Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bizimki de parmagini emiyor babam engel ol alisirsa bir akrabamiz var 15 16 yasina kadar emdi parmagi incelmis diye korkuyorum dedi... Bazen mudahale ediyorum

Şaka yapıyorsun dimi?
Ellerini emmek istemesi gelişim sürecinin en önemli parçası.
Eldiven bile takmayın derlerken sen limon sürmüşsün. Bu çok yanlış

Önce ellerini keşfedecek, sonra uzanacak, sonra ilk 2 yıl oral dönemde olduğu için herşeyi tutup ağzına götürecek.

Bu derece engellemeye çalışman hiç doğru değil. Bak limon bile engel olamamış. Çünkü çok güçlü bir güdüyle hareket ediyorlar.

Mesela memeyi bıraktırırken de memeye bir şey sürmeyin bu travmaya neden olur der uzmanlar. Bu şekilde ellerinden uzaklaştırmaya çalışmak da bir çeşit gelişim problemine neden olabilir.

Ben gece uykuya geçmekte zorlanınca ellerini battaniyesiyle yanlarına hafiften sıkıştırıyorum. Gündüz pek engellemiyorum..

Canım normal bir gelişim süreci bu..b n neredeyse doğduğundan buyana hiç eldiven takmadım dünyayı ilk elleriyle keşfedecek bırak soksun ağzına ben hergun yıkıyorum iki haftaya kadar günde iki kez yıkıyordum doğal olarak elleride temizleniyor

Bence öyle şeyler yapma ya emerse emsin nolcak ki ben en fazla çekip emzik tıkıyorum ağzına

Bende izin veriyorum ama bazen abartıyor kusturuyor kendini
Bizimki gece emmiyor gündüz şapır şapur eline oyuncak verdiğimde bile onu ağzına götürüyor diş kaşıyıcısı var onu denicem sabah
İlk ellerini ağzıma götürünce dediğin gibi herkes aç bu çocuk diyordu ama öyle değil canım ellerini keşfediyorlar, ben alışkanlık yaparda ileriki yaşlara kadar devam eder mi diye endişe etmiştim Ama doktora sorucam

Kızlar şu emme konusunda doktorumuz bize daha geçen aydan söyledi. Artık elini emmeye başlayabilir engellemeyin ellerini keşfetsin dedi. Bizimkide çok elini emiyor ama biz hiç çekmiyoruz müdahale etmiyoruz
Müdahale etmemek lazım zaten canım.
Ben parmak sokarsa karısıyorum. Parmagı kapatıp yumeugu götüeüyorum agzına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…