Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Geçen sağlık ocağına gittiğimde hemşire bana süt üretimi emzirirken olur dedi. Sanırım onunla ilgili sızlaması ve süt akması.

Canım önemli olan sütün miktarından çok kalitesi proteinli beslenmek kaliteyi arttırıyormuş
Ben ona inanmıyorum ben öyle protein ağırlıklı besleniyorum ki .Hem köylerde çocuklar tosun gibi olurdu.millet fakirlikten et yiyemezdi
Ben hep böyle beslendin .2.ayda 5 dakika emiyordu 950 gram aldı ama 3.ay sütün kalitesi aynı olmasına rağmen 800 gram aldı. O da benim yediğimi inek yese 5 kg sütü çıkar. Bizimki miz miz emdiginden çok artmıyor. O bebekler sonuna kadar bitiriyor .

Bnmde öyle. Sanırım süt iniyor aşağı. Birde emzirirken bebeğimizi seviyoruz ya onunda etkisi var diye biliyorum. Mesela bnm uzun zamandır akmayan göğsüm sabah aktı. Bende şaşırdım. Elhamdülillah bebeğe yetsin de çünkü mama da kabul etmiyor öğürüyor. Bnm hemşire de kilosu iyi ama sür yetmezse 4. Ay bitince ek gıdaya yavaştan başlarız dedi

Bir memeyi emerken diğerinde de sızlama iğne batması oluyor banada... üretim emerken daha hızlı oluyormuş oyuzden öteki meme sızlıyor üretiyor demekki

Ama aslında proteinli anne sütü diye bir şey yokmuş her annenin sütü aynıymış.kilo aldiran sey bebegin kaliteli emme suresiymis .bos memeyi ceken cocuk cok kilo alirmis Ben bu yarama işine pek inanmıyorum. Zaten sütün yüzde 90 i su ki duru su gibi olması normal değil mi ?
Bak kendin diyorsun taş gibi olmuyor diye demekki seninki 5 dakikada hepsini çekiyor. Benim 1 seferde o göğsü bitirmiyor 2 3 kere veriyorum .yalniz marketteki yarım yağlı sütü inek yapmıyor her inekteki süt ayni sadece yagi alınıyor.
Bir de 8100 gr bebeğin cekisiyle 5500 gr bebeğin çekişi aynı olmaz .seninki göğsün en dibindeki en yağlı sütü bile çekiyordur ama benim kızımın gücü yetmiyor ki 5 dakika sonra yoruluyor .2900 doğan bir bebege göre güzel emiyor ama eminim seninki 3 üstü doğmuştur.
Ayrıca şu an bile aynı yemeği yiyen 2 kişi aynı kiloyu almaz. Biri çok hareketlidir diğeri yemeği yedikten sonra yatar kalır. Arkadaşımın kızı vardı. Çocuğun hayat amacı emmek üzerine kuruluydu. 1.5 kilo alıyordu ama hareket 0 .gazını 6.ayda çıkardı, 1.5 yasinda ayaga kalktı , 7 aylıkken destekle oturdu .7 ay boyunca yiyip içip yatan bir bebekti .
Ayrıca mesela seninki hiç bir öğünde 2 dakika emiyor mu ya da 4 saat emmeden gündüz duruyor mu ?bizimkinin uyku gelince emmiyor .günün bir kaç öğünü öyle geçiyor. Uyanıkken de max 6 7 dakika emer. Kuzenin kendine yazık etmiş uğraşmamış .Belli ki cocuklari emmemis memeyle oynamış .eskiler kafalarına göre konuşuyor bildiklerinden mi ?onlara gore bebek hep aç .senin sütün sulu diyor alıp baktı mı. Belki de kuzeninle sütün aynıydı. O kendini demoralize etmiş sense kendini teşvik etmişsin. O öyle dedikçe sütü azalmış, sen böyle dedikçe artmış ve bebek de bu pozitif durumdan etkilenmiş

Aynen alamayiz. Halbuki saglik ocagindaki doktor da cok iyi beni tanır yardmcı olur ama sanmam yani vermez.
Ya o verse bile kaç kere verecek taşıma suyla değirmen dönmüyor. Millet heyet alıyor bir alista 45 gün 1 ay .Sen 5 5 kaç kere alacaksin

Öncelikle sütünü sağ mesela 100 CC buzdolabina koy birkaç saat sonra bak bakalım üstte yağ tabakası kaç cm. Benimki sütun yarısı neredeyse donmus tereyağı gibi oluyor düşün yarısı diyorum.. ilk oğlum 2780 Gr doğdu ilk gunler gücü yoktu emmeye ama yine bir aylık kontrolde 1500 Gr dan fazla almıştı.. bu oğlum 3200 doğdu gayet iyi çekiyordu sonuçta 8 kiloyu bir anda almadı o da bir ay önce 6 kiloydu yani bu düşüncen de tutmadı çekmesiyle bir alakası yokmuş demek ki geçen ay da 6.800 grdi.. kuzenim çok uğraştı kilo alsınlar diye ama olmadı çünkü sütü çok suluydu ayrıca mamaya geçti ama 2 yaşına kadar da emzirmeyi yine de bırakmadı aralarındaki bağ kopmasın diye yani elinden geleni fazlasıyla yaptı ama olmayınca olmuyor demek.. memeyi emmediler oynamışlar demende çok garip oldu bir anne emdigini anlamazmi çocuğunun ayrıca uzmanların ortak kararı her süt her bebeğe ve anneye göre özeldir yani her annenin sütü bir demişsin ya kesinlikle öyle bir şey yok öyle olsaydı her bebek her güne aynı gelisimi gösterirdi

Benım arkadasım bebegı oyleydı. Bıldıgın patron bebek
Yapı meselesı bence . Sütü asırı yarıyormus .
Mama vermemıs . Hatta doktora gıttıgınde
Doktor mamayı kes dıyormus
Sütü yarıyor diye bir şey yokmuş ki doktorlar onu teşvik amaçlı diyormuş. Senim kızın bu zamana kadar sütünü son damlasına kadar içtiğini hissettin mi ?Ben hissetmedim .o bebekler çekiyor. Seninki yağlı sütü alacak pat diye bırakıyor. Bir de bazı bebekler çok hantal oluyor .bak mesela benim kız kardeşim. ayni anne sütünü aldık aramızda 1 yaş var ilk 3 ay emmisim ben ve zayıflamışım .Bir gün aniden kusunca da annem korkmuş sütü kesmiş. Kardesimse tosun gibiymiş resimlerde bile öyle çünkü yatarmis hareket etmezmiş. Ben çok kıskançmışım kucağa almayın dermisim .Ha sonra ek gıdaya geçince ben de kilo almışım çok.
Aslında benin için kilo alıp almaması da önemli değil. Böyle 2 3 dakika emip yarım saat sonra istemesi ya da uyumak istemesi canımı sıkıyor.
Ha şunu da ekleyim .Ben nerdeyse her gün tartiyorum bazen günde 40 50 gram alıyor bazen 10 gram alıyor. 40 50 aldığı günler hep güzel emdigi ve sütümün bol olduğu günler.az aldığı günler 2 3 dakika emdigi günler Yaramayla alakalı olsa bu kadar uçurum olmamalı.

Sen biraz kilo işini takıntı haline getirmişsin hergun tartmak da ne.. kilo.nedir yaa gelisimin içindeki kilosu iyiyse yeter saglikliysa daha ne olsun extra kilonun hiç bir faydası yok.. hareket diyorsun da üç aylık bebekler ne kadar hareketli olacak tüm gün uyanıkken eller kollar durmuyor çılgın gibi hareket halinde ama senin teoriye göre hareketsizse kilo alıyordur... Her bebek her süt her hamilelik her anne kendine has çokta takmamak gerek nasıl olsa yürümeye başlayınca kiloların çoğu gidecek.. ayrıca büyük oğlan hala kilolu çok olmasada.... hayatı boyunca çok zayıf olmadı hep iri ve boyluydu

Evet onu da yaptım komple bembeyaz benimki de hatta şaşırdım demekki yağlanmış dedim ama sorun şu benim kız işte o makinenin çektiği son sütü emmiyor .2 3 kere emzirdim bir kere .üstüne bir de sagdim 40 ml daha çıktı. Bebeğin emdigini hissedersin ama güçlü emdigini başlar hariç hissedemezsin .Ben hissetmiyorum.Dolu göğüste hissediyorum sadece .Ayrıca son sütü çektiğini kimse bilemez .senin bebeklerin bence senin sütünün tamamını bitiriyor .
Evet her annenin sütü bebeğine göre ama birinin yüzde 50 yağlı diğeri yüzde 3 yağlı değil.

Yok kiloyu takıntı haline getirmedim benimki biraz da araştırma amaçlı.eger basak burcuysan bunun nedenini bilimsel olarak bulmalısın yani gunde 5 dakika emince gercekten kilo aliyor mu ?buradakiler beni bilir .Sen belki arada atlamissindir. Ben hep şunu dedim ayda 100 gram da alsa ben emzirecegim .
Sen 3 aylık bebek ne kadar hareketli olur diyorsun ya maşallah benim kızı görmedin. Uyumadan önce 20 dakika tepiniyor .kundagin üstündeki battaniyeyi atıyor. İlla yan donecem diye kendini paraliyor dilini cikariyor .keşke videosunu atsam.pusetten kayıyor. Beşikte kaya kaya geliyor en uçta yatıyor bir de ayağını cikariyor.1 dakika durmuyor .reflu yatagina koyuyorum oyle oyun halisina koyuyorum biraz gidiyorum bakiyorum donmus .Ben de boyleymisim .evi 10 kere turlar 1 tane bisküvi yermisim.

Sen kendini biraz salsan mı acaba?

Eve tartı almıştın dimi? Keşke almasaydın. Zaten takıntılı bir yapın var. Bu ileride çocuğa da yansır. Biraz kafanı boşalt bence..

Çoğu doktor kiloyu mesele yapmıyor aslında. Ben oğlum için zayıf dediğim doktorlar "boşver kiloyu çocuğun boy gelişimi gayet iyi" dediler.

İleri seviye besinsiz kalma durumunda raporlu mama yazarlar ancak..

Kızım prematüre doğduğunda sütüm bildiğin tereyağ gibiydi. İyi ki ilk önce emzirmem için yanıma getirilmiş de sonra küveze girmiş. Belki de onun emmesi belirledi ne kadar besine ihtiyaç duyduğunu..

Ama ilk çocukta kırkıncı haftada oğlum doğduğunda normal süt rengindeydi.
Sütün yapısını bebeğin ihtiyacı belirliyor. Bu mucize gayet olası yani..

Yok biliyorum canım iyikide emzirmek istiyorsun aslında olması gereken bu başak burcu olduğun belli valla en iyi arkadaşlarım hep başak burcudur oradan anlamam lazımdı .. bu ay gelişimi herhalde benim oglanda aynı ne üstünde örtü duruyor ne ayağında çorap karyola içinde reflü yataginda yatırdigimda zaten yatak kadar iki saat sonra yatak nasıl oluyorsa üstüne çıkıyor bizimki altta

İlk 3 aydan sonra kilo alimi yavasliyor. Anormal bi durum yok korkmayin :) bizimki de. Eger 800 gram degil de 500 gram alsaydi dediginiz sey de hakliydiniz

NeyzenEzo nun soyledigine katılıyorum. Bir gögüsüm şiş diyelim ilk sağdıgım sütün rengi bile su klorlu akarya musluktan bulanik oyle biraz gecince beyazlasiyor en sona dogru da acik krem oluyor. Ve buzluga attigim sutte yag tabakasi ustte kaliyor bizde de bir paketin 1/3u yağ... Annemle yengem aynı vakit fogum yapmislardi ikisi de bebeklerini emzirdikten sonra bir kaba sütlerini sagdiklarinda anneminki süte baya su karistirilmis gibi yengeminki baya yağlı ve kıvamlıydı.

Bebekler memeyi sadece acıktıkları icin istemezler anneyle bağ kurmak icin seni hissetmek icin de istiyor olabilir. Dün 4 saatlik dısarda isim vardı. buzluktaki sağılmıs sütü biberonla vermisler. Eve girdigimde hala iciyordu annem karnı tok demesine ragmen yine memeye sarıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…