Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Anne yıpransın ıstıyorlar
Her bebek farklıdır. Bu rutinler sakin bebeklere daha uygun bence.

Ben zaten aksam 22 gibi yataga alıyorum
Uyansa bıle yattıgı yerdr pıs pışlıyorum
Ve tabıı kı bryaz gurultu ya da pış pış sesı acık.
Mesela uyandı benımkı az once
Fön sesı actım telden, emzırdım gerı uyudu.
Vallahı o sesler sayesınde gerı uyuyor ve bızım kalkma saatımız genelde 9 ,9.30
Gibi.
Ve ben cok şükür kendı uyguladıklarım sayesınde uykusuz kalmıyorum.

Baskalarının tecrubelerı umurumda degıl

Ben onlari doğduğundan beri yapıyorum zaten .Uykusuna geçmeye başlayınca susuyorum konuşmuyorum. O da elini gözüne götürüyor. Değişik bir ağlama cikariyor işte uyku sinyali sonra emzigi veriyorum ağzına yatirmadan alnının ortasini oksuyorum. Kundakliyorum ya da gündüzse kundaksiz uyuyor .Yan yatıyorsa poposuna vuruyorum .
Yok ya niye uyku gerilemesi olsun aklına öyle kötü şeyler getirme.benim bebeğim uyumayı seviyor de .onlar zaten uyumayan çocuklar de .
Yok uyku gerilemesi yok meme reddi benim de karşıma çıkıyor hep .sanki biliyor benim cocugun 4 .ayda olduğunu. Çağırmak istemiyorum. Hiçbir şey olmayacak

Belim agrıyor . Cunku kucaktayke ıkı buklum duruyorum. Kafası hep yanlarda
Yamuk duruyor .
Yatırıyorsun kafa dakıkalarda havada tutuyor kalkmak ıcın . Boynu agrıyacak
Ben cekıcem kahrı
Otursa da vallahı kurtulsam.

Ben alnının ortasını oksuyorum dalıyor öyle Ben de uyku konusunda sıkıntı çekmedim çok şükür. Umarım bundan sonra da çekmem. Gündüz çok uyutmayin diyorlar aksine benim kız uyuyunca gece güzel uyuyor .4 saat 5 saat diyorlar ama her bebek farklı. Saate takılmıyorum

Açıkçası ben de sütle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sadece kendi tecrübemden yola çıkıyorum: 2 buçuk kilo doğdu kızım ama birer kilodan fazla aldı ilk 2 Ay. Kolay uyumaz uyuduğunda da emmek için uyanmaz ben zorla emziririm bazen 4 saati bile geçiyor. He beslenmemde bir şey var mı? Yok. Yapısal diye düşünüyorum.

Benım bıldıgım gunduz ıyı beslenmeyen, duzgun uyumayan cocuk gece de durmaz.
Bunlar daha cok kucuk. Her fırsatta uyumaları gerekıyor ki buyusun, gelişsinler

Benınkıne uykusu geldıgınde eee demeyı ögrettım tabıı actıgım eee, pış pış sesının katkısı buyuk oldu.
Öylr tatlı oluyor kı söylerken. Agzına emzıgı verıyorum eee eee eee dıyerek kendini uyutuyor 2 gündür . Hem emzık varken mırıldanıyor hem ee ee dıyor. Bu sayede uyku var mı yok mu anlıyorum

Dötünü yerim

Bir de bence annesi babası uykucu olanın çocuğu da uykucu oluyor .Ben bebekten önce akşam 8 de yatiyordum.evlenmeden önce de uykum varsa önce yatıyor sonra yemek yiyordum .uykum gelince gözüm bir şeyi görmez. İlla uyuyacağım. Uyumazsam sinirli olurum .bebekken de oyleymisim hala öyleyim. annem hiç uyku sorunu yaşamadım sizde der .gece boyu uyurmusuz

Benimki de eeeee .geçen gün yarım saat ee ledi.sesine eşim geldi
Ha bu arada bulgur gaz yapıyormuş .bizim kız gaz çıkara çıkara bir hal oldu

Ben de kesıntısız uyumasını aynı yerde yatmaya baglıyorum

Annem de " sen hıc durmazdın " der

Yilli
Ya bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalım
İşte örnek ben oğlum emmedi sagarak 5 ay 6. Ayı da buzluğa attiklarimla besledim. Tabi mama takviyesiyle. Süt arttırmak için her şeyi yaptım uyutmak için her şeyi yaptım ikisi de ise yaramadı. Bu ikinci minnoş emiyor oğlum memeyi görünce feryat figan bagirirdi. Kızım memeden ayrılmıyor. Boş yere korkup önlem aldım hiç gerek kalmadı anne çaylarını içmedim sıcak soğuk jel almıştım hiç kullanmadım. 2. Bir süt sağma makinesi almıştım kullanmıyorum. Herşey farklı bu çocukta.

Bazı çocuklar uyumuyor ama gece 7 saat uyuyan bebekler var .Bu aylarda gündüz bir kaç saat uyuyan bebekler var .Yani küçük ama uyuyacak diye bir şey yok .

Bazı çocuklar uyumuyor ama gece 7 saat uyuyan bebekler var .Bu aylarda gündüz bir kaç saat uyuyan bebekler var .Yani küçük ama uyuyacak diye bir şey yok .
Destek verılmedıgı için işte
Benınkıne desteklı uyku vermesem gunduz cok az uyur . Cunku uyku gelse de kapamıyor gozlerı. Dısarısı harıc

Bunlarla sütün artacagına kendınden oldu
Buna da şükret
Satarsın elindekılerı

Kızlar, benınkı kafası hep havada
Dakıkalarca . Sizce oturmaya mı hazırlanıyor
Hıc yorulmadan havada duruyor o kafa
Ven rahatsız oluyorm tabi:)

O çok betermis. Arkadaş anlattı. Canından bezmisti ben de diyorum ki daha kotu ne olabilir

Ah işte bu biz. Gece-gündüz toplam 10 saat ancak uyuyor en fazla. o da beyaz gürültüyle, kucakta veya sallanarak. Çok yıpratıcı uyumayan bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…