Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Günaydın kızlar son bir iki aydır misafirim eksik olmuyor ben farklı bir şehirdeyim ama tüm akrabalar geldi neredeyse
Sabah bebiş altını bi doldurmuş uyku tulumu bile batmıştı onları çitilemekle uğraştım bu sırada babası uyutmuş bizimki artık günde 1 yada 2günde 1kez kaka yapıyor onda da o kadar fazla yapıyo ki ensesine kadar çıkıyor
Bi de 8kiloydu geçen ay bu ay 9olmuştur taşıyamıyorum artık belim ağrıyor ağırlık egzersizlerine başlayacağım
4.ayımız bu perşembe bitiyor aşılarımız var bakalım içim gidiyor aşı olurken öyle ağlıyor ki

Uykuyu nasıl yapıyorsunuz
Kucağımda uyumaya alıştı. Biraz dalınca ayağıma alıyorum. 40. Dakikadan sorna şanslıysam orda uyumaya devam eder yoksa yine kucak
He ben yanında yoksam da çığlığı basar.

Kucağımda uyumaya alıştı. Biraz dalınca ayağıma alıyorum. 40. Dakikadan sorna şanslıysam orda uyumaya devam eder yoksa yine kucak
He ben yanında yoksam da çığlığı basar.
Ay bu bebeler niye böyle anlamıyorum gündüzleri anası olmadan uyuyan var mı bilmiyorum valla

Ay bu bebeler niye böyle anlamıyorum gündüzleri anası olmadan uyuyan var mı bilmiyorum valla
1.5 ay kadar önce uyuyordu. Sonra ne oldu ds bu evreye geldik anlamadım. Tanımaya başladıkça iyice yapısıyorlar herhalde

1.5 ay kadar önce uyuyordu. Sonra ne oldu ds bu evreye geldik anlamadım. Tanımaya başladıkça iyice yapısıyorlar herhalde
Bizde de gece uykusuna babası yatırıyor, adam uzman oldu artık 5 dakikada uyutup geliyor ben uyutma konusunda iyi değilim

Bizdede gündüz uykuları hep azzz yarım saati geçmiyo genelde sanırım geneli öyle, çok uzun uyuyan çok azdır sanırım
Benim etrafımdaki bebekler gündüz uykularını en az 1 buçuk saat yapıyorlar hep ki öyle olması gerekiyor aslında ,30 dk uykudan sayılmıyor bile şekerleme yapiyor bizim bebeler
Aynen derin uykuya geçemeden uyaniyorlar bu da akşama doğru ya daha huysuz ya da gereğinden fazla enerjik hale sokuyor bebeği ve gece uykusuna geçmekte zorlanıyor . O kadar çok yazı okudum ki bu kısa uykularla ilgili son iki haftada takıntı haline geldi resmen.
35.dakikada açıyorsa 30.dakikada yanına git bir saçını okşa ya da popoya pıt pıt vur . Diyelim 30.dakikada uyandı 15 dk geri uyutma hakkımız var bir kere . Ama bir daha uyuyup uyanırsa tekrar uyutmuyoruz yoksa sürekli destek isteyecektir. Ben böyle böyle 45.dakikaya kadar çıkarmıştım ama ne oldu bilmiyorum yine 30 dkya indi
Ben normal perdeyi her halukarda cekiyorum. Ama yine de olmuyo bilmiyorum bu sefer de gece gundüz ayrimi karismaz demi bu aralar ben de baya bişiler deniyorum da uzamiyo 35. Dk da şıp uyanıyorux.
Eğer kontrollü kullanılmazsa karışabilir . Yine aydınlıkta uyutup uyudugunda kapatacagiz , uykusunu tamamladığındada hemen açacağız. Ben sipariş verdim dün gece bakalım uzayacak mi

9 kilo mu hay maşallah yani 1 yaşındaki bebek kilosunda demekki iştahı çok fazla çünkü 9 kilo 4 aylık bir bebek fazla gibi .Normalde o kiloda bir bebek artık yürüdüğü için annesine en azından taşıma konusunda çok zorluk çıkarmıyor ve 1 yaşında olduğu için oturup oyun oynuyorlar .Her çocuğun bünyesi farklı seni 7 8 ayda düşünemiyorum

Ücretli izniniz bitti mi? Ücretli izin bitince ertesi gün yatar

Bebekler gündüzleri aslında derin uyumaz şekerleme yaparlar ama 50 dakikadan önce uyanmamasi gerekir .3.4.aydan sonra kendi uyuması gerekir .İlk 3 ay her şey mubah çünkü alışkanlık yapmiyormus ama sonrasında biraktirman gerekiyor.
O yüzden aslında ilk 3 ayda her şeyi yapıp uyku düzeni oturtmak sonra da yavaş yavaş açmak gerekiyor çünkü ilk 3 ay hele 40 i çıktıktan sonra asla kendileri uyumuyor .uyumasını beklersen 10 saat bile beklersin .Ben pusete de koydum, pusette uyuttum ,yeri geldi yamuk yattı, beyaz gürültü, emzik ,sallama ,karanlık loş oda hepsini yaptım. Onlar olmasa yatağına koyunca asla uyumazdi. Bir de bir bebek uyumamayı öğrenince hep uyanık kalıyor. Uyumayı öğrenince de hep uyuyor.
Yarımşar saat uyku az .50 dakika 2 saat aralığında olmalı çünkü zaten ilerde azalacak .Ben o dönemde kundak yapmasam asla uyumazdi.sinir sistemleri daha gelişmemiş kendilerini uyandiriyorlar .2 3 gündür tek kol kundak yapıyorum zorlanıyor ama uyuyor .tabiki kundaga göre daha kısa

Bizdede gündüz uykuları hep azzz yarım saati geçmiyo genelde sanırım geneli öyle, çok uzun uyuyan çok azdır sanırım
Bir de uzun uyuması için yorulması gerekiyor. Mesela seninki deli gibi ayaklarını oynatıyor mu ya da illa dönecem diye kendini parçalıyor mu ?bizimki kendini mahvediyor.eger yattiysa hareket etmediyse o zaman kısa uyuyor .

Ben normal ışıkta uyutuyorum çünkü eminim benimki gece oldu sanıp uzun uyur .kapalı havalarda daha uzun uyuyor cunku

Bnmkide dizde uyuyor, uyku gözlerden akıyor beşikte sallayım uyumuyor illa dizde sallanacak. Ha dize geldi mi de önce ağlıyor sonra uyuyo. Beşiğe sağ salim koyarsam orada sallamaya devam ettiğimde uyur ama ilk 10 15 dakika dizde kalcak.

Bizimkinin her hafta uyku tarzı değişiyor, bacakta, kucakta, ana kucağında diye gitti şimdi koltukta üzerine el koyulunca uyuyor. Önce memede uyutup koyuyorum

Bizimkinin her hafta uyku tarzı değişiyor, bacakta, kucakta, ana kucağında diye gitti şimdi koltukta üzerine el koyulunca uyuyor. Önce memede uyutup koyuyorum
Maşallah. Bnmki ya meme de ya dizde. Emzik eşliğinde emzik düşünce yatağına koyuyorum orada devam ediyor. Arada da beşikte destek atıyorum.

Maşallah. Bnmki ya meme de ya dizde. Emzik eşliğinde emzik düşünce yatağına koyuyorum orada devam ediyor. Arada da beşikte destek atıyorum.
Uyku egitimi vermek de biraz zormuş. Yani öyle yatağa yatır gel olmuyor .İlk gün güzel geçiyor ama sonra direnmeye başlıyorlar. Sabır işi yoksa bir püf noktası yok .sallayınca daha kolay uyuyor ama yatağa koyunca zor uyuyor

Evet ben de düşünemiyorum genelde oyun halısında ya da hafif yatık oturtarak oyalamaya çalışıyorum hızlı yürümesi ve oturması lazım onun için bişeyler yapacağım bi de ağırlık vs çalışacağım artık

Bizde bazen dedesi uyutuyor babam yardıma geliyor gün içinde salona hamak kurduk orda sallaya sallaya uyuyor ninni ya da anne karnı sesi eşliğinde kötü bi manzara evet ama elde ya da ayakta sallamakla çok zorlanıyoruz

Bizde bazen dedesi uyutuyor babam yardıma geliyor gün içinde salona hamak kurduk orda sallaya sallaya uyuyor ninni ya da anne karnı sesi eşliğinde kötü bi manzara evet ama elde ya da ayakta sallamakla çok zorlanıyoruz
Hamağı bize de tavsiye ettiler ama bizimkinin sallanarak uyumak tarzı değil gündüzleri memede, gece uykusuna geçerken babasının kucağında yürüyerek gece uykusu arasında yatağa koyunca uyuyor.

Hamağı bize de tavsiye ettiler ama bizimkinin sallanarak uyumak tarzı değil gündüzleri memede, gece uykusuna geçerken babasının kucağında yürüyerek gece uykusu arasında yatağa koyunca uyuyor.
Kucak işi kötüymüş ama babası gezdiriyorsa iyi çok yorgunsa bizimki de memede uyuyor ama 8dkdan fazla emerse kusuyor o yüzden artık uyutmuyorum, gece uykusu için 7buçuk 8buçuk arası yatıyor iyi günündeyse direkt yatağına yatırıyorum uyuyo ama kötü günündeyse elde sallıyoruz eşimle sabah 5buçuk 6buçuk arası uyanıyor daha geç uyanmasının çaresini bulamadım henüz

Çocuk o kadar alıştı ki babasının kucağına 5 dakikada uyuyor eşim iş seyahatine gidince ben kıvranıp duruyorum nasıl uyutucam diye bizimde gece uykusu 08.30-10.00 arası başlıyor ama genelde 09.30d uyuyor. Gece 2 civarı birde 5 civarı uyanıyor. Sonra 7de kalkıyor daha da uyutamıtorum. Ayrıca ne güzel bebekmiş o 8 dakika duruyor memede, benimki sonsuza kadar durabilir memede ben ayırıyorum mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…