- 5 Temmuz 2021
- 1.027
- 2.237
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.281
Dünden beri o kadar gerginimki anlatamam. Bugün sanki göğüslerim dahada boş. Ben keyfi veriyorum gibi davranmaları çok sinirlerimi bozuyor işte. Ne yapayım yetmiyorsa çoğaltmak için elimden geleni yapıyorum ama olduğu kadar. He bide dediğin gibi yok hasta olurmuş falan filan bende mamayla büyümüşüm eşim sadece anne sütü ama sürekli hastadır ben binde bir grip falan olurum. Mama yüzünden obez olanda yok hiç etrafımda. Hayır bir de ben sana fikrini sormuşmuyum acaba ne konuşup duruyorsun değil miCanım hiç düşünme böyle şeyleri. Yetmiyorsa yoksa mecbur mama vereceğiz ne yapalım çocuk aç mı kalsin. Daha önce bahsetmiştim benim ogllum hiç emmedi. İlk zamanlar hep sağıp verdim ama emilmeyince ne yaparsan yap süt azalıyor. Başta bir öğün mamayla başladık sonra git gide arttı. Gün boyu süt sagiyordum süt arttiracak her şeyi denedim. Ama çocuk emmeyince meme bebeğin ağzının sıcaklığını hiç görmeyince ne yaparsan yap nafile. 5. Aysa artık 2 memeden 20cc filan çıkmaya başlamıştı. Ah neler denedim. İlk ay çok çıkınca buzluğa atmıştım Allah'tan onlari da kullandim. Sonra 6. Ayda artık sagmayi bıraktım. Zaten stres yorgunluk çocuğun emmemesi ancak bu kadar oldu. 2 yaşta mamayı ancak kestik. Sürekli mama aldı. Benim oğlum hep olması gerektiği kadar kilo alsa da aşırı zayıf bir çocuktu. Hiç o söylendiği gibi kof kilo almadı. Üstelik manada çok içiyordu sürekli istiyordu. Süte geçtikten sonra da aşırı süt içmeye başladı. Gece 1lt süt içerdi. Ama nihayetinde bunlar sıvı şeyler. Obez filan olmadı hala zayıf boyu uzun sadece ama babası da uzun normal yani o da mamadan değil. Ben kabızlık harici mamanın bir etkisini görmedim. İnsanların abartmasina gelme. Emzirebildihlgin kadar emzir yetmediği yerde mamani ver. Benim annemde kv de de Allah'tan böyle şeylere karismazlar hiç. Ama
benimle aynı zamanda doğuran bir arkadaşım vardı. Hiç mama vermedi çocuğuna. Çocuk sürekli hastaydı benim oğlum 2 yaşına kadar hiç hastalanmadi. Onlar sürekli hastanede çocuk sürekli antibiyotik aldı. Ayrıca o zamanda baya tombikti hala öyle. Hani bence bunlar yapı meselesi biraz. Ama o arkadsim beni mama verdiğim için eleştirdi sürekli laf carpitti. Sonuçta ne oldu hiç bir şey. Kısacası boşver. Hiç kimseyi takma. Mama vermen gerekiyorsa ver kendine stres yapma.
O kadar yoruluyor ki yattığı yeri bilmiyor gerçekten. Arada ona da üzülüyorum ama çabuk atlatıyorumBenim eşimde her şeye karışır ama doğalcı değil Allahtan demin dedim ya bebeğe gizli gizli mama vermiş Amy nin hesapAma Allah var benim ki de yapıyor. Pazar market temizlik yemek ütü ama ödeve çok itiraz var onu yaptıramıyorum bir türlü. Fakat Amy senin eş gibi yapsa yolarım kesinlikle. Çünkü bende kahvemi alıp kitabımı okumak isterken yapamıyorsam o da yapamaz kusura bakmasın. Anca beraber kanca beraber. Ama benim çalışmam lazım deyip akşam bebeyi eline verip ben oturuyorum kitap ya da PC başına
Terazileri çok severimen iyi anlaştığım burç.ben de manyak bir Başak burcuyum
Hiç stres yapma, düşünülen kadar tütü kaka değil mama da, dedim ya kızımda vermedim ma bunda veriyorum. Y beni kötü bir anne yapmıyor yukarıda çok çılgınca mama karşıtlığı ve zarar olduğu iddia edilen şeyler okudum komik buldum.Ilk bebelac gold aldım. Ama dozu daha az kullandım. İlk zamanlar problem olmadı galıba . Sonra ayarında yapınca kabız oldu .
Sonra degıstırdım hiip combıotık aldım
O da kabız yaptı.
Vallahı kabız yapmasa günde 2 kez mama verırdım, bu surec benı asırı yordu.
Nette bır doktor mama verırken suyu daha fazla koymak zararlı yazmıs.ondan dolayı da ayarında veröeye calıstım
Bu ay kilo alımı azdı. Birde memeden sonra aranıyor uyumuyor huzursuzluğu var belli. Sinirli oluyor bide ağlıyor. Sabah göğüslerim dolu uyanıyorum mesela onu boşaltıp uyuyor 2 saat en fazla. Haliyle göğüslerim dolmamış oluyor uyandığında yetmiyor yani. O zaman ek mama veriyorum. Birde akşam üstü işten güçten yemek yiyip dinlenemiyorum o zamanda sütüm çok olmuyor o zamanda veriyorum mecburSütünüzün az geldigini veya olup olmadigini nasil anliyorsunuz?
Bı kere de yolda buyuk bir kaya parçasını görmemiştim. Üstünden geçmiştim. Yine itiraf etmedim tabii. Gitti servise araba başka sebepten. Bu olay ortaya çıktı alt tarafa bir şeyler olmuşİşte o servisteki adam tam dayaklık bence.Gerçekten sana ne sanki ödül alacak. Çarpılma işi ya da değil
Yesen de akşamları artmıyor. Benim yediğimi inek yese 5 kilo sütü çıkar. Belli bir aydan sonra artmıyor. Vücut yoruluyor belki de .İlk ay 1100 sonra 950 bu ay 700 800 arası bir şey alır. Sütun kalitesini artıran her şeyi yiyorum. Tabi aşıdan sonra bir 3 4 gün hemen hemen hiç içmedi .onun da etkisi oldu .Bu ay kilo alımı azdı. Birde memeden sonra aranıyor uyumuyor huzursuzluğu var belli. Sinirli oluyor bide ağlıyor. Sabah göğüslerim dolu uyanıyorum mesela onu boşaltıp uyuyor 2 saat en fazla. Haliyle göğüslerim dolmamış oluyor uyandığında yetmiyor yani. O zaman ek mama veriyorum. Birde akşam üstü işten güçten yemek yiyip dinlenemiyorum o zamanda sütüm çok olmuyor o zamanda veriyorum mecbur
Bir temizlik takıntısı yok bendeSenin başak burcu olduğunu söylemene gerek yoktu. Çok net zaten
Ya lütfen duyma kimseyi. Emzirmemiş kişiler doymaz sütle mama ver der, emzirmiş ilk fırsatta basmış ek gıdayı onlarda mamayı kötüler asla verme der. Sen kimseyi dinleme. Annelik tamamen içgüdü bence. Kızımda bir kez bile düşünmedim mama vermeyi hiç aklıma bile gelmezdi bunda geliyor demekki bende aç olduğunu düşünüyorum.Bizdede herkes karşı ve o kadar canımı sıkıyor ki bu durum artık.
Dün kv geldi mamayı kötüledi durdu. Yok mama yiyen çocuklar obez oluyormuş yok kendi hiç vermemiş çocuklarına. Bir tane akrabaları var kadından hiç hoşlanmıyorum biliyor. Kendide hiç sevmez dedikodusunu yapıp durur bana. Gelmiş onu anlatıyo bana, hiç mama vermedi hep anne sütüyle besledi diye. Sanki ben keyfi veriyorum. Yetmiyor sütüm farkındayım ne yapayım çocuk aç mı beklesin yetmediği yerde günde 2kere veriyorum mecburen.
Dün o kadar canımı sıktı ki uyuyamadım sıkıntıdan. Zaten bu süt konusunu stres yapıyorum ne yiyip içeceğimi şaşırdım böyle konuşup iyice strese sokuyorlar beni
Valla bende öyle yapıyorum geneldeBı kere de yolda buyuk bir kaya parçasını görmemiştim. Üstünden geçmiştim. Yine itiraf etmedim tabii. Gitti servise araba başka sebepten. Bu olay ortaya çıktı alt tarafa bir şeyler olmuşbunu nasıl yaptın demiş sanayideki eleman. Tabii haberi yok benimkinin. Beni aradı. Benim de haberim yok zaten
Kardesimde de yok. Temizlikle ilgili değil genelde hatta dağınık. Ama her şeye takılıyorBir temizlik takıntısı yok bende
Ya eve gelmiş misafir kalbini kırmayım dedim ama haklısın keşke söyleseydim içime dert ettimNıye aglıyorsun kı ? Soksaydın lafı agzına .
İşte bu yuzden ınsanlara gostermemek gerek . Zira en ufak bır laf soyleyen olsa acayıp kalp kıracağımı bıldıgım ıcın
Gızledim. Ben susup dınleyemem çünkü
Tatılde bazı akrabalra gıttık. Ulan sagdıgım halde elestırışdım be bıraz
Sagma memenı ver dedıler ( eşimin halası )
Canım bu sanırım tazyikli verdiği için bebeklere yasak diye okumuştum ama emin değilim. Sende sorup al muhakakkKızlar bu tarz bişey kullanan oldu mu bebiş serum fizyolojik yaptırmıyor çok ağlıyor savaşıyo resmen gece burnu tıkalı yutkunma sesine uyandım doğru düzgün nefes alamıyodu galiba sonra uyandı fizyolojik yaptık zorla aspiratör ile de çektim Bi cesaret ilk kez sümük çıktı şaşırdım baya doluymuş demek ki hala tam açılmadı galiba ama şimdi rahat uyuyo gibi... Alternatife ihtiyacım var kullanan duyan bilen var mı sprey işe yarar mı
İşte ortasını bulamıyoruz hiç. Maalesef. Ama son dediğin cok doğru mutlu anne mutlu bebek... Ayrıca en mühim ise gerçekten kimseyi ilgilendirmez. Anne verir kararını kimseye laf düşmez. Ben oğlumda çok laf duydum milletten mama veriyorum diye... Üstelik ailem değil genelde arkadaşlarımdan duydum lafı. Biraz daha deneseydin biraz daha zorlasaydin... Sanki benim evde ne çektiğimi siz biliyorsunuz. Zaten hastaneden çıkarken doktor tembihledi sakın emsin diye zorlayıp çocuğu aç bırakmayın geri dönersiniz diye. Ne yapayım oğlum gayet sağlıklı oldu. Maşallah hiç bir sıkıntısı yok. Şimdi kızım da mamaya ihtiyaç duysa hiç düşünmem hemen veririm. Hatta tembihlediler beni hastanede biberon verme süt gelmezse diye arkadaşlarımYa lütfen duyma kimseyi. Emzirmemiş kişiler doymaz sütle mama ver der, emzirmiş ilk fırsatta basmış ek gıdayı onlarda mamayı kötüler asla verme der. Sen kimseyi dinleme. Annelik tamamen içgüdü bence. Kızımda bir kez bile düşünmedim mama vermeyi hiç aklıma bile gelmezdi bunda geliyor demekki bende aç olduğunu düşünüyorum.
Sende böyle hissettiğin ve bebeğini ekstra beslediğin için kimse seni suçlyamaz onlara fırsat verme. İçin böyle rahatsa ver geç mühim olan anne. Çünkü mutlu anne mutlu bebek!
Mama sevciiliği kadar kızıyorum mama karşıtlığına. Bir anne çocuğu için en doğru olanı biliyor
Tarti yok bir şey yok .emzirmek mesele değil ki .bizde tarttirmasak oh mis gibi emiyor deriz .kim bilir kaç saate emziriyorlardi da sütleri taşıyordu. Ağızlarına emzigi verirlermis .uyu babam uyu .gelmeyince ne yapacan?
Ne sütun kalitesi ne bir şey. Ben her gün et tavuk yiyorum .protein karbonhidrat hepsi var .yok olmayınca olmuyor .gece de uyuyorum .gündüz de 1 saat .Ev işi de yapmıyorum. Canım sıkkın da değil.
Emdikce gelir diyorlar hikaye .onlar para peşinde olan instagram fenomenlerinin müşteri toplama tuzakları.
Asıl saginca mi azalıyor ne ?Ya da benimki öyle .Ben bir kaç kere sagdim ondan sonra azaldı. Zarar mi veriyor göğüse anlamadım ki
Ne kadar gelirin varsa o kadar giderin oluyor en iyisini yaparsınBen de ayrılacağım. Birikimler var ,gelen altınlar var
.Ben çalışsam yine bir yerlere gidecek .en iyisi buna gitsin .zaten ev alamıyoruz. 8 çeyrek geldi 8 de ben yapmıştım. 25 bin de promosyon gelecek .15 bin de eşimde var .bez falan da aldım. Napiyim ya
AynenBenimki de arada eleştiriyordu en sonunda dedim ki eleştirip eleştirip beni anne yapman da ironik! Bi daha konuşmadı
Eşine sinir oldum habire bir keyif modu
Yengec kadınıyla ıyı anlasırım ama erkegınden dötüne vura vura kosup uzaklasmak gerekBen de teraziyim yaa.yengeçleri sevmezdm. Bebiş yengeç oldu
Keşke deseydim valla demedim kalbi kırılmasın diye keşke kırsaydım en azından bundan böyle başkalarına karışmazdı belkiVereyim sana da sen emzir diyemediniz miçelimsiz pislik. Bunlar için kendinizi uzup sütünüzü daha da azaltmayın lütfen. Ac bu diyenlere bu ay çok kilo almış Dr diyet önerdi diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?