Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Hep mi bu şekildeydi canım?

Hem yorgunluk hem iş birikmesi ancak emzirirken bakabiliyorum

Bu aralar herkesin bebesi uyku sorunu yaşiyor sanki. Ben de dagildim iki gündur. Baş ağrısı uykusuzluk kafam yerinde degil zombi gibiydim. Bugün akşama dogru iyi gibiyim inş toparlaniriz

Şahsen benim bebem hasta iki gram enerjim var sadece

Dert adamı söyletir.
Sorunca topiğe biraz hareket geldi

Salıncakla alakası yok canim. Uyuduğunda sallamıyorum. Genel olarak memeyi sevmiyor ve yutkunurken zorlanıyor. Enteresan

Bebekler uyurken dilini damağa yaslarmış. Bu damağın şekillenmesi içinmiş.
Dil bağı da bunu zorlaştırırmış.
Nerede okudum onu ben ya?
Acaba ondan mı ememiyor?

Ben de sıktıktan sonra ters çeviriyorum. Sonrasında da aspiratörler akmayanı çekiyorum.
Ellerini pijamasının içine sok tek başına yapman gerekirken

Rota damla şeklinde ağızdan, menenjit kola yapılıyor. Alttan çıtçıtlı sını kısa kollu seçersen iyi olabilir kolay geçsin
Ay çok fena geçti ,daha aşi yapilmadan kiyametleri kopardı . Artık yabancilamaya başladı insanları ,doktor muayene ettikçe katıla katıla ağladı
Menenjit bacaktan yapıldı bizim
Bir tek verem koldan yapıldı
Bizim de bacaktan oldu , verem harici tüm aşılar bacaktan olacak dedi doktor .

Salıncakla alakası yok canim. Uyuduğunda sallamıyorum. Genel olarak memeyi sevmiyor ve yutkunurken zorlanıyor. Enteresan
Bende salıncakta yatağa alınca uyanıyor sandım. Bizimki bu ara geceleri memede uyumayı bıraktı. Emiyor emmesi bitince dikiliyor. Pusette sallayarak uyutmaya başladım. Bakalım ne olacak.

Bunda şaşırcak bişi yok. her bebek aynı degil cunku.
Basına gelmeyince konuşmak kolay oluyor genelde
Bende başıma gelene kadar bilmiyordum. Kendi oğlumu görünce çok şaşırmıştım. X çünkü oğluma kadar meme reddi diye bir şeyin varlığından habersizdim. Her doğan bebek annesini emer zannediyordum. Çünkü etrafımda gördüğüm bildiğim bütün bebekler emmiyordu. Hiç böyle bir şey olacağını düşünmedim. Sonra çocuk emmedi. Ondan sonra etraftaki emmeyen çocukların farkına vardım. İlk 3 ay çok çabaladım. Her akşam banyo yaptırıyordum. Banyodan sonra uyku sersemi 5 dk emiyordu. Ama sonra onu da bıraktı. Uyanıkken asla meme görünce kaskatı olup agliyordu. Hala inat. Zaten uyumadigi için uyurken verme gibi bir durum da yoktu. Gelsin süt sagmalar...

Ben burayi 32.haftadan beri okuyorum.
Gecen gun ruyamda sizin esinizin megersem bizim bi akrabamiz oldugunu gordum
Neden yardim etmiyosun kiza bebegi yikiyormus banyo malzemelerini bile toplamiyormussun diye hesap soruyodum
Ohaaaaa hadi yaaaa gece geceeee ne güldüm yaaa banyo malzemeleri olayını ben bile unuttum artık kendisi kucağına alıp duşta yıkıyo aştık kendimizi

Sende öyle okumaa sadece yaz aradaaaaa

Emerek uyutmak çok sağlıklı bir uyutma şekli değil ki bunu yapmayan bebekleri anormal bebek gibi görmüş arkadaşın. Aslında küçükken yorulup kalıyorlar sürekli memede uyuyorlar .büyüdükçe şekerleme yapıyorlar bırakınca uyaniyorlar .mini bir mola gibi oluyor .1 yaşındaki çocuğu memede meme bağımlısı değilse uyutamazsin.memede uyutmak sallanmakla aynı hatta daha tehlike çünkü her uyumada sana muhtaç. En güzeli şudur.yapabilirsek uykusu geldi yatağına yatır ve kendi kendine uyumasını bekle .doğru uyuma budur .Ne sallanma ne emme ne hoplatma bunlar iyi değil. 120.gunden sonra kendi kendilerine uyuyabilme yeteneğine sahip oluyorlar .
Bizimki 2 ay pusette sallandı ki ben sevmediğini biliyordum .küçükken uykuları geldiği anlaşılmıyor. Uykusu gelmemiş çocuğu salliyordum. Onun da beyni dönüp uyuyordu
Yatağına koymayı denedim yok uyumadı. Sonra bir gün baktım düz zeminde kendi kendine uyumuş. Dedim yatağında yatar
Yatağına aldım. Yatağını sallar gibi hareket ettirdim .İlk bir hafta yarım saat 45 dakika uyuyordu direniyordu. Pusete alışmış sonuçta düz zeminde uyumak ne zor .sonra alıştı. Tabi yine sallıyorum.bazen yok uyumuyor daha hızlı sallıyorum ağlıyor. Şimdi Yatağına koyuyorum kendi uyumaya çalışsın diye.zor bir süreç. Bazen 1 saat uğraşıyorum. Yatır kaldır kundagini aç tekrar yap tekrar yatır. Belim ağrıyor eğil bukul .uyuma sinyalini görünce ki genelde elini gözüne götürüyor kucağıma alıp odasinda tur attiriyorum .sonra kundagini yapıyorum. Baktım göz açılıyor kapanıyor alnının ortasını oksuyorum .Yan yatıyorsa poposu da oksanabilir sırtı da .Her zaman uyumuyor öyle değişkenki. Sabrımı zorluyor zorluyor. Sallayim diyorum işte uykusu geldi 2 dakikada uyur belki .sallamıyorum. tabi emzikle uyuyor bu arada .
Uyku egitimi cok sabır istiyor .tekniği sadece sabır
Bir gün aynı yöntemle 2 dakikada uyuyan çocuk ertesi gün direniyor. Bizimki ayağıyla tepiniyor besigi sallıyor. Bilmiyorum başarılı olur muyum ama verem olacağım kesin .başarılı olursam da çok rahat edeceğim

Uyumasını bekledim
Uyudu ve salıncaktan alıp emzirdim. Sonra uyandı ve uyumadı bir daha . Hiç durmadı da uykusu olduğu ıcın. Şimdi uyuttum . Bu sekilde çok uykusu bölünüyor
Evet benimkini de uyuduktan sonra alır emzirirsem derin uykuya dalmiyor. Aç da olsa ellemiyorum yoksa 8 de yatan bebek 10.30 da kalkıyor.belki de boş mideyle yatmayı seviyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…