- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.201
Bizdede uzamış sarılık vardı ve mama içmeye başladığından beri yok oldu sanki çocuğum beyaz tenliymiş yeni farkettik
Valla eşim uyarısını yapar bugün, he illede kaşınmaya devam ederse bende kaşırım ne yapayım
Laktoz interolansi için en kesin şey sıkı diyetle tespit etmek. Ben sıkı diyet yaptım ve sonuçta tüm sıkıntılar yavaş yavaş geçti. 3 aylık olunca diyet açmaya başlayacağım. Testlerde bağırsak kaynaklı olanlar çıkmıyor ve geçici. Belirtiler takip edilerek yanında diyetle anlaşılıyor.Alerji oldugunu nerden bılıyorsun canım ?
Teşekkürler2 Ay aşısı vuranlardan biri de biziz. Kabus gibi geçti hafta sonu. Hep ağladı, uyumadı, huysuzlandı, emdiğini kustu. Tüm uyku düzeni gitti. Bir de ebe sarı gördüm deyince tahlil yaptırdık bilirubin yüksek çıktı ayına göre bugün 7 tüp kan aldılar araştırmak için. Kuzum günlerdir ağlıyor vallahi
Bu arada geçmiş olsun size deMikan @Rumy @Dost eli ve bir de hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun yoncambenim
Gelmiyorsa ne yapacaksın vereceksin tabi keyfinden mi veriyorsun .benim de sol göğsüm çok azaldı. Ne yapsam yapıyım artmıyor. Özellikle 2 kere emziriyorum orayı.yedigim içtiğim sağa gidiyor hepKızlar sızınkıler basmıs mamayı. Ben esımden bile gızlı verdım
bızde herkes karsı mamaya .
Cocuk gunduz emmeyınce, 1 öğünü doldurmak ıcın denedım.
Ama hep gızlı
Ahhh ne cektıgımı bilemezler
Uzamış sarılık çıktı galiba sizin de. Bizde de var. Geçen ay epey kan alındı, incelendi. Bir şey çıkmadı şükürler olsun2 Ay aşısı vuranlardan biri de biziz. Kabus gibi geçti hafta sonu. Hep ağladı, uyumadı, huysuzlandı, emdiğini kustu. Tüm uyku düzeni gitti. Bir de ebe sarı gördüm deyince tahlil yaptırdık bilirubin yüksek çıktı ayına göre bugün 7 tüp kan aldılar araştırmak için. Kuzum günlerdir ağlıyor vallahi
Bu arada geçmiş olsun size deMikan @Rumy @Dost eli ve bir de hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun yoncambenim
Öyle canım. Emın olmak ıcın pompa kıraladım işte. 2 ay boyunca gunduz emmedi duzgun sekılde. Şuan da bile emerken aglıyor bıraz ama emıyor.Gelmiyorsa ne yapacaksın vereceksin tabi keyfinden mi veriyorsun .benim de sol göğsüm çok azaldı. Ne yapsam yapıyım artmıyor. Özellikle 2 kere emziriyorum orayı.yedigim içtiğim sağa gidiyor hepen azından bir 2 ay daha gitse ek gıda da rahatlarız. Süt işi çok sıkıntı ya .olur emmez ,olmaz deli gibi emmek ister
Bende çok ağladım geçen gün annemlerde bir kadın geldi 50 yaşlarında bende o gün ne uyku ne yemek sütüm cok azdı mama yapmaya gittim ki ben gerçekten ihtiyaç olduğunu hissettiğim zaman veriyorum mamayı hemen geldi yanıma emmiyo mu sütün mü yetmiyor ben bu çelimsiz halimle 2 çocuk büyüttüm bi kere başka bir şey vermedim yok söyle sütüm akardı böyle taşardı sütün yerini tutar mı ah çocuğum neler dedi bana çok ağladım çocuğuma yetemiyorum diyeBizdede herkes karşı ve o kadar canımı sıkıyor ki bu durum artık.
Dün kv geldi mamayı kötüledi durdu. Yok mama yiyen çocuklar obez oluyormuş yok kendi hiç vermemiş çocuklarına. Bir tane akrabaları var kadından hiç hoşlanmıyorum biliyor. Kendide hiç sevmez dedikodusunu yapıp durur bana. Gelmiş onu anlatıyo bana, hiç mama vermedi hep anne sütüyle besledi diye. Sanki ben keyfi veriyorum. Yetmiyor sütüm farkındayım ne yapayım çocuk aç mı beklesin yetmediği yerde günde 2kere veriyorum mecburen.
Dün o kadar canımı sıktı ki uyuyamadım sıkıntıdan. Zaten bu süt konusunu stres yapıyorum ne yiyip içeceğimi şaşırdım böyle konuşup iyice strese sokuyorlar beni
Nıye aglıyorsun kı ? Soksaydın lafı agzına .Bende çok ağladım geçen gün annemlerde bir kadın geldi 50 yaşlarında bende o gün ne uyku ne yemek sütüm cok azdı mama yapmaya gittim ki ben gerçekten ihtiyaç olduğunu hissettiğim zaman veriyorum mamayı hemen geldi yanıma emmiyo mu sütün mü yetmiyor ben bu çelimsiz halimle 2 çocuk büyüttüm bi kere başka bir şey vermedim yok söyle sütüm akardı böyle taşardı sütün yerini tutar mı ah çocuğum neler dedi bana çok ağladım çocuğuma yetemiyorum diye
Aynen benım amacım o yönde insallah.Su çocuklara süt verebilmek için ne çektik ha .yemediğim şey kalmadı. Her gün 4 litre su .3 öğün yemek .uyuman gerekiyor .hoşaf iç,dereotu ye,pompayla boşalt,bitki çayı ic,süt yapıcı damla,vitamin desteği.
Ay bunları yapıp bir de sıçıp emmemesi yok mu çıldırıyorum.
4.5.ayda bunlar daha az uyuyacak o zaman nasıl süt birikecek
6.ay ek gıda için bence geç
4 ya da 5 de bir öğünü vereceksin
Uzayan sarılık var mıydı sizde
Daha önce hiç bakmadılar sarılığa özelde. Çocuk aktif, emiyor vs deyip iyi dediler. Üniversite hastanesine adım attık direkt baktılar. 5.8 çıkmış. Ayına göre fazla dedilerUzamış sarılık çıktı galiba sizin de. Bizde de var. Geçen ay epey kan alındı, incelendi. Bir şey çıkmadı şükürler olsunsizin de öyle olur. Biluribin kaç çıktı
Tarti yok bir şey yok .emzirmek mesele değil ki .bizde tarttirmasak oh mis gibi emiyor deriz .kim bilir kaç saate emziriyorlardi da sütleri taşıyordu. Ağızlarına emzigi verirlermis .uyu babam uyu .gelmeyince ne yapacan?Bende çok ağladım geçen gün annemlerde bir kadın geldi 50 yaşlarında bende o gün ne uyku ne yemek sütüm cok azdı mama yapmaya gittim ki ben gerçekten ihtiyaç olduğunu hissettiğim zaman veriyorum mamayı hemen geldi yanıma emmiyo mu sütün mü yetmiyor ben bu çelimsiz halimle 2 çocuk büyüttüm bi kere başka bir şey vermedim yok söyle sütüm akardı böyle taşardı sütün yerini tutar mı ah çocuğum neler dedi bana çok ağladım çocuğuma yetemiyorum diye
Yoo kendi memeleri Hacibaba tekkesidir senin memende süt yoktur .
Ya diyorum ya bizim çocuklar moron .yemek dışında başka ihtiyaçları olamaz .demekki bunlar çocuk ağladıkça basmışlar mamayi .zavallım mama taş gibi midelerine oturmuş susmus kalmışlar.
İyi bildikleri mama .bizim kv lere gittik.kizi da var .çocuğun gece boyunca sesini duymadım. Allah Allah ne akıllı çocuk dedim .meğerse her gece mama verirlermis uyanmasın diye. Ben de diyorum niye tezgahta mama duruyor .
Bunlar çocuk her ağladığında mama verip uyutmuşlar. Görümce de avm avm gezmiş. Günde 2 kere gidiyordum diyor .tabi gidersin. Ver mamayi istersen 10 kere gez .şimdi çocuk uyumuyor .gündüz de gece de .hiç söylemiyorlar bana da aşağı yanlarını vermezler .şimdi çocuk o gezmeyi ve tokluğu istiyor. Ek gida mama gibi tutmuyor .
Eşim de bazen kız emmeyince mama mi versek diyor .sizdeki bu mama seviciligi diyorum.
Bir de bunların çocuk hep kabız oluyordu .Süt icen çocuk nasıl kabız oluyor. Cok nadirdir.arada veriyorlar mamayi ondan oluyor .gerizekali mamayi da değiştirmeyi akıl edememiş.
Mamaya karşı değilim ama böyle kolay olsun diye mama vermelerine karşıyım. Bir de ayakta sallamalarina uyuz oluyorum .
Bizim çocuğu pusete de kv alıştırdı. Bir gün çocuk durmuyor .uyumuyor da .meğerse gaz sancisi varmış. Neyse sen uyu biz bakarız dediler. Ben de sanıyorum uyutacaklar. Çocuğa mama vermişler. Şimdiki aklım olsa bırakır mıyım acaba ?
Diyor ki biberona alıştır çalışmaya başlayacaksın ya .tabi ben ise başlayım ki siz bizden para isteyin.calismicam çocuğuma bakicam .
Bak gece gece aklıma yine bir şey geldi.ben bunun getirdiği eskileri bazanin altına koydum .Bir gün bu işlemeli battaniye diye tutturdu. O da bim den alınmış bir şey. Hatırlamıyorum dedim .Ben onu ütü lekesi yaptım. Yatağın altına koydum .neyse bu tutturdu .sonra dedi ki yatağın altında mi yok dedim orda değildir. Buradadır dedi .meğerse biz yokken karıştırmış.
Kiz bunlar çok fena .evini karıştırır da haberin olmaz. Bak bir de benimki iyisi.
Oturun peynir ekmek yeyin ama bunlara muhtaç olmayın hele kv ye hiç.
Sen tek çocukla kalmaliymissinAynen benım amacım o yönde insallah.
Ulen bu bebegın dogumu da dahıl
Allah belamı verdı bunda
Ciddiyim
Sen baya iyi beslenıyormussun .Tarti yok bir şey yok .emzirmek mesele değil ki .bizde tarttirmasak oh mis gibi emiyor deriz .kim bilir kaç saate emziriyorlardi da sütleri taşıyordu. Ağızlarına emzigi verirlermis .uyu babam uyu .gelmeyince ne yapacan?
Ne sütun kalitesi ne bir şey. Ben her gün et tavuk yiyorum .protein karbonhidrat hepsi var .yok olmayınca olmuyor .gece de uyuyorum .gündüz de 1 saat .Ev işi de yapmıyorum. Canım sıkkın da değil.
Emdikce gelir diyorlar hikaye .onlar para peşinde olan instagram fenomenlerinin müşteri toplama tuzakları.
Asıl saginca mi azalıyor ne ?Ya da benimki öyle .Ben bir kaç kere sagdim ondan sonra azaldı. Zarar mi veriyor göğüse anlamadım ki
Ben de ayrılacağım. Birikimler var ,gelen altınlar varAllahım ya
Bir ara düşündüm çalışmaya başlasam mı diye ama dünden sonra kesin karar verdim ücretsiz izne ayrılmaya artık eşim iki işte mi çalışır üç iştemi hiç umrumda değil
Aynen oyle canım. Yoksa benım sütüm cok ıyıydı . Bu velet canıma okudu benım.Sen tek çocukla kalmaliymissinAllah demiş al sana çocuk.
Kiz bunlar 2.ay emmeye emmeye bizim sutumuzu azalttı. Meme reddi 3.4.ayda olurmuş bunlarda 2 de oldu
Ben oğlumda kullanmıştım. Ama gece henüz o kadar serin değil geçen giydurdim sonra baktim sıcak geri çıkardım. Bizim ev biraz sıcak. Biraz daha serinledi giydiririm.Aynen peki ne zaman başladın öyle kullanmaya hemen mi benim alıp kullanmaya başlamam gerekiyor artık gece serin oluyor ve bizimki her şeyi tepikleyip açıyo üstünü
Geçen gün irmik tatlısı yaptım o bile çok süt yapmadı. Sag kocaman oldu şişti kaldı. Sol 1 emzirmelik .Bu ay en fazla 700 800 gram aldı. Kv de diyor ki bu aydan sonra 600-800 gram alıyorlarmış. Bir şey okuyor instagram da ama yanlış okuyor .Sen baya iyi beslenıyormussun .
Olmayınca olmuyor.
Dıyorum sıze bu bebeler deli
Yengec ve ıkızlerden popona vura vura ışık hızıyla kacacaksın
Ben evden calısıyorum. Kenardakı altınlardan harcıyoeum lazım olunca . Bankadakıleeden bahsedıyorum. Yanı kendı paramBen de ayrılacağım. Birikimler var ,gelen altınlar var
.Ben çalışsam yine bir yerlere gidecek .en iyisi buna gitsin .zaten ev alamıyoruz. 8 çeyrek geldi 8 de ben yapmıştım. 25 bin de promosyon gelecek .15 bin de eşimde var .bez falan da aldım. Napiyim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?