- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.881
Sen ne diyorsun vır vır susmuyorlar. Ben iyi bir şey yapınca evveett diyorum destekliyorum onu o da eve eve diyorBenimki de ses cikariyor auu uuu diyip duruyor baya degisik konusmaya calisir gibi. Erken mi bilmiyorum cidden ama dedigimi anlar gibi mimikler yapiyor gülüyor kırışıyor galan şok oluyorum bu bebeler konuşmuyor ama dilimizi biliyor gibiler valla
Yok kuzum onlar öyle diyor da insan anlıyor biraz da .Ben sağ göğüs sol gogusten anlıyorum. Sağ göğüs böyle şişiyor. Koltuk altıma yakın yerleri sert oluyor .sol göğüs böyle yumus yumus .Ben hemen hemen hiç sagmadim ama bakınca anlaşılıyor. Sağdan 3 kere emerse soldan anca 1 kere emebilir. Ben de solu 2 kere veriyorum .açken veriyorum ki sondaki sütü çeksin. Ha yumuşak olan da belki o an üretiliyor sert olan da zaten var .ama işte bebek o anda uretileni istemiyor .istiyor ki emmeye başladığım dakika süt gelsin. O da haklı çünkü yorulduguna değmiyor yani ben 2 gogusun sertliginden anlıyorum mesela 2 gündür hurma yiyorum. Pekmez içiyorum. Gece süt az olan göğsü verince 2 saatte mizirdaniyordu .süt olanda 4 saat uyuyor .dün ve bugün soldan emdiginde de uyudu .Kızlar işinize karışmak gibi olmasinda burada sürekli sagdiginda kaç CC süt geldiğini yazıyor ve sütüm yok diye üzüyor herkes kendini.... Instagram da takip ettiğim ebe ve doktorlar var hepsinin fikri sagdiginizda gelen süt sizin süt oranınız değil diyorlar bebeğin çekişi ihtiyacı ile kıyaslanamaz diyorlar 30 CC diyorsun ya bebek çekse üç katını içecektir belki de ki öyleymiş.. bence bu sağma işi gerçekten öyle büyük oğlumda bende çok sagdim acemilik korku dış seslerden dolayı saginca az geliyordu bu sefer kv. Sütun yok galiba deyip mama vermek istiyordu oğlana ama ben dinlemedim onu oğlumda tosun gibi oldu demek o emdikçe doyuracak kadar geliyormuş.. şimdide hiç sagmiyorum sanırım o zamanlar bikmisim sağma deyince tüylerim diken diken oluyor.. suan sağsam belki benimde 30 CC ancak gelir ama bebeğim doyuyor kilosuda fazla memelerim yumuşak öyle ilk günler gibi artık sismiyor.. kendinizi boşa üzmeyin bence ancak kilo alımı normalin altındaysa ozaman sorgulayın derim naçizane deneyim ve fikrimi paylaşmak istedim
Benimki de sabah ilk kalkınca içmiyor 3 5 dakika .Yarım saat sonra acıkıyor aciktigi aklına geliyor .7 8 dakika daha emiyor .bence onlar da bizim gibi hemen kahvaltı yapmak istemiyor .Sabah zorladım bir 5dk daha emdi bende sıkıyorum süt var ama niye böyle yapıyor anlamıyorum süt yokmuş gibi çığlık kıyamet. Mama veriyorum onu sorunsuz içiyor. Atak haftasınamı girdik nedir
Bizde birşey olmadı , ama ben ne olur ne olmaz eve gelince calpol vermiştim . Sonra takipmettimm çıkıcakmı diye çıkmadıKızlar 2 ay aşısı sonrası neler yaşadınız? Ateş oluyor mu ? Calpol vermesem de ateş düşer mi
Benim bebek de 2 gündür böyle yapıyor akşamları almıyor emiyor ağlayarak bırakıyor sütte var mama veriyorum kayınvalide hemen sütün acımıştır tadını beğenmiyordur diyor böyle süt acıması diye bir şey var mı gerçekten bilgisi olan var mı?Sabah zorladım bir 5dk daha emdi bende sıkıyorum süt var ama niye böyle yapıyor anlamıyorum süt yokmuş gibi çığlık kıyamet. Mama veriyorum onu sorunsuz içiyor. Atak haftasınamı girdik nedir
Soğuk olsun onemli değil de doğalgaz ücretlerini düşündüm bir anDüne kadar tek kat uzun kol badi ve çoraplı alt vardı. Dün sabah kalkınca yelek giydirdim. Uykusu açılınca da kolsuz badi üstüne sweat giydirdim. Yelek kenarda duruyor :)
Yazın yağış bol olursa kış çok çetin geçer derler.
Malum bu yaz da sular seller götürdü. Hayırlısı
Gece burun tıkanıklığından uyumadık dogru duzgun. Suya viks faan denıcem
Ben tembellik yaptığıni düşünmeye başladım. Sütun yağlı kimi zor geliyorsaSabah zorladım bir 5dk daha emdi bende sıkıyorum süt var ama niye böyle yapıyor anlamıyorum süt yokmuş gibi çığlık kıyamet. Mama veriyorum onu sorunsuz içiyor. Atak haftasınamı girdik nedir
Ben aşıdan 45 dk sonra verdimKızlar 2 ay aşısı sonrası neler yaşadınız? Ateş oluyor mu ? Calpol vermesem de ateş düşer mi
Ay vallahi şu bir haftadır o kadar yoruldum ki ne yapacağımı şaşırdım ne istiyor derdi ne bir anlayabilsemBenimki de sabah ilk kalkınca içmiyor 3 5 dakika .Yarım saat sonra acıkıyor aciktigi aklına geliyor .7 8 dakika daha emiyor .bence onlar da bizim gibi hemen kahvaltı yapmak istemiyor .
Bir de gece boyu yorulmuyorlar .gündüz yorulup süt içiyorlar. Bizimki tepiniyor tepiniyor acıkıyor süt istiyor
Onuda düşündüm tadına baktım gayet tatlı. Yengemde sütü tuzlanmış bildiğin tuzluymuş tadı kuzenim emmeyi bırakmış var yani öyle bir şeyBenim bebek de 2 gündür böyle yapıyor akşamları almıyor emiyor ağlayarak bırakıyor sütte var mama veriyorum kayınvalide hemen sütün acımıştır tadını beğenmiyordur diyor böyle süt acıması diye bir şey var mı gerçekten bilgisi olan var mı?
Şimdi uykuda verdim tek memeyi 25 dk çok aktif olmayarak emdi. Yeminle dengemle oynuyor bu çocuk benimBen tembellik yaptığıni düşünmeye başladım. Sütun yağlı kimi zor geliyorsa
Kızlar 2 ay aşısı sonrası neler yaşadınız? Ateş oluyor mu ? Calpol vermesem de ateş düşer mi
Benim yorumum ne bu konuda biliyor musun canım, aslında sütün var seninAy vallahi şu bir haftadır o kadar yoruldum ki ne yapacağımı şaşırdım ne istiyor derdi ne bir anlayabilsem
Onuda düşündüm tadına baktım gayet tatlı. Yengemde sütü tuzlanmış bildiğin tuzluymuş tadı kuzenim emmeyi bırakmış var yani öyle bir şey
Şimdi uykuda verdim tek memeyi 25 dk çok aktif olmayarak emdi. Yeminle dengemle oynuyor bu çocuk benimsütüm var mı yok mu anlayamadım belkide damla kullanmam işe yaradı
Soğuk olsun onemli değil de doğalgaz ücretlerini düşündüm bir an
Aynen işe yaramadı . Sogan da koydum odaya.Benim ve bebeğind tıkandı sabaha karşı.
Serum sıktım aspiratörle çektim ama pek işe yaramadı.
Ben de evde varsa kaynar suya viks koycam
Ben calpol vermedim. Ateş çıkmadı. İlla çıkacak diye bir şey yokKızlar 2 ay aşısı sonrası neler yaşadınız? Ateş oluyor mu ? Calpol vermesem de ateş düşer mi
Off öyle çok kötü bilirim. Benim oğlan küçükken bizim altta boştu. Mahvolmustuk.Kombiyi erken yakacağız gibi görünüyor
Zaten bizim alt kat boş. Dayalı döşeli ama girip oturmuyor kiraya da vermiyor.
Kışın çok etkiliyor evin ısısını. Tek kat çorap yetmiyor evin içinde
Bebe de emeklemeye başlayınca ne yaparız bilmem..
Doğru söylüyorsun öylede olabilir nazlanıyor belkide. Bugün mama vermeden zorluycam bakayım bir değişiklik olucak mı. Psikolojim bozuldu vallahiBenim yorumum ne bu konuda biliyor musun canım, aslında sütün var senin
Aksam sütü daha yağlı emilmesi zor bir süt
Gündüzleri öyle değil çoğu su zaten, lok lok emiliyor
Sütü olmayan insanın gecesi gündüzü olmaz yoksa yoktur.
He gün içinde dinlenmeye sıvıya göre tabili değişir, ama bence bunun da saati yok. Benim ikindi vakti sütümün olmadığını bilirim yeterli sıvıyı almadığım için.
O yüzden demem o ki
Bence bebek çekmek istemediğinde sinirleniyor ağlıyor
Bunlar artık her seyi anlıyor biliyor mama vereceğini. Zorlanmak istemiyor.
Bak benimki aksamları daha uzun emiyor çünkü yoruluyor emerken çok asılması gerekiyor. Çekimi kolay değil
Bence birkaç kez mama vermemeye çalıs. Ayakta emzir gezdir bi şekilde sok onu o memeye
Sağma makinasından çıkana bakma, bebekle ikisinin arasında çok fark oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?