Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar bir şey soracağım size ? Gece uykusunda bebekleriniz kipirdanmaya başladığında ya da gözlerini açtığında müdahale ediyor musunuz ? Ediyorsanız ne kadar süre geçtikten sonra? Ben bugüne kadar kamera gördükten 5-10 sn sonra hemen gidip pış piş yapiyordum . Bugün izleme kararı aldım , gözleri açık 5 dk falan yattı geri uyudu , ara ara kipirdandi bacakları kaldırdı indirdi ağlamadan tekrar daldı. Şu zamana kadar giderek hata yapıyormusum galiba

Uyku geçişine denk geldin muhtemelen
Gözleri açık da uyuyorlar bir süre belki odur
Ben tamamen çıkardığı sese göre hareket ediyorum
Tanıyorum sesleri ne olduğunu anlıyorum
Bazen kendi kendine kıpırdanıyor öyle duruyor sonra

O saat dilimlerini kendine ayırmazsan psikolojik açıdan insan çok yoruluyor. Keyfini çıkar bence

1.de hep gidip pışpışlıyodum, başta sorun yoktu, sonrasında bensiz dalamaz hale geldi. 3 yaşına kadar falan korkunç uykusuz kaldım o sebeple.
Bunda müdahale etmiyorum, hatta onu uykumuzda biz bile yapıyormuşuz, bırakıp kendi kendine uyumasına müsaade edip bunu alışkanlık haline getirmemiz gerekiyormuş.

B
Ben anne yanında yatırıyorum. O sebeple bekliyorum bekliyorum eğer aglamazsa gözlüyorum. Ama kafasını sağa sola sallayıp ayaklarını kaldırmaya başlayınca iyice uykusu açılmasın diye korkup yanıma çekiyorum emzirmek için. Ama bazen yanıma yatar yatmaz uykuya devam ediyor. Bazen de memeye yapışıp o şekilde uyumaya devam ediyor. Sen başka odada yatiriyorsun anlaşılan. Bence kameradan gözleyip beklemekle iyi yapmışsın bak kendi uyumuş ne güzel. Aferin minnosa

O saat dilimlerini kendine ayırmazsan psikolojik açıdan insan çok yoruluyor. Keyfini çıkar bence
O kadar şey yapmak istiyorum ki yapacagim şeyi organize edemeyip hiçbir şey yapamıyorum
Hah bende bundan korkuyorum işte,geçen bir yerde okudum hemen müdahale etmemek gerekiyor diye. Bi baktım ki ben hep ediyorum. Peki gündüz uykuları için de geçerli değil mi aynı şey,? Gündüz uykuları hep destekli bizde

Yok anne yanında uyuyor hatta genelde aynı yatakta yatıyoruz gece uykusuna 19:30-20:30 arasında geçmiş oluyor genelde,öyle olunca yaklaşık 4 saat odada tek kalıyor. Ben bu süre zarfı içinde kipirdadigi an uyanmasın diye pış pislamaya gidiyordum ,artık yapmayacağım hataymis
Gece de anne yanında kipirdadiginda ellerinin üstüne elimi falan koyuyordum ama siliklestirmem lazım galiba

Selam kızlar
Bebeğimi 2-3 saatliğine görümceme bırakmak zorunda kaldım hastane ziyaretinden dolayı. Almaya gittiğimde çook fazla ağladığını 3 aydır ilk defa bu kadar ağlarken gördügünü mamasını bile içmediğinı söyledi.bu biberonu tutamıyor dedi. gözünden yaşlar aktığını söyledi. Saatlerce ağladı en sonunda uyudu dedi. (Benim oğlum uykusu yoksa veya karnı aç değilse hiç ağlamaz)
En sevdiği ve çok rahat içtiği biberondu bir sıkıntısı yoktu dedim. Bebeklerin bu aylarda gözyaşı daha olmaz dedim. Çok şaşırdım çok üzüldüm kahroldum o kadar ağladığını duyunca. Eve bir geldik yavrumun gözü sarı çapak içinde yapışmış kızarmış bir güzel temizledim karnını doyurdum, gülüştük sevdim ve uyuttumgötürmeden önce hicbirseyi yoktu
ne olmuş olabilir kızlar oradayken?
Kahroldum

Gece bakıyorum ellemiyorum ama emme vakti gelmişse alıyorum. Gündüz hiç ellemiyorum. Artık uyanırsa alıyorum bir dahaki uykuya kadar.

Daha önce senden bu kadar uzun ayrı kalmışmıydı? Gerçi daha önce daha küçükken çok fark etmiyorlar ama artık farkındalıkları arttığı için etrafında tanıdık birini özellikle de seni ya da babasını göremediyse ondan ağlamış olması çok yüksek ihtimal.

Hiç ayrı kalmadık bütün gün beraberiz hiç yalnız bırakmıyorum. Dışarı çıkarsakta bizimleydi. Ancak hastane ortamına gireceğim için almak istemedim.
Ama benim sıktıntım ve sorum gözündeki çapaklanma ve yapışıklıkla ilgiliydi. Tamamen bir enfeksiyon gibiydi. Alıp eve geldiğimde gördük eşimle. Çok üzüldüm sinirlendim.Acaba oradayken zarar mı verdiler ve bana söylemeye çekindi. 3 tane çocuğu var 2si erkek ikiz 8 yaşında ve kız 12 yaşında ve dokunma etme dediğinde anlamıyorlar. Onlar mı birşey yaptı acabayada gözüne mama falan mı kaçtı acaba

Kanallarla ilgili olabilir. Capaklanma devam ederse burunla göz birleşiminde gözyasi kanallarina hafif masaj önermisti doktorum.
Gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…