- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.401
Aynen parlaklık var demişlerdi ama sonradan geçti.doktor dinleyince anlıyor zatenHamileyken parlaklık mı var demişler ufuruk olmadığını nasıl anladı dinleyerek mi cihazla falan mı bakıyorlar
Anladım bizede öyle demişlerdi de merak ettimAynen parlaklık var demişlerdi ama sonradan geçti.doktor dinleyince anlıyor zaten
Benimde 20 25 alıyor. Doktor kesinlikle mama gereksiz diyor ama versem mi diyordum. İyi ki yazdın. Benimde 3 ayda ortalama 5700 falan olur sanırım boyda şuan 62 1 haftaya yine bu civarda olur. Süt arttirayim diye anam ağladiKızlar bizim kızı üniversite nin prof una götürdük .elbiseleriyle 5670 dedi.60 cm olmus . .
tabi prof olcmedi hemşire olctu .
Öğrendiklerimi yazayım. ufurum yok dedi kalbinde d vitaminini fazla doz verme dedi.karacigere çok zararı varmış. Fisfisla olanlarda gelmedi diye anneler 2 doz veriyor çok sakıncalı dedi . Kilo alımı çok güzel. Günde 20 gram alması yeterli dedi mzaten kendisi anne sütü üzerine yapmış eğitimini ben arastirmistim. Yani 600 gram alması yeter dedi .
Refleksleri güzelmiş. Ayakta duruyor ayağını basıyor dedi .Ona da bakiliyormus
Bende sürekli anlatıyorum bazen bebeyi bile konuşturup cevap veriyorum.Ben yaptığım her şeyi ona anlatıyorum. Şimdi tencere yıkıyorum şimdi patates soyuyorum
Hmm peki mamayla araniz nasil suan3-4 dk
Aptamil conformil gunde 2 kez verıyorum . Tadını begenmedı ama ıcıyorHmm peki mamayla araniz nasil suan
Uykuya geçtiğimizde hep böyleyiz sanki bırakıp kaçıcam
Bu bebeler kendi kendine ne zaman uyuyacak yav. 4. Aydan hiç ümidim yok niyeyse
Yanında durmaya razıyım, yeterki üstümden insin, kıçım kurudu ay4 aylık olunca kendi kendine uyumayacak zaten. Uzun bir süre uyuturken hep yanında olacaksın. Hazırla kendini
Kızlar
Atak matak hiç takıbımde ve umurumda degıl. Bir de onu takıp edemembüyüyoruz işte paldır küldür
Ben 3. Ay kontrole götürdüm aşk ye once 4100 olctuler. Ben bir yanlışlık var çocuk 1 kg mu verdi deyince tartiyi kurcalaya kurcalaya5500 oldu. Yine doğru mu emin olmamakla birlikte bu kg da iyi dediler. Ayrıca boyunu evde ölçtüm 63cm zaten 62 cm yazan tulumlar olmuyor. Kilo olarak da yanaklar kollar bacaklar tombik tombul. Yani demem o ki senin oğlan 5700 ise benim kızdan kilolu ve sen mama takviyesi yapmaya mi niyetleniyorsunBenimde 20 25 alıyor. Doktor kesinlikle mama gereksiz diyor ama versem mi diyordum. İyi ki yazdın. Benimde 3 ayda ortalama 5700 falan olur sanırım boyda şuan 62 1 haftaya yine bu civarda olur. Süt arttirayim diye anam ağladi
Emiyorsa verme . Ben mecburı 2 öğün verıyorum . En fazla 90 cc ıcıyor. Gunduz emmede sorun yasadıgım ıcın verıyorum. Yoksa kesınlıkle vermezdım . 2 saate bi beslenıyor ve memenın 2 saate 1 90 cc cıkarması cok zorBenimde 20 25 alıyor. Doktor kesinlikle mama gereksiz diyor ama versem mi diyordum. İyi ki yazdın. Benimde 3 ayda ortalama 5700 falan olur sanırım boyda şuan 62 1 haftaya yine bu civarda olur. Süt arttirayim diye anam ağladi
Yanında durmaya razıyım, yeterki üstümden insin, kıçım kurudu ay
Valla ben de çok gozlemliyorum bebeğimi atak haftası diye düşündüğüm sadece 5.hafta oldu onun haricinde ne 8 ne de 12.hafta atağı yaşamadık. Her beceriyi de öğreniyor. Oyun halisindaki şeyleri tutuyor ,dönüyor, sesler cikariyor ,kucağımda oturtugum zaman başını tutuyor yani atak olmak zorunda değil. Ben bu atak saçmalığının popüler kültürün bir dayatması olduğuna inanıyorum. Bence bu tarz şeyler annelerin çocuğuyla değil onu gozlemlemesiyle alakalı. Yani 3 çocuğu olan güzel büyütüyor 1 çocuğu olan güzel buyutmuyor diye bir şey yok .
Ben bu salak sacma her şeyi reddediyorum. Yok meme reddi yok tazyikli süt yok bilmem ne bagi ,atak haftaları ,yok emzik verme meme reddi olur ,biberon verme seni emmez .Bunların hepsi bebeğin huysuzluguna bahane bulan şeyler.bebeklerin agzi mi var ? Bu tarz seyler hep batidan cikiyor .ben bunları zamanında çok araştırdım. Her huysuzluguna atak mı dedim tazyikli süt mu dedim baktım ben bunları dusundukte negatif enerjiyi çağırıyorum aklımı karıştırıyorum hiç düşünmüyorum. Bebeğimi de böyle kalıplara sokmuyorum .atak haftası geçsin iyi olacak diye o an bebeğimin ağlamasına bahane bulmuyorum. 1 hafta geçsin diye o haftayı kendime zindan etmiyorum. Ahh şu hafta geçsin ya geçsin yeter demiyorum.
12.hafta atak haftası en zor olanlardanmis .biz yaşamadık. Bundan sonrakileri de toplu yapmayacağız biliyorum .benim bebeğim gün gün öğreniyor. Aaa atak haftası geldi bundan sonra harika beceriler kazanacak diye düşünmüyorum.
Belki sana mantıklı geliyor ama çocuğu bir kaç haftaya sığdırmak mantıklı mı? O hafta geçtikten sonra sihirli bir elin ona beceri kazandırması bana saçma geliyor .bence atak diyorsak her beceriye bebeklerin bütün hayatı atak olmalı.
Ay biz dogdugundan beri boyleyiz elimiz hep bi yerleri tutuyor. Ya kiyafetimi ya kendi kiyafetiniya da battaniyesini örtüsünü. Bi kere başının altına ince yastık koymuştum ona yapısmıs bebegi aldim yastigi birakmiyor onunla beraber gelmişti. Cok tatlılalr ya kendilerini böyle guvende hissediyorlar sanrm
Evet benim de aklmda bi uyku arkadaşı ayarliycam teması seviyor belli. Iki gündür sabah yanima aliyorum suratima yapisiyor uyuyor. Bi bebek mi battaniye mi ne yapsam ki bogulur mu agzina yüzüne ceker mi ki diye karar veremedim
Atak zamanlarını bılmıyorum da takıp etmıuorum daBacımsu bilmek ayrı, takip etmek ayrı şey
İlkinde takip ederdim ama bunda pek takmıyorum. Zaten erken doğdu bir de onun haftasını hesaplayamam
Seninle hemen hemem aynı günlerde aşı için sağlık ocağına gittik ve o gün gelen beneklern ortalama 5 kg olduğunu söyledi ebe konuşurkenKızlar ya bugün doktor kontrolün vardı. Bebeğim 3 kilo doğdu. 1. Ay kontrolünde 4250 çıktı şimdi 5 kilo çıktı. Doktor ilk ay 1250 almış şimdi 750 gram almış bi sıkıntı var gibi duruyo sütünde mama başlayalım mı dedi. Dedim çok gazlıydı buna düzgün emmedi hiç o yüzden olabilir mi falan. 2 hafta sonra bakalım o zaman tekrar dedi. Benim anlamadığım 750 gram normal değil mi ya bu doktor niye böyle yaptı şimdi canım sıkıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?