- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #91.541
Senın bebek alerjik olabilir mi ?Çok ağlamaktan boğazı tahriş olmuş dedi doktor, aşılar tüm düzenimizi alt üst etti
Yok kız bebek için olur muMemeyi de reddediyor çoğunlukla. 2 kere güzel emdi dün ikisinde de fışkırtarak kustu. Bebek için mi kullanacağımoluyor mu öyle
Çok tatlı. Zaten bi uylu tulumu olmus 350 ₺ kıytırık lcw deBöyle oldu bize uyku tulumu. Kisin daha iyi olur katlanincaşuan içinde kayboldu yavrum
Biz de carsamba aşı olduk sağlık ocagina goturmeden yarim saat once calpol verdim bir cay kasığı. Oglen 1.45de asi oldu 6 da tekrar calpol verdim 37.2 idi bjrdaha da vermedim cok sukur zorlamadi. Gec uyudu annem aldı nöbeti devr :)Ağladi mı ? Benimki cok agladi ya. Sabah aşıdan 1 saat sonra emzirip saat 11 gibi vermistim. eczane yarim olcek verilcek çay kaşıgıyla 1 tane verebilirsin yani dedi. Ben de o kadar verdm. Aksam 5 bucuk gibi ateşi gelmeye başladi. Üstüne de sabah ogle akşam yazmıslar. Ben de 8 saatte bi sanarak bekledim üstunü cikardim atletle durdu. 6 bucujta emziriyim en iyisi artiyor dedim emmedi. Sagdigim sütten verdm anca 20 cc icti. Baktim iş ciğrından cıkıyor 7 ye dogru calpol verdm bi baktm yarım ölcek bi cay kaşıgı etmiyor. O yüzden tam yarım olcek verdm ama bekledigim için galiba 37 civarı olan ateş arttı da arttı. Aglamaya başladi. Sabırla bekledik ama 1 saat oldu gecmedi ben artk stres oldum sonra bi yarim saat daha agladı ve sakinleşti. Cocuk 1.5 saat agladi ve calpol anca etki etti. 1 saat olup gecmeyince saglik ocagindaki hemşireye yazdm. 4 saatte bir verebilirsin dedi. Bileydim hiç beklemez verirdim. Bu denli artmazdı. Sinir oldum niye düzgunce soylemiyorlar ki ustüne sabah ogle akşam yazdiriyorlar. Şuan ac bi sekilde uyudu kaldı. Uyandırip süt versem mi bilemedim. Ağlamak da öyle böyle bi aglama degil. Sanki etini koparıyorlar o derece. Içim parcalandı. Oturdum Ağladim resmen
Canım kötü değil ki benim kız da 4950 olmuştu 2 aylık kontrolde. İlla her bebek 1 kg alacak diye bir kural yok ki. Bu ay 700 alır bir bakmışsın öbür ay 1200 almış. Önemli olan sağlıklı olması. Kiloya bu kadar takilmayalim bence.Kızlar benim bebek 2 aylık oldu bugun ve bu ay 700 gram almış sadece doktor iyi dedi ama bana az geldi4850 olmuşuz
Saglıklı cok şükür de anne stü bide günde bir yada iki kez 60 cc mama veriyorum mamayı arttırsammı siyede bir düşündüm açıkcasıCanım kötü değil ki benim kız da 4950 olmuştu 2 aylık kontrolde. İlla her bebek 1 kg alacak diye bir kural yok ki. Bu ay 700 alır bir bakmışsın öbür ay 1200 almış. Önemli olan sağlıklı olması. Kiloya bu kadar takilmayalim bence.
Bilmiyorum umarım değildirSenın bebek alerjik olabilir mi ?
Evet canım daha yeni doğduğu zamanlar 37.4 olmuştu ateşi benimde mastitten dolayı ateşim çıkmıştı o zman doktorumuz 37 bebekler için normal demişti. Bende 37.5 olunca o yüzden yarım çay kaşığı verdim. Her bebek farklıdır tabiki yine de takip etmek gerek, bu aşılar kaç gün ateş yapar acaba ebe 2 gün yıkamayın dedi.Ben tuvalet iletisimi için çok hevesliydim doğumdan önce , bir sürü notlar almıştım kitap ve videolardan. Ama doğum sezeryana dönünce başta bir toparlanamadim, sonra günde 7 kez kaka yapıyordu daha bu hafta 1 e indi. Ama ben 2 kez tuvalete tuttum ıkınirken ikisinde de yaptı 20 sn içinde ve rahatladı . Çisleri yakalamak şuan çok zor sinyali alıyorum aslında ama kakalar için ben sinyali gördükçe götüreceğim artık.
Bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-23 derece . Baktığın markanın tog değerine eş değer dereceye bakıp al . Ben 1 tog aldım 6-12 ay ergopouch marka tulum. Kışın içinde zıbın ve alt üst takım, sonbaharda sadece zıbın üstüne ideal olur diye düşünüyorum . Bide 2 tog defactodan alacağım ne olur ne olmaz . Kollar açık modellerden alma kış için
Kızlar benim bebeğin dogdugundan beri hep sıcaklığı 37 derecedir daha hiç 36.8 bile görmedim derecede. Doktor bebek sıcaklıginin 37.5 e kadar normal olduğunu sonrası ateş baslangici demişti .
Kullandım mi bezleri. Bana da bir arkadsim hediye bez getirmiş sağ olsun.Bende sipariş verirken 3 numaradan yanlışlıkla külot bez almışım iade ile uğraşmadım inşallah kullanışlıdır 112 Li paket almıştım birde
Kullanıyorum canım güzel hemen giydiriyorum daha kolay geldi banaKullandım mi bezleri. Bana da bir arkadsim hediye bez getirmiş sağ olsun.Ama külot bez ne yaapsam bilemedim.
Doymuyorsa olabilir ama duyuyorsa sırf kilo alsın diye fazla besleme bence. Benim bir arkadsim oğlunu aşırı besliyordu. Kilo alsın diye sadece anne sütu versede sürekli zorla emsiriyordu. çocuk içip içip kusuyordu. Ek gıdaya geçince zorla yedirdi çocuk kustu. Evet baya tombul bir çocuk oldu. Şimdi zayıflatmak için doktor geziyor. Abur cubur.....Saglıklı cok şükür de anne stü bide günde bir yada iki kez 60 cc mama veriyorum mamayı arttırsammı siyede bir düşündüm açıkcası
O zaman değiştirmeye filan uğraşmayım bende gündüz kullanirim senin gibiKullanıyorum canım güzel hemen giydiriyorum daha kolay geldi banaama bizim oğlan genelde bezini açınca çişini yapıyor her yerimiz çiş oluyor o yüzden hemen giydirmeye çalışıyorum normal bezle karışık kullanıyorum gündüzleri kullanıyorum
Gece tak ne olacak kı :)Kullandım mi bezleri. Bana da bir arkadsim hediye bez getirmiş sağ olsun.Ama külot bez ne yaapsam bilemedim.
Yani akşam saatlerin de sütüm azalıyor hissediyorum o yüzden cok aglıyor memede ve mamayı verince içip rahatca uykuya geçebiliyor ordan anlıyorum . Ama onun dışında boştan yere mama vermiyordum doktor şimdi bu mamayı 90 cc ye cıkarabilirsin dedi . Bende öyle tombul bi bebek olsun derdinde degilimde acaba açmı kaldı düşüncesi üzdü beniDoymuyorsa olabilir ama duyuyorsa sırf kilo alsın diye fazla besleme bence. Benim bir arkadsim oğlunu aşırı besliyordu. Kilo alsın diye sadece anne sütu versede sürekli zorla emsiriyordu. çocuk içip içip kusuyordu. Ek gıdaya geçince zorla yedirdi çocuk kustu. Evet baya tombul bir çocuk oldu. Şimdi zayıflatmak için doktor geziyor. Abur cubur.....
Benim oğlan hep zayıftı. İlk 6 ay anne sütü artı mama. 6 aydan sonra ek gıda arti mama. Çocuk hep zayıftı. Ama boyu da aşırı uzundu. Hep 3 yaş büyük kıyafet giydiriyorum zayıf olsa da. Şimdi 9 yaşında 13 yaş giyiyor. Normalde sağlıklı beslenen de bir çocuk her şeyi yer ayrım yapmaz. Pandemiye biraz abur cubura alıştı. O da normal yemeğini yedikten sonra üstüne bir adet çikolata talebi var.Az göbek yaptı ama hala diğer arkadaşın çocuğundan zayıf ve uzun. Dolayısıyla kiloya takılma
Teşekkür ederz canim
Aynen canım hiç uğraşma su gibi gidiyor zaten bezler biter hemenO zaman değiştirmeye filan uğraşmayım bende gündüz kullanirim senin gibi96 li iki paket almış bir de sağ olsun.
Hımm valla benimki araliksz 1 1.5 saat kesin agladi. Öksürmesi yok cok şukür. Çok geçmiş olsun belki tahriş olmustur aglarken falan.Sabah soluğu doktorda aldık. Aşıdan dedi doktor. Öksürük de çok ağlamaktan olmuş muhtemelen dedi. Yine de ilaç yazdı ilerlerse kullanırsın diye
Teşekkürler
Benimkiler de öksürüyor. Hatta antibiyotik başladık
Öksürüyor arada ama aşıdan çok ağlamaktan dedi doktor. İlk defa aşılar bu kadar etkiliyor. Oğluşlarda hiç hissetmedik etkilerini
Doktora gittik, calpol ver dedi 5-6 saate bir. Akşama kadar toparlar inşallah. Kötüleşirse ara beni dedi numarasını verdi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?