Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Aslında haklısın canım. Kollar bacaklar dısarda aynen. Ve cocuk durmadı zaten. Cocuk agırlastı da bu ağırlık sadece 600 gram olamaz gıbı
Aynen bizimki de omzuma alınca bir ağır geliyor. O kadar ağırlık 300 400 gram olamaz .Yani bildiğin eskiye oranla omzum kopuyor

2.ay bitiminde 800 gram almış 4800 olmuş oğlum, boyu 58 cm olmuş, 37.haftada 50 cm doğmuştu. Sadece anne sütü alıyor, iyi mi sizce?
Kaç kilo doğmuştu ? Biz 2900 doğduk 48 cm
30.gunde 56 cm 3840 olduk
2.ayda 59 cm 4800 olduk
Doktor bize çok iyi dedi .Zaten deli gibi emip ,sürekli yatmiyorsa bence anne sütünden çok kilo alamaz .yüzde 80 küsuru suymuş

3100 doğdu. Sürekli yatmıyor hareketli bir bebek gündüzleri az uyuyor malesef

Kizlar ben de size bi sey danismak istiyorum.Bebegim 3380 dogdu 1 hafta kuvozde kaldi 3240 la çıktı .
Ilk ay 4200,ikinci ay 5200 cikti kilosu.yani her iki ayda birer kilo almis.Cocuk doktoru dogum kilosuna gore dusunup 200-300 gram eksigi var dedi.az almis biraz sanki dedi

Ben de sutu sagip biberonla vermeyi denedim çünkü cok kisa sureli emiyor 5 dk.60 cc yi bile zar zor iciyor aglayip itiyor biberonu.Acaba midesi mi buyumedi surekli az az emdiği icin.Onun disinda uykusu keyfi fena degil aslinda

3-4 gündür gece 4,5 gibi uyanıyor ve asla uyumuyor. Gerçekten artık hem psikolojik hem fizyolojik olarak çökmek üzereyim. Çok huysuz. Günde 10 saat anca uyuyor. Bir de şimdi aşıya gidiyoruz. Ateş düşürücüyü vereyim mi hemen?

Meme doluysa 5 dakıka da emın ol 100 cc ye yakın emıyordur. Sagıp vermek cok ugrastırıcı ve bebek memeyı daha az emıyor o zaman.
Bendrn tavsıye denemeyın hıc.
Cunku sagdıgında meme tamamen bosalmıyor. 3 saatte bi sagılsa bıle bazen yeterlı mıktarda süt bırıkmıyor.
Ve sonra sütüm yetersız hissi oluyor .

Atel düşürücüyü agrı kesıcı amacla verebılırsın . Huzursuz olmasın. Aşıdan bir müddet sonra
Yoksa aşı 10 bebekten 3 üne ates yapıyor genelde

Memeden sonra mama ıstemıyorsa toktur aslında . Dene bakalım sonucu görelim.
Bu arada ben en son ne zaman cocuk doktoruna gıttım hatırlamıyorum :)
Aşısını bile kendım verıcem galıba

Ben de yakında emzirme danışmanlığı ve sağlık ocağı doktorlugu yapicam bu kadar araştırma boşa gitmesin .Ha bir de uyku egitmenligi

Buna kesinlikle katılıyorum. Hatta ben bir kere gördüm ağzının içi süt doluydu .Yani makinenin çektiği gibi çekmiyor onlar .bizimki bu aralar 15 20 dakika emiyor ama 7 8 dakikası hızlı sonrası oynama .Yani aktif o kadar emiyor

Geçen arkadaş attı regl zamanı az geliyomuş galiba öyle bişiydi

Ben tadi değişiyor diye biliyorum bazi bebekler o tadi alinca sinirli olabiliyor sağıp ver bi yine sinir olacakmi biberon aliyorsa tabi dene bakalim

Yok azalma olmadı emindim zaten
Yapmıyor simdi
Benimkinin kendi huysuzluğuydu demek ki

Zaten mümkün olmuyor canım gündüz 2 saate bir emmeye alışık az önce ağladı mesela 2 saat olmuştu emzirdim. Dr illa öyle yap diye demedi 3 saatte bir emzirmeye çalış rahat et diye dedi tabi ki çocuk durmuyorsa emzircez napıcaz

Yine denedim emdikten sonra katiyen almıyor mamayı. Ne yapıcağımı şaşırdım
Sen daha tecrübeli annesin tabi

Ee doymuyorsa ne olacak? Doktor ne dıyor bu konuda

Buna katılıyorum. Allah'a şükür hepimizin sütü var. Çok çok az almadığı müddetçe kilolu olsun diye mama vermemek lazım. Ben hiç vermedim, düşünmüyorum da. Benimki de boya daha çok gidiyor bizim boylardan da dolayı. 3 kg doğdu. Ben şimdi zayıf kalır diye mamaya abansam ne olacak, kof bir bebek, salt kilo.

Sütlerimizin kıymetini bilelim. Hele ki ilk 6 ay için hayati bir durum yoksa yeter Allah'ın izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…