- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #90.921
Aynen bizimki de omzuma alınca bir ağır geliyor. O kadar ağırlık 300 400 gram olamaz .Yani bildiğin eskiye oranla omzum kopuyorAslında haklısın canım. Kollar bacaklar dısarda aynen. Ve cocuk durmadı zaten. Cocuk agırlastı da bu ağırlık sadece 600 gram olamaz gıbı
Welcome2gecedir bezini taşırıyo çişi yaaaa üstüne
Kaç kilo doğmuştu ? Biz 2900 doğduk 48 cm2.ay bitiminde 800 gram almış 4800 olmuş oğlum, boyu 58 cm olmuş, 37.haftada 50 cm doğmuştu. Sadece anne sütü alıyor, iyi mi sizce?
3100 doğdu. Sürekli yatmıyor hareketli bir bebek gündüzleri az uyuyor malesefKaç kilo doğmuştu ? Biz 2900 doğduk 48 cm
30.gunde 56 cm 3840 olduk
2.ayda 59 cm 4800 olduk
Doktor bize çok iyi dedi .Zaten deli gibi emip ,sürekli yatmiyorsa bence anne sütünden çok kilo alamaz .yüzde 80 küsuru suymuş
Inş. Ben de çalısırsam lazm olur ya da ani bişey olunca hemen cikariyordum iyi oluyordu. Hayirlisi napalmÇalışacağım için ben de depoluyorum. Cokk içim acidiins yine dolar
Meme doluysa 5 dakıka da emın ol 100 cc ye yakın emıyordur. Sagıp vermek cok ugrastırıcı ve bebek memeyı daha az emıyor o zaman.Kizlar ben de size bi sey danismak istiyorum.Bebegim 3380 dogdu 1 hafta kuvozde kaldi 3240 la çıktı .
Ilk ay 4200,ikinci ay 5200 cikti kilosu.yani her iki ayda birer kilo almis.Cocuk doktoru dogum kilosuna gore dusunup 200-300 gram eksigi var dedi.az almis biraz sanki dedi
Ben de sutu sagip biberonla vermeyi denedim çünkü cok kisa sureli emiyor 5 dk.60 cc yi bile zar zor iciyor aglayip itiyor biberonu.Acaba midesi mi buyumedi surekli az az emdiği icin.Onun disinda uykusu keyfi fena degil aslinda
Atel düşürücüyü agrı kesıcı amacla verebılırsın . Huzursuz olmasın. Aşıdan bir müddet sonra3-4 gündür gece 4,5 gibi uyanıyor ve asla uyumuyor. Gerçekten artık hem psikolojik hem fizyolojik olarak çökmek üzereyim. Çok huysuz. Günde 10 saat anca uyuyor. Bir de şimdi aşıya gidiyoruz. Ateş düşürücüyü vereyim mi hemen?
Memeden sonra mama ıstemıyorsa toktur aslında . Dene bakalım sonucu görelim.Doktorumuz öyle yapmamı böyle iki hafta denememizi söyledi
Zaten iki memeden sonra katiyen mama istemiyor içersede kusuyor hemen.
Sütüm yetiyor mu diye deniyoruz önceden tek göğüs emziriyordum ama bu ay kilo alımı az diye 2 hafta böyle yapıcaz
Ama artık en fazla 5 saat uyurlarmis .gündüz çok uyusa gece uyumaz bu sefer3100 doğdu. Sürekli yatmıyor hareketli bir bebek gündüzleri az uyuyor malesef
Ben de yakında emzirme danışmanlığı ve sağlık ocağı doktorlugu yapicamMemeden sonra mama ıstemıyorsa toktur aslında . Dene bakalım sonucu görelim.
Bu arada ben en son ne zaman cocuk doktoruna gıttım hatırlamıyorum :)
Aşısını bile kendım verıcem galıba
Buna kesinlikle katılıyorum. Hatta ben bir kere gördüm ağzının içi süt doluydu .Yani makinenin çektiği gibi çekmiyor onlar .bizimki bu aralar 15 20 dakika emiyor ama 7 8 dakikası hızlı sonrası oynama .Yani aktif o kadar emiyorMeme doluysa 5 dakıka da emın ol 100 cc ye yakın emıyordur. Sagıp vermek cok ugrastırıcı ve bebek memeyı daha az emıyor o zaman.
Bendrn tavsıye denemeyın hıc.
Cunku sagdıgında meme tamamen bosalmıyor. 3 saatte bi sagılsa bıle bazen yeterlı mıktarda süt bırıkmıyor.
Ve sonra sütüm yetersız hissi oluyor .
Geçen arkadaş attı regl zamanı az geliyomuş galiba öyle bişiydi
Ben tadi değişiyor diye biliyorum bazi bebekler o tadi alinca sinirli olabiliyor sağıp ver bi yine sinir olacakmi biberon aliyorsa tabi dene bakalim
Yok azalma olmadı emindim zatenAzalma olur diyorlar ama çok katılmıyorum. Ben de azalma olmadı normal tempoda gidiyoruz .hem nerden biliyorlar azaldığını hacmini mı olctuler .belki artıyor. Öyle azalsa 40 gün kanamasında azalirdi. 50 li 60 li günlerde hepimizin çocuğu memeyle kavga ediyordu .ilerledikçe daha da hareketli oluyorlarmis.put gibi ememezler ki .o ilk ayda kaldi
Zaten mümkün olmuyor canım gündüz 2 saate bir emmeye alışık az önce ağladı mesela 2 saat olmuştu emzirdim. Dr illa öyle yap diye demedi 3 saatte bir emzirmeye çalış rahat et diye dedi tabi ki çocuk durmuyorsa emzircez napıcazAcıkan çocuğu 1 saat fazla tutabilir misin ?Ben tutarsam bizimki hiç emmez .Hani her istediginde veriyorduk ne oldu o günlerebu doktorların da hiç ayarı yok .Zor olur derken ?hani bebek emdikce süt geliyordu ??? Bir öyleler bir böyle. Ben isteyince veriyorum .eskiden 2 saate 10 dakika kalsa bekletirdim.ne salakça. 1 saatte ne olacakmış süt deli gibi birikecek miymis. Zaten uyumuyorsun .Ne birikcek
Yine denedim emdikten sonra katiyen almıyor mamayı. Ne yapıcağımı şaşırdımMemeden sonra mama ıstemıyorsa toktur aslında . Dene bakalım sonucu görelim.
Bu arada ben en son ne zaman cocuk doktoruna gıttım hatırlamıyorum :)
Aşısını bile kendım verıcem galıba
Her cocugun tecrubesı ayrı aslında :) deneyeceğim bakalımYine denedim emdikten sonra katiyen almıyor mamayı. Ne yapıcağımı şaşırdım
Sen daha tecrübeli annesin tabi
Ee doymuyorsa ne olacak? Doktor ne dıyor bu konudaZaten mümkün olmuyor canım gündüz 2 saate bir emmeye alışık az önce ağladı mesela 2 saat olmuştu emzirdim. Dr illa öyle yap diye demedi 3 saatte bir emzirmeye çalış rahat et diye dedi tabi ki çocuk durmuyorsa emzircez napıcaz
Buna katılıyorum. Allah'a şükür hepimizin sütü var. Çok çok az almadığı müddetçe kilolu olsun diye mama vermemek lazım. Ben hiç vermedim, düşünmüyorum da. Benimki de boya daha çok gidiyor bizim boylardan da dolayı. 3 kg doğdu. Ben şimdi zayıf kalır diye mamaya abansam ne olacak, kof bir bebek, salt kilo.Asla başlama .ağzımı bozmak istemiyorum .yemin ediyorum bir sey bilmiyorlar .onların bir şeyden anladığı yok .5cm uzaması harika bir şey. Hangi mama 5 cm uzatiyormus .mama çocuğuna kilo aldırır ama o vitamini verir mi ? Demekki bebeğinin vücudunun uzamaya ihtiyacı var .tiknaz bir bebek olup kilolu olmasını ister misin ? O tarz bebekler büyüyünce hem zayıf hem kısa boylu kalıyor. Zaten 1 ayda aldığı 1 kilonun ne önemi var 2 3 yaşından sonra çoğu çırpı gibi oluyor .bosver boya versin .hem sen bilmiyor musun mamayla kilo aldırmayı.diyelim mamaya başladın bir sonraki ay 600 gram aldı hem de 1cm uzadı. Demeyecek misin ya 200 gram için mi çocuğumu mahrum ettim .Bir daha meme emmeyecek.
Ben şimdiden kararımı verdim .çocuğum huysuzlanmadigi sürece ve ayda 100 gram bile alsa mama vermeyeceğim. Onu diyen doktoru da değiştiririm. Belki benim cocugumun metabolizması hızlı yediğini harcıyor. Beyin o kadar çok kalori harcıyor ki çalışırken. İlla hareketli olmasına gerek yok bir çocuğun.
Mesela bizimki geçen ay hep 5 dakika emdi .gittim tartı aldım. 1 kilo almıştı. Bu ay da hep 20 dakika emiyor ama o kadar kilo almamış .Yani böyle sayısal şeylere takilmayalim. Kriter 600 gram .neye göre kime göre?niye 500 değil de 600 .Ya da 700 değil. Çocuğa mikrofon mu uzattılar. Himmm 600 de bu çocuk mutlu mu dediler .
Sağlık ocağında çalışanların işi gücü sana ilaç aldırmak, yapay şeyler verdirmek. Ben bir daha asla goturmeyecegim .kimse kusura bakmasın .benim için ha herhangi bir yere goturmusum ha oraya goturmusum.hos doktorlar da bakmiyor .mesela bizim doktor 1 kere bile ağzının içine bakmadı. En hayati yer orası. Belki bir yara var .
Sana tavsiyem sen dinleme emzir
Kimseye de bir şey söyleme
300 se 500 almış de .senin çocuğun aç olsa durur muydu
Parti kur oy verelimBen de yakında emzirme danışmanlığı ve sağlık ocağı doktorlugu yapicambu kadar araştırma boşa gitmesin .Ha bir de uyku egitmenligi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?