Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bende soracaktım tam ne yaptınız diye. Hadi hayırlı olsun. Maşallah sıkıntınız yoktur inşallah
Saol canım Allah razı olsun, çok şükür sıkıntımız yok iğnenin etkisi yarın sabaha kadar devam ediyormuş 2 3 saate bir kremliyoruz bardak koyduk yarın nasıl olur bilmiyorum ama Şuan iyi uyuyor miniğim

Valla ben anne sütü ile buyumemisim .mama yemişim. Annem 3.ayda bebe bisküvisi verirmiş. Bir şey olmadı yani. Bizimki duzlemese ben de başlardım. Mama da bir yere kadar. En azından yemek yesin ki biraz kilo alsın. Kalıplara sıkısmak yanlış bence .Gaz 3.ayda biter diyorlar bizim 2.ayda bitti .niye 6.ay ek gıda için. 5 değil 7 değil. Eşim kızıyor ama ben kucağıma oturtuyorum. Ben 6.ayin sonunu beklemeyecegim. Neymiş 8.ayin sonunda 3 öğün verebilirmissin .valla mama yerine et suyu iciririm.sana hangisi mantıklı geliyorsa onu yap. Bu ay olctum mesela son 4 gunde iyi kilo aldı. 680 gram almış. Ayını doldurunuz 750 800 olacak ama ya bir sonraki ay .gittikçe azalacak. Önlemini almak gerek bence

Valla ben de bazen senın gıbı dusunmuyor dehılım. Mama var ama bebege corba ya da kuru meyvelı muhallebı yok.cunku sındırımı hazır değil. Ama o sindirim nedense ıcınde bin tane katkı olan devam sütüne hazır.

Dünyada insan saglıgı zaten para uzerıne dönüyor bunu hepımız bılıyoruz .ama kalıplasmıs seylerden de vazgecmıyoruz ve korkuyoruz bişi olur dıye.

Örnek verırsem, mama verınce korkmuyorum ama 4 kasık corba ıcerirsem bişi olur dıye korkarım. Çunku kapıtalist sıstem bunu dayattı bıze.

Bu konularda 2 ye bölünüyorum düşünce olarak neyse ...

Devam sütleri
Mamalar bana cok yapay gelıyor aslında

Son düzenleme:
Eveeett o köpükler o salyalar diş değil mi? Kızımda hiç yoktu, dişini çıkartırken bile salya falan olmamıştı bunda çok var, belki dişlerini erken çıkartır diyodum bende
Bizde de var aynen.

İlk cocugum 11.ayda ılk dişini cıkarmıstı
Ne salya ne tükürük olmadı. Acaba ben dogum yaotıgımdan
Bebek baktıgımdan emın miyim acaba

Bana da öyle geliyor. Evet küçük çocuğa bir şey veremezsin ama 5 aylik çocuğa çok da mama vermeye gerek yok .Ya aslında bazı annelere ek gıdaya göre mama kolay geliyor .suya kat ver .o yüzden daha geç başlıyorlar.mesela bir kadın gördüm çocuğu 7 8 aylık vardi .10 kutu mama almıştı.
İnan beni hiç kimse o mamalarin içinde şeker olmadığına inandıramaz.ayni bisküvi gibi kokuyor. Ama insanların eli mahkum .instagramdaki emzirme danışmanlarına kalsa 1 yaşına kadar mama ver derler .onlara iyi para veriyorlar.kiz biri tarhana paylaşmış bebeğim harika yiyor diye .yorumları bir okudum .millet tadı eksimis yazmış. Onlar para kazansın da .ee tabi herkes 4.ayda ek gıdaya gecse batarlar
Genelde bebekler 1 ay anne sütü aliyor .4 ayda ek gıda olunca sadece 3 ay mama verilmiş oluyor. Ama sen bir mamayi 8 9 aylarda bırakın de ki satışı artsın. Hem büyük bebek lıkır lıkır içer. Daha çok satarlar .
Ben de 5.ayda başlayacağım tadimlara .zaten 1 kaşık veriyormussun .alerji yapacak bir şeyin olduğunu sanmıyorum

Bizde de var aynen.

İlk cocugum 11.ayda ılk dişini cıkarmıstı
Ne salya ne tükürük olmadı. Acaba ben dogum yaotıgımdan
Bebek baktıgımdan emın miyim acaba
Bende böyle düşünüyorum ilk dişleri 8. Ayda çıkmıştı büyük oğlanın hiç salya akitmadi ne mendil kullandım nede önlük bu şimdiden köpük köpük köpürüyor anlamadım gitti.. kusmasida aynı

Ek gıda baslı başına yorucu bır surec
Ama bır o kadar da keyıflı bana gore :)
Herkesın kendıne gore dogrusu var ıste . 4,5 aya girelim de allah kerim
Evet her sey tadımlık ve sıra ile
Agır bir süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…