Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Çok güldüm yaa süpersiniz

Benim de 5 kilom kaldı, gitmiyor ama bu diz ağrısı bir bende var sanıyordum. Değil eğilmek merdiven çıkmak bile çok zorluyor
Çömeldigim yerden zor kalkiyorum. Vucut alışık degil tabi napsn. Yeterince hamilelikte çekti daha da çekiyor. Ben yillarca 53 kiloydum sonra 54 55 derken evlilikle 57 58 e bile ciktim. O aralar hissederdim hantallık nefes nefese kalma dizlerde agri vs. Ama bi de d vitamini düserdi benim o yüzden de agrilarm olurdu. Belki d vit den de kaynaklidir ama kilonun da etkisi var bence

Çok tatlısın

Cıddı moralım bozuldu yalnız.

Öff zaman gecmıyor ya
Yerine koydum kendimi valla ben olsam benim de zoruma giderdi. Bundan sonra belki akar gider. yine de 2.5 ayım nasıl oldu gecti bilmiyorum. Dün ilk dogdugu fotolara baktm. Sırayla 1 aylikken 2 aylikken derken vay bee nasil buyuyor degisiyor cok cabuk gidiyor zaman yaa dedim.

Öyle gercekten . Zaman gecıyor ama
Sankı yavas gecıyor gıbı

Aynen anlattıgın sekılde benın kız. Toz akarlarına alerjısı var
Alerjik astım.

Buhar makınesınden sonra hastaneye gıtmeyı bıraktık biz.

Öyle gercekten . Zaman gecıyor ama
Sankı yavas gecıyor gıbı
hayirlisi be yaa. Sana zor tabi. Hoş bana da kolay diyemem. Benimki gecen hafta emdi bu hafta yine hallendi emmiyor agliyor evde kucagimda gezdirerek zorla veriyorum. Stres oluyo insan. Aman napiyim acikinca yer de diyemiyoruz.
Sen zaten kaşık mamasina bi ay sonra baslamıycak miydin? Sonraki ay da ek gidaya?

Bıraz arastırdım kasık maması bıberonla da verılıyormus. Bugun devam sutuyle verdım .
Dedim 4,5 aylık olduk böyle başlayalım
Eger işe yararsa valla devam edıcem . Zaten surada kalmıs 12 gün 4. Ayın dolmasına

Benim de 5 kilom kaldı, gitmiyor ama bu diz ağrısı bir bende var sanıyordum. Değil eğilmek merdiven çıkmak bile çok zorluyor
O kiloyla ilgili değildir bwlki. Sizler hamilelikte fazla eğilip bukulmeeigimizden hamlamis olabilir ne biliim. Bende eğilip doğrulurken zorlanıyorum.

Canım 3 kilodan olmaz o sürekli kilo alıp veren biri olarak söylüyorum. Benim 8 kg fazlam kaldı. Normalde daha önce de bunkilolara gelmisligim var böyle olmamıştı dizlerim. Yani ya hamieleikte eğilip kalkmadigindan ya d vitamini eksikliği de olabilir bilmiyorum ki ama bu ara eğilip kalkmaya zorladım kendimi bir tık daha iyi sanki.

Geçen dediğim kız bi kaö günün sonunda ilk defa bugun msj attı
Diyorkş; benle eşim çok yaramazmışız kesin yaramaz olucak dedi
Bende alttaki yazıyı yazdım ozman kesin yaramaz olucak diye..

Bana attığı mesaja bak
Kendi çocuğunu alim benimkini şımarık yaptı 2 dakikadaallahım yaaa

Titanların savaşı

Vallahi bilmiyrm. Pazar günü cok gezdik ozelljkle o gün belli etti baya. Devaminda iki gundür de cok rahat degilim. Öncesinde de zorlaniyrdum kalkmak oturmakta. D vit eksikligi de olablr. Benim cok düser. Onceden hastane bakabiliyordu. Simdi ona da bakmiyorlarmıs. Hayret ediyorum ya bu hastaneler neye bakiyor acep

Durmadı hiç doktor raporlanması sonra hallederiz demisti. Bugün aradılar cocuk doktoru baktı sanırım o yüzden.

Bize direk orada usg kağıdı üstünden ölçüm yapıp sonuç söyledi.
Hatta bir tarafı çekerken net göremediği için tekrar çekti tekrar ölçüm yaptı. Huysuzluk etmişti benimki..
Büyük ihtimalle sizde de böyle net olmayan bir nokta var ondan çağırıyorlar..

Ama gecmedim ki
Suan cıddı sekılde hayal kırıklıgına ugradım.
3,5 aylık mı yani
Nereden baktigina gore degisir
Temmuz ayı sonunda 1.ay bitti
Ağustos ayı sonunda 2.ay bitti
Eylül ayı sonunda 3.ayi bitti yani 4.ayina başlıyorsun..

Futbolda şöyle bir şey var mesela maçın 89.10 dakikası 90.dakika diye geçer .çünkü senin 89 la işin kalmamıştır.
Bizde de öyle ben 3 u bitirmişim artık 3 le isim yok 4.ay sayılmalı ama bebeklerde tamamlama mantığı var .
Mesela 1 yaşına gelen bebek aslında 12.ayinin başında doğum gününü kutluyor.dogum gününden 1 gün önce 11 ay 29 günlük oluyor .
O mantıkla bakarsan aslında bebek dogum gününde 1 yaşında değil 12 aylık. 1 yaşına doğum tarihinden 1 ay sonra girecek
  • Aptamilin sitesi boyle diyor .
  • Öncelikle ek gıdaya başlamak için bebeğinizin 6. ayı yani 180 günü doldurmuş olması gerekiyor.
  • 30.gun 1.ayi tamamlamak
  • 60.gun 2.ayi tamamlamak
  • 90.gun 3.ayi tamamlamak
  • 120.4.ayi tamamlamak
  • 150.gun 5.ayi tamamlamak
  • 180.gun 6.ayi tamamlamak diye geçiyorsa
  • Bu mantığa göre sen 120.gunde 4.ayi tamamlamış oluyorsun ve 90-120 arası 4.ayin sınırları içindesin .Yani 121.gun 4.ayi tamamladın sayılıyor

Aptamil sitesi böyle diyor .180 günü doldurmak 6.ayi doldurmak diyor

Ama gecmedim ki
Suan cıddı sekılde hayal kırıklıgına ugradım.
3,5 aylık mı yani
  • Bu ayları hesaplamanin saçma bir yani var .mesela ben 19.yasimi bitirdim 20 yaşında sayiliyorum. Kimse bana 19 yaş 1 aylıksın demiyor herkes 20 yaşındasın diyor ama 3 yaş 1 aylık olunca 3 yaşında diyorlar kimse 4 yaşında demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…