- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.461
Simdi ben bu son zamanlarda seninle ayni seyleri yaşadim ya acikcasi 2 saat diye diretmedim ha canim sklmadı degil ama mama da vermedim. Yeri geldi 4 saat emmedi uyku rutini kactiysa ve emme saatiyle çakıştıysa uykuyu secti. Seninki zaten uyuyor hepMemeyi emdiği zaman 2 saatte bir
Süt sağdığım zaman 2,5 saatte bir
Mama verdiğim zaman 3 saatte bir
Ama tabii ki bazen ağlıyor
ağladığı zaman durmuyor. merak edip sağdığım sütü veriyorum mesela beslenme saatini var diyelim onu içiyor.
Ama genel olarak 2 saatte bir diyebiliriz
Bir de markette gördüm. Elma +şeftali püresi var üstünde 4+yazıyor. Demekki kullanan var .bak onu alıp karistirabilirsin.bir tadına bak eğer bildiğimiz elma seftaliyse sen de yapar yedirirsin4. Aya yavastan baslmak lazımmıs
Emzırme yastıgı var ya ona oturtucam 4.ay dolunca .
Hiip yulaflı kaşık maması aldım
4.ay dolsun günde 2 kez verıcem. Ek gıdaya tamamen gwcınce bırakıcam
Yanı 2 ay kullanmıs oluyorum kasık maması. Belkı o kadar bıle surmez.
İlk zamanlar evet süt cıkar, ama suan özellıklr evde olmayan anneler ıcın cok zor
Bebeğin günlük sütünü sağmak .
Ek bişiler vermeden zor.
Doktor da abartmısvalla mama falan verecegıme o aylarda, tarhana corbası verırım daha ıyı
Buyudu ve anne sütünün hazmı cok kolaySimdi ben bu son zamanlarda seninle ayni seyleri yaşadim ya acikcasi 2 saat diye diretmedim ha canim sklmadı degil ama mama da vermedim. Yeri geldi 4 saat emmedi uyku rutini kactiysa ve emme saatiyle çakıştıysa uykuyu secti. Seninki zaten uyuyor hepuyku saatiyle cakismamistir belki.
Yeri geldi 3 saat emmedi o zaman uyku saatiyle cakismasa da bazen heralde tok ki emmiyor diye dusundum . Belki de aşının iştahsizligi var dedim.
Ama üstelemedim acikinca yer dedim.
Simdi düsünuyorum da sana göre az besliyorum ben o zaman. Sen boyle cok stres yaptikca vallahi ben de acaba cok mu rahatim diye dusundum.
Bnde mutfağa götürdü ğüm zamnBen yaptığım her şeyi ona anlatıyorum. Şimdi tencere yıkıyorum şimdi patates soyuyorum
ElmaBir de markette gördüm. Elma +şeftali püresi var üstünde 4+yazıyor. Demekki kullanan var .bak onu alıp karistirabilirsin.bir tadına bak eğer bildiğimiz elma seftaliyse sen de yapar yedirirsin
Valla anneme yaptırdım tarhana çorbası. Tarhanali pankek yapıyorlar. İçine de irmik koyuyorlar .Her şeye irmik koyuyorlar .kalorisi çok yüksekmiş.pekmez tahin .
7 ay çok geç. Ha çocuk anne sütüyle her ay 1 kilo alır o zaman başlama ama bizimkiler gittikçe daha az kilo alıyor. Benimki eminim bir sonraki ay 600 gram civarı alacak .sonraki ay 500 .ee doktor ne diyecek mamaya başla.e çocuk ne oturuyor ne tadımı biliyor olacak .mal gibi yapay mamayi en as 1 ay vereceğim. O yüzden 5.ay ideal.
Benim kız geçen gece uyandı ve baya uyanık yani bidir bidir konuşuyor. Ben hastayım halim yok. Benim yatağa yatırdım bidir bidir kendi kendine oynuyor baktım. Araya da yastığı koydum babasıyla bırakıp salona gidip yattımYok gece beşiginde uyuyor. Ha uykuya dalarken bazen yanina uzanip uyutuyorum ama sonra yatagina aliyorum ben. Sabah da bazen bakiyrm uyaniyor ama uyumak da istiyor gibi babamiz da işe gidince yanima aliyorum. Öyle uyuyoruz 1 saat kadar. Gece uyudugum uykulardan bu kadar keyif almiyorum vallahi. O bile uyaninca pamuk gibi gulümseyerek uyaniyor. Huzur demek güçlü bagısıklik demek zaten. Alışırsa da napalm uyuruz koyun koyunatabi babamiz bunu kiskanir muhtemelen gecen ben de deniycem benle uyuyacak mi diye ugrasti baya. uyumazsan doverim kız seni diyo bi de. Uykusu yoktu tabi uyumadi cani skldi hemen. Napam yani gün boyu bebe benimle bana alismayip kime alişacak acaba
Emiyor ama zayıf zayıf bıktırdı millet.Emiyorsa verme . Ben mecburı 2 öğün verıyorum . En fazla 90 cc ıcıyor. Gunduz emmede sorun yasadıgım ıcın verıyorum. Yoksa kesınlıkle vermezdım . 2 saate bi beslenıyor ve memenın 2 saate 1 90 cc cıkarması cok zor
Ya şimdi bizim kızlar 1 gün arayla doğdu senin ki ikizler benimki yengeç mi garip gerçektenBenimki de garip şekilde aç kaldığında pek ağlamıyor.
sadece durmuyor
Yani bir sıkıntısı var gibi ama anlamıyorsun o anda. süt sağdıysam ya da dediğim gibi mama vakti ise ikisinden birini veriyorum O anda bitiriyorsa zaten aç demektir
Açıkçası pek çözdüğümü söyleyemem. Ikizler olduğundan mütevellit
Cok sinir bozucular. Benım kv de nıye kasık mamasına baslayacaksın kilosu ıyı dedı.Emiyor ama zayıf zayıf bıktırdı millet.
Bence hem ıkızler hem yengeçler . Grupça problem var bebeklerdeYa şimdi bizim kızlar 1 gün arayla doğdu senin ki ikizler benimki yengeç mi garip gerçekten
Ya saçmalamasin o millet. Öyle diyenlere doktor diyet verdi kilosu fazla diye de bundan sonra bence.Emiyor ama zayıf zayıf bıktırdı millet.
Aynı ben yaniBence hem ıkızler hem yengeçler . Grupça problem var bebeklerde
Oda ayri. Sağ emzirmeye uğraş sanki keyiften. Ne güzel evdeydim kimseyle görüşmek istemiyorum bu yüzden.Cok sinir bozucular. Benım kv de nıye kasık mamasına baslayacaksın kilosu ıyı dedı.
Ne bılsınler neler cekıyorum.
Ay gozunden bisey kacmiyor anacimOradakı beyaz şey ne? Kıl mı tüy mü
Anladm ben de bunu yaklaşık bir aydir yasadim. Ama ilk zamanlar arada yapiyordu. Son haftalar artti ne istiyorsun yavrum ne istiyorsun diye diye bi oluyordumBenimki de garip şekilde aç kaldığında pek ağlamıyor.
sadece durmuyor
Yani bir sıkıntısı var gibi ama anlamıyorsun o anda. süt sağdıysam ya da dediğim gibi mama vakti ise ikisinden birini veriyorum O anda bitiriyorsa zaten aç demektir
Açıkçası pek çözdüğümü söyleyemem. Ikizler olduğundan mütevellit
Al birini vur ötekıneAnladm ben de bunu yaklaşık bir aydir yasadim. Ama ilk zamanlar arada yapiyordu. Son haftalar artti ne istiyorsun yavrum ne istiyorsun diye diye bi oluyordumMeme almadigi gibi biberondan da cok icmedi iste. Benimki daha beterdi. Maşallah ki iki gundür emiyoruz Allahim nolur bozulmasin aglasa aciktin sen baya oldu diyrdum veriyordum memeyi almiyordu en son uyutmak zorunda kaliyordum. Benimki yengeç oldu da noldu sanki acaba yukselen falan filan mi ikizler nedir
Ya vallahi bu vakitlerde bebeler muhakkak bi memeyle zıtlaşıyorlar. Allah yardmcın olsun bacım.Emmiyor!Sagip verince biberondan içiyor ama meme ağzına değince kusacak gibi oluyor. Bu kadar emme arzusu olan bir çocuk nasıl olur da tiksinir. Çok üzgünüm.
Memede süt kanalı tıkanıklığı da oldu bir yandan, emmeyince o da çözülmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?