Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Yok gece beşiginde uyuyor. Ha uykuya dalarken bazen yanina uzanip uyutuyorum ama sonra yatagina aliyorum ben. Sabah da bazen bakiyrm uyaniyor ama uyumak da istiyor gibi babamiz da işe gidince yanima aliyorum. Öyle uyuyoruz 1 saat kadar. Gece uyudugum uykulardan bu kadar keyif almiyorum vallahi. O bile uyaninca pamuk gibi gulümseyerek uyaniyor. Huzur demek güçlü bagısıklik demek zaten. Alışırsa da napalm uyuruz koyun koyuna tabi babamiz bunu kiskanir muhtemelen gecen ben de deniycem benle uyuyacak mi diye ugrasti baya. uyumazsan doverim kız seni diyo bi de. Uykusu yoktu tabi uyumadi cani skldi hemen. Napam yani gün boyu bebe benimle bana alismayip kime alişacak acaba

Canım bız bı tanesıne zor yetıyoruz . Benımkı emse problem yok. Senın ıkız ve işin daha zor . Acıkcası ıkız bebeklerı sadece anne sütü vererek 6.aya getıren var mıdır?
Sanmıuorum yani.

Boşver sen cevreyı. 2-3 yasına geldıklerınde kımse sormayacak bıle ne verdıgını.
Dönemlık yıpratıcı ınsanlar bunlar

Evet yaa odasinda istemz işine karistirmaz hatta bazi seyleri saklar belki ne biliyim ben bile o uykuda daha bi dinleniyorum. Bebiş kokusuyla uyumak ayri huzurlu

Tartıya pek guvenemıyorum ama oldugu kadar
5850 cıkmıstı galıba.yeni 6 oldu canım
Aradakı zamana hıc bakmadım

Kiz ben 2 saatte bir vermiyorum. Normal geliyor sen 2 saatte mi besliyorsun. Ben seni 3 saat seklinde esnettin saniyordum.
Memeyi emdiği zaman 2 saatte bir

Süt sağdığım zaman 2,5 saatte bir

Mama verdiğim zaman 3 saatte bir

Ama tabii ki bazen ağlıyor
ağladığı zaman durmuyor. merak edip sağdığım sütü veriyorum mesela beslenme saatini var diyelim onu içiyor.
Ama genel olarak 2 saatte bir diyebiliriz

Tartıya pek guvenemıyorum ama oldugu kadar
5850 cıkmıstı galıba.yeni 6 oldu canım
Aradakı zamana hıc bakmadım
Bi baksaydin keske belki yavrucak aliyor kilo. Belki de yetiyor yani 4 dk emmek. Peki açken aglamiyor mu bi ara benimki aglamiyordu iki gündür memeye düştü garip sekilde. (Eger atak doneminden dolayı memeye düstüyse boyle kalsin ) ve acikinca agliyor ama gecen haftalarda almiyordu teklif edince memeyi agliyor istemiyordu ve acliktan dolayi aglamiyordu. sanki aklna gelmiyor gibi oynuyor uyuyor kalkiyor gezinmek kucakta durmak istiyordu. Yani emzirmesem aglamayacak memeyi aramayacak gibiydi. Senin yavrucak aciktigi icin agliyor mu?

Benimki de garip şekilde aç kaldığında pek ağlamıyor.
sadece durmuyor
Yani bir sıkıntısı var gibi ama anlamıyorsun o anda. süt sağdıysam ya da dediğim gibi mama vakti ise ikisinden birini veriyorum O anda bitiriyorsa zaten aç demektir

Açıkçası pek çözdüğümü söyleyemem. Ikizler olduğundan mütevellit

O mukus mamadan olabılır.

Ben de 71. Günde gidebildim 2. Ay muayenesine. İlk muayene de birinci ay bittikten sonraki haftaydı. 5250 58 cm olmuş. İlk ay bir kg üzeriydi. Şimdi bir ayı da geçkin gittim 950 gram. Bundan sonra da düşer sanırım gramlar, öyle konuşuluyordu burada da.

49 cm doğdu boyu kilosu önde dedi. Allah bereket versin.

Ben de suyu azalttım. Düzgün yiyemedim doğumdan önceki kilomun altına indim. Bu ay kg alımı iyi ama aynı emdiği halde azalmış gramı.

Hemen süt de azaldı. Daha çok çekiyor gelsin diye. Şimdi tekrar artırdım. Onun etkisi çok oluyor.

Benim sol göğsümde süt azaldı geçenlerde stresten midir yorgunluktan mı bilmiyorum damla damla geliyordu, kesilmişti yani öyle söyleyim bebek boş boş emiyordu. Bi de geç farkettim sanırım bu durumu ne kadardır böyleydi bilmiyorum. Çevreden aldığım tavsiyelerle çok fazla incir tükettim, gidip gelip yedim. Hurma yedim, suyu attırdım, humana still tea içtim sabah akşam. Yatarken sıcak duş aldım göğüslerime masaj yaparak sıcak su tuttum bi süre. Boş da olsa emdiği kadar emzirdim sol göğsü. Süt gelmese de sağdım. Şimdi süt geliyor hem de miktarı arttı çok şükür. Bunları söyleyebilirim tavsiye olarak

Ne oluyor bu bebelere? Çok geçmiş olsun tıkanıklık için. ben de birkaç gündür tutturmak için uğraşıyorum hoplaya zıplaya emziriyorum, almıyor. Herkesin derdi aynı sanırım

Anam bizim kızlara yetmiyor. Seninki de hareketli .annem diyor ki sen ise başla zaten 12 de gelirsin sagdigini verirsin. Bizimki beni sabahtan öğlene 5 kere emiyor .doyuyor tepiniyor acıkıyor. Benim her gün 4 poşet sagmam gerekiyor. Sen de sağsan hepsini en az 8 poşet olmalı.
Bebeklere 3 aydan sonra süt yetmiyor.anca karnını tok tutacak şeyler.
Doktor diyor ki 6.ay bitsin 7.ay ek gıdaya başlarsın. 7.ayda oturtursu. İçimden He he dedim .Ben zaten 1 yaşına gelince ise başlayacağım. 4 ay mi yanında olacağım .oturmayinca ne oyuncakla oynayabiliyorlar ne bir şey. Çocuk da kısıtlı kalıyor. 5.ayda desteksiz oturtmaya baslarim ben .çocuğa da yazık oyuncaklara uzanmak istiyor eli dönmüyor. Yan yan bakıyor.

Hurma ye ve pekmezi suyla karıştır ic.solgar breweer var onu kullanabilirsin .yalniz senin sütun az değil ki niye öyle bir şeye kapıldın çoğumuzun bebeği bu ay o civarlar aldı. Ki sen 1400 gram aldirmissin .Ne kadar güzel almışlar maşallah. Sen tek bebek diye düşünüyorsun ama oyle değil. Mama verirsen sütun de azalabilir çünkü emmedikce gerçekten azalıyor. Benim sol göğsüm az geliyor .sağ i 15 dakika emdiyse solu 10 emiyordu onda bile öyle azaldı ki .benim bebeğim 750 gram civarı almış. Üniversite hocasının özel muayenesine götürdük. Kadının uzmanlık alanı anne sütü üzerine. Ben kendisini araştırıp götürdüm. Gayet güzel almış dedi .günde 20 gram alması yeterli dedi. Kuzum sen mama da versen kilolarını bu ay 6 olsaydı da onlar yine zayiflayacak. Yarin bir gün emekleyecekler .tepinecekler .
Bence asıl kilo alımı ek gidada belli oluyor .yoksa 6 aylık bebeği sadece süt sadece mama ne tutsun zaten çoğu su.

4. Aya yavastan baslmak lazımmıs
Emzırme yastıgı var ya ona oturtucam 4.ay dolunca .
Hiip yulaflı kaşık maması aldım
4.ay dolsun günde 2 kez verıcem. Ek gıdaya tamamen gwcınce bırakıcam
Yanı 2 ay kullanmıs oluyorum kasık maması. Belkı o kadar bıle surmez.
İlk zamanlar evet süt cıkar, ama suan özellıklr evde olmayan anneler ıcın cok zor
Bebeğin günlük sütünü sağmak .
Ek bişiler vermeden zor.

Doktor da abartmıs valla mama falan verecegıme o aylarda, tarhana corbası verırım daha ıyı

Çüş diyorum doktoruna .Sen o doktoru acilen bırak. Benim kız 2900 doğdu. Senin bebekle aynı. 3800 oldu 1.ayda .2.ayda 4800 şimdi de 5600 olmuş. Yani seninki 600 gram bile alsa benimkinden çok almış oluyor .e bugün götürdük prof a .750 gram almış. Harika dedi .hep goturdugumuz doktor da yar.doc .o da okulda ders veriyor .bebekler ilk ay 3 kilo bile alabilir çünkü hep yatıyorlar. El ayak oynayınca kilo gidiyor. Hem el ayak durmayacak hem de aynı kiloyu alacak öyle mi ? Valla bu aile hekimlerine bence mama üreticileri para veriyor.zaten eczanelerle anlaştıklarını hepimiz biliyoruz .bugün prof a mikostatin i sordum dedi ki biz onu çok ilerlemiş vakalarda kullanıyoruz ve uzun vadeli kullanıyoruz dedi. Senin bebegininki hiç bir şey önemli değil dedi ama aile hekimi bakti auvvv pamukcuk dedi .sanki agzinda ur çıktı. Biz tabi gittik yandaki eczaneden hemen ilaç aldık. Bazıları öyle anlaşıyor.Annemin başına cokkk geldi .3 kutu yazıyor ama eczane 2 tane veriyor .o bir taneyi bolusuyorlar .bence bu mama seviciligi de ordan geliyor .Ben bir insan evladına yüzde 90 i su olan bir sütle 1 ayda 750 gram aldirmisim. Daha ne olsun .valla bence 500 bile alsa normal. Sen o doktora bakma .onun çocuğu da yoktur .Hele erkekse bittin .Her şeye mantıkla yaklaşıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…