- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #91.321
Bizim topige yazdigini yanlis anlamissin onu yadirgadikMesajımda bahsettiğim kişi öyle bir izlenim vermiş, haziran anneleri topiğine de uzun yazı yazmış yargılamış bazı anneleri girin bakın ne diyeyim yani
Lütfen haziran annelerine yazdığı mesajı okuyun, benim savunduğum şey her anne bebeği için en iyisini ister ve verir kimin bebeğini neyle beslediği sadece o kişiyi ingilendirir. Gorumcesini yargılamış ben de diyorum ki size ne yani isteyen isteğigini verir zehir vermiyoruz yaHe onu görmedim ama senin bahsettiğin gibi bir konu konuşulmadı burda yani
Sadece süt yeterliyken mama başlamanın gereksiz olduğunu konuştuk buda herkesin kendi fikridir tabi yoksa mamayı yerdiğimiz falan olmadı
Tamam lütfen haziran topiğini okuyunBizim topige yazdigini yanlis anlamissin onu yadirgadikorda mamayi kotulemedi aslinda
Valla buluscaz diye suslendim püslendim gittim normalde kuvezden servise alınan bebekleri giydirmeden direk getiriyorlar benimki fazla uzun kalınca baya yoğun bakımda popüler olmuş onu da suslemis hemşireler iki dirhem bi çekirdek giydirmislerSenin çiçeğin nasıl, sen nasılsınİlk kucağına aldığında ne hissettin
Çukurambar daki mağazaya gittim geçen hafta baya güzel şeyler vardı. Hala var mı bilmem ama gitmisken orda baby me bezlerden denedim. Bir suru sleepy olmasa alırdım hoşuma gitti valla.İstersem iade ederim sanane .hiç acmasam kapıyı yine alacaktim .zaten e bebekte ne body kalmış, ne bebek ürünü. Geçen yıl aldığım body lerden eser kalmamış
Ben doktoruma sordum 37bucukken verdim 38.4 oldu sonra bi süre öyle kaldı ve düşmeye başladı doktor ilacın 4 saatte bir ihtiyaç olursa tekrar verilmesini söyledi takip ettiğim kadarıyla ilaç 2 saat sonra tesir edip 4 saat sonra tamamen düşürüyor istersen ateşi takipte kal daha 2 saat olmamış bekle biraz daha birde bebeklerde ateş genelde kafada oluyormuş makattan ölçmek en doğru sonucu veriyormuşBugün 2 aylık aşımızı olduk kızlar 37,5 oldu ateşi yarım çay kaşığı calpol verdim saat 5 buçukta şimdi 38 ateşi tekrar mı versem yarım çay kaşığı şurup acaba vücudu normal sıcaklıkta hatta elleri ayakları soğuk başı sıcak sadece
Anladım canım 6 saate 1 yazıyor birde yarım saat sonra etki eder yazıyor nette o yüzden endişelendim doktorumuza yazmadım henüz şuan aynı hala takip ediyorum canım saol birazda olsa içim rahatladı. Emiyor şuan uyuyacak gözleri kapandıBen doktoruma sordum 37bucukken verdim 38.4 oldu sonra bi süre öyle kaldı ve düşmeye başladı doktor ilacın 4 saatte bir ihtiyaç olursa tekrar verilmesini söyledi takip ettiğim kadarıyla ilaç 2 saat sonra tesir edip 4 saat sonra tamamen düşürüyor istersen ateşi takipte kal daha 2 saat olmamış bekle biraz daha birde bebeklerde ateş genelde kafada oluyormuş makattan ölçmek en doğru sonucu veriyormuş
Bizde dün olduk asilarimizi, bana hemşire 2.5 ml vermemi söyledi ateş olursa.oda içinden çıkan kaşıkla yarım olcek yapıyormuş sanırım yarım çay kaşığı azmi geldi acaba etki edemedi o yuzden diye geldi aklımaBugün 2 aylık aşımızı olduk kızlar 37,5 oldu ateşi yarım çay kaşığı calpol verdim saat 5 buçukta şimdi 38 ateşi tekrar mı versem yarım çay kaşığı şurup acaba vücudu normal sıcaklıkta hatta elleri ayakları soğuk başı sıcak sadece
Anladım canım 6 saate 1 yazıyor birde yarım saat sonra etki eder yazıyor nette o yüzden endişelendim doktorumuza yazmadım henüz şuan aynı hala takip ediyorum canım saol birazda olsa içim rahatladı. Emiyor şuan uyuyacak gözleri kapandı
Kan gelmemesi gerekiyomuş, bu doktor normal dedi ki öyle bişi imkansızzz eğer kanarsa tekrar dikiş atarız dedi, normalse niye dikiş atsın, bizi sakinleştirmeye çalışıyo… bizim 3 bez kan oldu remsen hemen gittik hastaneye çok şükür şimdi durdu, tamponladıksardık inşaşlah kanamaz çok ağladıAlla alla niye böyle olmuş peki o kadar kan gelmesi falan doktor ne dedi? iyidir inşallahvalla gözümm korkmuyor değil
Özelde yaptırdımm hastanede lokal anestezi oldu zatenn işlemin ortasında çok ağlamaya başladı hissetti sanırım ..Geçmiş olsun canım. Özel mi devlet mi hastane, lokal anestezi mi yapıldı. Bzmde pazar günü heycanla bekliyorum. Eşimde pazartesi izin aldı bnmle kalacak.
İnşallah valla korkttummm baya sabahdan ber o ağlıyp ben ağlıyorum çok canı yandıNoldu diye geri gittim sayfalara da uzuldum ya çok geçmiş olsun ya inşallah ciddi bisey olmamıştır yanlış bisey yapmasınlar da Allah korusun haber et bizede
İnşallah bizim baya kanama olduBizim iki tane merhem vardı ve bu değildi birisi hatta antibiyotikli.merhem di... Evde çok az kan oldu bezinde neredeyse yok gibiydi bardak koyduk ya belki ondandir... Ben beş saat arayla calpol verdim sende ver canım illaki acısı vardır yavrunun inşallah bu akşamı kolay atlatır... Allah damatliginida göstersin canim
Oglum yarım saatte bir memede ama cok aman aman sütüm yok belkide doymadıgından sürekli meme istiyor 24 saat memede olsa da 2 kilo almıyorlar yani birde doktorlar emdikce süt cogalr diyor ya bence yalan cogalsa benimki çoğalırdı
Buna kesinlikle katılıyorum. Emdikce gelmiyor .vücut aninda mi üretecek. Öyle emmeyle süt cogalsa buzagilari hep emzirirler.bir de saginca bir sonraki emmeye sütun artıyor. Tamamiyle değilOglum yarım saatte bir memede ama cok aman aman sütüm yok belkide doymadıgından sürekli meme istiyor 24 saat memede olsa da 2 kilo almıyorlar yani birde doktorlar emdikce süt cogalr diyor ya bence yalan cogalsa benimki çoğalırdı
Herkes farklı şeyler söylüyor çok kaka yapan çok kilo almazmış yani benim oğlum yapmıyor ama çok da kilo almadı hep bir çelişki aslındaBağırsak florasi hala düzene girmediği için gaz çıkarırken çok az kaka da çıkıyor sıvı ama 3-4 gündür tam anlamıyla kaka yapmadı normalde hergun 1 kez yapardı sanırım bagirsaklar dönüşüme uğruyor kabız olsa gaz çıkarirken de çıkmaz di dimi 3-4 gün daha yapmaması normal ozaman acaba bu çocuk hergun kaka yapıyor diye mi az kilo alıyordu bazı günler 3 - 4 kez yapıyordu
burası hem çok sıcak hem çok nemli yapış yapış oluyoruz biz hala bu şekildeyiz oğlumun kafası emerken su içerisinde kalıyorBu meme uykusu. Yani keyf uykusu 5 dakikalık. Size paylaştıktan sonra uyandı kaldığı yerden devam ediyor
Bnde kırıkkale de yanıyorum normalde birde evim güneş alıyor ki sorma. Ama annemlerin evi yüksekte olduğu için ankarada serin. Çok iyi bu açıdan.
Canım çok geçmiş olsun Allah damat olduğu günleri de göstersin inşallahÖzelde yaptırdımm hastanede lokal anestezi oldu zatenn işlemin ortasında çok ağlamaya başladı hissetti sanırım ..başında beklicez
1 çay kaşığı dedi sağlık ocağındaki doktor canım ben 37 buçuk olunca çok çıkmayınca ondan yarım verdim sonra yükseldi canım şimdi biraz düştüBizde dün olduk asilarimizi, bana hemşire 2.5 ml vermemi söyledi ateş olursa.oda içinden çıkan kaşıkla yarım olcek yapıyormuş sanırım yarım çay kaşığı azmi geldi acaba etki edemedi o yuzden diye geldi aklıma
Okurken tüylerim diken diken oldu Rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasınValla buluscaz diye suslendim püslendim gittim normalde kuvezden servise alınan bebekleri giydirmeden direk getiriyorlar benimki fazla uzun kalınca baya yoğun bakımda popüler olmuş onu da suslemis hemşireler iki dirhem bi çekirdek giydirmislerserviste odada beklememi söylediler ne mümkün yoğun bakım kapısında bekledim eşimle şey gibiydi Sinan Çetin'e film gibi vardı ya Kapı açılacak mı gelecek mi hele o müziği kulaklarımda yankılanmisti resmen bekleme süresi arttıkça odaya geçip basbasa kalınca da rahat vermediler eşim annem kaynanam gorumcelerim herkes görüntülü arama derdinde onları da anlıyorum da bi huzur vermediler herkesi hallettikten sonra mucizeme sıkı sıkı sarıldım muhabbet sohbet kuvez günlerinden filan gözümün içine içine bakıyordu sanki o baktıkça insanın içi eriyor ben hala birlikte olduğumuza inanamıyorum bazen gidip uzun uzun besiginde izliyorum hala uyurken göğüs kafesinin hareket edip etmediğini dikkatle inceliyorum nerelerden ciktin geldin ne zorluklari aştın diyorum hep kendimi o dogum yaptigim gece neler yasadigimi yogun bakimda yari baygin aglaya aglaya ortaligi yiktigimi sabah uyandigimda icimdeki o boslugu karnimda hareketlerini hissetmeyisimi düşünürdüm ama bebegim o gece neler yasadi hastane tahlil listesine bakiyorum dogdugu gece 1 de 3 te sabah 5 te kan idrar bir suru tahlil yapmislar cani nasil acimistir kokumu degil ama sesimi taniyordu sesimi aramismidir yada anne sicakligini anladım annelik ilk hamile olduğun zamandan itibaren kucağına hiç almadan kodlaniyor insana ama Babalık vakit gecirdikce hissediliyor Rabbım isteyen bekleyen nerde varsa herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Baya da uzun oldu içimi dökmeye de ne çok ihtiyacım varmış
peki doktor neden böyle olduğunu söylemedi mi ? İniye kanıyormuş üç tane bezi neden o kadar kanlı olmuş ? Of bilmiyorum korkmaya başladım Mersin’de yaptıracağım zaten doktor sünnet diye bir yer var orada yaptıracağız yaptırın herkes çok memnun inşallah bizde memnun kalırız size de çok geçmiş olsun umarım bir an önce düzelirKan gelmemesi gerekiyomuş, bu doktor normal dedi ki öyle bişi imkansızzz eğer kanarsa tekrar dikiş atarız dedi, normalse niye dikiş atsın, bizi sakinleştirmeye çalışıyo… bizim 3 bez kan oldu remsen hemen gittik hastaneye çok şükür şimdi durdu, tamponladıksardık inşaşlah kanamaz çok ağladı( valla çok araştır yaşlı olmasın kesinlikle
Özelde yaptırdımm hastanede lokal anestezi oldu zatenn işlemin ortasında çok ağlamaya başladı hissetti sanırım ..başında beklicez
İnşallah valla korkttummm baya sabahdan ber o ağlıyp ben ağlıyorum çok canı yandışuanlık tamponla sarıldı bekliyoruz inşaşlah tekrar kanaması olmaz
İnşallah bizim baya kanama oldueşim sünnetten sonra ağladı sussun diye omuzuna aldı acaba oyuzden mi oldu anlamadım calpol ve antibyotik veriyorum, bez sarılı pipide oyuzden krem süremiyoruz şuan kanamayı durdurmak amacımız inşallah atlatır
Canım bizim doktorumuz da inan 85 yaşında vardı kadındı bir sıkıntı yaşamadık ama bize tembih etti hem bardak koydu hem de yanındaki hemşire bebeği 3 gün omuzunuza yatırmayın dedi kesinlikle o kısma gelecek şekilde tutmayın dedi bize bir iki tutuş gösterdi belki de omuzuna yasladığı için kanama yaptı canım çünkü çok yeniydi düşünsene bir yerimize dikiş atıldığını oraya bir güç uygulansa kanamaz mı benim de oğlan sünnet aşamasında yazmıştım sana da bir ağladı kıyameti koparttı sanırım o da hissetti Ben de o an çok pişman oldum acaba yaptırmasa mıydım diye neyse ki sonrası zor geçmedi siz de atlatırsınız inşallah izi gene haberdar et İnan üzüldüm çünkü bebekler daha kendilerini anlatamıyorlar İnşallah sonrası kolay geçer canım benim Allah yardımcınız olsunKan gelmemesi gerekiyomuş, bu doktor normal dedi ki öyle bişi imkansızzz eğer kanarsa tekrar dikiş atarız dedi, normalse niye dikiş atsın, bizi sakinleştirmeye çalışıyo… bizim 3 bez kan oldu remsen hemen gittik hastaneye çok şükür şimdi durdu, tamponladıksardık inşaşlah kanamaz çok ağladı( valla çok araştır yaşlı olmasın kesinlikle
Özelde yaptırdımm hastanede lokal anestezi oldu zatenn işlemin ortasında çok ağlamaya başladı hissetti sanırım ..başında beklicez
İnşallah valla korkttummm baya sabahdan ber o ağlıyp ben ağlıyorum çok canı yandışuanlık tamponla sarıldı bekliyoruz inşaşlah tekrar kanaması olmaz
İnşallah bizim baya kanama oldueşim sünnetten sonra ağladı sussun diye omuzuna aldı acaba oyuzden mi oldu anlamadım calpol ve antibyotik veriyorum, bez sarılı pipide oyuzden krem süremiyoruz şuan kanamayı durdurmak amacımız inşallah atlatır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?