- 26 Ekim 2021
- 3.018
- 5.955
- 88
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #99.541
Sallamayı komple bıraktım ama akıl sağlığım bozulacak böyle giderseEvet ben de yavastan birakiyrm destekleri. Sallama isini naptn peki? onu nasil biraktircam bilemiyrm ben
Olmak zorunda değil kiTüh ya uykuyu seviyor bizim kız ama uykusuz geceler gelecek galiba
Kızlar 4. aya yaklaşıyoruz.
Şu 4. ay atağını illa yaşamak zorunda mıyız?
Yani her bebek yaşıyor mu?
Tecrübeli bacılar bir toplanın hele
2 gündür uykusuz demin zor daldı. uykusunda ağlıyor 3 kere yanına gittim. Valla nazar mı değdi? uyku gerilemesi mi? güneş tutulması mı? yoksa aşının etkilerimi anlamadım ama gün boyu uyumadım helakım çıktı.Uykuda yaşıyorsun uykuyu seven bebek olsa bile .uykuyu sevmeyenleri düşünemiyorum bileher bebek yasamiyor galiba .bizde meme reddi olmadı çünkü 2.aydan beri böyle gıcık emiyor. Yani hep böyleydi.uyku sorunu da öyle herkeste olmak zorunda değil. Kimi zaman 12 de kalkması gerekirken 10 da kalkıyor. 4.30 da emiyor .6 da kalkıyor. Eli ayağı durmuyor .şu 1 ayı da atlatırsam biraz ohh derim umarım
Çok geçmiş olsun canım. Bir an evvel geçer inşallah.Selam kızlar görüp cevap veren soran merak eden herkese tesekkür ederim girip yazamadım kosusturmacadan .. doktora götürdüm alerji döküntüsü degil dedi iki tüp kan aldılar hicbir problem yokmus tüm degerleri iyi cıktı enfeksıyonel bir durum muhtemelen dedılerantibiyotik krem verdiler iyide geldi baska hicbir yerinde yara yoktu nıye bekledın dıye soranlar icin yara ilktn küçüktü biz fark etmeden biryere sürttü zannetik takip ettigimizde diger elinde cıktıgını buyumeye basladıgını görünce dr goturduk dktorn ilk sordugu seyde okula gıden kardes varmı dedı oglum anaokuluna gidiyor yaralrn ardındanda hastlk geldi zaten oksuruk burun akıntısı oglumda okula gittignden belli hasta iylessin dıye bir hafta okula yollamıyorm iylesiyor gidiyor geliyor yıne hasta hasta hasta cocugunu okula yollayanlr var maalesf hal boylr olunca oglumdan kızıma gecıp duruyor cıldırmak uzerym zaten hic durmuyordu ustune bırde hastalk zilli bebek gbi hc susmuyor zır zır zır aglıyor uyku yok çıldırıciiiim artık dokunmayın bana ben cok fenayam bi bukadar daha yazarım
Ağır zatenBu bebiş ayakda sallarkende ağırlaştı sanki
Ben bunu doktora sordum, oda rutin oluşturmaya çalış ama bir düzen bekleme şuan çok erken dedi.. 6 ay itibariyle eğer haşa beklediğimiz saatlerde uykular görmezden o zaman Bi planlama yaparız dedi.Bu uykularin yarimşar saat olmasi normal mi degil mi diye bu aralar kafa yoruyorum. O esnada derin uykuya gecemiyorlar sanrm ve uyaniyorlar. Bunu ogrenebilirler mi ilerde acaba yoksa bizim suan müdahale etmemiz mi gerekir kararszm. Uyandir uyut yontemi falan var ama olmuyo. Bu aralar cocugu deneysel canlı gibi kullaniyorum ne denediysem 35 dk da tık aciyor gozleri
Evet bu dönem bir şeyi düzenli yapmak tehlikeli. 0-3 ayda ki gibi değil alışkanlık haline gelirse bağımlılık gibi oluyor ya. Ben şöyle bir yol buldum, bazen memede emerek uyuyor, bazen hafif sallıyorum kolumda bazen beşiğinide çok hafif sallıyorum.. Hep farklı bir yöntemle uyutuyorum hiç birine tam olarak alışıp sadece onu aramasın diyeGoogle da böyle yazıyor:
4 ay uyku gerilemesi ne yapmalıyım?
4. aydaki uyku gerilemesi dışında bütün gerileme dönemleri birkaç gün içinde geçer. Sabırlı olmaya çalışın. Geçici çözümler bulmak adına yani bir an önce uyutabilmek için sağlıklı olmayan uyku alışkanlıklarından ve rutinlerden uzak durun (sallamak, memede uyutmak, kucakta uyutmak vb.).
E nasıl uyutcaz
Valla yaaa minnoşları yakında ağırlıklrından fazla kucağada alamıcazAğır zaten
Aynen nasıl uyucak bu çocukGoogle da böyle yazıyor:
4 ay uyku gerilemesi ne yapmalıyım?
4. aydaki uyku gerilemesi dışında bütün gerileme dönemleri birkaç gün içinde geçer. Sabırlı olmaya çalışın. Geçici çözümler bulmak adına yani bir an önce uyutabilmek için sağlıklı olmayan uyku alışkanlıklarından ve rutinlerden uzak durun (sallamak, memede uyutmak, kucakta uyutmak vb.).
E nasıl uyutcaz
Memede uyuyan bebişde zor yaaaaa cidden çevremdekileri görüyorum öyle alışında hep meme istiyo emzik yerine memeyi emiyo hepBenim ilk bebem uyuycağı zaman kendi uyurdu. Öbür türlü ne yaparsan yap uyumazdı. Bu bebem emerken uyurdu. 2 gündür emerken uyuyor emmesi bitince kalkıyor.
Düzenli aynısını yapınca alışıyomu bu dönemdeEvet bu dönem bir şeyi düzenli yapmak tehlikeli. 0-3 ayda ki gibi değil alışkanlık haline gelirse bağımlılık gibi oluyor ya. Ben şöyle bir yol buldum, bazen memede emerek uyuyor, bazen hafif sallıyorum kolumda bazen beşiğinide çok hafif sallıyorum.. Hep farklı bir yöntemle uyutuyorum hiç birine tam olarak alışıp sadece onu aramasın diye
Düzenli aynısını yapınca alışıyomu bu dönemde
Karanlık ilk çocukta yaramamıştı karartma storu var odasında.Ben bunu doktora sordum, oda rutin oluşturmaya çalış ama bir düzen bekleme şuan çok erken dedi.. 6 ay itibariyle eğer haşa beklediğimiz saatlerde uykular görmezden o zaman Bi planlama yaparız dedi.
Ama ben eğer uyuttum diyelim 10 15 dk sonra uyandıysa geri uyutmayı deniyorum, bazen uyuyor
Vlada bende panjur var, zifiri karanlıkta denedim, hafif aydınlıkta denedim, tamamen gün ışığında da yatırdım çok bir fark gözlemleyemedim ya. Yinede gece gibi yapmıyorum ama hafif loş olacak şekilde indiriyorum. Gece gibi olmasını istemiyorum zaten gündüz uykusu yaptığını bilsin birazda. Ay annelik delilik valla her şeyi ıncık cıncık yapıyoruz
İyi fikirmiş bende bundan sonra öyle yapacağımEvet bu dönem bir şeyi düzenli yapmak tehlikeli. 0-3 ayda ki gibi değil alışkanlık haline gelirse bağımlılık gibi oluyor ya. Ben şöyle bir yol buldum, bazen memede emerek uyuyor, bazen hafif sallıyorum kolumda bazen beşiğinide çok hafif sallıyorum.. Hep farklı bir yöntemle uyutuyorum hiç birine tam olarak alışıp sadece onu aramasın diye
Uyusuun diye her şeyi denemiştim bendeKaranlık ilk çocukta yaramamıştı karartma storu var odasında.Asla uyumuyordu.
Ssk'da onaylatmaniz gerekli ama sizin yerinize esinizde gidebilir onaylandıktan sonra e devlet üzerinden takip edebilirsinizAnalık Halinde Geçici İş Göremezlik Ödeneği alan var mı?
Bağkurluyum. E devlet üzerinden sorguladığımda ödenecek kayıt yok yazıyor. Muhasebecim bildirimi yaptım diyor. Ben ise hiç kayıt yok diyorum.
Bunu almak için ne yapmak gerekiyor? SGK’ya gitmenin bir anlamı olur mu dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?