- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.441
Yok gece beşiginde uyuyor. Ha uykuya dalarken bazen yanina uzanip uyutuyorum ama sonra yatagina aliyorum ben. Sabah da bazen bakiyrm uyaniyor ama uyumak da istiyor gibi babamiz da işe gidince yanima aliyorum. Öyle uyuyoruz 1 saat kadar. Gece uyudugum uykulardan bu kadar keyif almiyorum vallahi. O bile uyaninca pamuk gibi gulümseyerek uyaniyor. Huzur demek güçlü bagısıklik demek zaten. Alışırsa da napalm uyuruz koyun koyunaBen sabah uyandıktan sonra yanıma alıyorum hep
Henüz gece yatagında yatmasında sorun olmadı bu
Bence de al ya o kadar da değil biraz da anne kokusuyla uyusun
Bağışıklık bile kuvvetlendiriyor diyorlar
Hem de çok keyifli
Biz sabahları hep beraber uyuyoruz.
Annem bana gece yatırmaman önemli dedi
Nadiren yatırdım o da ağrısı vardı vs
Dün gece mesela birden karın ağrısı tuttu çol ağladı
Önce toparlak gibi aldım koluma hoop yastığın üstüne bıraktık kendimizi ağlaması da durdu bir güzelde ısındı
Yarım saat sonra pırt sesine uyandım hanımefendinin
Canım bız bı tanesıne zor yetıyoruz . Benımkı emse problem yok. Senın ıkız ve işin daha zor . Acıkcası ıkız bebeklerı sadece anne sütü vererek 6.aya getıren var mıdır?Ahh kuzum bende öyle meme yetişmiyor 90 CC içiyorlar ve düşün benim ikiz ikiside 90 içiyor mecbur mama verilorum ve anne sütü ikizlere bile yeter diyenleri anlayamıyorum nasıl yetecek yaaa tam sağlıyorum uyanıyorlar içiyorlar ..bi daha ne ara dolacak 4 saatte en a dolmuyor ..tek delireceğim konu ve tek zorlandığım konu var...Anne sütüuykularımız falan güzel hiç xi sıkıntı yaşamadım gazvs.
Evet yaa odasinda istemz işine karistirmaz hatta bazi seyleri saklar belki ne biliyim ben bile o uykuda daha bi dinleniyorum. Bebiş kokusuyla uyumak ayri huzurluAmaan rahat ol ya. Bırak anasının kokusuna doysun. Güvenli bağlanma için iyidir.
Benim 6 yaşındaki sıpam gece geliyor beraber uyuyoruz.
Kim kocaman olup da anasıyla uyuyorki? Birkaç sene sonra bizi odalarında bile istemeyecekler
Tartıya pek guvenemıyorum ama oldugu kadarHadi bakalm hayirlisi. Böyle böyle süreci tamamliycaksn belli ki. Gecen 6 kilo olduydu senin bebe saglik ocaginda baktrdm demistin. Ondan once ne zaman tarttirdiydin? Süreyle kilo alimını kıyaslayinca günlük kilo alimi nasil
Memeyi emdiği zaman 2 saatte birKiz ben 2 saatte bir vermiyorum. Normal geliyor sen 2 saatte mi besliyorsun. Ben seni 3 saat seklinde esnettin saniyordum.
Bi baksaydin keske belki yavrucak aliyor kilo. Belki de yetiyor yani 4 dk emmek. Peki açken aglamiyor mu bi ara benimki aglamiyordu iki gündür memeye düştü garip sekilde. (Eger atak doneminden dolayı memeye düstüyse boyle kalsinTartıya pek guvenemıyorum ama oldugu kadar
5850 cıkmıstı galıba.yeni 6 oldu canım
Aradakı zamana hıc bakmadım
Oradakı beyaz şey ne? Kıl mı tüy müŞekil A. O eller boş kalmayacak
Benimki de garip şekilde aç kaldığında pek ağlamıyor.Bi baksaydin keske belki yavrucak aliyor kilo. Belki de yetiyor yani 4 dk emmek. Peki açken aglamiyor mu bi ara benimki aglamiyordu iki gündür memeye düştü garip sekilde. (Eger atak doneminden dolayı memeye düstüyse boyle kalsin) ve acikinca agliyor ama gecen haftalarda almiyordu teklif edince memeyi agliyor istemiyordu ve acliktan dolayi aglamiyordu. sanki aklna gelmiyor gibi oynuyor uyuyor kalkiyor gezinmek kucakta durmak istiyordu. Yani emzirmesem aglamayacak memeyi aramayacak gibiydi. Senin yavrucak aciktigi icin agliyor mu?
O mukus mamadan olabılır.Kızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı
Ben de suyu azalttım. Düzgün yiyemedim doğumdan önceki kilomun altına indim. Bu ay kg alımı iyi ama aynı emdiği halde azalmış gramı.Evet gayet normal.
Doymadığını düşünüyorsan verirsin ama bence 750gr aldı diye vermeye gerek yok..
Benim akşamları sütüm azalıyor mesela. Sık emiyor, su içmeyi unutuyorum vs. süt çok az oluyor. Zaten bebek de belli ediyor çoğunu boş çektiğini. O yüzden akşam 100cc veriyorum.
Doktorlar aynı şeyi nasıl farklı yorumluyor hayret ediyorumBenimki de bu ay o kadar almış. Dün öğrendim, çünkü sağlık ocağı 1200 aldı demişti ve inanmamıştım. Dr a kontrole gittiğimde baktırdım. Gayet de iyi devam et sute dedi
Benim sol göğsümde süt azaldı geçenlerde stresten midir yorgunluktan mı bilmiyorum damla damla geliyordu, kesilmişti yani öyle söyleyim bebek boş boş emiyordu. Bi de geç farkettim sanırım bu durumu ne kadardır böyleydi bilmiyorum. Çevreden aldığım tavsiyelerle çok fazla incir tükettim, gidip gelip yedim. Hurma yedim, suyu attırdım, humana still tea içtim sabah akşam. Yatarken sıcak duş aldım göğüslerime masaj yaparak sıcak su tuttum bi süre. Boş da olsa emdiği kadar emzirdim sol göğsü. Süt gelmese de sağdım. Şimdi süt geliyor hem de miktarı arttı çok şükür. Bunları söyleyebilirim tavsiye olarakKızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı
Ne oluyor bu bebelere? Çok geçmiş olsun tıkanıklık için. ben de birkaç gündür tutturmak için uğraşıyorum hoplaya zıplaya emziriyorum, almıyor. Herkesin derdi aynı sanırımEmmiyor!Sagip verince biberondan içiyor ama meme ağzına değince kusacak gibi oluyor. Bu kadar emme arzusu olan bir çocuk nasıl olur da tiksinir. Çok üzgünüm.
Memede süt kanalı tıkanıklığı da oldu bir yandan, emmeyince o da çözülmüyor.
Anam bizim kızlara yetmiyor. Seninki de hareketli .annem diyor ki sen ise başla zaten 12 de gelirsin sagdigini verirsin. Bizimki beni sabahtan öğlene 5 kere emiyor .doyuyor tepiniyor acıkıyor. Benim her gün 4 poşet sagmam gerekiyor. Sen de sağsan hepsini en az 8 poşet olmalı.Emiyorsa verme . Ben mecburı 2 öğün verıyorum . En fazla 90 cc ıcıyor. Gunduz emmede sorun yasadıgım ıcın verıyorum. Yoksa kesınlıkle vermezdım . 2 saate bi beslenıyor ve memenın 2 saate 1 90 cc cıkarması cok zor
Hurma ye ve pekmezi suyla karıştır ic.solgar breweer var onu kullanabilirsin .yalniz senin sütun az değil ki niye öyle bir şeye kapıldın çoğumuzun bebeği bu ay o civarlar aldı. Ki sen 1400 gram aldirmissin .Ne kadar güzel almışlar maşallah. Sen tek bebek diye düşünüyorsun ama oyle değil. Mama verirsen sütun de azalabilir çünkü emmedikce gerçekten azalıyor. Benim sol göğsüm az geliyor .sağ i 15 dakika emdiyse solu 10 emiyordu onda bile öyle azaldı ki .benim bebeğim 750 gram civarı almış. Üniversite hocasının özel muayenesine götürdük. Kadının uzmanlık alanı anne sütü üzerine. Ben kendisini araştırıp götürdüm. Gayet güzel almış dedi .günde 20 gram alması yeterli dedi. Kuzum sen mama da versen kilolarını bu ay 6 olsaydı da onlar yine zayiflayacak. Yarin bir gün emekleyecekler .tepinecekler .Kızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı
4. Aya yavastan baslmak lazımmısAnam bizim kızlara yetmiyor. Seninki de hareketli .annem diyor ki sen ise başla zaten 12 de gelirsin sagdigini verirsin. Bizimki beni sabahtan öğlene 5 kere emiyor .doyuyor tepiniyor acıkıyor. Benim her gün 4 poşet sagmam gerekiyor. Sen de sağsan hepsini en az 8 poşet olmalı.
Bebeklere 3 aydan sonra süt yetmiyor.anca karnını tok tutacak şeyler.
Doktor diyor ki 6.ay bitsin 7.ay ek gıdaya başlarsın. 7.ayda oturtursu. İçimden He he dedim .Ben zaten 1 yaşına gelince ise başlayacağım. 4 ay mi yanında olacağım .oturmayinca ne oyuncakla oynayabiliyorlar ne bir şey. Çocuk da kısıtlı kalıyor. 5.ayda desteksiz oturtmaya baslarim ben .çocuğa da yazık oyuncaklara uzanmak istiyor eli dönmüyor. Yan yan bakıyor.
Çüş diyorum doktoruna .Sen o doktoru acilen bırak. Benim kız 2900 doğdu. Senin bebekle aynı. 3800 oldu 1.ayda .2.ayda 4800 şimdi de 5600 olmuş. Yani seninki 600 gram bile alsa benimkinden çok almış oluyor .e bugün götürdük prof a .750 gram almış. Harika dedi .hep goturdugumuz doktor da yar.doc .o da okulda ders veriyor .bebekler ilk ay 3 kilo bile alabilir çünkü hep yatıyorlar. El ayak oynayınca kilo gidiyor. Hem el ayak durmayacak hem de aynı kiloyu alacak öyle mi ? Valla bu aile hekimlerine bence mama üreticileri para veriyor.zaten eczanelerle anlaştıklarını hepimiz biliyoruz .bugün prof a mikostatin i sordum dedi ki biz onu çok ilerlemiş vakalarda kullanıyoruz ve uzun vadeli kullanıyoruz dedi. Senin bebegininki hiç bir şey önemli değil dedi ama aile hekimi bakti auvvv pamukcuk dedi .sanki agzinda ur çıktı. Biz tabi gittik yandaki eczaneden hemen ilaç aldık. Bazıları öyle anlaşıyor.Annemin başına cokkk geldi .3 kutu yazıyor ama eczane 2 tane veriyor .o bir taneyi bolusuyorlar .bence bu mama seviciligi de ordan geliyor .Ben bir insan evladına yüzde 90 i su olan bir sütle 1 ayda 750 gram aldirmisim. Daha ne olsun .valla bence 500 bile alsa normal. Sen o doktora bakma .onun çocuğu da yoktur .Hele erkekse bittin .Her şeye mantıkla yaklaşıyorlar.Kızlar ya bugün doktor kontrolün vardı. Bebeğim 3 kilo doğdu. 1. Ay kontrolünde 4250 çıktı şimdi 5 kilo çıktı. Doktor ilk ay 1250 almış şimdi 750 gram almış bi sıkıntı var gibi duruyo sütünde mama başlayalım mı dedi. Dedim çok gazlıydı buna düzgün emmedi hiç o yüzden olabilir mi falan. 2 hafta sonra bakalım o zaman tekrar dedi. Benim anlamadığım 750 gram normal değil mi ya bu doktor niye böyle yaptı şimdi canım sıkıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?