- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.221
Eşimle dönüşümlü saat başı ölçtük ilk 24 saat 2.gün yine dönüşümlü 2 saatte bir ölçtük bugün 3.günYıl olmuş 2022 hala aşılar niye iğne şeklinde2. Ay aşılarını olduk gözünün yaşıyla ağladı kuzum ya vee 50 cm doğan kızıma 48 cm diyo hemşire 48 olamaz dedim evet gel bak 48 diyo sonra birlikte ölçtük 58 çıktı aklı nerelerdeyse artık. Kızlarr ateş için geceleri falan nasıl takip yaptınız siz
Olsun neyseki sorunun kökenini bulmuşsunBebeme ne dokunduğunu buldum
Tahin
Tahin helvası yediğim gün ilk o kanlar gelmişti
Sonra dikkatimi çekti, tahin pekmez yemeye başladığım günden sonra yine aynı kan geldi kakasına.
Araştırdım tahin alerji yapabiliyormuş
İki gün kestim ve bingo sonraki kaka normal
Güzel de süt yapıyordu halbuki
Huysuz evet şu an bile uyuyacak dalıyor sıçrayıp uyanıyor elimi üstüne koydum tekrar tekrar uyutuyorum bakalımOnu biz bi kere yaşadik canim. 1.5 saat boyunca aglayip kucagimda uyuyakalmisti evet. Ateşini zor indirmiştim. Baya perişan olmustuk gece boyu saaat başı ben de ateşini olcmüstüm. Sabah iyiydi. Ama 1 hafta boyunca mızmızlığı oldu ben onu sordun sandm
Onlar yine ölçüyor bizim asm en son gittiğiniz Dr da kaç çıktı deyip onu yazıyor naletlerBak sonra ben bunlara zekaları ile ilgili şeyler söyleyince yönetim beni engelliyor .daha boy olcemeyen biri nasıl aşı dozu ayarlıyor???Ben guvenemem
Ben de şaşkınım kız hem ev işi yapıp hem çocuk bakabilen yiğit kadınlarımız var şahsen ben 3 öğün kendimi zor besleyip tuvalete tek başıma zor giriyorumBizde gelmek isteyenler bir de haftasonu gelmek istiyorlarki 3 cocukla gelsinler diye :) annemlerle olmasam ben de hayatta kabul edemezdim :) tuvalete gidemiyorum bırak misafiri... Allah anneme de kardeslerime de her iki cihanda da yüksek mertebe saadet versin vallaha yoksa cildirirdim
Vallahi öyle bekim işim olunca ben çocuğu anama bırakıyorum bi geliyorum hem çocuğa bakmış hem işini yapmışBen de şaşkınım kız hem ev işi yapıp hem çocuk bakabilen yiğit kadınlarımız var şahsen ben 3 öğün kendimi zor besleyip tuvalete tek başıma zor giriyorum
Al benden de o kadar gece 11.30da uyudu sabah 6.30 7 gibi hortladı bebisim tabi bu araliklarda emmek icin uyaniyor geri yatiyor. Bu saate kadar 3 kere bez degistirdim taksit taksit yapiyor :)emzir salla yarım saat ayagimda uyudu koydum 5 dk sonra uyandi mutfaga gidip kahvalti tabagi hazirlayana kadar kucagimdaydi. Tekrar uyutmaya calis. Zarzor kahvaltimi ettim. Bazen tuvalete gittigimde uyaniyorsa bir aglayisi var görsen etini kopariyorlar sanirsin. Cok imreniyorum masallah hem evinin isine hem bebegine yetisenlere... bir ara kendimi yetersiz beceriksiz hissettim iyice bunalima suruklendim. Annem dedi ki yavrum bi dusun dogru duzgun uyumuyorki gunduz devamli kucaginda uyanikken de besikte ya da kendi kendine duran, uyuyan bi bebek olsa da sen yapmasan is yemek o zaman haklisin derim suan ye ic sutunle bebegini idare et yeter diyor. Aksam 10 gbi pilim bititiyor artik gelip uyutuyor annem :) yarim saat sonra yine uyaniyor artik ucu acik gece 2ye kadar yolu var sansliysam geri 11.30da uyuyorBen de şaşkınım kız hem ev işi yapıp hem çocuk bakabilen yiğit kadınlarımız var şahsen ben 3 öğün kendimi zor besleyip tuvalete tek başıma zor giriyorum
Vala canım ben yaptım 2 aylıktı bisey olmadı çok şükür zaten bebegi odadan çıkarmadım hiç ni hoca aldı o kadarMevlit yapmayı düşünen var mı ?
Ay valla Allah korusun. Zor durumlar. Bir bebek beslenme konusunda sorunluysa zor oliyor. Uyku sorun olsa bi sekilde uyutmaya calisiyoruz kundak sallama beyaz gurultu cart curt ama meme de valla caresiz birakiyorlar insanı. Smdi yine emmedi uyudu carıl carıl agladi bi deSeninki ilgisizse iyi benimki asla almıyor.Dün yine denedim yok... Sütü ağzına damlattim asla almadı. Üstelik meme delisi bir çocuk. Ama biberonu almiyor. Ben olmazsam yanında ne olacak süt kesilme durumunu asla düşünmek istemiyorum.
Bizimki de öyleydi bir rutin oluşturacaksın mesela gece uykusuna geçerken ben mutlaka emzik veriyorum yarım kundak yapıyorum beyaz gürültü açıyorum ve hafifçe sallıyorum ilk birkaç gün zor oluyor sonra kendisi alıştığı için bu döngüyü istiyor böylece uyuyor hep de aynı saat aralığında uyut akşam 9 10 arası uyutmaya çalışıyoruz 10 bilemedin 11 uyumuş oluyor böyleceAl benden de o kadar gece 11.30da uyudu sabah 6.30 7 gibi hortladı bebisim tabi bu araliklarda emmek icin uyaniyor geri yatiyor. Bu saate kadar 3 kere bez degistirdim taksit taksit yapiyor :)emzir salla yarım saat ayagimda uyudu koydum 5 dk sonra uyandi mutfaga gidip kahvalti tabagi hazirlayana kadar kucagimdaydi. Tekrar uyutmaya calis. Zarzor kahvaltimi ettim. Bazen tuvalete gittigimde uyaniyorsa bir aglayisi var görsen etini kopariyorlar sanirsin. Cok imreniyorum masallah hem evinin isine hem bebegine yetisenlere... bir ara kendimi yetersiz beceriksiz hissettim iyice bunalima suruklendim. Annem dedi ki yavrum bi dusun dogru duzgun uyumuyorki gunduz devamli kucaginda uyanikken de besikte ya da kendi kendine duran, uyuyan bi bebek olsa da sen yapmasan is yemek o zaman haklisin derim suan ye ic sutunle bebegini idare et yeter diyor. Aksam 10 gbi pilim bititiyor artik gelip uyutuyor annem :) yarim saat sonra yine uyaniyor artik ucu acik gece 2ye kadar yolu var sansliysam geri 11.30da uyuyor
Gazı vardırAy valla Allah korusun. Zor durumlar. Bir bebek beslenme konusunda sorunluysa zor oliyor. Uyku sorun olsa bi sekilde uyutmaya calisiyoruz kundak sallama beyaz gurultu cart curt ama meme de valla caresiz birakiyorlar insanı. Smdi yine emmedi uyudu carıl carıl agladi bi deen son 8 bucuk gibi emzirmistim.
Uyandiktan sonra boyle sakin gülerek bakiyorsa o esnada memeyi aliyor benimki yoksa gercekten kafa ayıktı mı sittin sene almaz memeyiYarım saat once memeyı verdım aldı
Sonra fark ettı agladı ıstemedı. Ben de burdum poposuna gerı yatırım
Şimdi uyuyor agzını acmıyıor. Uyurken kesınlıkle emmıyor
Uyanık olacak
Bizimki de öyle yapardi.mesela bugün de çok uykusu gelmiş 8 dakika emdi .besigine koydum salladım uyumadı.baktim bu sefer de açlıktan uyumuyor ve emzigi atıyor. Aldım emzirdim .memede uyudu .İlk emzirdigimde memede uyumadı ama sinirlendi.onceden hiç emmez uyurdu .o zamanlar biberon vermedim ben .aç yatti .
Bu bebekler bir tuhaf .diyorum belki aç yatmak istiyor .
Mesela sabah kalkar 3 saattir emmemistir. Veririm 1 dakika emer 10 dakika gecer memememwme diye ağlar. E o zaman emsene işte.
Valla neler cekıyorum allah görüyor . Asırı yıprandım .Uyandiktan sonra boyle sakin gülerek bakiyorsa o esnada memeyi aliyor benimki yoksa gercekten kafa ayıktı mı sittin sene almaz memeyikucagima yatirmamla direniyor omuzlarıyla itiyor kendini kalkmaya calisiyor ve agliyor sen 2 ay nasil dayandin buna. Hoş benim de bu durum yaklasik 1 aya yakindir var ama bu bi haftadir baya artti. Onceden arada yapiyordu
Ben vitamin vs kullanıyorum aslında. Bedenen de iyiyim şükürler olsunAllah kolaylık versin canım
Benimde lohusalıkta pek olmadı ama son zamanlarda kendimi çok iyi hissetmiyorum
Vitamin vs Dr içmiyorum psikolojik olarak hiç ıyı değilim
Gazinı kendi cikariyor aslinda o aklma gelmedi degil. Ama mesela kucaga aliyorum önü etrafa bakacak sekilde gezince susuyor tık cıkmıyor. Yatirinca uuu ortalik ayaga kalkiyor sonra yatagina aldm emzik verdm sallamaya basladm uyudu. Gazı olsa kucakta susmaz veya sallayinca durmazdi uyumazdi heraldeGazı vardır
Büyüyünce deriz artk burnumdan getirdin diyeValla neler cekıyorum allah görüyor . Asırı yıprandım .
Cok şükür zaman gecıyor
Bir dahakine aslında bebek yokmuş daha doğmamış diyecekler benceBen memnundum aslında çok iyi ve ilgililer ama 2 kg esksik olctuler bebeğibebek kilo almamış bir kilo da vermiş üstüne düşünsene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?