- 9 Aralık 2021
- 1.312
- 2.510
- 63
- 44
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #95.401
Canım benimde ilk oğlum ve şimdiki oğlum sadece anne sütü aldılar ve aşırı kilo aliyorlar..gecen Perşembe günü kontrolümüz vardı 8100 Gr 64 cm olmuş oğlum eskisi kadar sürekli emmiyor uzun uzun da emmiyor ama bana doktorun ve büyüklerin söylediği sütün çok yağlı çocuğa yarıyor bende buna inanıyorum.. dayımın kızı var çocuklarına sütü hic yaramadı şakır şakır akmasına ve bebekleri deli gibi emmesine rağmen hiç kilo alamiyorlardi duru su gibiydi sütü mamaya geçtikten sonra kilo alıyorlardı... Yani sütün çokluğu değilde bence kalitesi önemli mesala yarım yağlı süt alıyoruz marketten su gibi hemde tatsız ama.normal yağlı olan bariz lezzetli ve duru degil bende hep yazıyorum burada benimde öyle duvarlara fiskirmiyor yataklar islanmiyor hatta eskisi kadar göğüslerim taş gibi dolmuyor ama bebeğim fazlasıyla kilo alıyorYok demedim de insan çok bunalıyor.yani bu bence meme reddi değil. Meme reddi dediğin 2 gün emmez sonra emer ama bizimkiler dengesiz emiyor .Bir 5 dakika bir 8 dakika bir bakıyorsun 2 dakika.
Valla bu cocugu emip kilolu olanlara çok özeniyorum takip ettigim Tuğçe diye bir kadın var. Bir çocuğu var 7 aylik bacaklari maşallah benim alt bacağım gibi ki ben 75 kiloyum .Kolları kolumun altı gibi .bebek sadece anne sütü alıyormuş. Annesi de incecik. Yani nasıl oluyor aklım almıyor. Sadece emmeyle asla süt çoğalmiyor emdikce artar diye bir şey yok .vücut yoruluyor .o bebekler nasil alıyor bilmiyorum. Bir emiste hızlı hızlı 15 dakika emiyorlar galiba.
Keşke benim apartmanda da olsa yaa annem var ama üst katımda kucaklarken bile zorlanıyor hem kilolu oğlum hemde annem 75 yaşındaBn ayrıldım o yüzden. Bakalım ocakta başlayacağım ama bakıcı bulamadım keşke apartmanımda bakan olsa.
Benim bu oglan gözünü cok ayırıyor ya ,sizinkilerde ayiriyormu ozellikle karanlıkta ayırıyoryeni ortama girince herkese gozunu ayirarak bakiyor delimi ney
Maşallah ne guzel. Ben de yarıyor diye dusunuyorudm ama sınırda heralde cok ck yaramasa da kilo aldiriuor. Bu ay ama şaştık ya aşıdan sonra bi süre emmedi. Simdi şimdi emiyor. Ama yetmiyor mu bilmiyorum. Bir tane gogsünümü veriyorsun bir ögündeCanım benimde ilk oğlum ve şimdiki oğlum sadece anne sütü aldılar ve aşırı kilo aliyorlar..gecen Perşembe günü kontrolümüz vardı 8100 Gr 64 cm olmuş oğlum eskisi kadar sürekli emmiyor uzun uzun da emmiyor ama bana doktorun ve büyüklerin söylediği sütün çok yağlı çocuğa yarıyor bende buna inanıyorum.. dayımın kızı var çocuklarına sütü hic yaramadı şakır şakır akmasına ve bebekleri deli gibi emmesine rağmen hiç kilo alamiyorlardi duru su gibiydi sütü mamaya geçtikten sonra kilo alıyorlardı... Yani sütün çokluğu değilde bence kalitesi önemli mesala yarım yağlı süt alıyoruz marketten su gibi hemde tatsız ama.normal yağlı olan bariz lezzetli ve duru degil bende hep yazıyorum burada benimde öyle duvarlara fiskirmiyor yataklar islanmiyor hatta eskisi kadar göğüslerim taş gibi dolmuyor ama bebeğim fazlasıyla kilo alıyor
Canım ben de Sevil gibi hiç bakmadan hesaplamadan veriyorum ne zaman isterse o zaman bazen saat başı oluyor bazen 3 saat vermiyorum... O yüzden öğün gibi değil de emmek istediğinde bir göğsümu veriyorum evet bazen ağlıyor veya uykudaysak eğer gece göğüsler doluyor ya birazını biraz emziriyorum sonra ötekine geçiyorum çok kilo iyi bir set değil ki sağlıklı olsunlar zaten burada herkesin bebeği ortalama kiloda gidiyor bence bu yeterli çok kilolu olmak demek sağlıklı demek değil zatenMaşallah ne guzel. Ben de yarıyor diye dusunuyorudm ama sınırda heralde cok ck yaramasa da kilo aldiriuor. Bu ay ama şaştık ya aşıdan sonra bi süre emmedi. Simdi şimdi emiyor. Ama yetmiyor mu bilmiyorum. Bir tane gogsünümü veriyorsun bir ögünde
Ben de isterse veriyorum da yani beklemem ya da saat tutmuyorum pek. Az bucuk insan hissediyor acikmış olmalı ya da birazdan acıkır gibi dusunuyorum nitekim acıkmış oluyor. Benimki aglamiyo pek ya acıkınca daha cok saldiriyor ellerine. Gece de uyaniyor kendiliginden. Neyse Bu aralar iki memeyi veriyorum da ben. Ne yapacagimi da şaştım. Bu ayın 17 sinde 3 aylık oluyo o vakit bi daha tarttircam saglik ocaginda o vakte kadar toparlar inş. Beslenmen proteinli mi nasıl?Canım ben de Sevil gibi hiç bakmadan hesaplamadan veriyorum ne zaman isterse o zaman bazen saat başı oluyor bazen 3 saat vermiyorum... O yüzden öğün gibi değil de emmek istediğinde bir göğsüme veriyorum evet bazen ağlıyor veya uykudaysak eğer gece göğüsler doluyor ya birazını biraz emziriyorum sonra ötekine geçiyorum
Canım ben hiç yemek ayırt etmem her şeyi yerim sakatat sebze protein onunla mı alakalı bilmiyorum ama sık yemek yiyorum ve ben iştahlıyım mesela kahvaltıda en az yarım ekmek yerim öğlen yine bir şeyler yerim sonra akşamüstü yine acıkırım kahve yanında mutlaka bir şeyler yerim yani aslında boğazım hiç boş durmaz hep öyleyim kendimi bildim bileli çok kilolu da değilim 70 kiloyum şu anda bence bu Allah vergisi bir şey mesela benim annemin hiç sütü olmamış 3 ay zorla emmişiz o da zaten ilk günlerden hemen mamaya başlamış 3 ay sonunda abim de ben de memeyi bırakmışız sütü de hiç yaramıyormuş benimki nasıl öyle oldu bilmiyorum bazı insanların ki demek ki böyle oluyor dediğim gibi zaten sizin çocuklarınızın kilosu gayet normal fazlasını hiç gerek yok gerçekten her acidan zor çünküBen de isterse veriyorum da yani beklemem ya da saat tutmuyorum pek. Az bucuk insan hissediyor acikmış olmalı ya da birazdan acıkır gibi dusunuyorum nitekim acıkmış oluyor. Benimki aglamiyo pek ya acıkınca daha cok saldiriyor ellerine. Gece de uyaniyor kendiliginden. Neyse Bu aralar iki memeyi veriyorum da ben. Ne yapacagimi da şaştım. Bu ayın 17 sinde 3 aylık oluyo o vakit bi daha tarttircam saglik ocaginda o vakte kadar toparlar inş. Beslenmen proteinli mi nasıl?
Canım bazen ben de uyanmasa da uyandırıp emziriyorum mesela tuvalete kalkmış oluyorum veya diğer oğlumun şekerine bakmak için uyanıyorum uyuyalı 2 saat bile olsa zorla emzirmeye çalışıyorum ki bir daha 2-3 saat uyanmayayım uyuyayım diye eğer uykusu kaçıp ağlamıyorsa verebilirsin benceBu arada ben de saat tutup emzirme taraftari degilim artk önceden saat tutardm ama simdi şöyle dusunuyorum göğsüm bazen cok şiş de olsa böyle su ağırlıklı oluyor. Bol bol sulu süt içip midesi doluyor. Haliyle Hazmı cabuk oluyor. Yağlı sütu icince ister istemez hazmı daha uzun sürüyor. Simdi düsününce yağlı içtiginde 3 saatte acıkmaz ama sulu ictiginde 1 saatte acıkabilir. Bu yüzden bebegin hareketlerini takip ediyorum. Ama gelin görun ki gece uykusuna gecince hemen hemen uyanmıyor emmek için. Yine bile uyku uyurken memeyi vermeli miyim agzina? Siz geceleri uyanmasa da emziriyor musunuz?
Anladm canm. Ben de secmem yemek. Ama gün icinde öglen yemeklerini es gecebiliyrm. Beslenme onemli cidden. Nazar degmesin sana maşallah maşallahCanım ben hiç yemek ayırt etmem her şeyi yerim sakatat sebze protein onunla mı alakalı bilmiyorum ama sık yemek yiyorum ve ben iştahlıyım mesela kahvaltıda en az yarım ekmek yerim öğlen yine bir şeyler yerim sonra akşamüstü yine acıkırım kahve yanında mutlaka bir şeyler yerim yani aslında boğazım hiç boş durmaz hep öyleyim kendimi bildim bileli çok kilolu da değilim 70 kiloyum şu anda bence bu Allah vergisi bir şey mesela benim annemin hiç sütü olmamış 3 ay zorla emmişiz o da zaten ilk günlerden hemen mamaya başlamış 3 ay sonunda abim de ben de memeyi bırakmışız sütü de hiç yaramıyormuş benimki nasıl öyle oldu bilmiyorum bazı insanların ki demek ki böyle oluyor dediğim gibi zaten sizin çocuklarınızın kilosu gayet normal fazlasını hiç gerek yok gerçekten her acidan zor çünkü
Yok uyanmiyor uzun sürerse uyanması veriyorum. Suan mesela 9- 9 bucuk gibi emdi de uyudu. Hala Uyanmadı muhtemelen smdi gidip emzircem. Uykuya devam etsin.Canım bazen ben de uyanmasa da uyandırıp emziriyorum mesela tuvalete kalkmış oluyorum veya diğer oğlumun şekerine bakmak için uyanıyorum uyuyalı 2 saat bile olsa zorla emzirmeye çalışıyorum ki bir daha 2-3 saat uyanmayayım uyuyayım diye eğer uykusu kaçıp ağlamıyorsa verebilirsin bence
Evet beslenme önemli yemedigim zaman gerçekten sütüm az oluyor hatta hiç dolmuyor memeler suda çok içmiyorum artık bence Su kadar önemli yemek yemekte .. sağol canım seninde hepimizin bol besleyici sütü olsun inşallah bebeklerimiz sağlıkla büyüsünAnladm canm. Ben de secmem yemek. Ama gün icinde öglen yemeklerini es gecebiliyrm. Beslenme onemli cidden. Nazar degmesin sana maşallah maşallah
Evet bende olsam emzirirdim üç saat olmuş zaten.Yok uyanmiyor uzun sürerse uyanması veriyorum. Suan mesela 9- 9 bucuk gibi emdi de uyudu. Hala Uyanmadı muhtemelen smdi gidip emzircem. Uykuya devam etsin.
İşte hakını var da binbir naz da varRapor verecek Dr lar. 40 gün rapor hakkım var. 5 gün şeklinde almayı planlıyorum.
Ya inan bilmiyorum biz 5 gün alamayızVallahi ben de izni marta kadar kullanip bi kac hafta rapor alsam diyorum ama kara kara dusunuyorum acaba aile hekimi verir mi diye gercekten 1 yil raporu kim veriyor Allah aşkına. 1 haftayı zor alıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?