Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Yok hep beni emsin razıyım ama sonra kendi sinirleniyor.simdi 5 dakika emdi 10 dakika geçmeden memene diyor yine emiyor

Şimdiye kadar 2 doktora gittim.ilki 2.ayinda 1 kilo almasina rağmen az almis demisti.o oyle diyince baska doktora gittim 15 gunde 180 grama normal dedi.ilk iki ay birer kilo alinir ondan sonra 300-400 gram anca dedi.
Kime inanacagimi sasirdim
Gunde 5 kere kaka yapiyor ortalama bazen 6-7 .daha hic ucu gormedik
Her bezi cisli keyfi ve uykulari fena degil.Abim de doktor yapisi oyledir keyfi iyiyse kiloyu takma diyor

Belki de doğrudur ama iste bebek de o yağlı sütü içecek ki bir işe yarasın. Bizimki oynasa ya da uyusa .sonra da aciktigi aklına gelip ağlasa.
Ama şöyle de bir şey var şimdi belki de sağım öncesinde ikisi de aynı göğsü mu emzirdi .ikisi de sağ göğsü sagdi mesela ama öncesinde biri sağ diğeri sol göğsü emzirdi .2 kere sağ emzirende daha yağlı süt cikar .
Boş göğüs daha çok kilo aldiriyormus çünkü sütte bekleme yok cokme yok .Süt bekledikçe suyu artiyormus klor gibi dediğin şey oluyormuş. Bebek sütü cekmedikce her seferinde su oluyor sütü çektikçe beklememis yağlı sütü aliyor .
Zaten mastit de yağın kanalı tikamasi.
Peki bebekler boş göğüs istiyor mu hayır. Çoğunluğu istemiyor ama bazıları alıyor işte. Onlar da kilo alıyor

Bosver sen kendine inan doktorlar emzirme konusunda zayıf. 800 gram alan bebeğime yar doc ve prof olan iki doktor harika dedi.kilo alınır. Hep kendimi örnek gösteririm. 3200 doğmuşum anne sütünü 3 ay almışım sonra mama vermişler yaramamış. Annem ek gıdaya başlamış çok iyi kilo almışım. Cok hareketli oldugum halde Bebekler dis çıkarma döneminde zayiflayabilir .Ben geç çıkarmışım ve 5 i birden çıkmış hic etkilenmemisim.tosun gibi çocuklar zayiflarken ben onları gecmisiim. Sonra yürümeye başlayınca tekrar zayiflamisim .
Hadi anne sütüne eek mama verdik yarın bir gün ek gıdayı istemeyince zayıf kalınca doktor ne diyecek ne alternatif sunacak bize ??? Demekki bünyesi böyle diyecek

Geçen sağlık ocağına gittiğimde hemşire bana süt üretimi emzirirken olur dedi. Sanırım onunla ilgili sızlaması ve süt akması.

Bir memeyi emerken diğerinde de sızlama iğne batması oluyor banada... üretim emerken daha hızlı oluyormuş oyuzden öteki meme sızlıyor üretiyor demekki
Hımm iyi normal yani. Baştan beri öyle de ben zamanla meme alışinca sızi olmaz saniyodum. Normalse skntı yok sızıya alısamadm ama napalm

Tabiki her inekteki süt aynı değil

Hollanda ineği ile simental ırkın arasında dünya kadar fark var süt konusunda
Simental bildiğin süt üretimi için var, sapsarı yağlı sütü olur 5 kilodan yarım kilodan fazla kaymak alırsın bir seferde. Hollanda ineği kendini besler sütünü değil. Aslında et ihtiyacını karşılamak için bakılması daha mantıklı, süt için değil.
Hepsinin vücutları işleyişleri farklı, tıpkı insanlar gibi..

Senin bebeğin o yağlı sütü çekmese iyi kilo almazdı merak etme zaten sık sık emiyor diyorsun çok fazla ön stü birikmiyordur o karma içiyordur

Yok benim hoşuma gidiyor takıntı değil benimki araştırma amacli .Yani az aldığında canım sıkılmıyor sonra onu toparlıyor.artik çocuk da alıştı zaten .
Hic takıntılı bir yapım yoktur aslında rahat bir insanimdır. yeter ki nedenini öğreneyim .Bir şeyi kendi haline bırakamam ben mutlaka kontrolumde olacak o zaman rahat ederim .Asıl tartı almasam takıntı yapardım. Acaba ne yaptı ne yaptı diye.simdi bakıyorum oh diyorum 20 gram bile almış. Almasa da sıkıntı değil.
Şimdi nedenini biliyorum mesela o yüzden içim rahat .bunun nedenini bilmeliyim.benden kaynakliysa ve sütüm azsa artırmaya bakmaliyim ki baktım ve son zamanlarda kilo alımı arttı vicdanen rahat olayım.
Ayrıca devlettekiler çok saçma sapan tartiyor .kilolu bir bebek olsaydı da yine tartı alırdım. Hem biz tartilmiyor muyuz neden bebekleri de tartmayalim . Ben hamileyken her gün tartiliyordum. Böylece sadece 6 kilo aldım ama yesem yesem ve bakmasam 20 kilo alırdım

Hepimiz Turk ineği değil miyiz ya
Ben Hollanda ineği olabilirim o zaman

Hollanda ineği iyi güldüm
Bırakın ineği, sütü. Biz ne zaman uyuyacağız? Gerçekten error vermek üzereyim

Hep instagramda karşıma uyku eğitimleri çıkıyor.hepsi destekli uyutmaya karşı ama onların yöntemine bakıyorum çok teferruatlı geldi .
Önce banyo yaptır sonra pijama giydir sonra kitap oku sonra süt icir sonra iyi geceler öpücüğü. Bunu yapmak çok zor değil mi ? Ama sallayınca destek oluyor adı.e bunlar destek değil mi ?
Ve şu an uykusu iyiyse ilerde değişir mi acaba ? Yani büyüyünce gece uyumuyorlar mi ? Yoksa bu bebekler yenidoganken falan da mi uyumuyordu

Hepimiz Turk ineği değil miyiz ya
Ben Hollanda ineği olabilirim o zaman
Ya bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalım

4. Ayda uyku gerilemesi diye bir sey varmıs, felaket diyorlar çok tırsıyorum ondan

Aslında onların söylediklerinin hepsi değil yapılması gereken bir rutin lazım
Mesela sadece üst değiştirmek, loş odada emzirip uyutmak gibi
Bebeğe uykuya geçiş sinyalini vermek asıl mevzu.
Kış günü her aksam bebeğe nasıl banyo yaptırıcaksın ki zaten. Ben yaptıramam evim soğuk oluyor, hasta okur çocuk.

Aslında sütün yağ oranından bahsedılıyor bence . Yağlı süt kilo yapar
O olabılır

Ben bebenin uykusu gelince tüm tuşlara ynı anda basıyorum resmen yeter ki uyusun diye rutin çok istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorumm

Günaydın herkesee doktora gitcez. 10 gibi randevumuz. Bakalm o ne diyecek kilo işine her doktorun bi fikri var ya hani cidden doktorlar da emin degiller ama bana kalirsa 3. Ay 500 gram ile 1 kilo arasi iyidir ya
Aslında öyle oluyor canım . Nornalı o
Ama bız ıstıyoruz kı 1 er kilo almaya devam etsınler bir kaç ay daha

Ya bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalım
Aman canlari sagolsun .biz nasıl mutlu oluyorsak öyle olalım. Biz mutlu olunca onlar da mutlu oluyor

Aslında öyle oluyor canım . Nornalı o
Ama bız ıstıyoruz kı 1 er kilo almaya devam etsınler bir kaç ay daha
Vallahi çok sorun teşkil etmiyorsa almasin. Kucakta taşiyamam emzirirken bile zor zapt ediyorum. Koluma ya da o an ayaginin altinda bişey varsa onlara tepip duruyor emerken sürekli bi tepikleme modunda benimki. Oyun halısindan alıştı heralde. Maşallah kuvvetliler de haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…