- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #98.981
Aynen yani o da duymadiysa belki. ne biliyim genel geçer olan normal olan memede uyumasi gibi saniliyor. ben de bizimki skntılı sandım bi an. Heralde arkadasin bebeleri hep memede uyuyor ikinci bebegi oldu daBunda şaşırcak bişi yok. her bebek aynı degil cunku.
Basına gelmeyince konuşmak kolay oluyor genelde
Helal lan sana yusufiNasibinde ne varsa o
Benim kadar uğraşan olmuş mu acaba ciddi merak ediyorum.
3 aydır bununla savaşıyorum resmen ve halen devam ediyorum.
Buna rağmen pes etmedim
Bi bucuk aylıktan sonra böyleyiz ilk ay böyle degildik.Hep mi bu şekildeydi canım?
Emzik uyku egitimine engel degilmiş. Vallahi dün biraz denedim de bilmiyrm cidden sabir lazm. Bu aralar sallasam da direnerek gece uykusunu reddediyor zaten belki dogru zaman mı degil ay ne biliyim. Memede de uyusun demiyorum sadece uykudan kalkinca olmasa da sonra bile olur memeyi alsn. Bi zaman var onu gecirdik mi almiyor ona sinir oluyorum. Yoksa memede uyumasa da olur. Hatta benim icin daha iyi memede uyumamasiEmerek uyutmak çok sağlıklı bir uyutma şekli değil ki bunu yapmayan bebekleri anormal bebek gibi görmüş arkadaşın. Aslında küçükken yorulup kalıyorlar sürekli memede uyuyorlar .büyüdükçe şekerleme yapıyorlar bırakınca uyaniyorlar .mini bir mola gibi oluyor .1 yaşındaki çocuğu memede meme bağımlısı değilse uyutamazsin.memede uyutmak sallanmakla aynı hatta daha tehlike çünkü her uyumada sana muhtaç. En güzeli şudur.yapabilirsek uykusu geldi yatağına yatır ve kendi kendine uyumasını bekle .doğru uyuma budur .Ne sallanma ne emme ne hoplatma bunlar iyi değil. 120.gunden sonra kendi kendilerine uyuyabilme yeteneğine sahip oluyorlar .
Bizimki 2 ay pusette sallandı ki ben sevmediğini biliyordum .küçükken uykuları geldiği anlaşılmıyor. Uykusu gelmemiş çocuğu salliyordum. Onun da beyni dönüp uyuyordu
Yatağına koymayı denedim yok uyumadı. Sonra bir gün baktım düz zeminde kendi kendine uyumuş. Dedim yatağında yatar
Yatağına aldım. Yatağını sallar gibi hareket ettirdim .İlk bir hafta yarım saat 45 dakika uyuyordu direniyordu. Pusete alışmış sonuçta düz zeminde uyumak ne zor .sonra alıştı. Tabi yine sallıyorum.bazen yok uyumuyor daha hızlı sallıyorum ağlıyor. Şimdi Yatağına koyuyorum kendi uyumaya çalışsın diye.zor bir süreç. Bazen 1 saat uğraşıyorum. Yatır kaldır kundagini aç tekrar yap tekrar yatır. Belim ağrıyor eğil bukul .uyuma sinyalini görünce ki genelde elini gözüne götürüyor kucağıma alıp odasinda tur attiriyorum .sonra kundagini yapıyorum. Baktım göz açılıyor kapanıyor alnının ortasını oksuyorum .Yan yatıyorsa poposu da oksanabilir sırtı da .Her zaman uyumuyor öyle değişkenki. Sabrımı zorluyor zorluyor. Sallayim diyorum işte uykusu geldi 2 dakikada uyur belki .sallamıyorum. tabi emzikle uyuyor bu arada .
Uyku egitimi cok sabır istiyor .tekniği sadece sabır
Bir gün aynı yöntemle 2 dakikada uyuyan çocuk ertesi gün direniyor. Bizimki ayağıyla tepiniyor besigi sallıyor. Bilmiyorum başarılı olur muyum ama verem olacağım kesin .başarılı olursam da çok rahat edeceğim
2 si de memedr uyuyor belli.Aynen yani o da duymadiysa belki. ne biliyim genel geçer olan normal olan memede uyumasi gibi saniliyor. ben de bizimki skntılı sandım bi an. Heralde arkadasin bebeleri hep memede uyuyor ikinci bebegi oldu da
Meme ucunu emdiği içinYahu bu bebe öyle bir emiyor ki çeke çeke, sürdürerek, başını geri atarak... benim meme uçlarım yara olduu
Geçmiş olsun canımBenim bebe üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş. Birkaç gündür kakası felaket kokuyordu, neyseki bugün daha normal hatta baya normal
Geçmiş olsunnBenim bebe üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş. Birkaç gündür kakası felaket kokuyordu, neyseki bugün daha normal hatta baya normal
Ense ve göğsü sıcaksa üşümez derler hep. Bence takma kafana bizim bile uyurken soğuk oluyor yanaklarımız burnumuz ama vücudumuz üşümüyorKızlar gece benim oğlanın yanakları soğuk oluyor üşüyor mu acaba ensesi göğüsü sıcak battaniye ile örtüyorum
Bende sabah 4 de uyandığında aldım elleri buz gibi. Ama diğer yerleri sıcaktı. Uyurken eldiven mi taksam diye düşündüm valla.Kızlar gece benim oğlanın yanakları soğuk oluyor üşüyor mu acaba ensesi göğüsü sıcak battaniye ile örtüyorum
Benim kız da öyle olmuştu işte. Antibiyotik ve bağırsak düzenleyici verdi doktor.Benim bebe üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş. Birkaç gündür kakası felaket kokuyordu, neyseki bugün daha normal hatta baya normal
Akşam kafama taktım uyuyamadım sürekli çocuğu kontrol ettim acaba dedim üşüyor mu üzerine başka birşey daha mı örtsem dedim sonra dedim terler bu sefer hasta olur ne yapacağımı bilemedimGeçmiş olsunn
Ense ve göğsü sıcaksa üşümez derler hep. Bence takma kafana bizim bile uyurken soğuk oluyor yanaklarımız burnumuz ama vücudumuz üşümüyor
Bazen elleri de soğuk oluyor canım dediğin gibi acaba dedim uyku tulumunu mu giydirsem dedim üzerini açmıyor gerçi ama ne yapacağımı bilemedimBende sabah 4 de uyandığında aldım elleri buz gibi. Ama diğer yerleri sıcaktı. Uyurken eldiven mi taksam diye düşündüm valla.
Banada oluyor öyle üşüdü mü terledi mi sıkıntılı mevsimdeyizAkşam kafama taktım uyuyamadım sürekli çocuğu kontrol ettim acaba dedim üşüyor mu üzerine başka birşey daha mı örtsem dedim sonra dedim terler bu sefer hasta olur ne yapacağımı bilemedim
Bazen elleri de soğuk oluyor canım dediğin gibi acaba dedim uyku tulumunu mu giydirsem dedim üzerini açmıyor gerçi ama ne yapacağımı bilemedim
Canım yatağının yanina ya da içine derece koy için rahat etsin . Ben odanın ısısına göre hareket ediyorum. Gece en düşük 23 dereceyi gördüm ,ondada içine kısa kol zıbın ,alt üst pijama giyiyor . Gece 3-4 gibi ince bir yelek giydiriyorum emzirme sonrası. Üstünü örtmuyorum ben. Elleri,kulakları ,kafası soğuk olabilir ,doktorlarda hep soğuk olması normal diyorlar ki benim hep soğuktur ellerim ayaklarim yazın bile ama usumemAkşam kafama taktım uyuyamadım sürekli çocuğu kontrol ettim acaba dedim üşüyor mu üzerine başka birşey daha mı örtsem dedim sonra dedim terler bu sefer hasta olur ne yapacağımı bilemedim
Bazen elleri de soğuk oluyor canım dediğin gibi acaba dedim uyku tulumunu mu giydirsem dedim üzerini açmıyor gerçi ama ne yapacağımı bilemedim
Yanak kulak serin olabilir benimkinin de hep öyle üşüdüğünü göstermez diyor doktorKızlar gece benim oğlanın yanakları soğuk oluyor üşüyor mu acaba ensesi göğüsü sıcak battaniye ile örtüyorum
Anladım neden verdiğini bizimkinin ayarı bozuldu gecenin bi körü bile yapıyorBenim kız da öyle olmuştu işte. Antibiyotik ve bağırsak düzenleyici verdi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?