Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bize kan ilacı 1.ayda başlatıldı..ilk 1 sene kullanmak gerekir dedi..sizler bebeklere su veriyor musunuz.ben vermeye başladım çünkü doktorum başlattı.bebeklerimre alerji olduğu için su kaybetmesinler diye..bebeklerim bu ay çok az kilo aldı 300,400 Gr arası almışlar çok üzüldüm.alerji testi yaptırdık sırtına..yumurtaya alerjileri çıktı ve doktor bana süt ürünlerini ve yumurta için sıkı diyete soktu.umarım atlatırız.o yüzden çok gelemedim buralara kiloları 4. ayda 5350 Gr ve 5750 Gr geldi.ishalgibi olduklarından almamışlar.şimdi mamamız değişti Onu da içmiyorlar

Sakın bir daha izletme ..bebeklerin gözleri hala gelişme aşamasında..ve 6 aya kadar gelişiyor..böyle olmaz işiniz varsın kalsın..çocuğun ilgisini tabiki çeker kıpırdayan ışıklar..gidin oyuncak alın oynayan ses çıkaran..ama zehirlenmeler bebeği

Açsam izler, dikkatini de ceker eminim ama yanında dahi açmıyorum. Ekran ilk 36 ay kesinlikle önerilmez, belki o kadar tutamam uzak çünkü evde büyük çocuk izler. Ama ilk bir yıl kesinlikle yok. Benimki de çok kısa uyuyor 15 dk civarı.

Ama yinede iyi bencee evet aylarına göre az gibi ama olsun kıyamam onlara valla benim bebiş mama aldığı içi 1 aydır veriyorum ara ara su , mama alan bebekler su icebilirmiş, anne sütü alanlar soeun olmuyormuş

Bazı yerlerde ilk hir sene sadece 1 öğün diyor. Benim ilk çocukta nasıl yaptığımı hatirlamama ne diyeceksin peki acaba tek öğün mu verdim kaç öğün verdim ? Hiç hatırlamıyorum.

Kızlar bebişlerinize kaç cc mama veriyorsunuz. Ben dogumdan beri anne sütüyle ilerliyordum ama sütüm epey azaldı. Kızım 7kiloyu geçti şu anda,7*150:1050 cc günlük alması gereken miktar , 6 öğün besleniyor.yani ögun başına 1050/6:175 cc alması gerekiyor . O kadar almadığını düşünüyorum. Sağdığımda 120 cc anca çıkıyor. Bir de hangi mamayı tavsiye edersiniz. Hipp aldık direk kustu,ağzına almıyor artık

Anneme diyorum ki milyon kere biraz düşünceli ol bak artık bebek var .Ben size nasıl emanet edicem bu cocugu .bugün bir geldi hasta .yok usutmusum .dedim niye geldin çocuğa geçer. Ee yemeğin yok diye diyor.dedim.yemeek mi önemli. Sanki ben yapıyorum. Neyse maskesini çıkarmadı.babam da demiş gitme diye .Bir de diyor ki babam hafif kırgınlığım vardı.ctesi bir de bizi eve çağırdılar. Madem hastasiniz niye cagiriyorsunuz.
Dedi ki gidiyim ilaç yazdirayim. Yapmamışlar. Teste göndermişler. Sonuç pozitif .Ya bu kadar düşüncesizlik olamaz .Ya bize de geçtiyse.

Demir de mi bebiş için bize demir kullan diyen olmadi da ben sadece d vit veriyrm bebegime

4.ay aşısına gidince söyler.
Bize doğduğundan itibaren başlattılar demiri. Ama ben devamlı vermiyorum o zamandan bu yana.

D vitamini de verdi son aşıya gidişimizde. 2 kutu. Ama ben evde başka marka kullanıyorum şimdilik..
İki sene boyunca d vitamini kullanmak sıkıntı ya. Unutuyorum ben

Zaten ilk çocuktan hatırladığım kadarıyla bebeğin kan değerlerinin az çıkması sorun değil normal bir durummuş.

5.ayda rota ikinci doz da var. Ona göre sor. Tepkimeye girmesin..

Sütünün sürekli üretilir sağdığınızda i. Misal depoda 120 cc var ve bebek emmeye devam ettikçe süt geliyor. Kafanıza göre mama başlamayın zaten aylık kontrolünde hocanız der kilosu az diye. Bez sayısı günde 5-6 ise yeterliyse mamaya başlamaya gerek yok.

Kilo alımı nasıl? En son ne zaman tartıldı? Emdikten sonra doymamış gibi mi davranıyor?
Orada yazan ölçekler her bebeğe göre değil. Belki o kadar cc ye ihtiyacı yoktur.

Mama verme demiyorum bu işin net bir miktarı yok diyorum..

Ben hiç öğün saymıyorum veya ne kadar sütüm var diye sağmaya uğraşmıyorum. Tamamen bebeğin talebine göre hareket ediyorum.

Ben genelde akşamları bir defa mama veriyorum. Orada yazan ölçeğe göre verirsem bebek içmez kalır. Zorlarsam kusar. Hem midesine hem kesemize zarar
Bu da deneyerek öğreniliyor malesef..

Bir de şu var bazi bebekler hiçbir sorunu olmasa da kilo alamazmış yapıları öyle olurmuş. Mesela bizimkinin bezleri hep dolu dolu cislidir 2 kere de kaka yapar .Ne çok naif ne çok kuduruktur.genel durumu orta halli .kilo alımı öyle çok değildir çünkü hareketli bir bebek.en azindan yatmiyor deyim .kalkıp yürümüyor emeklemiyor tabiki ama ayına göre iyi. Şimdi ben bu bebeği nasıl kıyaslayım. Ben de isterim kilo alsın ama önemli olan onun keyfi .keyfi yerindeyse doyuyordur .onlar ac kalır mı?

Kızlar kilolar ne durumda
Ben artık diyete başlamak istiyorum.
Süt olsun diye dünyayı yedim ama yok süte faydası olmadı
Bari şu 10 kiloyu vereyim diyorum.
Diyet yapan var mı?

Benim son 11 kilom, henüz diyete başlamadım ama artık cesaret edip niyetlendim. Şimdilik sadece detox çayı içiyorum ve günde yarım saat 1 saat egzersiz yapıyorum. Nasıl bir diyet yapsam bilemedim.. İF bana çok iyi geliyor aslında hiç kesmeden yediğimi içtiğimi direk vermiştim bir ara şimdi o kadar açlık sürelerine cesaret edemedim süt açısından. Sen ne düşünüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…