Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273

Günaydın, konunun literatür kısmından bahsedeceğim biraz. Gelişim basamaklar halinde ilerliyor. Yani bir yeti kazanılıp üstüne yenisi konuluyor. Kritik dönemler oluyor ve bunlarda kazanılması hem kolay hem de gerekli, eğer kaçırılırsa işler karışıyor biraz.

Atak haftaları aslında bu kritik dönemler bebekler için. Mesela sosyal gülme 8 10 haftalikken başlamalı, eee alin size atak ama pat diye baslamiyor. Bebek önce sizi farketti yuzünuze bakti sonra sizi tanidi inceledi ve güldü. 16 hafta civarından sonra dönmeyi öğrenme buda atak denilen zamana denk geliyor, bebek yerde yattı el kol hareket etti o arada uzanmayı öğrendi ve bir cismi almayı sonra dönme.

Atak haftaları var evet denk geliyor çünkü kritik dönemler onlar zaten, burada önemli olan bebeği desteklemek şuan çok küçükler ama büyüdükçe daha çok destek gerekecek.

Daha önce bebek büyütmesem belki inanırdım buna ama ben ne zaman bu çocuğa ne oluyo desem hesaplarımda atak haftası çıkardı
Bir anne bu farklılığı hissediyor. Sadece eleştirmek için eleştiriyorsun.
Gelişimin bir parçası zaten büyüme atağı denen şey. Başka bir icat değil, genel adı

Arkadaşımın oğlu uyumayı, uykuyu sürdürmeyi bilmezdi. Kadın atak haftası nerede başladı nerede bitti çok anlayamazdı. Sadece yeni şeyler öğrendiği zaman anlaşılırdı.

Evet az uyuyan bebek yine az uyumaya devam ediyor. Büyüme atağı farklı, huy farklı şey.
Ama bu az uyumaya başka şeyler de eşlik ediyor. Ve ardından başka bir gelişim.
Yaşa ve gör

Bunu çok detaylı okumuştum bir uzmandan. Ama kimdi hatırlamıyorum.
O mesela gelişim hızına bebek için yüksekten düşmek gibidir demişti.
Bu hıza ayak uydurmaya çalışırken bocalaması, korkması çok normaldir. O yüzden bebek huysuzluk dediğimiz şeyi sergiler demişti.

Lohusa depresyonundan örnek vermişti. Hormonların hızla normale dönmeye çalışmasının yeni anneyi nasıl hissettirdiğinden örnekle..
Burada çoğumuz hemen hemen aynı şeyleri hissettik ilk haftalar

Mesela oğlum 7 ay civarı gece yeni uyuttuğum zaman çığlıkla ağlayarak uyanmaya başladı.
Uyku terörü gibiydi. 3 4 gece sürdü. Ne meme ne sallama sakinleştirirdi.
Şarkıyla ninniyle sakinleştirir. Uyuturken dua okurdum.
Belki büyüme atağı belki diş sancısı bilemem.
Bunu takip eden şey gösterecekti o ani uyanmanın ne olduğunu. Herşeye hemen büyüme atağıdır denmiyor tabi. Gelişimin genel adı..

Ya 2 gündür d vitaminini unutuyorum yaa her gün ayni saatte verirdim saatleri de şaştı biraz. Vicdan azabı duyar gibi oldum. Napsam alarm mı kursam ki

Ben de unutuyordum. Yanıma direk gözümün önüne koyuyorum artık.
Çünkü aklıma geldiği zaman kalkamadığım zamana denk gelebiliyor. Sonra da unutuyorum..

Gündüz yanıma aldım koltukda beraber uyuduk bakın eliyle nasıl temas kuruyo bebişimmm
Uykuya geçtiğimizde hep böyleyiz sanki bırakıp kaçıcam

Bu bebeler kendi kendine ne zaman uyuyacak yav. 4. Aydan hiç ümidim yok niyeyse

Eklentiler

• 63751E10-22C7-4796-8F13-C16C1A3165D9.webp
    17 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Anladım canım tahmin ediyorum

Bunuda kucağımıza aldığımızda yapıyo güvenmiyo bşze galiba düşürücezmi sanıyo neee

Kendi kendimiii o bi hayal gibi geliyo

Aynen onlara geliyo cidden piyanolu oyun halısına koyuyodum öyleee duruyodu mesela şuan koyuyorum oyunlardan tutmaya başladı artık. Yavaş yavaş büyüyolar gelişiyo herşeyleri

Valla ben de çok gozlemliyorum bebeğimi atak haftası diye düşündüğüm sadece 5.hafta oldu onun haricinde ne 8 ne de 12.hafta atağı yaşamadık. Her beceriyi de öğreniyor. Oyun halisindaki şeyleri tutuyor ,dönüyor, sesler cikariyor ,kucağımda oturtugum zaman başını tutuyor yani atak olmak zorunda değil. Ben bu atak saçmalığının popüler kültürün bir dayatması olduğuna inanıyorum. Bence bu tarz şeyler annelerin çocuğuyla değil onu gozlemlemesiyle alakalı. Yani 3 çocuğu olan güzel büyütüyor 1 çocuğu olan güzel buyutmuyor diye bir şey yok .
Ben bu salak sacma her şeyi reddediyorum. Yok meme reddi yok tazyikli süt yok bilmem ne bagi ,atak haftaları ,yok emzik verme meme reddi olur ,biberon verme seni emmez .Bunların hepsi bebeğin huysuzluguna bahane bulan şeyler.bebeklerin agzi mi var ? Bu tarz seyler hep batidan cikiyor .ben bunları zamanında çok araştırdım. Her huysuzluguna atak mı dedim tazyikli süt mu dedim baktım ben bunları dusundukte negatif enerjiyi çağırıyorum aklımı karıştırıyorum hiç düşünmüyorum. Bebeğimi de böyle kalıplara sokmuyorum .atak haftası geçsin iyi olacak diye o an bebeğimin ağlamasına bahane bulmuyorum. 1 hafta geçsin diye o haftayı kendime zindan etmiyorum. Ahh şu hafta geçsin ya geçsin yeter demiyorum.
12.hafta atak haftası en zor olanlardanmis .biz yaşamadık. Bundan sonrakileri de toplu yapmayacağız biliyorum .benim bebeğim gün gün öğreniyor. Aaa atak haftası geldi bundan sonra harika beceriler kazanacak diye düşünmüyorum.
Belki sana mantıklı geliyor ama çocuğu bir kaç haftaya sığdırmak mantıklı mı? O hafta geçtikten sonra sihirli bir elin ona beceri kazandırması bana saçma geliyor .bence atak diyorsak her beceriye bebeklerin bütün hayatı atak olmalı.

ne biliyim emmiyor diyorsun ya genelde. Bugün memeye yapisti valla 5 dk emen cocuk memede uyuyor emiyor bekliyor yumuluyor memeye falan büyük açlık yaşıyoruz birikmiş heralde
Gündüz bazen emıyor bazen emmıyor . Emerken cok yoruyor, problem cıkarıyor.
Cok kısa emıyor emdıgı zaman.

Benımkı de boyle

Kendı kendıne bı tek dısardyken, bebek arabasıda ve arabada uyuyakalıyor
O da hareket halındeyken

Dün uzun sure uyumadı
Sonra dalamadı dıye agladı baya

Ben her gün destekliyorum. Asla şimdi atak haftası geldi diye ekstra çaba göstermiyorum. Bir bebege ne kadar ilgi gösterirsen o da sana dönüş yapıyor. Sen onunla konuşmaz telefonla oynarsan geç konuşabilir. Sonra da niye geç konuştu geç yürüdü dersin .
6+olan oyuncakları dinletiyorum çünkü ona bir anda verip soka sokmak istemiyorum .Bir de bebeğin hazır olması önemli.ben bebegimde o ışığı görüyorum
Eğitimle ilgili literatürde çok fazla şey var. Biri katılırken diğeri aksini söylüyor. Ben bebek cocuk eğitiminin kitaplara bilimsel şeylere sigmayacagini düşünüyorum.hic bir zaman da ne kişisel gelişim kitabı okudum ne de bebeğim için okuyacağım. Başkasının doğruları fikirleri gözlemleri ne olursa olsun önemli değil .

Hah evet ben buna katiliyorum onu ifade etmek istedim su aylarda haftalarda böyle gelişim gösterir diyorlar ya onlari takip edip destekliyorum senin ifaden de oldugu gibi ama ay suan hangi haftadayiz atakta miyiz bakiyim hımm huysuz kesin ondan demiyorum haftasini da bile unutuyorum her defasinda hesapliyorum kacinci haftadayiz diye. Ama hemen hemen 2 bucuk aylik olduk genel olarak suan neleri yapabilmeli diye takip ediyorum hafta hafta bakmadim yani o denli kısıtlamadım. Kendimi darlamadim yani haftalik periyod olarak. Bi de uykusuz veya huzursuzluga odaklanmadim. Daha cok olumlu kısma gelişime odaklanıyorum

Ay biz dogdugundan beri boyleyiz elimiz hep bi yerleri tutuyor. Ya kiyafetimi ya kendi kiyafetini ya da battaniyesini örtüsünü. Bi kere başının altına ince yastık koymuştum ona yapısmıs bebegi aldim yastigi birakmiyor onunla beraber gelmişti. Cok tatlılalr ya kendilerini böyle guvende hissediyorlar sanrm

Kızlar
Atak matak hiç takıbımde ve umurumda degıl. Bir de onu takıp edemem büyüyoruz işte paldır küldür
son noktayi amy bacımız koydu valla iste ben de hangi haftadayiz inan bakmiyorum hemen hemen 2 bucuk ayligiz yani. Bu aralar ellerini taniyor olması lazm onu destekliyorum zaten dogdu dogalıkonusuyorum bayadir agu gugu ediyor zaten. Ama bunlari hep yapmam mümkün olmuyor bazen kartlarını gosteriyorum. Gecen yanindan gecerken kartları tanidi mesela seslendi yöneldi kartlara. Su aralar emzigi diliyle itiyor sonra eliyle geri agzina itiyor yakinda emzigi kendi tutmayi ogrenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…