Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Azalma olur diyorlar ama çok katılmıyorum. Ben de azalma olmadı normal tempoda gidiyoruz .hem nerden biliyorlar azaldığını hacmini mı olctuler .belki artıyor. Öyle azalsa 40 gün kanamasında azalirdi. 50 li 60 li günlerde hepimizin çocuğu memeyle kavga ediyordu .ilerledikçe daha da hareketli oluyorlarmis.put gibi ememezler ki .o ilk ayda kaldi

3 aylıkken doğum kilosunun 2 katı olması biraz saçma değil mi ?mesela bir bebek 3800 dogduysa 3 aylıkken 7600 olmalı. Yani 1 ayda 1250 gram almalı
Ama 3 kilo dogduysa 6 kilo olmalı
O da ayda 1 kilo ediyor .
Yani gramlar kiloya göre değişiyor

Ben de bugün Dr sordum 5 saati geçirme dedi gece için gündüz de 3 saatte bir besle dedi 2 saatte bir de sana zor olur dedi
Acıkan çocuğu 1 saat fazla tutabilir misin ?Ben tutarsam bizimki hiç emmez .Hani her istediginde veriyorduk ne oldu o günlere bu doktorların da hiç ayarı yok .Zor olur derken ?hani bebek emdikce süt geliyordu ??? Bir öyleler bir böyle. Ben isteyince veriyorum .eskiden 2 saate 10 dakika kalsa bekletirdim.ne salakça. 1 saatte ne olacakmış süt deli gibi birikecek miymis. Zaten uyumuyorsun .Ne birikcek

Evet çok hareketli. Günde 2 kez kesin yapıyor bazen daha fazla. Ama doktorumun söylemesiyle iki göğsümden emzirdim peşinden mama verdim onuda bitirdi demekki sütüm yetmiyormuş
Bebek her zaman mamayi alır çünkü onu emzik sanıyor. Sen 90 versen de alır 120 versen de alır. Doyduguna göre verilmiyor ki .o yüzden mamayi az verin çok kilo almasın deniyor
Çünkü sen ne kadar verirsen o kadar alır

25 gün
Ama durmadı zaten dogru dürüsr tartıda
O tartilara güvenme. Markası neydi baktın mı?hep uyduruk tartilar .benim aldığım bile 300 gram farklı tartiyor .hastane doktorununki böyle kase gibi .bayağı profesyonel .Düz bir tartiysa onlar yanlış tartiyor .bizim kızın kolu disarda kalıyor onda

Bende mama vermek istemiyorum hiç sütümde var sanki niye böyle oldu anlayamadım inan çok moralim bozuldu. Doktor iki hafta deneme yapalım diye önerdi. İki memeden emzir boşaltsın sonra mama ver bakalım yiyecek mi dedi. İkidir öyle deniyorum 10-20 cc mama içiyor ama ardından kusuyor hemen. Normalde kusan bir bebek değil. 2 ayda toplasan 3 kere falan kusmuştur. Bende mama vermek yerine her emzirmede iki memeyi boşalttırmayı düşünüyorum bu hafta için. Yarın doktorlada konuşucam bakalım bu şekilde haftalık ne kadar alıcak. Haftaya tekrar kontrole götürürüm mamaya alıştırmayı hiç istemiyorum bu sefer sütüm iyice azalıcakmış gibi geliyor
İlk verdiğimde içti 60cc bitirdi. Ondan sonraki iki denemedede almadı 10-20cc zorla içti onuda kustu zaten

Benim ki günde 3 kere mutlaka yapıyor ama çok uyuyor. Hemşire uyumanın kilo alımına etkili olduğunu söyledi. Kustuysa fazla gelmiştir. Bir önceki ay ne kadar almıştı. Acaba yanlış mı tarttilar.
İlk ay 1200 almıştı 5 cm uzamıştı yine.
Uyuyordu tartılırken hareket falanda etmedi yanlış olmaz diye düşünüyorum

Benimki çok emiyor çok da hareketli ve çok kaka yapıyor. Hep içinde beyaz hazmedilmemis anne sütü yağları var
Napiyim siciyor .O beyaz şeyleri kıçına mi iteyim
Çoğu doktor boya bakar hatta kafa çevresine?hatta bizim doktor kafa çevresinin büyümesine harika dedi .benim çocuğum 1 ayda 5cm uzasa aldığı ek 200 gramdan daha mutlu olurum

Ne doktoru bu ? Sağlık ocağı mi ? Kimse kusura bakmasın ben onların bilgisine güvenmiyorum. Benim çocuğuma o salak pamukcuk damlasını verdi .Hala geçmedi ağzı hamileyken de rapor almak için gitmiştim. Midem bulanıyor dedim .kullandığım ilaç vardı gösterdim. Bunu kullanma dedi .alelalede internette araştırsam bulabileceğim bir ilaç verdi. Ki benim kendi doktorum doc .kullanmadım. aldım raporumu
Herhalde mama verirsen azalır. Doktor 2 hafta deneyelim demiş de 2 haftada o bebek bir daha meme alır mı? Hadi aldı diyelim senin sutun olur mu ?
Ben solgar in brewer diye bir takviyesi var onu içiyorum ,humana ve bestlak içiyorum. Bizimki 1.5 2 saatte emiyor .Süt zor birikiyor
Bunlar ise yarıyor. Ha başka çocuk olsa 2 kilo alırdı. Bizimki hem hareketli hem de algısı açık bir cocuk .oturup kalmaz .Ben de oyleymisim .zayıf derlermiş ama 7 aylıkken konuşmuşum.kilo bence önemli değil. Hani herkesin kendi kararı ama ben o beni bırakana kadar emziririm .

Bir ay değil 15 günde hatta.
50cm doğdu.
30. Günde 55cm olmuştu.
46 günlükken 55.5 cm demişti.
Bugün 60cm.
Hatta boyunun çok hızlı uzadığını Söylemişti doktorumuz. Nırmalde 1-2 cm uzarlar demişti.
Ama kilo alımı niye böyle yavaşladı anlayamadık işte

Bir de kafası çalışan çocuk çok kalori harcar .neden ders çalışınca acikiyoruz sanıyorsun

Ama yetersiz beslense boyu uzar mi ? O da kısa kalır. Bence kemik yapmak kilo yapmaktan daha zor .bence sen bir başka doktora daha götür için rahat edecekse .

Bir de bu kadına sor cevaplıyor
Bizimki 48 cm doğdu
30.gunde 56 cm olmuştu ama 1 kilo aldı
60.gunde 59 cm oldu 950 gram aldı

Bir de kafası çalışan çocuk çok kalori harcar .neden ders çalışınca acikiyoruz sanıyorsun
Bende sütümü arttırıp uzun süre emzirmek istiyorum zaten oğlumda mamayı sevemedi kusup duruyor. Aç olsa içer herhalde diyorum. Mesela şimdi emdi mışıl mışıl uyuyor aç olsa uyur mu böyle
Birde çok hareketli hiç durmuyor onu izlerken ben yoruluyorum hep onunla konuşayım istiyor resmen kıpır kıpır sürekli

Hemen yazayım çok kafama takıyorum bu durumu çünkü.
Bak sizinkide fazla uzamış ama kiloda almış. Benimki 2. Ayda toplam 400gr almış

Aslında haklısın canım. Kollar bacaklar dısarda aynen. Ve cocuk durmadı zaten. Cocuk agırlastı da bu ağırlık sadece 600 gram olamaz gıbı

Canım naptın sen öyle?
Baya fazla beslemıssın bence
2 memeyı bırden emzırırsen araya 3 saat koymak zorundasın hem. Dolu dolu bır gogus yetwr aslında .

Canım naptın sen öyle?
Baya fazla beslemıssın bence
2 memeyı bırden emzırırsen araya 3 saat koymak zorundasın hem. Dolu dolu bır gogus yetwr aslında .
Doktorumuz öyle yapmamı böyle iki hafta denememizi söyledi
Zaten iki memeden sonra katiyen mama istemiyor içersede kusuyor hemen.
Sütüm yetiyor mu diye deniyoruz önceden tek göğüs emziriyordum ama bu ay kilo alımı az diye 2 hafta böyle yapıcaz

Yok canım 6 dedi eminim ama dediğin gibi 3 olmalı bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…