- 28 Ekim 2016
- 1.139
- 1.717
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #91.401
Amin inşallah canım çok saolBende paniklemistim düşmek yerine yükseliyor diye ama beklemek lazımmış maşallah aman iyi olsun tekrar yukselmesin inşallah
Katı gıdaya geçince gerçekten çok pis kokuyor ama ona da alışıyor insanKakada beyaz parcalar yazınca çıkıyor. Ordan bakarsan fikir sahibi olursun
Şimdiki kakalari ne güzel ek gıdaya geçince çok kötü oluyormuş. Hakikaten bo* yani
Yok canım olmamış kötü düşünmeyelim. Ben daha az verdim ilacı keşke 1 tam çay kaşığı verseydimSekiz bucukta sakinledi şuan uyuyor. Cok üzüldüm keske erken vereydim calpolu bi de bi cay kaşıgından fazla verseydim keske.ateşi baya yukselmişti 38 in ustüne cikmisti. Neyseki iyi smdi. Inş bişey olmamıstır
Sabah benimki de sakindi uyudu emdi yattı benimkine ben sabah da verdm biraz sicaklamis gibiydi cunku. Sabah 11 de vermistim. Gün boyu kendi yattigi yerde kendi uyudu falan ama 5 bucuktan sonra kötu oldu bileydim hemen verirdim ilacı bekleyince iyice arttı ateş. Calpol de neymis 1.5 saatte etki ediyor garip yaniBiraz ağladı canım ebe biraz emzir sankinlesin dedi emzirdim yolda da gelirken uyudu gündüz iyiydi akşam üstü çıktı ateş 37,5 olunca bende yarım çay kaşığı verdim ama etki etmedi 38 oldu başka da yükselmedi şimdi 37,1 düştü bende Baktım içeriğine 6 saatte bir diye vermedim canım 11 buçuk gibi tekrar vercem çıkarsa inşallah çıkmaz. Bana sağlık ocağında ateş yapmayada bilir dediler olursa da şu saat aralığında ver diye bilgilendirmediler canım. Bizimkinin emmesinde sorun olmadı canım memede uyuyor bırakınca mızmızlanıyordu şimdi daha iyi bakınıyor oynuyor kendi kendine
Aynen canım sonuna kadar sana katıliyorumBen reçeteyi okudum 2.5 ml diyor o da plastik kaşığın yarısı kadar .çay kaşığından daha cok .öyle verdim .Hem uyudu hem de en fazla 36.5 a kadar çıktı. O da ateş değil. Bence çay kaşığı biraz az yani reçeteye göre de az .Valla bu sağlık ocağı çalışanları beni verem ediyor
Ah ya valla öyle. Ac vermeyim dedim hem daha saati dolmadi dedim süt icirmek istedim sonra calpol veriyim dedim. O ara inler gibiydi zaten. Bekledikce artti. O kadar uzüldüm ki hatrladikca sinir oluyorum aglmak geliyor içimden. Ama yok artk beklemem hemen veririm ilacı.Bende ilk aşıda öyle oldum napcagimi bilemedim dün tekrar asi oldu eve geldik biraz süt icirip ateş ölçtum 36.9 du direk calpol verdim hiç ateşi filan beklemeden 2 saat sonra ölçtügümde 37.4 tu daha da yükselmedi. İlacın etkisi olana kadar ateş iyice yükseliyor cocuk baygın düşüyor hiç durmadan ağlıyor bu sefer baştan verince rahat ettim sadece hafif huzursuzdu ama ateş yükselmedi
burası gercekten bilgi konusunda çok işime yarıyor ben yazmadan öncede her gün okurdumSaglikocagi full bebe doluydu hep aşiya gelmişler o ara kadın bana şu kadar ver söyle sıklikta ver demedi. Eczanede ne yazildiysa ona uydum ben de hoffkeşke burayı okusaydm burayı da okuyamadim bugün
Doğru ek gıdaya geçmeden oturması lazım oğlanları ben 4. Ayda oturttum ama kızlar 6 ay diyorlar da neye dayanarak bilmiyorum3 4 ay da baslanmaliymis 6.ayda ek gıdaya geçtiğinde oturarak yemesi gerektiğinden zor oluyormuş uzmanlar öyle diyor bulursam atarım dinlediğim uzmanı. Ayrıca ben her alt değiştirmeden sonra filan ellerini tutup oturur pozisyona çekiyorum sonra kaldırıyorum ayaktaysam kucağımda oturtur gibi yaparak gezdiriyorum otururken bacağıma oturuyorum destekli oturma yöntemleri
Öyle yapayım ben de o zaman, hemen oturup oyuncakla falan oynasın istiyorum daBen ilk defa görüyorum bu soruyu.Bende geçen uygulamalarin birinde okudum 3 aydan sonra ufak ufak denemelere başlamak lazımmış 6 ayda tam oturabilir olacaklarmis.
Bizimkinde maalesef genetik bir göz durumu çıktı. 10 haftalıkken teşhis kondu. Çocuk göz doktoru da o zaman söyledi zaten doğumda değil. Rop yapılmadıSiz tekrar götürdünüz mu taburcuktan sonra bize hastanede son rop kontrolü yapıldı artık kontrole gerek yok 8-9 ayında şaşılık polikinligine gidin dediler tekrar genel kontrole götürmelimiyiz?
Göz teması var nesneleri de izliyor ama
Olmuş evet
Ağlarım amaValla buluscaz diye suslendim püslendim gittim normalde kuvezden servise alınan bebekleri giydirmeden direk getiriyorlar benimki fazla uzun kalınca baya yoğun bakımda popüler olmuş onu da suslemis hemşireler iki dirhem bi çekirdek giydirmislerserviste odada beklememi söylediler ne mümkün yoğun bakım kapısında bekledim eşimle şey gibiydi Sinan Çetin'e film gibi vardı ya Kapı açılacak mı gelecek mi hele o müziği kulaklarımda yankılanmisti resmen bekleme süresi arttıkça odaya geçip basbasa kalınca da rahat vermediler eşim annem kaynanam gorumcelerim herkes görüntülü arama derdinde onları da anlıyorum da bi huzur vermediler herkesi hallettikten sonra mucizeme sıkı sıkı sarıldım muhabbet sohbet kuvez günlerinden filan gözümün içine içine bakıyordu sanki o baktıkça insanın içi eriyor ben hala birlikte olduğumuza inanamıyorum bazen gidip uzun uzun besiginde izliyorum hala uyurken göğüs kafesinin hareket edip etmediğini dikkatle inceliyorum nerelerden ciktin geldin ne zorluklari aştın diyorum hep kendimi o dogum yaptigim gece neler yasadigimi yogun bakimda yari baygin aglaya aglaya ortaligi yiktigimi sabah uyandigimda icimdeki o boslugu karnimda hareketlerini hissetmeyisimi düşünürdüm ama bebegim o gece neler yasadi hastane tahlil listesine bakiyorum dogdugu gece 1 de 3 te sabah 5 te kan idrar bir suru tahlil yapmislar cani nasil acimistir kokumu degil ama sesimi taniyordu sesimi aramismidir yada anne sicakligini anladım annelik ilk hamile olduğun zamandan itibaren kucağına hiç almadan kodlaniyor insana ama Babalık vakit gecirdikce hissediliyor Rabbım isteyen bekleyen nerde varsa herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Baya da uzun oldu içimi dökmeye de ne çok ihtiyacım varmış
6 ayı beklerim , belki de beklemem.Len geçen bir soru sordum kimse cevap vermedi, ne zaman oturtacağız bebeleri
Ah evet esas mesele o ya ben 3 yıl diyorum var mı arttıran6 ayı beklerim , belki de beklemem.Boşver onu bunu biz ne zaman uyuyacağız
Allah Allah noldu varmı bir skntisi ne dedi doktorValla kanıyo hastaneye geldik geri 3 bez değiştirdik kan doldu hep bezbekletiliyo hastanede
Calpol verdim 2 kerede çiş yaparken yanarken normalde kanadı çok
Biz de ateş yok ama çok huysuzlandı yaBu gecey iyi geçeririz umarım aşı olan anneler olarak, uykum var bebem uyudu ama ya ateşi çıkarsa diye uyumak istemiyorumNe kadar daha ateş yapar kızlar yoksa bi daha çıkmaz mı ateşi
Ayni sekilde başindayım. Smdi sagdigim sütü verdim ilac verdm tekrar. Saat 7 gibi vermistm. 4 saat oldu. Bi dakika bile beklemedim. O kadar korktum ki. 4 saat olur olmaz verdm. Şuan elimde ateşölçer bekliyorum tepesindeBu gecey iyi geçeririz umarım aşı olan anneler olarak, uykum var bebem uyudu ama ya ateşi çıkarsa diye uyumak istemiyorumNe kadar daha ateş yapar kızlar yoksa bi daha çıkmaz mı ateşi
Alarm kurup saat başi veya 2 saattebi kalksak mi nasıl yapsakBu gecey iyi geçeririz umarım aşı olan anneler olarak, uykum var bebem uyudu ama ya ateşi çıkarsa diye uyumak istemiyorumNe kadar daha ateş yapar kızlar yoksa bi daha çıkmaz mı ateşi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?