- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #95.461
Anne yıpransın ıstıyorlarHep instagramda karşıma uyku eğitimleri çıkıyor.hepsi destekli uyutmaya karşı ama onların yöntemine bakıyorum çok teferruatlı geldi .
Önce banyo yaptır sonra pijama giydir sonra kitap oku sonra süt icir sonra iyi geceler öpücüğü. Bunu yapmak çok zor değil mi ? Ama sallayınca destek oluyor adı.e bunlar destek değil mi ?
Ve şu an uykusu iyiyse ilerde değişir mi acaba ? Yani büyüyünce gece uyumuyorlar mi ? Yoksa bu bebekler yenidoganken falan da mi uyumuyordu
Ben onlari doğduğundan beri yapıyorum zaten .Uykusuna geçmeye başlayınca susuyorum konuşmuyorum. O da elini gözüne götürüyor. Değişik bir ağlama cikariyor işte uyku sinyali4. Ayda uyku gerilemesi diye bir sey varmıs, felaket diyorlar çok tırsıyorum ondan
Aslında onların söylediklerinin hepsi değil yapılması gereken bir rutin lazım
Mesela sadece üst değiştirmek, loş odada emzirip uyutmak gibi
Bebeğe uykuya geçiş sinyalini vermek asıl mevzu.
Kış günü her aksam bebeğe nasıl banyo yaptırıcaksın ki zaten. Ben yaptıramam evim soğuk oluyor, hasta okur çocuk.
Belim agrıyor . Cunku kucaktayke ıkı buklum duruyorum. Kafası hep yanlardaVallahi çok sorun teşkil etmiyorsa almasin. Kucakta taşiyamam emzirirken bile zor zapt ediyorum. Koluma ya da o an ayaginin altinda bişey varsa onlara tepip duruyor emerkensürekli bi tepikleme modunda benimki. Oyun halısindan alıştı heralde. Maşallah kuvvetliler de haa
Ben alnının ortasını oksuyorum dalıyor öyleAnne yıpransın ıstıyorlar
Her bebek farklıdır. Bu rutinler sakin bebeklere daha uygun bence.
Ben zaten aksam 22 gibi yataga alıyorum
Uyansa bıle yattıgı yerdr pıs pışlıyorum
Ve tabıı kı bryaz gurultu ya da pış pış sesı acık.
Mesela uyandı benımkı az once
Fön sesı actım telden, emzırdım gerı uyudu.
Vallahı o sesler sayesınde gerı uyuyor ve bızım kalkma saatımız genelde 9 ,9.30
Gibi.
Ve ben cok şükür kendı uyguladıklarım sayesınde uykusuz kalmıyorum.
Baskalarının tecrubelerı umurumda degıl
Açıkçası ben de sütle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sadece kendi tecrübemden yola çıkıyorum: 2 buçuk kilo doğdu kızım ama birer kilodan fazla aldı ilk 2 Ay. Kolay uyumaz uyuduğunda da emmek için uyanmaz ben zorla emziririm bazen 4 saati bile geçiyor. He beslenmemde bir şey var mı? Yok. Yapısal diye düşünüyorum.Ama aslında proteinli anne sütü diye bir şey yokmuş her annenin sütü aynıymış.kilo aldiran sey bebegin kaliteli emme suresiymis .bos memeyi ceken cocuk cok kilo alirmis Ben bu yarama işine pek inanmıyorum. Zaten sütün yüzde 90 i su ki duru su gibi olması normal değil mi ?
Bak kendin diyorsun taş gibi olmuyor diye demekki seninki 5 dakikada hepsini çekiyor. Benim 1 seferde o göğsü bitirmiyor 2 3 kere veriyorum .yalniz marketteki yarım yağlı sütü inek yapmıyor her inekteki süt ayni sadece yagi alınıyor.
Bir de 8100 gr bebeğin cekisiyle 5500 gr bebeğin çekişi aynı olmaz .seninki göğsün en dibindeki en yağlı sütü bile çekiyordur ama benim kızımın gücü yetmiyor ki 5 dakika sonra yoruluyor .2900 doğan bir bebege göre güzel emiyor ama eminim seninki 3 üstü doğmuştur.
Ayrıca şu an bile aynı yemeği yiyen 2 kişi aynı kiloyu almaz. Biri çok hareketlidir diğeri yemeği yedikten sonra yatar kalır. Arkadaşımın kızı vardı. Çocuğun hayat amacı emmek üzerine kuruluydu. 1.5 kilo alıyordu ama hareket 0 .gazını 6.ayda çıkardı, 1.5 yasinda ayaga kalktı , 7 aylıkken destekle oturdu .7 ay boyunca yiyip içip yatan bir bebekti .
Ayrıca mesela seninki hiç bir öğünde 2 dakika emiyor mu ya da 4 saat emmeden gündüz duruyor mu ?bizimkinin uyku gelince emmiyor .günün bir kaç öğünü öyle geçiyor. Uyanıkken de max 6 7 dakika emer. Kuzenin kendine yazık etmiş uğraşmamış .Belli ki cocuklari emmemis memeyle oynamış .eskiler kafalarına göre konuşuyor bildiklerinden mi ?onlara gore bebek hep aç .senin sütün sulu diyor alıp baktı mı. Belki de kuzeninle sütün aynıydı. O kendini demoralize etmiş sense kendini teşvik etmişsin. O öyle dedikçe sütü azalmış, sen böyle dedikçe artmış ve bebek de bu pozitif durumdan etkilenmiş
Benım bıldıgım gunduz ıyı beslenmeyen, duzgun uyumayan cocuk gece de durmaz.Ben alnının ortasını oksuyorum dalıyor öyleBen de uyku konusunda sıkıntı çekmedim çok şükür. Umarım bundan sonra da çekmem. Gündüz çok uyutmayin diyorlar aksine benim kız uyuyunca gece güzel uyuyor .4 saat 5 saat diyorlar ama her bebek farklı. Saate takılmıyorum
Bir de bence annesi babası uykucu olanın çocuğu da uykucu oluyor .Ben bebekten önce akşam 8 de yatiyordum.evlenmeden önce de uykum varsa önce yatıyor sonra yemek yiyordum .uykum gelince gözüm bir şeyi görmez. İlla uyuyacağım. Uyumazsam sinirli olurum .bebekken de oyleymisim hala öyleyim. annem hiç uyku sorunu yaşamadım sizde der .gece boyu uyurmusuzAnne yıpransın ıstıyorlar
Her bebek farklıdır. Bu rutinler sakin bebeklere daha uygun bence.
Ben zaten aksam 22 gibi yataga alıyorum
Uyansa bıle yattıgı yerdr pıs pışlıyorum
Ve tabıı kı bryaz gurultu ya da pış pış sesı acık.
Mesela uyandı benımkı az once
Fön sesı actım telden, emzırdım gerı uyudu.
Vallahı o sesler sayesınde gerı uyuyor ve bızım kalkma saatımız genelde 9 ,9.30
Gibi.
Ve ben cok şükür kendı uyguladıklarım sayesınde uykusuz kalmıyorum.
Baskalarının tecrubelerı umurumda degıl
Benimki de eeeee .geçen gün yarım saat ee ledi.sesine eşim geldiBenım bıldıgım gunduz ıyı beslenmeyen, duzgun uyumayan cocuk gece de durmaz.
Bunlar daha cok kucuk. Her fırsatta uyumaları gerekıyor ki buyusun, gelişsinler
Benınkıne uykusu geldıgınde eee demeyı ögrettımtabıı actıgım eee, pış pış sesının katkısı buyuk oldu.
Öylr tatlı oluyor kı söylerken. Agzına emzıgı verıyorum eee eee eee dıyerek kendini uyutuyor 2 gündür . Hem emzık varken mırıldanıyor hem ee ee dıyor. Bu sayede uyku var mı yok mu anlıyorum
Dötünü yerim
Ben de kesıntısız uyumasını aynı yerde yatmaya baglıyorumBir de bence annesi babası uykucu olanın çocuğu da uykucu oluyor .Ben bebekten önce akşam 8 de yatiyordum.evlenmeden önce de uykum varsa önce yatıyor sonra yemek yiyordum .uykum gelince gözüm bir şeyi görmez. İlla uyuyacağım. Uyumazsam sinirli olurum .bebekken de oyleymisim hala öyleyim. annem hiç uyku sorunu yaşamadım sizde der .gece boyu uyurmusuz
Cok tatlılarBenimki de eeeee .geçen gün yarım saat ee ledi.sesine eşim geldi
Ha bu arada bulgur gaz yapıyormuş .bizim kız gaz çıkara çıkara bir hal oldu
İşte örnek benYa bu iş çocuktan çocuğa bile değişiyormuş, aynı anne iki çocuğunu çok farklı besleyebiliyor biz naparsak yapalım
Bazı çocuklar uyumuyor ama gece 7 saat uyuyan bebekler var .Bu aylarda gündüz bir kaç saat uyuyan bebekler var .Yani küçük ama uyuyacak diye bir şey yok .Benım bıldıgım gunduz ıyı beslenmeyen, duzgun uyumayan cocuk gece de durmaz.
Bunlar daha cok kucuk. Her fırsatta uyumaları gerekıyor ki buyusun, gelişsinler
Benınkıne uykusu geldıgınde eee demeyı ögrettımtabıı actıgım eee, pış pış sesının katkısı buyuk oldu.
Öylr tatlı oluyor kı söylerken. Agzına emzıgı verıyorum eee eee eee dıyerek kendini uyutuyor 2 gündür . Hem emzık varken mırıldanıyor hem ee ee dıyor. Bu sayede uyku var mı yok mu anlıyorum
Dötünü yerim
Çikolata yapmıyor ben de denedimCok tatlılar
Bulgur kırmızı ya da yesıl mercımek..gaz yapmayan az
Destek verılmedıgı için işteBazı çocuklar uyumuyor ama gece 7 saat uyuyan bebekler var .Bu aylarda gündüz bir kaç saat uyuyan bebekler var .Yani küçük ama uyuyacak diye bir şey yok .
Bunlarla sütün artacagına kendınden olduYilli
İşte örnek benoğlum emmedi sagarak 5 ay 6. Ayı da buzluğa attiklarimla besledim. Tabi mama takviyesiyle. Süt arttırmak için her şeyi yaptım uyutmak için her şeyi yaptım ikisi de ise yaramadı. Bu ikinci minnoş emiyor oğlum memeyi görünce feryat figan bagirirdi. Kızım memeden ayrılmıyor. Boş yere korkup önlem aldım hiç gerek kalmadı anne çaylarını içmedim sıcak soğuk jel almıştım hiç kullanmadım. 2. Bir süt sağma makinesi almıştım kullanmıyorum. Herşey farklı bu çocukta.
Kalkmıyor. Çünkü yatmıyorÇok mı kalkıyor geceleri?
Adı öyle hollanda yav ben napim
O çok betermis. Arkadaş anlattı. Canından bezmisti4. Ayda uyku gerilemesi diye bir sey varmıs, felaket diyorlar çok tırsıyorum ondan
Aslında onların söylediklerinin hepsi değil yapılması gereken bir rutin lazım
Mesela sadece üst değiştirmek, loş odada emzirip uyutmak gibi
Bebeğe uykuya geçiş sinyalini vermek asıl mevzu.
Kış günü her aksam bebeğe nasıl banyo yaptırıcaksın ki zaten. Ben yaptıramam evim soğuk oluyor, hasta okur çocuk.
Ah işte bu biz. Gece-gündüz toplam 10 saat ancak uyuyor en fazla. o da beyaz gürültüyle, kucakta veya sallanarak. Çok yıpratıcı uyumayan bebekBazı çocuklar uyumuyor ama gece 7 saat uyuyan bebekler var .Bu aylarda gündüz bir kaç saat uyuyan bebekler var .Yani küçük ama uyuyacak diye bir şey yok .
Ataklari gelmiştirAklımdaki soru inanbenim bebebu gece uykuya kafa attı resmen. Geç uyudu her saat başı uyandı mıkır mıkır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?