- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.341
Adını soyleyim cerazetteResmini atabilirmisin canim biz hem prezle hemde hapla korunalim diyoruzgaranti olsun 3. Yu istemiyoruz büyük konusmak gibi olmasin
Senin için demiyorum tabiki bakiciyi .sanki sana kızıyor gibi olmuş. Kendi iç hesaplasmam bunlarAl benden de o kadarbakacak kimse yok, bakıcı da bulamadim daha. Süt dolaba attım ama içime sinmeyen şeyler var. İlk çocuğu 6 aylık olur olmaz bırakmıştım. Evden kacmistim daha doğrusu. Bu sefer 1 yasa getirecegim en az galiba
Açıldı benimki. Beyaz oldu hatta sarı oldu .baba esmer ben beyazimKızlarr bebeleriniz renkleri açıldımı benmki hala kapkara öyle kalacak gibi geliyor işin garibi ben kumral babası bugday tenli kime çekti bilmiyoruz kaşları ve saçı günışında baya açık duruyor ama teni esmer sarılıktan fototerapi almıştık ordamı yandı cocugum acabaişin şakası sağlıklı olsunda esmer beyaz hiç önemli değil
Tamam canim teşekkür ederimAdını soyleyim cerazette
Bu ne ben bunu bilmiyorum
Ben bu atak haftalarına inanmıyorum. Hepsinde aynı şey yazıyor. Meme reddi meme düşkünlüğü, kucak isteme anneye bağlanma, huysuzluk. 2 3 hafta sürebilir diyor .ondan sonra yine bir atak haftası başlıyor. Çocuğun hayatı komple atak haftası ile geçiyor. Her çocuk özel. Mesela bizimkinin bazı hareketlerine bakıyorum 5.ay özelliği diyor ya da diyor ki gündüz 6 saat uyuyan bebek gece uyumaz diyor .az uyuduğunda gece de az uyuyor .sayıların bir önemi yok .Bu atak haftaları doğduğu günden değildie doğacağı günden hesaplanıyo
Bizim bu hafta atak haftası gösteriyo dünden beri değişti zaten çok aşırı hareketli aktif durmuyo hem kendisi hem çenesi çok aguluyo bakmasaam ilgilenmessem bağırmaya başlıyo
Mama veriyorum biberon ağzında gülüp konuşmaya çalışıyo , zor yediriyorum benide güldürüyo öyle gülünce o
Kucağıma alıyorum kıpır kıpır durmuyo istemiyo
bakalım nasıl geçicek bu hafta
Aslında ne yaptığıyle ilgili değil bu atak haftası dediği 1 hafta sürüppp huy değiştirmesi ve yeni beceriler kazanmasıymış ben araştırırken o şekilde okudum. Uyuyan çocuk az uyur gibi, yada uyumayan çocuk uyuyadabilirBen bu atak haftalarına inanmıyorum. Hepsinde aynı şey yazıyor. Meme reddi meme düşkünlüğü, kucak isteme anneye bağlanma, huysuzluk. 2 3 hafta sürebilir diyor .ondan sonra yine bir atak haftası başlıyor. Çocuğun hayatı komple atak haftası ile geçiyor. Her çocuk özel. Mesela bizimkinin bazı hareketlerine bakıyorum 5.ay özelliği diyor ya da diyor ki gündüz 6 saat uyuyan bebek gece uyumaz diyor .az uyuduğunda gece de az uyuyor .sayıların bir önemi yok .
Burda bile hangimiz birbirimize benziyoruz ?olaylara nasıl tepki veriyoruz .
En basiti ne diyor internet sağlıklı bir insan 7 8 saat uyku uyur diyor .hepimiz aynı miyiz ?Ya da bir insan günde şu kadar kalori alır diyor .hepimiz aynı mı yiyoruz .uyku açısından da yemek açısından da insanları kalıplara koymak yanlış
Ben bu atak haftalarına inanmıyorum. Hepsinde aynı şey yazıyor. Meme reddi meme düşkünlüğü, kucak isteme anneye bağlanma, huysuzluk. 2 3 hafta sürebilir diyor .ondan sonra yine bir atak haftası başlıyor. Çocuğun hayatı komple atak haftası ile geçiyor. Her çocuk özel. Mesela bizimkinin bazı hareketlerine bakıyorum 5.ay özelliği diyor ya da diyor ki gündüz 6 saat uyuyan bebek gece uyumaz diyor .az uyuduğunda gece de az uyuyor .sayıların bir önemi yok .
Burda bile hangimiz birbirimize benziyoruz ?olaylara nasıl tepki veriyoruz .
En basiti ne diyor internet sağlıklı bir insan 7 8 saat uyku uyur diyor .hepimiz aynı miyiz ?Ya da bir insan günde şu kadar kalori alır diyor .hepimiz aynı mı yiyoruz .uyku açısından da yemek açısından da insanları kalıplara koymak yanlış
Genelde öyle olduğunda ıkına ıkına yapıyorlar zorlanıyorlar o yüzden gazı olabilir veya zor çıkarıyordur o pozisyon rahatlatıyor o yüzdenBağırsak hareketleri veya ses olması gaz mi demek? Bu ara duyuyorum ben de bazen
Yok yahu benınkı de dengesız
Evet ben de öyle yaziyrdum ödeme aşamasında diyor. Sonra internette arastirdim ptt ödemeleri yazinca cikiyor bi gidip alamadim ama. Sanrm 1 sene icinde alabiliriz.Aaaa bakıyım bendeee doğum yardımı yszıyorum ödeme aşamasında yazıyo hepp . Ptt ödemeleri yazıyım bide
Aynen eşim yine bana pasta börek mi dayiycan diyip gülüyoBen de aynı senin gibi yapıyorum canım biraz pratik olmak gerekiyor her türlü misafiri de ağırladım gelmeyen çok az kişi kaldı ama tek seferde mevlüt okutsaydım hepsi aradan çıkardı ona da güvenemedim ara ara gelen giden oluyor 5-6 çeşit yapıyorum yetiyor hatta akşama da kalıyor akşama da yemek yapmamış oluyorum
Olmadığına inanıyorum ve bu olay saçma geliyor. Anneler bebeklerinin huysuzluklarina bahane arıyorlar ve aaa bizim cocuk atak haftasindaymis ondan huysuz diyorlar. Hafta geçsin duzelecekmis .atak haftası geçiyor ne düzeliyor ne bir şey. Yine uyumayan bir cocuk .emmmeyen bir çocuk. Yok yok diyor 2 3 hafta sürermiş bekleyim .bekliyor. yine geçmiyor. Sonra doğal olarak bir diğeri başlıyor.yine atak haftası diyor. Aynısını bebeğin dişinin çıkmasına yoranlar var .bebek uyumuyor ayy disi çıkıyor diyor halbuki dış falan yok .Atak haftası huy veya karakterle ile ilgili değil yalnız. O ayrı bir olay.
Önce neden ve nasıl olduğunu ve bebeğe bunun ne hissettirdiğini bilmek gerekiyor. İnanmamak olmadığı anlamına gelmiyor.
Çok hızlı büyüdükleri için buna ruhsal olarak tepki geliştiriyorlar. Huzursuzluk, uykusuzluk, uzun uyku, iştahsızlık, aşırı emmek isteme gibi şeyler gelişimlerinin sonucu gelişiyor.
Ortalama haftaları işaret edip atak haftası denmiş. Her bebekte aynı haftada başlayacak diye bir şey yok.
Nasılki eskiler şundan sonra huyu değişir derlermiş, atak haftası diye bir deyimden haberleri yokmuş da ondan adı yokmuş..
Mesela 9 aydan sonraki değişim çok daha barizdir. Kaba motor becerilerinin en bariz geliştiği haftalardır
Mesela senin bebeğin farklı ses çıkarmış bunu bir anda mi yaptı yoksa size bakti bakti bakti ve öğrendi mi ? Atak haftasindaysa bunu pat diye öğrenmeli. Soka girmeli .şoku atlatmali ve güneşli günler başlamalı. Bu bana çok saçma geliyor.bebegi 1 haftaya sığdırmak ne kadar doğru. 5.hafta 8.hafta 12.hafta 19.haftaAslında ne yaptığıyle ilgili değil bu atak haftası dediği 1 hafta sürüppp huy değiştirmesi ve yeni beceriler kazanmasıymış ben araştırırken o şekilde okudum. Uyuyan çocuk az uyur gibi, yada uyumayan çocuk uyuyadabilir
Mesela bu iki günde baya değişiklik var benim bebeğimde atakdanmı değilmi bilmiyorum amanhesaplayınca atak dedikleri haftaya denk geliyor..
normalde agulardı ama 1-2 kere. Şuan bildiğin böyle laf anlatır gibi agululuyo. Kahkahayla gülmeye başladı, gündüz uykusu yok denilcek kadar azaldı en fazla gündüz 1 saat akşama doğruda 1 saat uyuuyoo..
meselaaa beni takip ediyodu şimdi arka tarafına gidiyim bildiğinnn kafasını arkaya doğru atıyo bakmak için . Gözlemledğim kadarıyla bunlar 2-3 gündür varrrr.
Aslında atak değil belkide ama her ayyy bebeklerde yaval yavaş becerileri artıyo.
Mesela 4. Ayda artık Anneyi babayı tam tanıyıp yabancı biri alınca ağlayabilir , kendini anneye veya babaya doğru itebilirmiş. Yada oyuncakları almaya çalışabilirmiş ( bu 3. Aydada olabiliyomuş)
Bi kaç kitap ve internette yazılar okuyorum her ay
Gelişim psikolojisi diye güzel mesela o
Dediginde suna katiliyorum atak haftası diye bakiom cidden bu hic mi gecmez uzayabilir deniliyor sonra bi sonraki başlıyor falan. Artk haftaları takip etmez oldum valla suan kacinci haftada sorsan hemen diyemem o kadar. Ama gelisimini takip ediyorum bu ay ellerini keşfeder mesela diyelim o yonde katkıda bulunuyorum. Eline biseyler tutturmaya calisiyorum. Ilgisi gelişimi ne yondeyse onu destekliyorum o kadar.Olmadığına inanıyorum ve bu olay saçma geliyor. Anneler bebeklerinin huysuzluklarina bahane arıyorlar ve aaa bizim cocuk atak haftasindaymis ondan huysuz diyorlar. Hafta geçsin duzelecekmis .atak haftası geçiyor ne düzeliyor ne bir şey. Yine uyumayan bir cocuk .emmmeyen bir çocuk. Yok yok diyor 2 3 hafta sürermiş bekleyim .bekliyor. yine geçmiyor. Sonra doğal olarak bir diğeri başlıyor.yine atak haftası diyor. Aynısını bebeğin dişinin çıkmasına yoranlar var .bebek uyumuyor ayy disi çıkıyor diyor halbuki dış falan yok .
Atak haftası teorisi işte adı her neyse söyle işliyor. Mesela bebek renkleri keşfediyor. Vauvvv işte renkler diyor ve bir nevi soka giriyor .Ya da elim varmış benim diyor soka giriyor. Bu olaylar bitince güneşli günler başlıyor bebek o beceriyi elde ediyor .Peki bu sana mantıklı geliyor mu ? Bir bebek elini vauvv diye mi keşfeder yoksa zamanla mi ? Doğduğu günden beri bunu beynine işleyerek öğrenir ve sonucunda tamamiyle öğrenir. Teoriye göre her yeni beceri bir atak nedeni. Bebekler 1 tane beceri ogrenmiyor ki .o zaman her yeni şeyde atağa girsinler .gün içinde sürekli atak halinde olmalılar.
Bebegi sadece o haftayla sınırlamak o hafta bitince yuppi beceri öğrendi diye sevinmek bana saçma geliyor. Teori bunu diyor .atak haftası bitince güneşli günler gelecek bebeğiniz size gülecek, elini fark edecek ya da motor becerileri gelişecek. Ha cocuk bunu zamanla öğrenmiyor pat diye öğreniyor.
9.ayda motor beceriler demişsin .bebek bunu bir anda mi öğreniyor. Doğduğu günden 9.aya kadar ilmek ilmek getiriyor. Onu 1 haftayla sınırlamak ne kadar doğrudur.
Benim bebeğimde çok kusuyordu 2 ay kontrolunde kilo alması azalmaya başlayınca doktor gastrotus baby başladı günde 3 kez kullanıyorum ama kızımda bi sakinlik uyku hali başladı siz ne kullanıyorsunuz sizdede varmı bu durum 1 aydır kullanıyorum yazmışsınız faydasını gördünüzmü?Bende 3-4 saate bir acikiyorum gerçekten ama herkes böyle 3-4 saati söyledikce yanlış mı yapıyorum diyorum . Eşim de doktor dedi diye hemen emzirme diyor .
Bizim bebek reflumuz var malesef 1 aydır şurup kullanıyoruz , sürekli fışkırarak kusma var ve ağzına surekli kusmuk geliyor boğuluyor ama azaldı baya şükür ilaçla .
Evet erkek doktor, emzirme psikolojisini anlayamiyorlar malesef .
Ödeme aşamasında yazıyorsa yatmıştırAaaa bakıyım bendeee doğum yardımı yszıyorum ödeme aşamasında yazıyo hepp . Ptt ödemeleri yazıyım bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?