- 12 Mayıs 2007
- 1.200
- 1.221
- 658
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.501
Evet hoplatip emzirenleri okuyunca ben de denedim o sekilde emdi çok şükür.Ne oluyor bu bebelere? Çok geçmiş olsun tıkanıklık için. ben de birkaç gündür tutturmak için uğraşıyorum hoplaya zıplaya emziriyorum, almıyor. Herkesin derdi aynı sanırım
1500 kere bunu beğendim, sezeryan diynce kolay sanan bi kesim varKolay anne oldun dıyenlere gelsın
Her yazdığın çok doğru canım..benim amacım hem annesütünü alsınlar hemde ikizlere cidden mama fiyatları bayağı ağırğeliyor bütçemize..çünkü 1 kutusu290 TL'ye alıyorum (Hipp) ..onlar sağlıklı olsundaHurma ye ve pekmezi suyla karıştır ic.solgar breweer var onu kullanabilirsin .yalniz senin sütun az değil ki niye öyle bir şeye kapıldın çoğumuzun bebeği bu ay o civarlar aldı. Ki sen 1400 gram aldirmissin .Ne kadar güzel almışlar maşallah. Sen tek bebek diye düşünüyorsun ama oyle değil. Mama verirsen sütun de azalabilir çünkü emmedikce gerçekten azalıyor. Benim sol göğsüm az geliyor .sağ i 15 dakika emdiyse solu 10 emiyordu onda bile öyle azaldı ki .benim bebeğim 750 gram civarı almış. Üniversite hocasının özel muayenesine götürdük. Kadının uzmanlık alanı anne sütü üzerine. Ben kendisini araştırıp götürdüm. Gayet güzel almış dedi .günde 20 gram alması yeterli dedi. Kuzum sen mama da versen kilolarını bu ay 6 olsaydı da onlar yine zayiflayacak. Yarin bir gün emekleyecekler .tepinecekler .
Bence asıl kilo alımı ek gidada belli oluyor .yoksa 6 aylık bebeği sadece süt sadece mama ne tutsun zaten çoğu su.
Ben her gün ortalama 8-9 kez emziriyorum. Yani 2 saatte bir olmuyor genelde. Kilo da alıyor. Bence en iyi annesi biliyor bebeği, iyi diyorsan hiç sorgulama derimSimdi ben bu son zamanlarda seninle ayni seyleri yaşadim ya acikcasi 2 saat diye diretmedim ha canim sklmadı degil ama mama da vermedim. Yeri geldi 4 saat emmedi uyku rutini kactiysa ve emme saatiyle çakıştıysa uykuyu secti. Seninki zaten uyuyor hepuyku saatiyle cakismamistir belki.
Yeri geldi 3 saat emmedi o zaman uyku saatiyle cakismasa da bazen heralde tok ki emmiyor diye dusundum . Belki de aşının iştahsizligi var dedim.
Ama üstelemedim acikinca yer dedim.
Simdi düsünuyorum da sana göre az besliyorum ben o zaman. Sen boyle cok stres yaptikca vallahi ben de acaba cok mu rahatim diye dusundum.
Ben her gün ortalama 8-9 kez emziriyorum. Yani 2 saatte bir olmuyor genelde. Kilo da alıyor. Bence en iyi annesi biliyor bebeği, iyi diyorsan hiç sorgulama derim
Sırf sonrasındaki iyilesme sureci yuzunden olmadım. Eger bebek ve anne icin bir problem risk yoksa normal dogumu destekliyorum risk varsa sezeryan olana kimsenin laf etmeye hakki yok. Fakat keyfi bi sekilde secenek olarak tercih edilmisse de gülü seven dikenine katlanir.Kolay anne oldun dıyenlere gelsın
Evet canım. Sezeryan ne kadar zorsa normal de zor aslinda. Ben de icten bi süru sayamadigim dikiş dıştan da bi kesi bi yırtıkla dogurdum. O dikişlerin nasıl dikildigini anlatmayımSırf sonrasındaki iyilesme sureci yuzunden olmadım. Eger bebek ve anne icin bir problem risk yoksa normal dogumu destekliyorum risk varsa sezeryan olana kimsenin laf etmeye hakki yok. Fakat keyfi bi sekilde secenek olarak tercih edilmisse de gülü seven dikenine katlanir.normal dogurdum halde 10 icten 5 dıstan dikisim vardi 15 gün oturamadım oturmak ayri kalkmak ayri eziyetti ödem yapmis dış dikislerim. Her anne ve cektigi kendine kutsaldir..
Kundağı uykuya daldıktan sonra yapsanKızlarr bebegım surekli uyanıp elini emiyor mıç mıç sesine uyanıyorum kundak yapsam ağlıyot çözümünüz nedir
Öyle yapıyorum ama baglandıgını hissettiği an ellerini çıkarmak için tepiniyorKundağı uykuya daldıktan sonra yapsan
Mesajını yenı gordum .aynısını yasıyoeum el emme konusundaKızlarr bebegım surekli uyanıp elini emiyor mıç mıç sesine uyanıyorum kundak yapsam ağlıyot çözümünüz nedir
Her ikiside çok zor her ikisindede bir melek getiriyosun dünyaya ama malesef bi kesimmm sezeryanın çok kolay olduğunu düşünüyo bazıları onu annelikden bile saymalanlar var.Sırf sonrasındaki iyilesme sureci yuzunden olmadım. Eger bebek ve anne icin bir problem risk yoksa normal dogumu destekliyorum risk varsa sezeryan olana kimsenin laf etmeye hakki yok. Fakat keyfi bi sekilde secenek olarak tercih edilmisse de gülü seven dikenine katlanir.normal dogurdum halde 10 icten 5 dıstan dikisim vardi 15 gün oturamadım oturmak ayri kalkmak ayri eziyetti ödem yapmis dış dikislerim. Her anne ve cektigi kendine kutsaldir..
Ayyy evet hep elini tutuyodum emmesin diyeeeeeKızlar
Sizinkiler de asırı sekılde el emmek ıstıyor mu? Hatta gece uykusunsa bıle. Kendını uyandırıyor. Kundak yapıyorum acıyor ve kunsagı emıyor
Benimki parmagi emmeye basladi bile deli gibi emme güdüsü var cidden. Dedigm iki gündür memeye yanaşıyor emiyor sorun olmuyor bu yüzden. Kiyafetini bazen kucakta turarken elimi ve bir sürü seyi emme derdinde. Gece uyanip acikinca parmagini emiyor zatrn ben o sese uyanip emziriyorum. Yoksa aglamiyor falan.Kızlar
Sizinkiler de asırı sekılde el emmek ıstıyor mu? Hatta gece uykusunsa bıle. Kendını uyandırıyor. Kundak yapıyorum acıyor ve kunsagı emıyor
Ben de 12 18 ay aldm. Sen yeni mj aldn geldi mi denedin miLcw uyku tulumunu bende aldım 12-18 aylık
Uyandığında aglama benımkınde de yokBenimki parmagi emmeye basladi bile deli gibi emme güdüsü var cidden. Dedigm iki gündür memeye yanaşıyor emiyor sorun olmuyor bu yüzden. Kiyafetini bazen kucakta turarken elimi ve bir sürü seyi emme derdinde. Gece uyanip acikinca parmagini emiyor zatrn ben o sese uyanip emziriyorum. Yoksa aglamiyor falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?