Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Atak zamanlarını bılmıyorum da takıp etmıuorum da
Umurumda da değil
Cunku hıçbır seyı degıstirmez bılmek

Bebek bu bi gün öyle bir böyle der gecerım

Takip edip etmemek kişiye kalmış zaten.
İlk aylar böyle düzensiz ve zamansızlar. Ama ilerleyen haftalarda bazı şeyler düzene girecek. O zaman merak ettiriyor neden sorusu.
Bebekler düzen sever sen de bilirsin

Aptamil conformil gunde 2 kez verıyorum . Tadını begenmedı ama ıcıyor
Kaka konusunda sımdılık soeun yok
Pek anlayamadım aslında .bıraz daha zaman gecsın anlasılır kaka durumu
Hadi bakalm hayirlisi. Böyle böyle süreci tamamliycaksn belli ki. Gecen 6 kilo olduydu senin bebe saglik ocaginda baktrdm demistin. Ondan once ne zaman tarttirdiydin? Süreyle kilo alimını kıyaslayinca günlük kilo alimi nasil

Benim oglumda 15 gunde 200 gram almis.duzgun emmiyor benimki de ayni.az emip biraktigi memeyi 30-40 cc kadar sagiyorum .cay kasigiyla emdikten sonra veriyorum.cocuk doktoru boyle onerdi

Kızlar merhaba ben 3.ay kontrolüne götürdüğünde bebekleri 5350 grve 5050gr çıktılar..her ay 1100 Gr alıyorlardı..bu ay 700 Gr almışlar ve benim bebekler 2250 Gr ve 2400 Gr doğdular ufaklardı..şimdi mamaya başladım sütüm yetmiyor sürekli her saat besliyorum acıkılorlar anlamıyorum..bide kakalarında mukus var işte alerjiden korkuyorum ..anne sütü artırmak için güzel kullandoğınız bi öneriniz var mı

Evet gayet normal.
Doymadığını düşünüyorsan verirsin ama bence 750gr aldı diye vermeye gerek yok..

Benim akşamları sütüm azalıyor mesela. Sık emiyor, su içmeyi unutuyorum vs. süt çok az oluyor. Zaten bebek de belli ediyor çoğunu boş çektiğini. O yüzden akşam 100cc veriyorum.

Kiz ben 2 saatte bir vermiyorum. Normal geliyor sen 2 saatte mi besliyorsun. Ben seni 3 saat seklinde esnettin saniyordum.

Ay evet inanılmaz bi mama sevdası var anlamıyorum niye böyleler. Robot gibi bakıyorlar anneye ve bebeğe. Doktoru değiştireceğim sanırım. Zaten bebek büyütmek zor bi.süreç bide bunlar böyle yapınca sinirleri yıpranıyor insanın

Ben simdiye kadar tahin -alerji yaptı- o ayrı mesele
Pekmez hurma ve yulafın çok faydasını gördüm

Yani süt yetiyor diye düşünüyorum. Gazı yoksa huzurlu bi bebek uyumasında falan sıkıntı yok. Süt az gelse uyumaz diye düşünüyorum

Ahh kuzum bende öyle meme yetişmiyor 90 CC içiyorlar ve düşün benim ikiz ikiside 90 içiyor mecbur mama verilorum ve anne sütü ikizlere bile yeter diyenleri anlayamıyorum nasıl yetecek yaaa tam sağlıyorum uyanıyorlar içiyorlar ..bi daha ne ara dolacak 4 saatte en a dolmuyor ..tek delireceğim konu ve tek zorlandığım konu var...Anne sütü uykularımız falan güzel hiç xi sıkıntı yaşamadım gazvs.

Bu aylar için yılanı boğar derlerdi büyükler. Çocukken birinden duymuşum
Ah bu eskilerin sözleri. Bi arkadaş da bebek 40 inda büyür derler demisti. Vallahi elleri sıkı ve kuvvetli yani. O sebeple sürekli tırnakları kırıliyordu zaten. Bi yerleri tutcam diye cabalarken. Simdi de hala tutma işimiz mevcut ama azaldi. Bazen agzimi cenemi burnumu ciziyor ama.

Yani süt yetiyor diye düşünüyorum. Gazı yoksa huzurlu bi bebek uyumasında falan sıkıntı yok. Süt az gelse uyumaz diye düşünüyorum
Ya zaten aç olan bebek benim gözlemlediğim asla durmuyor
İllaki ağlıyor belli ediyor
Sen sütünün kalitesini arttırmaya bak bence sadece. Kilosu bence gayet iyi. İçin rahat etsin o açıdan söylüyorum

Oğlum yanındaki uyku arkadaşı oyuncağını hiç umursamadı. Ne istedi ne istemedi..
Uyku arkadaşı mantığını yanlış anladı kardeş kardeş uyudular
Valla benimki de umursamayabilir simdi arada oyun halisinda takilirken ayicik neyi koyuyorum da yanına pek alakadar degil. Ama sallaninca oyuncaklar veya ayicik ona elleriyle vuruyor. Hareketsiz diye heralde cok alakadar olmadi.

Ancak şöyle bişey daha var ki bi kac gundur beraber yatiyoruz sabahlari 1 saat kadar. Yanima aliyorum yüzünü yüzüme dönüyor elleriyle yüzume sacıma dokunuyor ve hemen uyuyor. Sanrm beni uyku arkadaşi yapmak uzere. Hoşuma gidiyor ama bi yandan da topuguma mı skıyorum diye dusunmedim degil yanina benim fotografimi cikarip bi oyuncaga mi yapistirip koysam napsam

Ben sabah uyandıktan sonra yanıma alıyorum hep
Henüz gece yatagında yatmasında sorun olmadı bu
Bence de al ya o kadar da değil biraz da anne kokusuyla uyusun
Bağışıklık bile kuvvetlendiriyor diyorlar
Hem de çok keyifli
Biz sabahları hep beraber uyuyoruz.
Annem bana gece yatırmaman önemli dedi
Nadiren yatırdım o da ağrısı vardı vs
Dün gece mesela birden karın ağrısı tuttu çol ağladı
Önce toparlak gibi aldım koluma hoop yastığın üstüne bıraktık kendimizi ağlaması da durdu bir güzelde ısındı
Yarım saat sonra pırt sesine uyandım hanımefendinin

Malt içeceği, hurma, bol su, kaliteli uyku

Ben maltana alıyorum hep ama alkolsüz biranın da çok faydası olur. Denicem.

Benim tek bebek akşam mama veriyorum. Senin ikiz olduğu halde mamaya yeni başlamışsın. İkizi olup mama vermeyen yok. Bu kadar takma kafana.
Bağışıklık için tabi ki çok faydalı ama doyumluk değil diye strese sokma kendini..

Hurma sadece anne sütü için değil besin değerleri açısından çok faydalı. Yanında hep atıştırmalık olarak bulunsun..

Doğduğu zaman bizimkine de demişlerdi. Haftalık kontrole gittiğimde duzeldigini söyledi sizin de zamanla duzelecek ins

Benimki de bu ay o kadar almış. Dün öğrendim, çünkü sağlık ocağı 1200 aldı demişti ve inanmamıştım. Dr a kontrole gittiğimde baktırdım. Gayet de iyi devam et sute dedi

Her birimiz üc aşağı beş yukarı kilo alma ve beslenme noktasinda sorun yasiyoruz. Merak ediyoruz acaba acaba diyoruz. Anne olarak icinizden hissiyatla ve bebegin de hareketelrinden yola cikarak doymadigini dusunuyorsaniz mamayı deneyin bakin bezine bakin çiş ne kadar yapiyor kilo aliyor mu? Huysuz mu emmeye istekli mi doyunca istemiyor mu uyumak mı istiyor. Bu doktorlara birakmayin işi bi sefer görünce ne anliycaklar yahu. Babaları bile anlamiyor genelde derdini. 7 24 biz dip dibeyiz. Resmen bi bütun oluyoruz bebelerle. Sonucta sen mama vermesen kime ne doktor seni polise mi verecek yani. Kararı siz alın.

En iyisini siz bilirsiniz a dostlar...

Amaan rahat ol ya. Bırak anasının kokusuna doysun. Güvenli bağlanma için iyidir.
Benim 6 yaşındaki sıpam gece geliyor beraber uyuyoruz.

Kim kocaman olup da anasıyla uyuyorki? Birkaç sene sonra bizi odalarında bile istemeyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…