde 3 kere mutlaka yapıyor ama çok uyuyor. Hemşire uyumanın kilo alımına etkili olduğunu söyledi. Kustuysa fazla gelmiştir. Bir önceki ay ne kadar almıştı. Acaba yanlış mı tarttilar.Kakası fazla mı sence seninki kaç kere yapıyor?Şimdi tekrar emzirip üstüne mama verdim yine kustu fazla geliyor demekki. Uykusu az aslında mesela geceleri dalana kadar çok zorluyor. Gündüzde en fazla iki saat uyuyup kalkar emmeye. Benim süt hep boyunamı yaramış anlamıyorum ki.
Yetiyorsa bilme aman boşver bilip napcaksinBenimkinin ne kadar ictigni bilmiyorum ya , sağıp versem biberon almiyor öğürüyor kizimda sevmemisti biberon oglumda sevmedi bu çocuklarım benim rahatligimi istemiyor anlasilan
Sütun yetiyorsa yok yere niye mama verceksin kız boşver.emzik alıyor mu peki ?Aynen uykulari acilmadan uykulu emzirmek iyi oluyor , biberon alsaydi eger gece mama vercektim tok tutup uzun uyusun diye ama işte icmiyor
Aynen yaBizim bebelerin düzeni çok benziyor , gündüzleri genelde 1 saat falan hatta ,2 saat olduğunda mutlu oluyorum. Süreyi Nasil uzatabilirim diye araştırıyorum bugun hep
Çalışacağım için ben de depoluyorum. Cokk içim acidiSagdigim sütleri kara günler için saklamistım gel gor ki memlekete gidince şartel atmış buzluktakiler hep küflenmiş bozulmuş. Sütlerim gitti hep. Baya stoklamıstım nasıl agladm üzüldüm ya. Suan sagiyorum ama öyle cok da depolayamam artk.
Valla dogrudur. Annem bana da kumaş kullanmış onu biliyorum da böyle naylon poşetimsi seyler varmış kumaşin üstune onu sariyorlarmıs kenardan baglama yerleri vardi gormüstüm hatta. Onları baglayip bildigin hazir bez gibi yaparmıs. Sonea da kaynatirdim yıkardim demisti. O zaman merdaneli varmış falan. Ben öyle olsa töbe zor yapamazmışım
Bugün Dr bana 6.ayda doğum kilosunun iki katı olması gerekiyor dedi
Asla başlama .ağzımı bozmak istemiyorum .yemin ediyorum bir sey bilmiyorlar .onların bir şeyden anladığı yok .5cm uzaması harika bir şey. Hangi mama 5 cm uzatiyormus .mama çocuğuna kilo aldırır ama o vitamini verir mi ? Demekki bebeğinin vücudunun uzamaya ihtiyacı var .tiknaz bir bebek olup kilolu olmasını ister misin ? O tarz bebekler büyüyünce hem zayıf hem kısa boylu kalıyor. Zaten 1 ayda aldığı 1 kilonun ne önemi var 2 3 yaşından sonra çoğu çırpı gibi oluyor .bosver boya versin .hem sen bilmiyor musun mamayla kilo aldırmayı.diyelim mamaya başladın bir sonraki ay 600 gram aldı hem de 1cm uzadı. Demeyecek misin ya 200 gram için mi çocuğumu mahrum ettim .Bir daha meme emmeyecek.Kızlar bugün aşı için sağlık ocağına gittim. Boyuna kilosunada bakıldı.15 günde 5 cm uzamış ama 200gr almış sadece. Ebe doktorla konuşmamı mama takviyesi yapmam gerekebileceğini söyledi. Moralim çok bozuldu. Niye böyle oldu anlamadım geçen ay 1200almıştı bir ayda. Sütüm yetersiz olsa huysuz olmaz mı ağlamaz mı sürekli ? Vicdanım çok huzursuz nasıl anlayamadım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?