- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #95.381
Bugün bizimki de memeyle konuşuyordu. Eşim deli kızim benim napiyon oyle dedi.Çarşamba gidicem bakalımama o saatin hepssinde emmiyor işte maksat bana yapismak memeye sarilsin memenin üstünde uyusun bazende oynuyor memeyle yalıyor 2 çekiyor ağzından çıkarıp konuşuyor 2 daha çekiyor meme aşığı
Ben de yarin bir gün gidip mudurümle konuşcam uygun bi pozisyon var mi yoksa napablrm ayrilsam mı gibisinden. Bugün aradı zaten ne yaocaksn dedi ben de sizinle görüscektm bu hafta gelip dedim. Tamam gel görüselim dedi. BakalmBenim de yarın son gün işe başlamam gerekiyor yarın gidip şirketimle konuşacağım kaç gündür uykularım kaçıyor şu an tek maaşa düşmek gerçekten zorlayıcı olacak bizim için çalışsam da bebeği kime baktıracağım bakıcı bulamadım aşırı para istiyorlar babaanneye söylesek birkaç ay idare etse onu da eşim çok istemiyor bu aralar pek araları iyi değil gibi yarın konuşmaya gideceğim daha bir plan yapıp da ne konuşacağımı bilemedim en kötü Ben de 6 aylık ücretsiz izne ayrılacağım keşke Avrupa standartlarını yakalayabilsek de hem maaşımızı alıp hem de 2 yaşına kadar çocuklarımıza evde bakabilsek nerdee
Öyleymis sigorta yatmiyormus. Ben de 1 sene mi alsam yoksa 2 alıp sonra kafama gore baslasam mı bilemedim.Yatmıyor ben ilkinde 2 yıl almıstım istediğin zaman bozdurabilirsin ben yine 2 yıl alacagım 1.5 gibi başlarım gibi raporluyum şimdi
Aynen canım. Ucu ucuna gelecek sekilde hesapladik bakalm. Cikamadigimiz ay borç alcaz muhtemelen. Eşime evde yapilacak ufak işler olsa yapsam mı diyorum resmen. Sacmalama diyor. 1000 2000 tl bile girse faydama olacak. Allah kolaylik versin zor dönemlere giriyoruz yavaştanTam bir saçmalık. El kadar bebeyi nereye birakacan?Bu ne biçim iş. Yani diyorlarki sevgili anne sen artık çocuğunu emzirme git mama ver .Ben süt sagamam mesela çünkü çocuk emiyor .çoğumuzun öyle. Ee emen çocuğa mama vermek vicdanıma sığmıyor. Çalışmasan para yetmiyor .Anne sutu içtiği halde üstü başı oyuncağı ıslak mendili dünya tutuyor .3 çocuk 3 çocuk diyorlar ama çok zor .biz 2 maaşla tek çocuğa bakamıyoruz. Yarın bir gün ek gıdaya geçecek dünya para gidecek .
Kim mırın kırın edecek kiAllah yardımcımiz olsun. Benim de 17si son. Rapor hakkım var 40 gün. Ama mirin kırın eden plur da raporlar sıkıntıya girerse ben de izne ayrılacağım
Ben de ek iş arıyorum ama öyle bir şey turkiyede mümkün değil.bizim iş yerinde millet nerdeyse 1 yıl rapor aldı. Buluyorlar da .biz bulamayız. Arasak her kapı yüzümüze kapanır.bir de millet söylemiyor. Diyor ki aile hekiminden aldım. Aile hekimi kaç gün verir ? Alana da kimse bir şey diyemez .hiçbir şey eskisi gibi değil. Bundan 2 yıl önce bile yine tek maaş yetiyordu şimdi imkansız.Aynen canım. Ucu ucuna gelecek sekilde hesapladik bakalm. Cikamadigimiz ay borç alcaz muhtemelen. Eşime evde yapilacak ufak işler olsa yapsam mı diyorum resmen. Sacmalama diyor. 1000 2000 tl bile girse faydama olacak. Allah kolaylik versin zor dönemlere giriyoruz yavaştan
6 aylık ücretsiz izin hakkını kullan ben öyle söyleyeceğim yarın çünkü yılbaşından sonraya kalacak en azından 6 aydan sonra çıkarsak daha zamlı bir maaş üzerinden tazminat alırız diye düşünüyorumBen de yarin bir gün gidip mudurümle konuşcam uygun bi pozisyon var mi yoksa napablrm ayrilsam mı gibisinden. Bugün aradı zaten ne yaocaksn dedi ben de sizinle görüscektm bu hafta gelip dedim. Tamam gel görüselim dedi. Bakalmdedigin gibi şuan hiç tek maaşa düşmek istemiyoruz. Zor olacak.
Yok demedim de insan çok bunalıyor.yani bu bence meme reddi değil. Meme reddi dediğin 2 gün emmez sonra emer ama bizimkiler dengesiz emiyor .Bir 5 dakika bir 8 dakika bir bakıyorsun 2 dakika.Bebegi zor emen anneler.Bazen siz de cok yorulup yeter artik uğraşmayayim mama vereyim kurtulayim bu dert ve stresten diyor musunuz.ogluma 5.ayindan 1 yasina kadar sut sagmistim.Sut sagmak bile daha kolaydi
2-3 dk emip birakiyor bi emzirme iyi bi emzirme kotu.Hangi pozisyonda emzirecegimi sasiriyorum.her aciktiginda uzerime bi stres çöküyor acaba simdi ne olacak diye.
Burda emzirmek keyifliydi filan yazanlara cok imreniyorum.Ilk oglumda 5 ay bunda da 3 aydir resmen eziyet gibi geciyor
Rapor verecek Dr lar. 40 gün rapor hakkım var. 5 gün şeklinde almayı planlıyorum.Kim mırın kırın edecek ki
Vallahi ben de izni marta kadar kullanip bi kac hafta rapor alsam diyorum ama kara kara dusunuyorum acaba aile hekimi verir mi diye gercekten 1 yil raporu kim veriyor Allah aşkına. 1 haftayı zor alıyoruz.Ben de ek iş arıyorum ama öyle bir şey turkiyede mümkün değil.bizim iş yerinde millet nerdeyse 1 yıl rapor aldı. Buluyorlar da .biz bulamayız. Arasak her kapı yüzümüze kapanır.bir de millet söylemiyor. Diyor ki aile hekiminden aldım. Aile hekimi kaç gün verir ? Alana da kimse bir şey diyemez .hiçbir şey eskisi gibi değil. Bundan 2 yıl önce bile yine tek maaş yetiyordu şimdi imkansız.
Mecbur ucretsiz izin kullancam. Ama yine de bi diycem müdüre bakiyim bi ihtimal var mı ama yok gibi görünüyor yani. Hayirlisi olmadi bi süre çalısmam. En azindan marta kadar. Sonrasinda hava düzelse bırakacak biri var. Ona birakırim. Şuan bırakamıyorum cünkü evinde bakabilir. Benim evime gelip bakmaz. Ben de sogukta bebegi cikaramam ayaz kesiyor sabahlari arabalar buz tutuyr resmen.6 aylık ücretsiz izin hakkını kullan ben öyle söyleyeceğim yarın çünkü yılbaşından sonraya kalacak en azından 6 aydan sonra çıkarsak daha zamlı bir maaş üzerinden tazminat alırız diye düşünüyorum
5 gun yillik izin 5 gun rapor seklinde kabul ederler mi 2 ay acaba :)Rapor verecek Dr lar. 40 gün rapor hakkım var. 5 gün şeklinde almayı planlıyorum.
Canım önemli olan sütün miktarından çok kalitesi proteinli beslenmek kaliteyi arttırıyormuşYok demedim de insan çok bunalıyor.yani bu bence meme reddi değil. Meme reddi dediğin 2 gün emmez sonra emer ama bizimkiler dengesiz emiyor .Bir 5 dakika bir 8 dakika bir bakıyorsun 2 dakika.
Valla bu cocugu emip kilolu olanlara çok özeniyorum takip ettigim Tuğçe diye bir kadın var. Bir çocuğu var 7 aylik bacaklari maşallah benim alt bacağım gibi ki ben 75 kiloyum .Kolları kolumun altı gibi .bebek sadece anne sütü alıyormuş. Annesi de incecik. Yani nasıl oluyor aklım almıyor. Sadece emmeyle asla süt çoğalmiyor emdikce artar diye bir şey yok .vücut yoruluyor .o bebekler nasil alıyor bilmiyorum. Bir emiste hızlı hızlı 15 dakika emiyorlar galiba.
Valla ben olsam ederim5 gun yillik izin 5 gun rapor seklinde kabul ederler mi 2 ay acaba :)
2 gun sonra baslamam lazim nasil bu minnağı bırakip giderimki...Valla ben olsam ederimgayet de mantıklı. Ben öğretmen olduğum için ya tamamen başlarım ya tamamen izne ayrılırım.
Bn ayrıldım o yüzden. Bakalım ocakta başlayacağım ama bakıcı bulamadım keşke apartmanımda bakan olsa.Valla ben olsam ederimgayet de mantıklı. Ben öğretmen olduğum için ya tamamen başlarım ya tamamen izne ayrılırım.
O zaman bakıcı olayını mi dusunsen acaba en azından aldığin maaşın yarısını bile versen yine idare eder. Ya da yeni çıkan kanunlarda 6 aya kadar yarım gün çalışma filan yok mu ki sanki öyle bir şeyler vardiAynen canım. Ucu ucuna gelecek sekilde hesapladik bakalm. Cikamadigimiz ay borç alcaz muhtemelen. Eşime evde yapilacak ufak işler olsa yapsam mı diyorum resmen. Sacmalama diyor. 1000 2000 tl bile girse faydama olacak. Allah kolaylik versin zor dönemlere giriyoruz yavaştan
Benım arkadasım bebegı oyleydı. Bıldıgın patron bebekYok demedim de insan çok bunalıyor.yani bu bence meme reddi değil. Meme reddi dediğin 2 gün emmez sonra emer ama bizimkiler dengesiz emiyor .Bir 5 dakika bir 8 dakika bir bakıyorsun 2 dakika.
Valla bu cocugu emip kilolu olanlara çok özeniyorum takip ettigim Tuğçe diye bir kadın var. Bir çocuğu var 7 aylik bacaklari maşallah benim alt bacağım gibi ki ben 75 kiloyum .Kolları kolumun altı gibi .bebek sadece anne sütü alıyormuş. Annesi de incecik. Yani nasıl oluyor aklım almıyor. Sadece emmeyle asla süt çoğalmiyor emdikce artar diye bir şey yok .vücut yoruluyor .o bebekler nasil alıyor bilmiyorum. Bir emiste hızlı hızlı 15 dakika emiyorlar galiba.
Bi bakacak buldum ama eve gelmez. Ben evine götürsem sogukta sabah sabah dısarı cıkarcam. Muhtemelen hasta olur. Baska da bakıcı bulamadim. Burda bakıcı bulmak zor.O zaman bakıcı olayını mi dusunsen acaba en azından aldığin maaşın yarısını bile versen yine idare eder. Ya da yeni çıkan kanunlarda 6 aya kadar yarım gün çalışma filan yok mu ki sanki öyle bir şeyler vardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?