- 19 Temmuz 2013
- 539
- 929
- 303
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #98.381
Yok ya şaka değil böyle balık limonlar gibi döktüm limonu ama fayda etmedi o yüzden şimdi isot sürdüm bakalım faydası olacak mıŞaka yapıyorsun dimi?
Ellerini emmek istemesi gelişim sürecinin en önemli parçası.
Eldiven bile takmayın derlerken sen limon sürmüşsün. Bu çok yanlış
Önce ellerini keşfedecek, sonra uzanacak, sonra ilk 2 yıl oral dönemde olduğu için herşeyi tutup ağzına götürecek.
Bu derece engellemeye çalışman hiç doğru değil. Bak limon bile engel olamamış. Çünkü çok güçlü bir güdüyle hareket ediyorlar.
Mesela memeyi bıraktırırken de memeye bir şey sürmeyin bu travmaya neden olur der uzmanlar. Bu şekilde ellerinden uzaklaştırmaya çalışmak da bir çeşit gelişim problemine neden olabilir.
Ben gece uykuya geçmekte zorlanınca ellerini battaniyesiyle yanlarına hafiften sıkıştırıyorum. Gündüz pek engellemiyorum..
Evet çok tatlı duruyor parmağını emerkenCanım normal bir gelişim süreci bu..b n neredeyse doğduğundan buyana hiç eldiven takmadım dünyayı ilk elleriyle keşfedecek bırak soksun ağzına ben hergun yıkıyorum iki haftaya kadar günde iki kez yıkıyordum doğal olarak elleride temizleniyor
Şu emzikler olmasa yanarmışız zatenBence öyle şeyler yapma ya emerse emsin nolcak ki ben en fazla çekip emzik tıkıyorum ağzına
Evet ya kusturuyor aynen. Bir de daha çok yolun başında yeni öğrendiği için işaret parmağı havada o da gözüne geliyor korkutuyor bazen. Ben çocuk doktoruma da psikoloğuma da sordum her ne kadar normal olsa da müdahale edilmezse ileri yaşlara kadar devam eder dediler. Ben de gördükçe dikkatini başka şeye çekiyorum ayaklarına, yüzüme, dokulu şeylere dokunduruyorumBende izin veriyorum ama bazen abartıyor kusturuyor kendini
Bizimki gece emmiyor gündüz şapır şapureline oyuncak verdiğimde bile onu ağzına götürüyor diş kaşıyıcısı var onu denicem sabah
İlk ellerini ağzıma götürünce dediğin gibi herkes aç bu çocuk diyordu ama öyle değil canım ellerini keşfediyorlar, ben alışkanlık yaparda ileriki yaşlara kadar devam eder mi diye endişe etmiştim Ama doktora sorucam
Kızzz isot mu sürdünnnYok ya şaka değil böyle balık limonlar gibi döktüm limonu ama fayda etmedi o yüzden şimdi isot sürdüm bakalım faydası olacak mı
Evet çok tatlı duruyor parmağını emerkenBüyümesini görmek çok güzel 2-3 hafta önce dizlerini keşfetti ellerini dizlerine koyuyor köy ağası gibi
Şu emzikler olmasa yanarmışız zaten
Evet ya kusturuyor aynen. Bir de daha çok yolun başında yeni öğrendiği için işaret parmağı havada o da gözüne geliyor korkutuyor bazen. Ben çocuk doktoruma da psikoloğuma da sordum her ne kadar normal olsa da müdahale edilmezse ileri yaşlara kadar devam eder dediler. Ben de gördükçe dikkatini başka şeye çekiyorum ayaklarına, yüzüme, dokulu şeylere dokunduruyorum
Kız bacım dur şimdi ciddiye alacaklar başım yanacak buralardaKızzz isot mu sürdünnndelirmeee
Tamam famamKız bacım dur şimdi ciddiye alacaklar başım yanacak buralarda
Benım bıldıgım ılerı yaşlara kadar devam eden baş parmak emmesidir. Senınkı de bas parmak mı emıyor, yoksa yumruk mu?Yok ya şaka değil böyle balık limonlar gibi döktüm limonu ama fayda etmedi o yüzden şimdi isot sürdüm bakalım faydası olacak mı
Evet çok tatlı duruyor parmağını emerkenBüyümesini görmek çok güzel 2-3 hafta önce dizlerini keşfetti ellerini dizlerine koyuyor köy ağası gibi
Şu emzikler olmasa yanarmışız zaten
Evet ya kusturuyor aynen. Bir de daha çok yolun başında yeni öğrendiği için işaret parmağı havada o da gözüne geliyor korkutuyor bazen. Ben çocuk doktoruma da psikoloğuma da sordum her ne kadar normal olsa da müdahale edilmezse ileri yaşlara kadar devam eder dediler. Ben de gördükçe dikkatini başka şeye çekiyorum ayaklarına, yüzüme, dokulu şeylere dokunduruyorum
Az kaldı taşlama sanatına geciliyorduKız bacım dur şimdi ciddiye alacaklar başım yanacak buralarda
Baş parmakBenım bıldıgım ılerı yaşlara kadar devam eden baş parmak emmesidir. Senınkı de bas parmak mı emıyor, yoksa yumruk mu?
Ya da dıger oarmaklar mı
Bence hangısı oldugu önemlı
Az kaldı taşlama sanatına geciliyordu
Benimkidr bas parmagi emmeye baslamisti önüne gectim biraz , takimlarinin eldivenleri duruyordu onu gecridim sag eline cun sag elinin bas parmagini emiyor sadece , bugun gozlemledim yumruk emmeye basladi bas parmagi unutmus gibuBaş parmakKeyifli emiyor bi de sıpa kıyamıyorum da hak veriyorum benim de o parmakları yiyesim geliyor
ahahaahahaha
Benimki tek parmağını sokunca çıkarıyo direk yüzünü ekşitiyo midesi bulanır gibiMüdahale etmemek lazım zaten canım.
Ben parmak sokarsa karısıyorum. Parmagı kapatıp yumeugu götüeüyorum agzına
Benimkide emziği atıp elini emiyo genelde ama uyurken emzikle uyurBenimki eli için emzikten vazgeçiyor. Zaten duramam bu aşkın önünde
Ama gece uykusuzken tahammül edemiyorum. Çabuk uyusun diye sokuşturuyorum battaniyeye
Özellıkle oarmak zamanla ıncelıyorBaş parmakKeyifli emiyor bi de sıpa kıyamıyorum da hak veriyorum benim de o parmakları yiyesim geliyor
ahahaahahaha
Ya aynen kv. Yere çarşaf ve battaniye köy at yere dönsün debelensin dedi mantiklida ama benimki ondada durmadık ki ağladı beş dk. Sonraben henüz bulamadım sadece benimle oyalanıyor
Dun bende banyo yaptrdm da bezi baglicaktm işedi havlu kanepeKizlar benimki 2 gundur altini degistiriken poposunu kaldiriyor tam bagliycam yine kaydiryor duzgun baglayamiycam bu gidisle sanki degistirmemi istemiyor oyun oynuyo benle resmen
Aynı durum bizde de var her bez bağlamamız işkence durmuyor yerindeDun bende banyo yaptrdm da bezi baglicaktm işedi havlu kanepeben bez baglarken de ayaklari hic durmuyor ayaklarini kaldiriyor kendine cekiyor itiyor kendini ayakla4iyla geriye atiyor
Benim olmadı aama çevremdekilern oldu. En fazla ağlarKızlar bebesiyle uçak deneyimi olan var mı? Ben bi gözümü kararttım alıp çocuğu gidiyorum da başıma ne gelecek bilmek isterim
Yok ya şaka değil böyle balık limonlar gibi döktüm limonu ama fayda etmedi o yüzden şimdi isot sürdüm bakalım faydası olacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?