- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #99.521
Uykudan uyanır gibi olunca emzir benimki 40 lidan beri öyle. 5 dakika emer kimi zaman emmez .öyle cins bir çocuk. Algısı çok açık meme reddi 3.ayda oluyorsa benim 2.ayda olduKızlar ya bugün bebeğim hiç emmiyo beni sürekli ağlıyor dün ben griptim maskeyle emzirdim acaba onamı bulaştı bu yüzdenmi huysuzlugu ateşi yok ama emmiyor ağlıyor sürekli niye öyle yapıyo şimdi
Çok çok geçmiş olsun.. Allah şifa versinBirde üstüne atak dönemine girdi mama ile destekliyim diye mama aldım bir biberon yatmadan once verıyordum sadece daha iyi uyusun diye meme reddi basladımegerse 4 ayda sık gorulen birseymis simdi mama vermiyorum iyce acıkıp sıkısınca beni emiyor yoksa emmek istemiyor
Ben de korkumdan mama ya da biberonla anne sütü vermeye korkuyorum. Benimki hemen anlar .öyle biliyorlar ki .uyumadan önce emmiyor .gunde bir kaç kere emmiyor .kilo da az aldı.ne yapıyım veremiyorum biliyorum çünkü beni emmez .ac uyusun ne yapıyım.Birde üstüne atak dönemine girdi mama ile destekliyim diye mama aldım bir biberon yatmadan once verıyordum sadece daha iyi uyusun diye meme reddi basladımegerse 4 ayda sık gorulen birseymis simdi mama vermiyorum iyce acıkıp sıkısınca beni emiyor yoksa emmek istemiyor
Uykuda yaşıyorsun uykuyu seven bebek olsa bile .uykuyu sevmeyenleri düşünemiyorum bileKızlar 4. aya yaklaşıyoruz.
Şu 4. ay atağını illa yaşamak zorunda mıyız?
Yani her bebek yaşıyor mu?
Tecrübeli bacılar bir toplanın hele
Say bakalm. O da iyi benimki eee eee diye bagiriyor uyutmasam cildirirBen gündüzleri pek uyutmaya çalışmıyorum bırakıyorum kendi uyuyo zaten yorulunca ama yine yarım saat sürüyo değişmiyorgece uyusundaaa rahat bi şekilde gündüz ara ara uyusun napalım yarın bi sayıyım gündüz kaç kere uyuyo diyeee saymamıştım
Ama sanırım 2 -5-8-10 gibi uyuyo 1 gibide gece uykusuna giriş yapıyo
Evet 4. Ay da verirlermiş ama ben de kullanmicam onu. D vit de probiyotikliyi kullanmistim o bitti asm nin v3rdiginden takiliyrm ama acikcasi sanrm ben de baska bi d vit vercem. Bu dedigine bakiyim biSağlık ocağı veriyormuş ama onu kullanmam sanırım. D vitamini verdiler. Yağ acı bayat gibiydi. Ocran sprey aldım onu kullanıyorum.
Tüh ya uykuyu seviyor bizim kız ama uykusuz geceler gelecek galibaUykuda yaşıyorsun uykuyu seven bebek olsa bile .uykuyu sevmeyenleri düşünemiyorum bileher bebek yasamiyor galiba .bizde meme reddi olmadı çünkü 2.aydan beri böyle gıcık emiyor. Yani hep böyleydi.uyku sorunu da öyle herkeste olmak zorunda değil. Kimi zaman 12 de kalkması gerekirken 10 da kalkıyor. 4.30 da emiyor .6 da kalkıyor. Eli ayağı durmuyor .şu 1 ayı da atlatırsam biraz ohh derim umarım
Deneyeceğim gündüz. Biliyorum kardeşim den ayrıca şimdi bile dizim ağrıyor birde kilolu yum daha çok diz kapaklarım ağrıyor. Biri de sakattı zaten hamilelik öncesinden beri. Diizi bırakması bnm için daha büyük nimet...Yüzüne değil de karnına bakacakmissin .Sallama oyle bir illet ki çocuktan önce senin vazgeçmen gerekiyor çünkü yatağına yatirinca tepinip duruyorlar
geçen baktı ben ninni söylemiyorum elini yüzüyle kapatmış eeee eeee diyo uyutmaua çalışıyo kendiniSay bakalm. O da iyi benimki eee eee diye bagiriyor uyutmasam cildirirseninki aglamiyor sessizce car3sine bakiyor demekki
Aaa tamam benimde öyle olcak belkide takip edeyim bakayım sagol.İlk gelen öyle gelmişti benim .Bir 4 5 gün sonra da devamı geldi
E devlete şahsi odemeler diye girip baktiniz mi?Analık Halinde Geçici İş Göremezlik Ödeneği alan var mı?
Bağkurluyum. E devlet üzerinden sorguladığımda ödenecek kayıt yok yazıyor. Muhasebecim bildirimi yaptım diyor. Ben ise hiç kayıt yok diyorum.
Bunu almak için ne yapmak gerekiyor? SGK’ya gitmenin bir anlamı olur mu dersiniz?
Iyi bari ayni saatlerdeyse düzeni var benimki de kisa kisa uyuyor canm ona yapcak bisey bulamadm zamanla uzar belki bakalmgeçen baktı ben ninni söylemiyorum elini yüzüyle kapatmış eeee eeee diyo uyutmaua çalışıyo kendinibugun fenaydı yaaaaa bugun 11de uyandı
2 de uyudu
5buçuk gibi uyudu
Bide şimdi uyuyooo birazdan uyanır az uyuyo
10 gibi bidaha uyu
12 buçuk 1 gibi gece uykusuma geçiyo
Farkettimde hergğn aynı saattlerde uykusu geliyo
Hadi bakalm inş uzar uykusu. Benimkine denedm o dedigi uyandir uyut yöntemi demi cidden 15 dk fazla uyudu. Ama surekli bunu yapmak mümkün olmuyor her zaman. Peki müdahale etmesem uykularini kendi uzatamaz mi ki acaba ?Benim etrafımdaki bebekler gündüz uykularını en az 1 buçuk saat yapıyorlar hep ki öyle olması gerekiyor aslında ,30 dk uykudan sayılmıyor bile şekerleme yapiyor bizim bebeler
Aynen derin uykuya geçemeden uyaniyorlar bu da akşama doğru ya daha huysuz ya da gereğinden fazla enerjik hale sokuyor bebeği ve gece uykusuna geçmekte zorlanıyor . O kadar çok yazı okudum ki bu kısa uykularla ilgili son iki haftada takıntı haline geldi resmen.
35.dakikada açıyorsa 30.dakikada yanına git bir saçını okşa ya da popoya pıt pıt vur . Diyelim 30.dakikada uyandı 15 dk geri uyutma hakkımız var bir kere . Ama bir daha uyuyup uyanırsa tekrar uyutmuyoruz yoksa sürekli destek isteyecektir. Ben böyle böyle 45.dakikaya kadar çıkarmıştım ama ne oldu bilmiyorum yine 30 dkya indi
Eğer kontrollü kullanılmazsa karışabilir . Yine aydınlıkta uyutup uyudugunda kapatacagiz , uykusunu tamamladığındada hemen açacağız. Ben sipariş verdim dün gece bakalım uzayacak mi
Evet ben de yavastan birakiyrm destekleri. Sallama isini naptn peki? onu nasil biraktircam bilemiyrm benBebekler gündüzleri aslında derin uyumaz şekerleme yaparlar ama 50 dakikadan önce uyanmamasi gerekir .3.4.aydan sonra kendi uyuması gerekir .İlk 3 ay her şey mubah çünkü alışkanlık yapmiyormus ama sonrasında biraktirman gerekiyor.
O yüzden aslında ilk 3 ayda her şeyi yapıp uyku düzeni oturtmak sonra da yavaş yavaş açmak gerekiyor çünkü ilk 3 ay hele 40 i çıktıktan sonra asla kendileri uyumuyor .uyumasını beklersen 10 saat bile beklersin .Ben pusete de koydum, pusette uyuttum ,yeri geldi yamuk yattı, beyaz gürültü, emzik ,sallama ,karanlık loş oda hepsini yaptım. Onlar olmasa yatağına koyunca asla uyumazdi. Bir de bir bebek uyumamayı öğrenince hep uyanık kalıyor. Uyumayı öğrenince de hep uyuyor.
Yarımşar saat uyku az .50 dakika 2 saat aralığında olmalı çünkü zaten ilerde azalacak .Ben o dönemde kundak yapmasam asla uyumazdi.sinir sistemleri daha gelişmemiş kendilerini uyandiriyorlar .2 3 gündür tek kol kundak yapıyorum zorlanıyor ama uyuyor .tabiki kundaga göre daha kısa
Ben direkt arka kamerayı tutuyorum
Ekrana baktırmıyorum
Çeviremicek gibiysem ekran ışığını komple kısıyorum görünmüyor birsey
Öyle tabi zaten ha deyince de satılmıyor belki alan da olmazKıyamıyorumzaten dursun nolur nolmaz
Valla ekranı tutuyordum biraz hiç tutmam artıkBende rutin olarak başlatılmasını saçma buluyordum doktorum da kan tahlili yapmadan demir başlatmam ben dedi .eğer eksiklik yoksa boşu boşuna ek demire gerek yok dediğin gibi
Hiç ekranı çevirme. Büyükler görüntülü arayınca caktirmiyorum , sanki bebek onları görüyor gibi davranıyorumarkadan ben güldüruyorum falan
Ben de regl olmadm henüzBenim bebe akşam 6 da gece uykusuna geçti sabah 9 buçukta uyandık tabi gece emmek için uyandı normalde 9 buçuk 10 gibi gece uykusuna geçer 10 da falan uyanır. Akşam erken uyuyunca dedim acaba hasta mı gece sürekli onu kontrol etmekten uyuyamadımbaşım çok ağrıyor, şimdi de öğle uykusunu yaptı 40 dk falan uyandı. Doğum sonrası regl olmayan var mı acaba ben henüz olmadım normal midir
Pişpişli seslere geç bence canım yavaştanBen hala beyaz gürültüyle uyutuyorum nasıl bırakıcaz ya uyumuyor ki başka türlü de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?