- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #95.441
Yok hep beni emsin razıyım ama sonra kendi sinirleniyor.simdi 5 dakika emdi 10 dakika geçmeden memene diyor yine emiyorBebekler memeyi sadece acıktıkları icin istemezler anneyle bağ kurmak icin seni hissetmek icin de istiyor olabilir. Dün 4 saatlik dısarda isim vardı. buzluktaki sağılmıs sütü biberonla vermisler. Eve girdigimde hala iciyordu annem karnı tok demesine ragmen yine memeye sarıldı
Belki de doğrudur ama iste bebek de o yağlı sütü içecek ki bir işe yarasın. Bizimki oynasa ya da uyusa .sonra da aciktigi aklına gelip ağlasa.@NeyzenEzo nun soyledigine katılıyorum. Bir gögüsüm şiş diyelim ilk sağdıgım sütün rengi bile su klorlu akarya musluktan bulanik oyle biraz gecince beyazlasiyor en sona dogru da acik krem oluyor. Ve buzluga attigim sutte yag tabakasi ustte kaliyor bizde de bir paketin 1/3u yağ... Annemle yengem aynı vakit fogum yapmislardi ikisi de bebeklerini emzirdikten sonra bir kaba sütlerini sagdiklarinda anneminki süte baya su karistirilmis gibi yengeminki baya yağlı ve kıvamlıydı.
Bosver sen kendine inan doktorlar emzirme konusunda zayıf. 800 gram alan bebeğime yar doc ve prof olan iki doktor harika dedi.kilo alınır. Hep kendimi örnek gösteririm. 3200 doğmuşum anne sütünü 3 ay almışım sonra mama vermişler yaramamış. Annem ek gıdaya başlamış çok iyi kilo almışım. Cok hareketli oldugum halde Bebekler dis çıkarma döneminde zayiflayabilir .Ben geç çıkarmışım ve 5 i birden çıkmış hic etkilenmemisim.tosun gibi çocuklar zayiflarken ben onları gecmisiim. Sonra yürümeye başlayınca tekrar zayiflamisim .Şimdiye kadar 2 doktora gittim.ilki 2.ayinda 1 kilo almasina rağmen az almis demisti.o oyle diyince baska doktora gittim 15 gunde 180 grama normal dedi.ilk iki ay birer kilo alinir ondan sonra 300-400 gram anca dedi.
Kime inanacagimi sasirdim
Gunde 5 kere kaka yapiyor ortalama bazen 6-7 .daha hic ucu gormedik
Her bezi cisli keyfi ve uykulari fena degil.Abim de doktor yapisi oyledir keyfi iyiyse kiloyu takma diyor
Geçen sağlık ocağına gittiğimde hemşire bana süt üretimi emzirirken olur dedi. Sanırım onunla ilgili sızlaması ve süt akması.
Bnmde öyle. Sanırım süt iniyor aşağı. Birde emzirirken bebeğimizi seviyoruz ya onunda etkisi var diye biliyorum. Mesela bnm uzun zamandır akmayan göğsüm sabah aktı. Bende şaşırdım. Elhamdülillah bebeğe yetsin de çünkü mama da kabul etmiyor öğürüyor. Bnm hemşire de kilosu iyi ama sür yetmezse 4. Ay bitince ek gıdaya yavaştan başlarız dedi
Hımm iyi normal yani. Baştan beri öyle de ben zamanla meme alışinca sızi olmaz saniyodum. Normalse skntı yokBir memeyi emerken diğerinde de sızlama iğne batması oluyor banada... üretim emerken daha hızlı oluyormuş oyuzden öteki meme sızlıyor üretiyor demekki
Tabiki her inekteki süt aynı değilAma aslında proteinli anne sütü diye bir şey yokmuş her annenin sütü aynıymış.kilo aldiran sey bebegin kaliteli emme suresiymis .bos memeyi ceken cocuk cok kilo alirmis Ben bu yarama işine pek inanmıyorum. Zaten sütün yüzde 90 i su ki duru su gibi olması normal değil mi ?
Bak kendin diyorsun taş gibi olmuyor diye demekki seninki 5 dakikada hepsini çekiyor. Benim 1 seferde o göğsü bitirmiyor 2 3 kere veriyorum .yalniz marketteki yarım yağlı sütü inek yapmıyor her inekteki süt ayni sadece yagi alınıyor.
Bir de 8100 gr bebeğin cekisiyle 5500 gr bebeğin çekişi aynı olmaz .seninki göğsün en dibindeki en yağlı sütü bile çekiyordur ama benim kızımın gücü yetmiyor ki 5 dakika sonra yoruluyor .2900 doğan bir bebege göre güzel emiyor ama eminim seninki 3 üstü doğmuştur.
Ayrıca şu an bile aynı yemeği yiyen 2 kişi aynı kiloyu almaz. Biri çok hareketlidir diğeri yemeği yedikten sonra yatar kalır. Arkadaşımın kızı vardı. Çocuğun hayat amacı emmek üzerine kuruluydu. 1.5 kilo alıyordu ama hareket 0 .gazını 6.ayda çıkardı, 1.5 yasinda ayaga kalktı , 7 aylıkken destekle oturdu .7 ay boyunca yiyip içip yatan bir bebekti .
Ayrıca mesela seninki hiç bir öğünde 2 dakika emiyor mu ya da 4 saat emmeden gündüz duruyor mu ?bizimkinin uyku gelince emmiyor .günün bir kaç öğünü öyle geçiyor. Uyanıkken de max 6 7 dakika emer. Kuzenin kendine yazık etmiş uğraşmamış .Belli ki cocuklari emmemis memeyle oynamış .eskiler kafalarına göre konuşuyor bildiklerinden mi ?onlara gore bebek hep aç .senin sütün sulu diyor alıp baktı mı. Belki de kuzeninle sütün aynıydı. O kendini demoralize etmiş sense kendini teşvik etmişsin. O öyle dedikçe sütü azalmış, sen böyle dedikçe artmış ve bebek de bu pozitif durumdan etkilenmiş
Yok benim hoşuma gidiyor takıntı değil benimki araştırma amacli .Yani az aldığında canım sıkılmıyor sonra onu toparlıyor.artik çocuk da alıştı zaten .Sen kendini biraz salsan mı acaba?
Eve tartı almıştın dimi? Keşke almasaydın. Zaten takıntılı bir yapın var. Bu ileride çocuğa da yansır. Biraz kafanı boşalt bence..
Çoğu doktor kiloyu mesele yapmıyor aslında. Ben oğlum için zayıf dediğim doktorlar "boşver kiloyu çocuğun boy gelişimi gayet iyi" dediler.
İleri seviye besinsiz kalma durumunda raporlu mama yazarlar ancak..
Kızım prematüre doğduğunda sütüm bildiğin tereyağ gibiydi. İyi ki ilk önce emzirmem için yanıma getirilmiş de sonra küveze girmiş. Belki de onun emmesi belirledi ne kadar besine ihtiyaç duyduğunu..
Ama ilk çocukta kırkıncı haftada oğlum doğduğunda normal süt rengindeydi.
Sütün yapısını bebeğin ihtiyacı belirliyor. Bu mucize gayet olası yani..
Hepimiz Turk ineği değil miyiz yaTabiki her inekteki süt aynı değil
Hollanda ineği ile simental ırkın arasında dünya kadar fark var süt konusunda
Simental bildiğin süt üretimi için var, sapsarı yağlı sütü olur 5 kilodan yarım kilodan fazla kaymak alırsın bir seferde. Hollanda ineği kendini besler sütünü değil. Aslında et ihtiyacını karşılamak için bakılması daha mantıklı, süt için değil.
Hepsinin vücutları işleyişleri farklı, tıpkı insanlar gibi..
Senin bebeğin o yağlı sütü çekmese iyi kilo almazdı merak etme zaten sık sık emiyor diyorsun çok fazla ön stü birikmiyordur o karma içiyordur
Hollanda ineğiTabiki her inekteki süt aynı değil
Hollanda ineği ile simental ırkın arasında dünya kadar fark var süt konusunda
Simental bildiğin süt üretimi için var, sapsarı yağlı sütü olur 5 kilodan yarım kilodan fazla kaymak alırsın bir seferde. Hollanda ineği kendini besler sütünü değil. Aslında et ihtiyacını karşılamak için bakılması daha mantıklı, süt için değil.
Hepsinin vücutları işleyişleri farklı, tıpkı insanlar gibi..
Senin bebeğin o yağlı sütü çekmese iyi kilo almazdı merak etme zaten sık sık emiyor diyorsun çok fazla ön stü birikmiyordur o karma içiyordur
Ya bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalımHepimiz Turk ineği değil miyiz ya
Ben Hollanda ineği olabilirim o zaman
Çok mı kalkıyor geceleri?Hollanda ineğiiyi güldüm
Bırakın ineği, sütü. Biz ne zaman uyuyacağız? Gerçekten error vermek üzereyim
4. Ayda uyku gerilemesi diye bir sey varmıs, felaket diyorlar çok tırsıyorum ondanHep instagramda karşıma uyku eğitimleri çıkıyor.hepsi destekli uyutmaya karşı ama onların yöntemine bakıyorum çok teferruatlı geldi .
Önce banyo yaptır sonra pijama giydir sonra kitap oku sonra süt icir sonra iyi geceler öpücüğü. Bunu yapmak çok zor değil mi ? Ama sallayınca destek oluyor adı.e bunlar destek değil mi ?
Ve şu an uykusu iyiyse ilerde değişir mi acaba ? Yani büyüyünce gece uyumuyorlar mi ? Yoksa bu bebekler yenidoganken falan da mi uyumuyordu
Aslında sütün yağ oranından bahsedılıyor bence . Yağlı süt kilo yaparSütü yarıyor diye bir şey yokmuş ki doktorlar onu teşvik amaçlı diyormuş. Senim kızın bu zamana kadar sütünü son damlasına kadar içtiğini hissettin mi ?Ben hissetmedim .o bebekler çekiyor. Seninki yağlı sütü alacak pat diye bırakıyor. Bir de bazı bebekler çok hantal oluyor .bak mesela benim kız kardeşim. ayni anne sütünü aldık aramızda 1 yaş var ilk 3 ay emmisim ben ve zayıflamışım .Bir gün aniden kusunca da annem korkmuş sütü kesmiş. Kardesimse tosun gibiymiş resimlerde bile öyle çünkü yatarmis hareket etmezmiş. Ben çok kıskançmışım kucağa almayın dermisim .Ha sonra ek gıdaya geçince ben de kilo almışım çok.
Aslında benin için kilo alıp almaması da önemli değil. Böyle 2 3 dakika emip yarım saat sonra istemesi ya da uyumak istemesi canımı sıkıyor.
Ha şunu da ekleyim .Ben nerdeyse her gün tartiyorum bazen günde 40 50 gram alıyor bazen 10 gram alıyor. 40 50 aldığı günler hep güzel emdigi ve sütümün bol olduğu günler.az aldığı günler 2 3 dakika emdigi günler Yaramayla alakalı olsa bu kadar uçurum olmamalı.
Aklımdaki soru inanHollanda ineğiiyi güldüm
Bırakın ineği, sütü. Biz ne zaman uyuyacağız? Gerçekten error vermek üzereyim
Ben bebenin uykusu gelince tüm tuşlara ynı anda basıyorum resmen yeter ki uyusun diye4. Ayda uyku gerilemesi diye bir sey varmıs, felaket diyorlar çok tırsıyorum ondan
Aslında onların söylediklerinin hepsi değil yapılması gereken bir rutin lazım
Mesela sadece üst değiştirmek, loş odada emzirip uyutmak gibi
Bebeğe uykuya geçiş sinyalini vermek asıl mevzu.
Kış günü her aksam bebeğe nasıl banyo yaptırıcaksın ki zaten. Ben yaptıramam evim soğuk oluyor, hasta okur çocuk.
Aslında öyle oluyor canım . Nornalı oGünaydın herkeseedoktora gitcez. 10 gibi randevumuz. Bakalm o ne diyecek kilo işine her doktorun bi fikri var ya hani cidden doktorlar da emin degiller ama bana kalirsa 3. Ay 500 gram ile 1 kilo arasi iyidir ya
Aman canlari sagolsun .biz nasıl mutlu oluyorsak öyle olalım. Biz mutlu olunca onlar da mutlu oluyorYa bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalım
Vallahi çok sorun teşkil etmiyorsa almasin. Kucakta taşiyamam emzirirken bile zor zapt ediyorum. Koluma ya da o an ayaginin altinda bişey varsa onlara tepip duruyor emerkenAslında öyle oluyor canım . Nornalı o
Ama bız ıstıyoruz kı 1 er kilo almaya devam etsınler bir kaç ay daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?