- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #94.621
Bazıları bırakmış kendi kendine. Ama temmuz bebeleri bir değişik bırakmaz inan bizimkiler bide öyle uğraştırırlarO ikilem bende de var. Benimki de emiyor. Hem de nasil. Dün teyzemle konusurken simdi neyse de ilerde aliskanlik olmasin dedi. Elini cekiyorum hemen ama yine goturuyor.hele geceleri uyurken emiyor sese uyaniyorum ben mudahale edesiye emmiş oluyor zaten. Kontrol altina alması baya zor. Kendiliginden birakir mi acaba napsam bilemedim.
Her dogum şekli kişiye gore zor veya kolay olablyr sanrm. Bazisi normal dogumda hic sorun yaşamiyor. Bazisi da sen ben gibi iste. Ben de dogumdan sonra halsiz dustum bi an bi de sakinleştirici mi ne yaptilar sacma sapan konusuyorum ama kendime engel olamiyordum1
15 kere alttan muayene oldum o sancılar esnasında normalde simir bile veremeyen bir insandım o zamanlar doktor bana da vajinusmussun buyuk ihtimal demisti. Ama korku yoktuki canım yanıyordu. Hatta hastanede el muayenesinde oyle bi bağırdim ki koridordaki babam duymus napiyolar bebek mi geliyo 5 dk once bisey yoktu diye :) hele dogum sonrasi o kanama halsizlikten hicbisey hatirlamiyorum birak fotografi dantelli gecelikleri cekimi biraz uyuyp diyip sızmısım. Herkesin kendi tercihi dedigin gibi :) bebisler iyi olsun anneler de cabuk toparlansin gerisi tercih secim meselesi herkesin secimi kendi yasayacaklarının teminati :)
Ben kendi isteğimle olmadım sezaryen mecburen çok korkarak oldum ama şimdi iyi ki diyorumBen kendi isteğimle sezaryen oldum hem kendime güvenim yoktu hem de o kadar acı çekmeye gerek yok diye düşündüm. Bir de sonrasında oranın gerçek manada toparlanacagina inanmıyordum .iyiki de sezaryen oldum herkese de tavsiye edeceğim .sadece benim şöyle bir sıkıntı oldu burda yazmadım korkan olur diye. Benim epidurali erken taktılar. Benden önce ameliyat vardı dediler ki biz o sırada odada epidurali takalım. Normalde ameliyathane takip hemen doğuma alıyorlarmış. Anestezi doktoru dogum öncesi bana ne yapacaklarını tek tek anlattı. Dedi ki bak bu dokunma hissi ama bu kesilme hissi .eğer kesilme hissi duyarsan hemen söyle müdahale edelim . Neyse ameliyat başladı ben beni kestiklerini hissettim .Hem bıçağın baskı hissini hem de hani elinizi kesersiniz de böyle bir acı olur onun gibi hissettim .sonra epiduralin derecesini artırdilar çok hissetmedim ama ben ilk başta o hissi yaşadım ya bebeği bana gösterdikten sonra tansiyonum 17 ye çıkmış ki benim tansiyonum 9 10 olur .o yüzden pek çok şeyi hatirlayamadim .annemler anlatıyor. Bebegi vermişler bana bebege bir ton laf söylemişimcanım yavrum falan gibisinden .resim cekilmisim .resimlerde gülüyorum. Ama ben hatırlamıyorum. Bir de güzel poz vermişim bir tek bebekle ilk tanışmayı ve ilk emzirmeyi hatırlıyorum. Onun haricinde bir baş ağrısı kadar bile ağrım olmadı. 3 saatte yataktan kalktım. 3 gün içinde ağrılarım geçti. 10 günde yan dönüp yatıyordum. Benim o kadar rahat geçti ki .yine olsa yine sezaryen yaparım. Bu tercihimden asla pişman olmadım
Bi gözüm açık diğeri kapalı olunca anca okuyabiliyorum benUlen gizli gizli taklmayın iki kelam edin bari gece
Pisliğine derken? Geçer merak etmeyin, şu an dünyayı keşif yöntemlerinden biri de ağza götürmek engel olmayın bence. Sorun haline gelirse eminim anne olarak hissedersinizOğlum elini emdiğinde gelişimi normal gidiyor diye çok mutlu oluyorum sizde olun bence
Vajinanın sarkıp sarkmadigini nasil anliyorsunuz :) hocanın bana dedigi oyle guzel dikmisimki kimse dogum yapmis demez bu vajinaya :)
Bazıları bırakmış kendi kendine. Ama temmuz bebeleri bir değişik bırakmaz inan bizimkiler bide öyle uğraştırırlar
Emzik emseydi bari oda rahatlasaydı bendeMesajını yenı gordum .aynısını yasıyoeum el emme konusunda
Emzik emiyor benimki ama emzgi atip parmagini sokuyor. Elini alip emzigi koyuyorum bazen yine onu eliyle itip elini parmagini agzina goturuyor. Ya da oynuyor emzikle cikariyor ittirip geri agzina sokuyor falan filan.Emzik emseydi bari oda rahatlasaydı bende
Eder de etsın bı an once . Bu kadar uzatmak manasız .Eder merak etme
Korku odası: rem uykusuYa kızlar benm bebeğim hala uykuya dalışlarda acaip tepkiler veriyor gözler oynuyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor sonra yüz ifadesi ağlamaklı gülmeli oluyor kundak yapıyorum gene irkiliyor daha öncede yazdım ama sizinkilerde varmı böyle bi durum normalmi şimdi bu ne zmna kadar sürüyor
Ben oldum ama geçmediBenimki de duruyor. Bir kısmı azalmıs ama gobek deliginin alt tarafindaki duruyor. Acaba hormonlar düzene girip adet olunca gecer mi ki diye dusundum. Daha adet de olamadım ne zaman olurum acep hep unutuyorum sonra birden aklima geliyor olmadik yerde regl olursam diyorum
Aynen demekki hepsi aynı, gaz yapıyo kaka diyo, dedim bende zor bişi değil bezin burasına bak kakamı değilmi renginden anlarsın zaten, zırt pırt kaldırırlmaz. Dedim en sonunda offf yaptırçysada dursun 1 saat yaaaa dinleniyim yeterkiBen de dün hiç uyuyamadım artık gözlerim kapanıyordu uykusuzluktan bi yarım saat bak az bir şey uyusam yeter dedim 15 dakika bakamadı ağladı çocuk hep sinirlendim aldım elinden her gaz çıkarışında kaka yaptı diyip duruyor yarım saat dahi nasıl bakamaz anlamıyorum
Neyse aynen minnoşuma fazlada yüklenmiyimAhahahaynen ha iş yapma üstüne akil ver. Yine kocaları gömdük ha gömdük
Çok zor valla anlıyorumGünaydın kızlar bugün sünnet günü aşırı gerginimgaliba anne olduğumu dibine kadar hissedicem bugün
Daha önce de söylemiştim normal diyeYa kızlar benm bebeğim hala uykuya dalışlarda acaip tepkiler veriyor gözler oynuyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor sonra yüz ifadesi ağlamaklı gülmeli oluyor kundak yapıyorum gene irkiliyor daha öncede yazdım ama sizinkilerde varmı böyle bi durum normalmi şimdi bu ne zmna kadar sürüyor
Ahhh ne zorluklar çwkiyoruz annemizin değerini şimdi daha iyi anlıyorum1
15 kere alttan muayene oldum o sancılar esnasında normalde simir bile veremeyen bir insandım o zamanlar doktor bana da vajinusmussun buyuk ihtimal demisti. Ama korku yoktuki canım yanıyordu. Hatta hastanede el muayenesinde oyle bi bağırdim ki koridordaki babam duymus napiyolar bebek mi geliyo 5 dk once bisey yoktu diye :) hele dogum sonrasi o kanama halsizlikten hicbisey hatirlamiyorum birak fotografi dantelli gecelikleri cekimi biraz uyuyp diyip sızmısım. Herkesin kendi tercihi dedigin gibi :) bebisler iyi olsun anneler de cabuk toparlansin gerisi tercih secim meselesi herkesin secimi kendi yasayacaklarının teminati :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?