- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #90.901
Azalma olur diyorlar ama çok katılmıyorum. Ben de azalma olmadı normal tempoda gidiyoruz .hem nerden biliyorlar azaldığını hacmini mı olctuler .belki artıyor. Öyle azalsa 40 gün kanamasında azalirdi. 50 li 60 li günlerde hepimizin çocuğu memeyle kavga ediyordu .ilerledikçe daha da hareketli oluyorlarmis.put gibi ememezler ki .o ilk ayda kaldiKızlar regl gördüğünüzde bebeniz memeyle kavgaa etti mi hiç?
Sabahtan beri emiyor ama kavga ederek emiyor resmen
Süt az desem değil, boğazına da kaçıyor asılınca ama bir sinir hali var
Bi baktım simdi regl olmuşum
Sütün tadı mı değişiyor hormonlardan dolayı noluyor
3 aylıkken doğum kilosunun 2 katı olması biraz saçma değil mi ?mesela bir bebek 3800 dogduysa 3 aylıkken 7600 olmalı. Yani 1 ayda 1250 gram almalıMuşamba derlerdi hatırlıyorum. Muşambanın içine pamuklu bez serip kenarlarından bağlarlardı. Annem gece kaynatırdı bezleri
Evde kardeşime onu kullanırdı. Gezmeye gidecekse hazır bez alırdı
Çok zormuş önceden herşey..
3 aylıkken doğum kilosunun iki katı olmalı derler. Yanlış hatırlıyor olabilir misin?
İlk çocuğum 3 kilo doğmuştu. 3 aylık olunca 6 kilo oldu diye sevinmiştik
Kızım da 2250 doğdu. Şu an iki katından bir tık fazla..
Acıkan çocuğu 1 saat fazla tutabilir misin ?Ben tutarsam bizimki hiç emmez .Hani her istediginde veriyorduk ne oldu o günlereBen de bugün Dr sordum 5 saati geçirme dedi gece için gündüz de 3 saatte bir besle dedi 2 saatte bir de sana zor olur dedi
Bebek her zaman mamayi alır çünkü onu emzik sanıyor. Sen 90 versen de alır 120 versen de alır. Doyduguna göre verilmiyor ki .o yüzden mamayi az verin çok kilo almasın deniyorEvet çok hareketli. Günde 2 kez kesin yapıyor bazen daha fazla. Ama doktorumun söylemesiyle iki göğsümden emzirdim peşinden mama verdim onuda bitirdi demekki sütüm yetmiyormuş
O tartilara güvenme. Markası neydi baktın mı?hep uyduruk tartilar .benim aldığım bile 300 gram farklı tartiyor .hastane doktorununki böyle kase gibi .bayağı profesyonel .Düz bir tartiysa onlar yanlış tartiyor .bizim kızın kolu disarda kalıyor onda25 gün
Ama durmadı zaten dogru dürüsr tartıda
Bende mama vermek istemiyorum hiç sütümde var sanki niye böyle oldu anlayamadım inan çok moralim bozuldu. Doktor iki hafta deneme yapalım diye önerdi. İki memeden emzir boşaltsın sonra mama ver bakalım yiyecek mi dedi. İkidir öyle deniyorum 10-20 cc mama içiyor ama ardından kusuyor hemen. Normalde kusan bir bebek değil. 2 ayda toplasan 3 kere falan kusmuştur. Bende mama vermek yerine her emzirmede iki memeyi boşalttırmayı düşünüyorum bu hafta için. Yarın doktorlada konuşucam bakalım bu şekilde haftalık ne kadar alıcak. Haftaya tekrar kontrole götürürüm mamaya alıştırmayı hiç istemiyorum bu sefer sütüm iyice azalıcakmış gibi geliyorAsla başlama .ağzımı bozmak istemiyorum .yemin ediyorum bir sey bilmiyorlar .onların bir şeyden anladığı yok .5cm uzaması harika bir şey. Hangi mama 5 cm uzatiyormus .mama çocuğuna kilo aldırır ama o vitamini verir mi ? Demekki bebeğinin vücudunun uzamaya ihtiyacı var .tiknaz bir bebek olup kilolu olmasını ister misin ? O tarz bebekler büyüyünce hem zayıf hem kısa boylu kalıyor. Zaten 1 ayda aldığı 1 kilonun ne önemi var 2 3 yaşından sonra çoğu çırpı gibi oluyor .bosver boya versin .hem sen bilmiyor musun mamayla kilo aldırmayı.diyelim mamaya başladın bir sonraki ay 600 gram aldı hem de 1cm uzadı. Demeyecek misin ya 200 gram için mi çocuğumu mahrum ettim .Bir daha meme emmeyecek.
Ben şimdiden kararımı verdim .çocuğum huysuzlanmadigi sürece ve ayda 100 gram bile alsa mama vermeyeceğim. Onu diyen doktoru da değiştiririm. Belki benim cocugumun metabolizması hızlı yediğini harcıyor. Beyin o kadar çok kalori harcıyor ki çalışırken. İlla hareketli olmasına gerek yok bir çocuğun.
Mesela bizimki geçen ay hep 5 dakika emdi .gittim tartı aldım. 1 kilo almıştı. Bu ay da hep 20 dakika emiyor ama o kadar kilo almamış .Yani böyle sayısal şeylere takilmayalim. Kriter 600 gram .neye göre kime göre?niye 500 değil de 600 .Ya da 700 değil. Çocuğa mikrofon mu uzattılar. Himmm 600 de bu çocuk mutlu mu dediler .
Sağlık ocağında çalışanların işi gücü sana ilaç aldırmak, yapay şeyler verdirmek. Ben bir daha asla goturmeyecegim .kimse kusura bakmasın .benim için ha herhangi bir yere goturmusum ha oraya goturmusum.hos doktorlar da bakmiyor .mesela bizim doktor 1 kere bile ağzının içine bakmadı. En hayati yer orası. Belki bir yara var .
Sana tavsiyem sen dinleme emzir
Kimseye de bir şey söyleme
300 se 500 almış de .senin çocuğun aç olsa durur muydu
İlk verdiğimde içti 60cc bitirdi. Ondan sonraki iki denemedede almadı 10-20cc zorla içti onuda kustu zatenBebek her zaman mamayi alır çünkü onu emzik sanıyor. Sen 90 versen de alır 120 versen de alır. Doyduguna göre verilmiyor ki .o yüzden mamayi az verin çok kilo almasın deniyor
Çünkü sen ne kadar verirsen o kadar alır
İlk ay 1200 almıştı 5 cm uzamıştı yine.Benim ki günde 3 kere mutlaka yapıyor ama çok uyuyor. Hemşire uyumanın kilo alımına etkili olduğunu söyledi. Kustuysa fazla gelmiştir. Bir önceki ay ne kadar almıştı. Acaba yanlış mı tarttilar.
Benimki çok emiyor çok da hareketli ve çok kaka yapıyor. Hep içinde beyaz hazmedilmemis anne sütü yağları varKakası fazla mı sence seninki kaç kere yapıyor?Şimdi tekrar emzirip üstüne mama verdim yine kustu fazla geliyor demekki. Uykusu az aslında mesela geceleri dalana kadar çok zorluyor. Gündüzde en fazla iki saat uyuyup kalkar emmeye. Benim süt hep boyunamı yaramış anlamıyorum ki.
Ne doktoru bu ? Sağlık ocağı mi ? Kimse kusura bakmasın ben onların bilgisine güvenmiyorum. Benim çocuğuma o salak pamukcuk damlasını verdi .Hala geçmedi ağzıBende mama vermek istemiyorum hiç sütümde var sanki niye böyle oldu anlayamadım inan çok moralim bozuldu. Doktor iki hafta deneme yapalım diye önerdi. İki memeden emzir boşaltsın sonra mama ver bakalım yiyecek mi dedi. İkidir öyle deniyorum 10-20 cc mama içiyor ama ardından kusuyor hemen. Normalde kusan bir bebek değil. 2 ayda toplasan 3 kere falan kusmuştur. Bende mama vermek yerine her emzirmede iki memeyi boşalttırmayı düşünüyorum bu hafta için. Yarın doktorlada konuşucam bakalım bu şekilde haftalık ne kadar alıcak. Haftaya tekrar kontrole götürürüm mamaya alıştırmayı hiç istemiyorum bu sefer sütüm iyice azalıcakmış gibi geliyor
İlk verdiğimde içti 60cc bitirdi. Ondan sonraki iki denemedede almadı 10-20cc zorla içti onuda kustu zaten
Bir ay değil 15 günde hatta.Benimki çok emiyor çok da hareketli ve çok kaka yapıyor. Hep içinde beyaz hazmedilmemis anne sütü yağları var
Napiyim siciyor .O beyaz şeyleri kıçına mi iteyim
Çoğu doktor boya bakar hatta kafa çevresine?hatta bizim doktor kafa çevresinin büyümesine harika dedi .benim çocuğum 1 ayda 5cm uzasa aldığı ek 200 gramdan daha mutlu olurum
Bir de kafası çalışan çocuk çok kalori harcar .neden ders çalışınca acikiyoruz sanıyorsunBende mama vermek istemiyorum hiç sütümde var sanki niye böyle oldu anlayamadım inan çok moralim bozuldu. Doktor iki hafta deneme yapalım diye önerdi. İki memeden emzir boşaltsın sonra mama ver bakalım yiyecek mi dedi. İkidir öyle deniyorum 10-20 cc mama içiyor ama ardından kusuyor hemen. Normalde kusan bir bebek değil. 2 ayda toplasan 3 kere falan kusmuştur. Bende mama vermek yerine her emzirmede iki memeyi boşalttırmayı düşünüyorum bu hafta için. Yarın doktorlada konuşucam bakalım bu şekilde haftalık ne kadar alıcak. Haftaya tekrar kontrole götürürüm mamaya alıştırmayı hiç istemiyorum bu sefer sütüm iyice azalıcakmış gibi geliyor
İlk verdiğimde içti 60cc bitirdi. Ondan sonraki iki denemedede almadı 10-20cc zorla içti onuda kustu zaten
Ama yetersiz beslense boyu uzar mi ? O da kısa kalır. Bence kemik yapmak kilo yapmaktan daha zor .bence sen bir başka doktora daha götür için rahat edecekse .Bir ay değil 15 günde hatta.
50cm doğdu.
30. Günde 55cm olmuştu.
46 günlükken 55.5 cm demişti.
Bugün 60cm.
Hatta boyunun çok hızlı uzadığını Söylemişti doktorumuz. Nırmalde 1-2 cm uzarlar demişti.
Ama kilo alımı niye böyle yavaşladı anlayamadık işte
Ne doktoru bu ? Sağlık ocağı mi ? Kimse kusura bakmasın ben onların bilgisine güvenmiyorum. Benim çocuğuma o salak pamukcuk damlasını verdi .Hala geçmedi ağzıhamileyken de rapor almak için gitmiştim. Midem bulanıyor dedim .kullandığım ilaç vardı gösterdim. Bunu kullanma dedi .alelalede internette araştırsam bulabileceğim bir ilaç verdi. Ki benim kendi doktorum doc .kullanmadım. aldım raporumu
Herhalde mama verirsen azalır. Doktor 2 hafta deneyelim demiş de 2 haftada o bebek bir daha meme alır mı? Hadi aldı diyelim senin sutun olur mu ?
Ben solgar in brewer diye bir takviyesi var onu içiyorum ,humana ve bestlak içiyorum. Bizimki 1.5 2 saatte emiyor .Süt zor birikiyor
Bunlar ise yarıyor. Ha başka çocuk olsa 2 kilo alırdı. Bizimki hem hareketli hem de algısı açık bir cocuk .oturup kalmaz .Ben de oyleymisim .zayıf derlermiş ama 7 aylıkken konuşmuşum.kilo bence önemli değil. Hani herkesin kendi kararı ama ben o beni bırakana kadar emziririm .
Bende sütümü arttırıp uzun süre emzirmek istiyorum zaten oğlumda mamayı sevemedi kusup duruyor. Aç olsa içer herhalde diyorum. Mesela şimdi emdi mışıl mışıl uyuyor aç olsa uyur mu böyleBir de kafası çalışan çocuk çok kalori harcar .neden ders çalışınca acikiyoruz sanıyorsun
Hemen yazayım çok kafama takıyorum bu durumu çünkü.Ama yetersiz beslense boyu uzar mi ? O da kısa kalır. Bence kemik yapmak kilo yapmaktan daha zor .bence sen bir başka doktora daha götür için rahat edecekse .
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Bir de bu kadına sor cevaplıyor
Bizimki 48 cm doğdu
30.gunde 56 cm olmuştu ama 1 kilo aldı
60.gunde 59 cm oldu 950 gram aldı
Aslında haklısın canım. Kollar bacaklar dısarda aynen. Ve cocuk durmadı zaten. Cocuk agırlastı da bu ağırlık sadece 600 gram olamaz gıbıO tartilara güvenme. Markası neydi baktın mı?hep uyduruk tartilar .benim aldığım bile 300 gram farklı tartiyor .hastane doktorununki böyle kase gibi .bayağı profesyonel .Düz bir tartiysa onlar yanlış tartiyor .bizim kızın kolu disarda kalıyor onda
Canım naptın sen öyle?Kızlar iki memeden bırakana kadar emzirdim sonra 60cc mama hazırlayıp verdim 20cc falan içti. Sonra kustu baya. Doktorumuz böyle yapıp deneyelim demişti ama mama fazla mı geldi sizce? Normalde kusmuyor çünkü. Sütüm yettimi yani sizce?
Doktorumuz öyle yapmamı böyle iki hafta denememizi söylediCanım naptın sen öyle?
Baya fazla beslemıssın bence
2 memeyı bırden emzırırsen araya 3 saat koymak zorundasın hem. Dolu dolu bır gogus yetwr aslında .
Yok canım 6 dedi eminim ama dediğin gibi 3 olmalı bence deMuşamba derlerdi hatırlıyorum. Muşambanın içine pamuklu bez serip kenarlarından bağlarlardı. Annem gece kaynatırdı bezleri
Evde kardeşime onu kullanırdı. Gezmeye gidecekse hazır bez alırdı
Çok zormuş önceden herşey..
3 aylıkken doğum kilosunun iki katı olmalı derler. Yanlış hatırlıyor olabilir misin?
İlk çocuğum 3 kilo doğmuştu. 3 aylık olunca 6 kilo oldu diye sevinmiştik
Kızım da 2250 doğdu. Şu an iki katından bir tık fazla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?