- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #99.821
Evet ben de gece uyaninca bakiyrm erken uyandiysa emzigi veriyorum tamamen uyanmadan devam ettiriyorum uykuya. Sonea acikiyor illa uyaniyor zaten. Ama mesela emdi bi saat sonra mikır mıkır ediyor o zaman emzirmiyorum ben uykuya devam etmeyi ögrenmesi lazm sanrm0 sallama .gündüzleri zor oluyor dalmasi yarım saati buluyor gece daha kolay oluyor .o gerileme bizde de var .çok uyanmaya başladı ama her 2 3 günde bir oluyor .
Uykusu yarida kalip mi uyandi acaba? Benimki ortasinda uyaninca agliyor da ozellikle de derin uykuya gectikten sonra ani uyaninca cok korkuyorlarBenim buralara uğrama vaktim gelmiş galiba
Normalde Çok sakin olan bebeğim bugün sabahtan beri aşırı huysuz. Emmek istemiyor, uyumak ve yatay durmak istemiyor. Sürekli ağlama modunda. Sürekli kucakta gezdiriyoruz sabahtan beri ama sakın tutmak çok zor. Nedir bu böyle yahu. Acısı mi var huyu mu değişti
Bir de korkulu bir şekilde uyanıp uzun süre ağlıyor, tam uyanamiyor.
Bir kaç gündür disaridaydik, acısını çıkarıyor resmen.
Dene birkaç gün iyi gelecektirBizimkinin yüzünde var deniycem hemen
Bizde yeni bezde de oluyor ve anında taşıyor. Gevsek de bağlamıyorım sanırım çünkü bacağında hep lastik izleri oluyor. Farklı bezlerde de olduysa yapısal demek ki teşekkür ederim bilgilendirme içinBen sleepy bio natural kullaniyorum. Bizim kız gürültülü ve gazlı yapıyor. Bazen çıkıyor bazen de çıkmıyor. Eğer öncesinde çok çiş yapılmış bezse hemen çıkarıyor. Ama çiş yok yeni bezse çıkmıyor. Mesela sabah uyanınca emer emmez kaka yapıyor o yüzden sabah hemen bezini degistiriyorum. Değiştirmeden emerse kesin dışına çıkıyor. Geçen 2 dk mutfağa girip geldim o arada kaka yapmış demek fark etmemişim. Sonra açınca bir baktım mamayı emmiş kurumuş bir de poposundabazen gevşek bağlayınca çıkabiliyor. Ama 5 kalanın 1 i dışarı çıkıyordu. O da normal diye bakıyorum. Ben oğlumda Prima premium çare kullanmıştım. O da aynı şekilde bir performans vermişti. Hele 5 numara ses her sabah yatak ıslak uyaniyorduk.
Benim buralara uğrama vaktim gelmiş galiba
Normalde Çok sakin olan bebeğim bugün sabahtan beri aşırı huysuz. Emmek istemiyor, uyumak ve yatay durmak istemiyor. Sürekli ağlama modunda. Sürekli kucakta gezdiriyoruz sabahtan beri ama sakın tutmak çok zor. Nedir bu böyle yahu. Acısı mi var huyu mu değişti
Bir de korkulu bir şekilde uyanıp uzun süre ağlıyor, tam uyanamiyor.
Bir kaç gündür disaridaydik, acısını çıkarıyor resmen.
Olabilir...Biraz dua oku. Nazar olabilir. Bebekler çok çabuk etkileniyor insanların enerjilerinden
Olabiir ama pek yarım kalma gibi bir şey yok bizde. her şey aynı sadece kendisi değişik.Uykusu yarida kalip mi uyandi acaba? Benimki ortasinda uyaninca agliyor da ozellikle de derin uykuya gectikten sonra ani uyaninca cok korkuyorlar
Kalabalıkta o kadar rahat durdu kız sanki herkesi dinledi hiç çit cikarmadi ağlamadi. Gören de bayıldı tabii böyle bebeğe. Bir de evdeki halini görseler... Ben de gitmek istemiyorum bir yere çünkü düzenimiz değişiyor hemen. Çocuklar her şeyden etkileniyor.Bunları hiç dışarı çıkarmayacaksın.her bebege gelmiyor dışarı çıkarma .Ben de ne zaman dışarı çıkarsam üstünden 3 saat de geçse emmez .uyurken aşırı ağlar.
Ben de çok çıkarmıyorum .huyu değişiyor çünkü. Zaten kış geliyor .insanları görünce sosyal olacağına da inanmıyorum.Bir çocuğu çok kişi büyütmeyecek .yok nenesine götürüyüm yok dayısına götüreyim demeyeceksin acısını sen çekiyorsun. Evde büyüsün ne olacak zaten hayatı evde geçecek.
Çok kişiyle büyüyen çocuk arsız oluyor çünkü herkesten bir taviz koparıyor
Çocuğu ev bebesi yapmak hiç iyi bir fikir değil bence. Sadece evdekilere bağlı. Ben heryere de götürüyorum maşallah bir sorun da olmuyor. Arsızlık da aileyle olur. Sen her istediğini pat diye yaparsan, cevrendekiler her kötü hareketinde güler geçer uyarmazsa arsiz olur. Dil çıkardı kahkaha kötü söz söyledi uyarmak yerine gülmek. Cevrendekilere de sen dur diyeceksin. Benim kaynanam şimdiden büyüde bakkala gidelim çikolata alalım vs diyo diyom ne diyon sen şimdiden desene kitaplar alalım kalemler alalım vs diye. Herşey bize bağlı. Çevreyi de yöneten biziz. Bence her havaya da alıştırılmalı, her ortama da... Ben otobüs metroya da bindim ki arsbadan daha çok rahat ediyor ve daha huzurlu uyuyo. Düğün dernek e de götürdüm hem yeri geldi guldunyeri geldi ağladı yeri geldi uyudu. Ama eve gelince hiç sorun yaşamadımBunları hiç dışarı çıkarmayacaksın.her bebege gelmiyor dışarı çıkarma .Ben de ne zaman dışarı çıkarsam üstünden 3 saat de geçse emmez .uyurken aşırı ağlar.
Ben de çok çıkarmıyorum .huyu değişiyor çünkü. Zaten kış geliyor .insanları görünce sosyal olacağına da inanmıyorum.Bir çocuğu çok kişi büyütmeyecek .yok nenesine götürüyüm yok dayısına götüreyim demeyeceksin acısını sen çekiyorsun. Evde büyüsün ne olacak zaten hayatı evde geçecek.
Çok kişiyle büyüyen çocuk arsız oluyor çünkü herkesten bir taviz koparıyor.
Bu ara benimki de onu yapmaya başladı. 4. AyEvet ben de gece uyaninca bakiyrm erken uyandiysa emzigi veriyorum tamamen uyanmadan devam ettiriyorum uykuya. Sonea acikiyor illa uyaniyor zaten. Ama mesela emdi bi saat sonra mikır mıkır ediyor o zaman emzirmiyorum ben uykuya devam etmeyi ögrenmesi lazm sanrm
Bunları da yapıyor. 4. AyGece uykularımız bölük börcük olmaya başladı
Sürekli eli kolu oynuyor tekmeler atıyor
Müdahale etmezsem kendını uyandırıyor
Saat başı onu sakınlestırmeye calısıyorum pozisyon degıstırıyorum meme verıyorum 1 saat sonra yıne basa sarıyoruz noldu boyle
Insallah uzun surmez
Olabilir...
İki gündür kalabalık ortamlardayiz ve oyuncak bebek gibi hiç aglamadi, sürekli gülücükler saçtı, herkese kendini sevdirdi. Bekliyorfum biraz böyle birpatlama. Nazar boncuğu tak dfediler hep hatta
Bak yine bir okumama vakası. Ne yazmışım hiç okumuyorsunuz .HER BEBEGE GELMEZ !Bazı bebeklerin algısı diğerlerine göre daha açık oluyor .Dünyayı hemen tanıyor. Bu yüzden her şeyi bir anda göstermek onda şok etkisi yapıyor.Bazi bebekler de tembel ve algısı kapalı oluyor .senle ben bir miyiz mesela ?belki senin zekan benden yüksek. Ya da benim zekam senden yüksek. Ya da dünyayı algılayıp bicimimiz?Arkadaş ortamımız ?Sosyallikten anladığımız?Dışarı çıkma sayımız?kendimizi rahat hissettiğimiz yer ?Farklıyız değil mi ?Niye bebeklerde farklı olmasın. Hepsi dışarıyı sevmek zorunda mı. Sevmiyor belki .Ki ister kabul et ister kabul etme bu çocukların hayatı evde geçecek. Ankara'da yaz 2.5 ay sürüyor sonra buz gibi hava .Kasım aralık ocak şubat mart nisan mayıs hatta haziranın 15 i .nereye goturecegim bu yaştaki bebeği avm ye .avm de mi sosyallesecek .Çocuğu ev bebesi yapmak hiç iyi bir fikir değil bence. Sadece evdekilere bağlı. Ben heryere de götürüyorum maşallah bir sorun da olmuyor. Arsızlık da aileyle olur. Sen her istediğini pat diye yaparsan, cevrendekiler her kötü hareketinde güler geçer uyarmazsa arsiz olur. Dil çıkardı kahkaha kötü söz söyledi uyarmak yerine gülmek. Cevrendekilere de sen dur diyeceksin. Benim kaynanam şimdiden büyüde bakkala gidelim çikolata alalım vs diyo diyom ne diyon sen şimdiden desene kitaplar alalım kalemler alalım vs diye. Herşey bize bağlı. Çevreyi de yöneten biziz. Bence her havaya da alıştırılmalı, her ortama da... Ben otobüs metroya da bindim ki arsbadan daha çok rahat ediyor ve daha huzurlu uyuyo. Düğün dernek e de götürdüm hem yeri geldi guldunyeri geldi ağladı yeri geldi uyudu. Ama eve gelince hiç sorun yaşamadım(maşallah kızıma diyeyim )
Bebek sen ne hissedersin onu hissediyor kesin net. Geçen burda da bı arkadaş dedi. Uyusun şunu bunu yapicam diyorsun uyumuyo. Ama amann uyusun da kalsın işler diyorsun pat diye uyuyo. Bende de öyle oluyo. Bı yerden gelince uyusun da bı çay demliim diyorum yok gözler faltaşı ama uyku akiyo ve huysuz oluyo. Hadi uyusun da bende iyiyim diyorum hop bakıyorum dalmış.
Evrene olumlu mesaj yollamak lazım
Günaydın
Aynı benimki .kalabalıkta durur dışarı götürürsün durur ama eve gelince kıyamet. Herkesin yetistirme tarzı kendine doğru. Ben bazı şeyler yerine oturana kadar mesela uyku ve beslenme ,çocuğu çok uyarmak istemiyorum.Zaten çok etkilenen bir bebek biraz sakinlik bence iyi gelir .Kalabalıkta o kadar rahat durdu kız sanki herkesi dinledi hiç çit cikarmadi ağlamadi. Gören de bayıldı tabii böyle bebeğe. Bir de evdeki halini görseler... Ben de gitmek istemiyorum bir yere çünkü düzenimiz değişiyor hemen. Çocuklar her şeyden etkileniyor.
Tabiki anne her seyi kendi çocuğu için daha iyi bilir. Belki şimdi küçük ama sana biraz daha ilerisi için bir sey söyleyeyim, bi tandığın çocuğu pandemi yüzünden böyle evde kaldı. Pandemi çıktığında sanırım 7 aylık falandı. Haziran oldu ilk yasaklar kalktı çocuk asla dışarıda durmadı, bebek arabasına binmedi. Kimseye gitmedi eve biri gelince çığlık kıyametBak yine bir okumama vakası. Ne yazmışım hiç okumuyorsunuz .HER BEBEGE GELMEZ !Bazı bebeklerin algısı diğerlerine göre daha açık oluyor .Dünyayı hemen tanıyor. Bu yüzden her şeyi bir anda göstermek onda şok etkisi yapıyor.Bazi bebekler de tembel ve algısı kapalı oluyor .senle ben bir miyiz mesela ?belki senin zekan benden yüksek. Ya da benim zekam senden yüksek. Ya da dünyayı algılayıp bicimimiz?Arkadaş ortamımız ?Sosyallikten anladığımız?Dışarı çıkma sayımız?kendimizi rahat hissettiğimiz yer ?Farklıyız değil mi ?Niye bebeklerde farklı olmasın. Hepsi dışarıyı sevmek zorunda mı. Sevmiyor belki .Ki ister kabul et ister kabul etme bu çocukların hayatı evde geçecek. Ankara'da yaz 2.5 ay sürüyor sonra buz gibi hava .Kasım aralık ocak şubat mart nisan mayıs hatta haziranın 15 i .nereye goturecegim bu yaştaki bebeği avm ye .avm de mi sosyallesecek .
Sen mesela bebegi dugune goturmussun ben goturmem .benim yetistirme anlayisima bu ayda ters .ben cocugu cok uyarmak istemiyorum .bir anda bangir bangir dugunde ne isi var .benim kafam kaldirmiyor .zamani gelince en azindan 1 2 yasinda gotururum ama oncesinde goturmem.
Çocuk neyi isterse onu yapacaksın.cocuk zaten her ortama alışacak merak etme .bunun için ekstra çaba sarfetmene gerek yok .2 3 yaşında seni beni idare ederler .
Mesela ben kızımı o düğüne götürürsem kendi huzursuz olur .sevmez .senin bebeğin de sever .Sen oyle yetistirirsin ama bana ters.
Ben her kafadan bir ses çıkmasını da sevmiyorum. Büyükler yerli yersiz her şeyi konuşuyor. Bu çocuk benim çocuğum eğitimini de benden başkası güzel veremez.
Ayrıca dışarı az cikardim diye tutuk bir çocuk olmayacak .Bu mizaç meselesi .benim hayatım disarda geçti büyük ailede geçti. Bir çocuk ne kadar kalabalık ailede büyürse öyle büyüdüm ama kalabalığı hiç sevmem fazla insanı hiç sevmem .kimseyi fanusta buyutmeyecegiz zaten 2 3 yaşında kreşe gidecek şimdiden bu kadar uyarmak istemiyorum çünkü benim bebeğim her bebek gibi özel. Ben onun tarzına göre yaşarım.disari çıkariyim sever ya deyip kendi isteğimi ona dayatamam .demekki sakinlik seviyor .hava alır güneş alir orası ayrı ama ben çocuğa benim canım gezmek istiyor hadi avm ye gidelim diyemem.
Ben mesela dışarıyı da çok sevmem .Bebek yokken alırdım kitabımı kahvemi saatlerce otururdum .Hiç dışarı çıkmasam umurumda olmaz .benim için huzur bu .bebegim de bunu seviyor.
Yani işin özü senin bebeğin tepki vermez benimki verir bir bebegi de en iyi annesi tanir ki ben orda benim bebeğim gibi olan birinin bebeğine yazdım. Yani sen de öyle yap diye yazmadım. Sen beğen diye de yazmadım .
Atak is comingBunları da yapıyor. 4. Ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?