- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.181
Aynen peki ne zaman başladın öyle kullanmaya hemen mi benim alıp kullanmaya başlamam gerekiyor artık gece serin oluyor ve bizimki her şeyi tepikleyip açıyo üstünüBende altı poşet gibi olanlardan var kolları çıkabiliyor. Bende çıkarıp kullandım çocuk rahat edemedi kolları ile ne bilim düşünsene bizde kollarımızı çıkarıriz yorganın dışına.
Uzayan sarılık var mıydı sizde2 Ay aşısı vuranlardan biri de biziz. Kabus gibi geçti hafta sonu. Hep ağladı, uyumadı, huysuzlandı, emdiğini kustu. Tüm uyku düzeni gitti. Bir de ebe sarı gördüm deyince tahlil yaptırdık bilirubin yüksek çıktı ayına göre bugün 7 tüp kan aldılar araştırmak için. Kuzum günlerdir ağlıyor vallahi
Bu arada geçmiş olsun size de @Mikan @Rumy @Dost eli ve bir de hem geçmiş olsun hem hayırlı olsunyoncambenim
Ben bunu aldım canım çok memnunum bebişte çok sevdiKanguru kullananlar 🖐🖐 marka öneri dikkat edilmeai gerekenler lütfen
Ben de agladim bugün. Ama sebebi sadece bebek degil. Eşim sagolsun. Mental psikolojik ve fiziksel her türlü yorgunuz. Ama en cok yoranı psikolojik yorgunluk gercekten.
Bu kadar uyumanın sonu krize girdi kızlar ilk defa bu kadar oldu akşam yedi gibi kayınvalidem sen az markete git bunalmışsın bi hava al dedi çıktım sonra aradı koş gel durduramıyorum diye bildiğiniz ağlama krizine girmiş ne yaparsam durduramadım bi yeri ağrıyor sandım artık hastane gidecektik sonra bi şekilde sakinleştirdim öyle yorulmuşki uyuyakaldı hala uyuyorAynen canım bende gözlerim doldu ağlamak için zor tuttum kendimi gözlerimin içine bakıyor bide sıpa gülüyorbekin ikiye ayrılacak artık şimdi yine uyuttum bakalım kaç dk sürecek
YaaAnladım canim bizde yok maalesef eşimde var ama onuda şirket kendine alıyor çalışanlara vermiyorcevabın için teşekkür ederim
Benim kayınvalide de bunaldın az çık dedi bugün ben emzirdim çıktım evden durmuyor diye vermiş mamayı hala diyor ki aç bu çocuk ağlıyor durmuyor anne emzirdim arkasından mama vermişsin nasıl aç baksana uykusu var diyorum hala aç diyor çocuk meme mama falan kabul etmedi salladım sakinleştirip uyuyakaldıEv hanımı olan anneler ne güzel bebeğinize istediğiniz eğitimi verirsiniz .çalışan anneler ya kv ya anne ya da bakiciya bırakmak zorunda. Bu çocuğa nasıl uyku egitimi vereceksin
Bizim gibi çocukları olduğu için çok sanslilarmış.demekki hiç sesimiz cikmazmiş.
Yine annem geldi yine her şey dağıldı
Bir yemek yapıyor Allah Allah
Her yer savaş alanı. Kötü niyetli değil asla ama arkasını ben topluyorum. Kv gidince de böyle oldu .fırını calistirmislar calistirmislar bir silelim dememişler. Bardakların süslü olanlarını aşağı koymuş günlükleri yukarı koymuş. Tavalar tencereler nerde belli değil.
Bak anneme de milyon kere diyorum ki tuvalete girince yatak odasının kapısını kapat foş diye klozetin sesi geliyor.elini normalde o kadar yıkamaz 500 kere yıkıyor. Diyorum ki mutfakta yıka. Çocuk tam dalacakken ses yapma .gic gıc terlikleriyle geliyor memede uyuyan çocuğa sesleniyor .küçük cocuktan beterler .
En bombası bugün yaptığı
Eşimin tavada yemeği vardı. Yeni çıkarmıştı. Sen al onu dök. Kendi evlerinde bir çay 2 gün içilir dökmez. Zavallı adam tost yaptı kendine .
Bugün hava soğuk dedi sıcak suyla yikicam dedi .Bir baktım şu kaynar .Sen napiyosun dedim .kaç tas soğuk su koydu da anca iliklasti .hava soğuksa ortam ısıtılır
Ben bunlara nasıl çocuk emanet edip de ise gideceğim bilmiyorumAkılları bir değil 100 karış havada .bunlar çocuğa sıcak yemek de yedirir ,oyuncaklara da dikkat etmezler .zaten uyku egitimi hak getire .Kesin ayaklarında sallarlar.
Zaten eskilerin şimdi de iyi bildikleri ya bu çocuk aç, ya da usutmus bu
Asla yapmadı ne kullandın? 2 kaşık mamaya 80cc 90cc gibi yapıyorum önce Golden Goat aldım o bitti bir gece aptamil bulduk dışarıda onu aldım bitince geri belki onu alırım. 1 ayda ancak bitirdim 400gr mamayı öyle söyleyeyimssevilll mama kabızlık yapmadı mı ?
Ben gunde 1 kez vermeyı denedım kabız oldu kestim. Ama bu sefer de yetersız kalıyor sütüm. Bu konuda caresızımgunduz meme alma sorunum vr
Bu arada kabızlık dediğin nedir? 1 öğün mama veriyorsun ve kaç gün kaka yapmıyor? Demeyeceksin vücut alışacak.Bikaç kez denedım . Kabız oluyor maalesef. Nettebır doktor da mama mıktarından az koyarsanız zararlı falan demıs . Tabıı ben yine de 10 ml fazladan su koydum denedım.
Z.uagı bıle koydum
Kabız oluyor maalesef .
Sureklı mama alsa neyse 1 öğün verılen mama da kabız yapar mı ya . 2 mama denedım
Ve kabız olunca atttım. Uzun sure denemeye cesaret edemem daha kötü olmasın dıye
Sıkıldım artık valla . O yuzden pompayı almak ıstıyorum . 1-2 öğün fazladan süt cıksın diye.
Yoo kendi memeleri Hacibaba tekkesidir senin memende süt yoktur .Benim kayınvalide de bunaldın az çık dedi bugün ben emzirdim çıktım evden durmuyor diye vermiş mamayı hala diyor ki aç bu çocuk ağlıyor durmuyor anne emzirdim arkasından mama vermişsin nasıl aç baksana uykusu var diyorum hala aç diyor çocuk meme mama falan kabul etmedi salladım sakinleştirip uyuyakaldı
Belırlı aralıklarla denedım canım mamayı . 7 gün yapmadıgı oldu. Ben yaptırdım hep fitille . Denıyor ama yapamıyor.Bu arada kabızlık dediğin nedir? 1 öğün mama veriyorsun ve kaç gün kaka yapmıyor? Demeyeceksin vücut alışacak.
Memeni reddediyosa, sadece sağarak beslemek seni mahveder. Ayrıca bir noktada sütün azalma eğilimi gösterebilir çünkü stres içindesin. Fazla hassas davranıyorsun, kabız olduğunu düşünüyorsun ama bence belki o an sadece biraz alışma evresinin sıkıntılarını yaşıyor olabilir.
Günde 1 sabah 1 akşam ver bakalım uyuması değişecek mi?
Benimki mesela akşam üstü öyle bir ağlıyor ki anlıyorum sütüm o an iyice yetmez doyurmaz oluyo. Bazen var sütüm ama bazende yok gibi demek ki.
Sütü içiyor anında gözler kayıyor uyuyor. İyiki verdim diyorum her seferinde.
Kızımda nir kez bile mama içmeden 21 ay emzirdim ama demek ki bu oburs yetmiyorum
Ilk bebelac gold aldım. Ama dozu daha az kullandım. İlk zamanlar problem olmadı galıba . Sonra ayarında yapınca kabız oldu .Asla yapmadı ne kullandın? 2 kaşık mamaya 80cc 90cc gibi yapıyorum önce Golden Goat aldım o bitti bir gece aptamil bulduk dışarıda onu aldım bitince geri belki onu alırım. 1 ayda ancak bitirdim 400gr mamayı öyle söyleyeyim
Dıgerınden tek farkı ambalajıKızlar bu tarz bişey kullanan oldu mu bebiş serum fizyolojik yaptırmıyor çok ağlıyor savaşıyo resmen gece burnu tıkalı yutkunma sesine uyandım doğru düzgün nefes alamıyodu galiba sonra uyandı fizyolojik yaptık zorla aspiratör ile de çektim Bi cesaret ilk kez sümük çıktı şaşırdım baya doluymuş demek ki hala tam açılmadı galiba ama şimdi rahat uyuyo gibi... Alternatife ihtiyacım var kullanan duyan bilen var mı sprey işe yarar mı
Bizdede herkes karşı ve o kadar canımı sıkıyor ki bu durum artık.Kızlar sızınkıler basmıs mamayı. Ben esımden bile gızlı verdım
bızde herkes karsı mamaya .
Cocuk gunduz emmeyınce, 1 öğünü doldurmak ıcın denedım.
Ama hep gızlı
Ahhh ne cektıgımı bilemezler
Kapatsaydın çenesiniBizdede herkes karşı ve o kadar canımı sıkıyor ki bu durum artık.
Dün kv geldi mamayı kötüledi durdu. Yok mama yiyen çocuklar obez oluyormuş yok kendi hiç vermemiş çocuklarına. Bir tane akrabaları var kadından hiç hoşlanmıyorum biliyor. Kendide hiç sevmez dedikodusunu yapıp durur bana. Gelmiş onu anlatıyo bana, hiç mama vermedi hep anne sütüyle besledi diye. Sanki ben keyfi veriyorum. Yetmiyor sütüm farkındayım ne yapayım çocuk aç mı beklesin yetmediği yerde günde 2kere veriyorum mecburen.
Dün o kadar canımı sıktı ki uyuyamadım sıkıntıdan. Zaten bu süt konusunu stres yapıyorum ne yiyip içeceğimi şaşırdım böyle konuşup iyice strese sokuyorlar beni
Benimde canım burnumda gerçekten sütüm artsın diye ne yapacağımı şaşırdım artık.Kapatsaydın çenesini
Niye konusturdun kı ? İşte ben akıl vermesınler dıye soylemedım. Ama bılıp konussalardı acardım agzımı valla.
Zaten canım burnumda.
Dün esıme pompa kıraladım dedım
Ne gerek vardı dedı. "Ne biliıyorsun da konısuyorsun, karısma işime " dedim
Vallahi bebek kabız olmasa pompayla hıc ugrasmaz dırekt gunde 2 kez mama verırdım.
Hazır sinirliyken vereceksın agzının payını işte.arkadasımın da sütü var bebek emıyor.kayımvalıdesı geldıgınde mama veriyormus hemen manyak yaBenimde canım burnumda gerçekten sütüm artsın diye ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bir iki cevap verdim tabi susmadım ama söyledikleri sinirlerimi bozdu bir kere. Sanki benim çocuğumu benden iyi düşüneceklerde konuşuyorlar.
Eşimede söyledim gel bir gün sabahtan akşama kadar sen bak bakıyım çocuğa. Kendi bile diyor ben işte senden daha az yoruluyorum diye. Bizimle sabahlamayan uykusuz kalmayan benim kadar yorulmayan hiç kimse çocuğum hakkında fikir bile vermiycek diye söyledim. Bugün uyarır anasını ama olan oldu benim sinirlerim bozuldu bir kere.
Bizdede uzamış sarılık vardı ve mama içmeye başladığından beri yok oldu sanki çocuğum beyaz tenliymiş yeni farkettikHazır sinirliyken vereceksın agzının payını işte.arkadasımın da sütü var bebek emıyor.kayımvalıdesı geldıgınde mama veriyormus hemen manyak ya
1 hafta oldu dogum yapalı. Bebek dogdugunda sarılıktan ışın tedavısı gördü
Mama vermısler tabıı hastanede hep.
Bebım kv oyle pek bışı dıyemez, esım de aynı sekılde. Sadece en ufak bır seyde her seyı mamaya baglar eşimBizdede uzamış sarılık vardı ve mama içmeye başladığından beri yok oldu sanki çocuğum beyaz tenliymiş yeni farkettik
Valla eşim uyarısını yapar bugün, he illede kaşınmaya devam ederse bende kaşırım ne yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?