- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.421
Atak zamanlarını bılmıyorum da takıp etmıuorum da
Umurumda da değil
Cunku hıçbır seyı degıstirmez bılmek
Bebek bu bi gün öyle bir böyle der gecerım
Hadi bakalm hayirlisi. Böyle böyle süreci tamamliycaksn belli ki. Gecen 6 kilo olduydu senin bebe saglik ocaginda baktrdm demistin. Ondan once ne zaman tarttirdiydin? Süreyle kilo alimını kıyaslayinca günlük kilo alimi nasilAptamil conformil gunde 2 kez verıyorum . Tadını begenmedı ama ıcıyor
Kaka konusunda sımdılık soeun yok
Pek anlayamadım aslında .bıraz daha zaman gecsın anlasılır kaka durumu
Benim oglumda 15 gunde 200 gram almis.duzgun emmiyor benimki de ayni.az emip biraktigi memeyi 30-40 cc kadar sagiyorum .cay kasigiyla emdikten sonra veriyorum.cocuk doktoru boyle onerdiKızlar ya bugün doktor kontrolün vardı. Bebeğim 3 kilo doğdu. 1. Ay kontrolünde 4250 çıktı şimdi 5 kilo çıktı. Doktor ilk ay 1250 almış şimdi 750 gram almış bi sıkıntı var gibi duruyo sütünde mama başlayalım mı dedi. Dedim çok gazlıydı buna düzgün emmedi hiç o yüzden olabilir mi falan. 2 hafta sonra bakalım o zaman tekrar dedi. Benim anlamadığım 750 gram normal değil mi ya bu doktor niye böyle yaptı şimdi canım sıkıldı
Kızlar ya bugün doktor kontrolün vardı. Bebeğim 3 kilo doğdu. 1. Ay kontrolünde 4250 çıktı şimdi 5 kilo çıktı. Doktor ilk ay 1250 almış şimdi 750 gram almış bi sıkıntı var gibi duruyo sütünde mama başlayalım mı dedi. Dedim çok gazlıydı buna düzgün emmedi hiç o yüzden olabilir mi falan. 2 hafta sonra bakalım o zaman tekrar dedi. Benim anlamadığım 750 gram normal değil mi ya bu doktor niye böyle yaptı şimdi canım sıkıldı
Kiz ben 2 saatte bir vermiyorum. Normal geliyor sen 2 saatte mi besliyorsun. Ben seni 3 saat seklinde esnettin saniyordum.Emiyorsa verme . Ben mecburı 2 öğün verıyorum . En fazla 90 cc ıcıyor. Gunduz emmede sorun yasadıgım ıcın verıyorum. Yoksa kesınlıkle vermezdım . 2 saate bi beslenıyor ve memenın 2 saate 1 90 cc cıkarması cok zor
Ay evet inanılmaz bi mama sevdası var anlamıyorum niye böyleler. Robot gibi bakıyorlar anneye ve bebeğe. Doktoru değiştireceğim sanırım. Zaten bebek büyütmek zor bi.süreç bide bunlar böyle yapınca sinirleri yıpranıyor insanınSeninle hemen hemem aynı günlerde aşı için sağlık ocağına gittik ve o gün gelen beneklern ortalama 5 kg olduğunu söyledi ebe konuşurken
Sanki dersin bir ayda 300 gram almış
Nedir bu doktorlardaki mama sevdası
Ben simdiye kadar tahin -alerji yaptı- o ayrı meseleKızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı
Yani süt yetiyor diye düşünüyorum. Gazı yoksa huzurlu bi bebek uyumasında falan sıkıntı yok. Süt az gelse uyumaz diye düşünüyorumEvet gayet normal.
Doymadığını düşünüyorsan verirsin ama bence 750gr aldı diye vermeye gerek yok..
Benim akşamları sütüm azalıyor mesela. Sık emiyor, su içmeyi unutuyorum vs. süt çok az oluyor. Zaten bebek de belli ediyor çoğunu boş çektiğini. O yüzden akşam 100cc veriyorum.
Ahh kuzum bende öyle meme yetişmiyor 90 CC içiyorlar ve düşün benim ikiz ikiside 90 içiyor mecbur mama verilorum ve anne sütü ikizlere bile yeter diyenleri anlayamıyorum nasıl yetecek yaaa tam sağlıyorum uyanıyorlar içiyorlar ..bi daha ne ara dolacak 4 saatte en a dolmuyor ..tek delireceğim konu ve tek zorlandığım konu var...Anne sütüEmiyorsa verme . Ben mecburı 2 öğün verıyorum . En fazla 90 cc ıcıyor. Gunduz emmede sorun yasadıgım ıcın verıyorum. Yoksa kesınlıkle vermezdım . 2 saate bi beslenıyor ve memenın 2 saate 1 90 cc cıkarması cok zor
Ah bu eskilerin sözleri. Bi arkadaş da bebek 40 inda büyür derler demisti. Vallahi elleri sıkı ve kuvvetli yani. O sebeple sürekli tırnakları kırıliyordu zaten. Bi yerleri tutcam diye cabalarken. Simdi de hala tutma işimiz mevcut ama azaldi. Bazen agzimi cenemi burnumu ciziyor ama.Bu aylar için yılanı boğar derlerdi büyükler. Çocukken birinden duymuşum
Ya zaten aç olan bebek benim gözlemlediğim asla durmuyorYani süt yetiyor diye düşünüyorum. Gazı yoksa huzurlu bi bebek uyumasında falan sıkıntı yok. Süt az gelse uyumaz diye düşünüyorum
Valla benimki de umursamayabilir simdi arada oyun halisinda takilirken ayicik neyi koyuyorum da yanına pek alakadar degil. Ama sallaninca oyuncaklar veya ayicik ona elleriyle vuruyor. Hareketsiz diye heralde cok alakadar olmadi.Oğlum yanındaki uyku arkadaşı oyuncağını hiç umursamadı. Ne istedi ne istemedi..
Uyku arkadaşı mantığını yanlış anladı kardeş kardeş uyudular
Ben sabah uyandıktan sonra yanıma alıyorum hepValla benimki de umursamayabilir simdi arada oyun halisinda takilirken ayicik neyi koyuyorum da yanına pek alakadar degil. Ama sallaninca oyuncaklar veya ayicik ona elleriyle vuruyor. Hareketsiz diye heralde cok alakadar olmadi.
Ancak şöyle bişey daha var ki bi kac gundur beraber yatiyoruz sabahlari 1 saat kadar. Yanima aliyorum yüzünü yüzüme dönüyor elleriyle yüzume sacıma dokunuyor ve hemen uyuyor. Sanrm beni uyku arkadaşi yapmak uzere. Hoşuma gidiyor ama bi yandan da topuguma mı skıyorum diye dusunmedim degilyanina benim fotografimi cikarip bi oyuncaga mi yapistirip koysam napsam
Kızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı
Doğduğu zaman bizimkine de demişlerdi. Haftalık kontrole gittiğimde duzeldigini söylediKızlar kagurunun erkek bebege olumeu bir yanı var testislere zarar vs tarzı? Büyüme atağı haftasından mıdır hava degisiminden midir bilmiyorum ama sabah 38.0di atesimiz simdi 37.6 biraz bitkin biraz keyfsiz emmesi azaldi. Kizlar ben ozelde dogum yaptigimda iki ayri cocuk doktoru bebegimi gordu 1 haftalikken bisey demediler. Devlette calisan bir doktor tanidigimiz muayene ettiginde testisleri koyu renk hormonlarina bakilsa iyi olur diye endokrine yonlendirdi. 1 aylikken ve 2 aylikken kan verdik endokrinci bazi degerleri istedigim kadar dusmemis genetik test isteyrbilirim dedi. Baktigi degerler konjenital adrenal hiperplazi diye bir hastaligin teshisi icin bakiliyor fakat dediki sizin degerleriniz o hastaligin degerleri kadar yuksek degil. Ama normale de binmemis 3 aylikken birdaha kan verecegizbebege tamamlayici saglik sigortasi yaptıracaktim bu vesileyle vazgectim hem asiri ucuk fiyatlar hem de gece vocuk acil olmayinca bi anlami yok gunduz de ozel doktor muayenehanesine gotururum. Suana kadar devlette endokrinde randevu bulmakta hic zorlanmadim ve ilgilenen doktorun hem bebege hem aileye yaklasımı cok iyiydi. Bebeklerinizin genital rengine bakın lütfen
Yani süt yetiyor diye düşünüyorum. Gazı yoksa huzurlu bi bebek uyumasında falan sıkıntı yok. Süt az gelse uyumaz diye düşünüyorum
Benimki de bu ay o kadar almış. Dün öğrendim, çünkü sağlık ocağı 1200 aldı demişti ve inanmamıştım. Dr a kontrole gittiğimde baktırdım. Gayet de iyi devam et sute dediKızlar ya bugün doktor kontrolün vardı. Bebeğim 3 kilo doğdu. 1. Ay kontrolünde 4250 çıktı şimdi 5 kilo çıktı. Doktor ilk ay 1250 almış şimdi 750 gram almış bi sıkıntı var gibi duruyo sütünde mama başlayalım mı dedi. Dedim çok gazlıydı buna düzgün emmedi hiç o yüzden olabilir mi falan. 2 hafta sonra bakalım o zaman tekrar dedi. Benim anlamadığım 750 gram normal değil mi ya bu doktor niye böyle yaptı şimdi canım sıkıldı
Valla benimki de umursamayabilir simdi arada oyun halisinda takilirken ayicik neyi koyuyorum da yanına pek alakadar degil. Ama sallaninca oyuncaklar veya ayicik ona elleriyle vuruyor. Hareketsiz diye heralde cok alakadar olmadi.
Ancak şöyle bişey daha var ki bi kac gundur beraber yatiyoruz sabahlari 1 saat kadar. Yanima aliyorum yüzünü yüzüme dönüyor elleriyle yüzume sacıma dokunuyor ve hemen uyuyor. Sanrm beni uyku arkadaşi yapmak uzere. Hoşuma gidiyor ama bi yandan da topuguma mı skıyorum diye dusunmedim degilyanina benim fotografimi cikarip bi oyuncaga mi yapistirip koysam napsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?